Matura...
- Wojt
- Juventino
Jezu, 18? Mi wystarczy 6.
Trzymajcie kciuki, bo mam egzamin za 2h ;P
Trzymajcie kciuki, bo mam egzamin za 2h ;P
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- em777
- Juventino
Matura maturą. W tym roku matematyka była koszmarna. Jutro wyniki, zobaczymy czy się zdało czy nie..
Chcesz wiedzieć czym jest reklama
to zobacz, Masz firmę i nie masz strony internetowej
tworzenie stron ?
to zobacz, Masz firmę i nie masz strony internetowej
tworzenie stron ?
- wagner
- Juventino
... loguj przez neta i już wiesz ile maszem777 pisze:Matura maturą. W tym roku matematyka była koszmarna. Jutro wyniki, zobaczymy czy się zdało czy nie..
Polski (pod) - 58
Angielski (pod) - 70
Matma (pod) - 40
Historia (pod) - 80
~~
Polski ustny - 75
Angielski ustny - 70
takie moje
...Mietson pisze:Dzisiaj będę tak pijany, że pewnie nic więcej nie napiszę.

... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Ci poszłobeka pisze:Jak tam poszlo?
Moje wyniki:
(...)

Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2011, 16:05 przez wagner, łącznie zmieniany 7 razy.
- bendzamin
- Redaktor
- Pan Mietek
- Juventino
86% z rozszerzonej matematyki! I'M AWESOME!
Poza tym: ang 87, wos 54 i podstawowe - matma 90, polski 67, niemiecki 94
Dzisiaj będę tak pijany, że pewnie nic więcej nie napiszę.

Poza tym: ang 87, wos 54 i podstawowe - matma 90, polski 67, niemiecki 94
Dzisiaj będę tak pijany, że pewnie nic więcej nie napiszę.
Bo matma się zrobiła obowiązkowa. Można by było wtedy uznać, że jak ktoś ma 30 z rozszerzonej to zalicza maturę ale przecież zdarzają się i tacy co tych 30 nie zdobędąOuh_yeah pisze:Swoją drogą, nie wiem po jaką cholerę zrobili teraz tak, że przed rozszerzeniem trzeba machnąć podstawę.

- johnnybgoode
- Juventino
Jak tam tegoroczni maturzyści?
Ja się pochwalę: matma podst. 86%, polski 64%, angielski podstawa 100%, rozszerzenie 87%, a ustne: angielski 100% i polski 80 

- Maku
- Juventino
To ja też podam swoje wyniki
:
Matematyka poziom rozszerzony 86 %
Fizyka i astronomia część pisemna poziom podstawowy 86 %
Język angielski poziom rozszerzony 65 %
Język polski część ustna 100 %