LaLiga
- stahoo
- Juventino
Wczoraj chciałem przesunąć ZiegleraWesoł pisze:Zauważam u Ciebie dziwne zboczenie przesuwania w przód lewych obrońców - wczoraj Kolarov, dzisiaj Marcelo. :naughty:

Co do Marcelo, to już grał u Pellegriniego jako lewy skrzydłowy/napastnik w 4-2-3-1, świetnie mu szło. Ma technike której pozazdrościłby mu na pewno Krasić, przyspieszenie, nienajgorszy strzał.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ziegler grał kiedyś jako pomocnik, w swoim pierwszym wywiadzie dla Juventusu powiedział że jest bardzo ofensywnym obrońcą i uwielbia atakować.stahoo pisze:Wczoraj chciałem przesunąć ZiegleraAle pomysł był faktycznie średni.
Nie taki średni pomysł. Tyle że mamy sporo forsy i pewnie kupimy kogoś na to skrzydło.
- Wesoł
- Juventino
Pamiętam pamiętam, tylko że musiałby posadzić na ławce Di Marie lub Ronaldo. Tak więc większy pożytek dla Realu będzie miała raczej walka pomiędzy nim a Coentrao o to, który zostanie zesłany na nieswoją flankę. :-Dstahoo pisze:
Co do Marcelo, to już grał u Pellegriniego jako lewy skrzydłowy/napastnik w 4-2-3-1, świetnie mu szło. Ma technike której pozazdrościłby mu na pewno Krasić, przyspieszenie, nienajgorszy strzał.
No właśnie kwintesencja "średniości" pomysłu. Nie słaby, bo Ziegler faktycznie tam grywał, ale też nie dobry, bo stać nas na lepsze rozwiązanie.Ouh_yeah pisze:Nie taki średni pomysł. Tyle że mamy sporo forsy i pewnie kupimy kogoś na to skrzydło.
I nie odpowiadaj na to w tym temacie, bo przyjdzie taki jeden i naskarży.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Zgadzam się, to powinno tak wyglądać. Marcelo dużo lepiej radzi sobie w ofensywie niż defensywie. Tylko co w takim wypadku z Di Marią? (można to tak napisać?stahoo pisze: Btw. Jak dla mnie transfer Portugalczyka daje możliwość przesunięcia Marcelo do przodu, gdzie z miejsca byłby w top10 najlepszych lewo-skrzydłowych świata.

- francois
- Juventino
Coentrao na prawej obronie :shock:
Takie rzeczy to tylko z Mourinho :twisted:
Wygląda na to, że faktycznie Ramos wraca do środka, a Pepe będzie traktowany wyłącznie jako defensywny pomocnik.
Dla nas oznacza to tyle, że Khedira wędruje na ławę, a Diarra na trybuny (obok Gago zresztą
).
Ps. Jak swego czasu wspomniałem o Coentrao w ubiegłorocznym temacie o mercato to początkowo zostałem wyśmiany :roll:
Takie rzeczy to tylko z Mourinho :twisted:
Wygląda na to, że faktycznie Ramos wraca do środka, a Pepe będzie traktowany wyłącznie jako defensywny pomocnik.
Dla nas oznacza to tyle, że Khedira wędruje na ławę, a Diarra na trybuny (obok Gago zresztą

Ps. Jak swego czasu wspomniałem o Coentrao w ubiegłorocznym temacie o mercato to początkowo zostałem wyśmiany :roll:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- stahoo
- Juventino
Ja to widze tak:francois pisze:Wygląda na to, że faktycznie Ramos wraca do środka, a Pepe będzie traktowany wyłącznie jako defensywny pomocnik.
--------------casillas----------------
conetrao--ramos--pepe--marcelo
---------------khedira---------------
-------alonso----------sahin/ozil---
ronaldo---------------------di maria
---------------aguero(:D)-----------
Oczywiście Benzema, a nie Kun na szpicy, ewentualnie:
Ronaldo szpica, Di Maria prawa pomoc, a Ozil lewa. Wtedy środek pola Khedira, Sahin, Alonso. Tak to może wyglądać, bo Mou mowił cos o przejściu na 4-3-3.
- francois
- Juventino
Ja raczej widziałbym to tak:stahoo pisze:Ja to widze tak:francois pisze:Wygląda na to, że faktycznie Ramos wraca do środka, a Pepe będzie traktowany wyłącznie jako defensywny pomocnik.
--------------casillas----------------
conetrao--ramos--pepe--marcelo
---------------khedira---------------
-------alonso----------sahin/ozil---
ronaldo---------------------di maria
---------------aguero(:D)-----------
Oczywiście Benzema, a nie Kun na szpicy, ewentualnie:
Ronaldo szpica, Di Maria prawa pomoc, a Ozil lewa. Wtedy środek pola Khedira, Sahin, Alonso. Tak to może wyglądać, bo Mou mowił cos o przejściu na 4-3-3.
Casillas - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Pepe (Diarra), Alonso (Khedira) - Di Maria, Ozil (Sahin), Ronaldo - Higuain (Benzema)
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- stahoo
- Juventino
Pomijając przejście Pepe na DMa, to jest to podobne ustawienie, ponieważ Ozil na środku pola gra bardziej ofensywnie, dlatego wtedy jest bardziej 4-2-3-1, natomiast Sahin bardziej defensywnie (dla mnie taka mała kopia Alonso) i wtedy wygląda to bardziej na 4-3-3. 

- Pan Mietek
- Juventino
Ja typuję:
Casillas - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Alonso, Pepe, Sahin - Di Maria, Higuain, Ronaldo
i na koniec bonus i zarazem wytłumaczenie czemu tu nie ma Oezila

Wyjątkowo komiczne jest to, że na ławce będzie w takim układzie Benzema, Kaka, Oezil, Canales, Leon, Khedira, Lass, Albiol, Garay, Arbeloa - przecież Real mógłby wystawiać 2 konkurencyjne drużyny :lol:
Casillas - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Alonso, Pepe, Sahin - Di Maria, Higuain, Ronaldo
i na koniec bonus i zarazem wytłumaczenie czemu tu nie ma Oezila

Wyjątkowo komiczne jest to, że na ławce będzie w takim układzie Benzema, Kaka, Oezil, Canales, Leon, Khedira, Lass, Albiol, Garay, Arbeloa - przecież Real mógłby wystawiać 2 konkurencyjne drużyny :lol:
- Wojt
- Juventino
Komiczne? Prędzej czy później taki skład zapewni im sukcesy.Mietson pisze: Wyjątkowo komiczne jest to, że na ławce będzie w takim układzie Benzema, Kaka, Oezil, Canales, Leon, Khedira, Lass, Albiol, Garay, Arbeloa - przecież Real mógłby wystawiać 2 konkurencyjne drużyny :lol:
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2011, 22:42 przez Wojt, łącznie zmieniany 1 raz.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- stahoo
- Juventino
Amauri, Martinez, Motta, Geygera, De Ceglie, Pazienza, Sissoko. Co jest bardziej komiczne?Mietson pisze:komiczne jest to, że na ławce będzie w takim układzie Benzema, Kaka, Oezil, Canales, Leon, Khedira, Lass, Albiol, Garay, Arbeloa
PS. Kaka, Garay i Lass zostaną sprzedani (ponoć na 100%), Canales i Leon ida na wypożyczenie. Mourinho chce mieć 23-24 grajków + młodzi.
- sebastian10
- Juventino
mi sie zdaje ze di maria moze miec problemy z gra w pierwszym składzie teraz albo bedzie zmieniany jak Ozil w 60 min co mecz
- Pan Mietek
- Juventino
Komiczne są sumy jakie ten klub wydaje na transfery i to, że każdy z tych piłkarzy grałby w Juve pewnie w pierwszej jedenastce (zakładając, że nie przyszliby wszyscy razemstahoo pisze:Amauri, Martinez, Motta, Geygera, De Ceglie, Pazienza, Sissoko. Co jest bardziej komiczne?Mietson pisze:komiczne jest to, że na ławce będzie w takim układzie Benzema, Kaka, Oezil, Canales, Leon, Khedira, Lass, Albiol, Garay, Arbeloa
PS. Kaka, Garay i Lass zostaną sprzedani (ponoć na 100%), Canales i Leon ida na wypożyczenie. Mourinho chce mieć 23-24 grajków + młodzi.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Garay idzie do Benfici za Coentrao. (nie na jego pozycje zeby nie bylo, tylko po prostu jest dolaczany do transferu).stahoo pisze:Amauri, Martinez, Motta, Geygera, De Ceglie, Pazienza, Sissoko. Co jest bardziej komiczne?Mietson pisze:komiczne jest to, że na ławce będzie w takim układzie Benzema, Kaka, Oezil, Canales, Leon, Khedira, Lass, Albiol, Garay, Arbeloa
Ja to widzę tak:
Casillas - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Pepe, Sahin/Ozil - Di Maria/Ozil, Higuain/Benzema, Ronaldo

Mysle, ze najwieksza rotacja bedzie wsrod zawodnikow ofensywnych, bo jednak w defensywie, mimo iz sa dobrzy Albiol, Lass, Khedira czy Arbeloa - nie sa w stanie wygrac z Xabim, Pepe, Sahinem, Ramosem, Marcelo czy Coentrao.
BESTER MANN, BESTEEER !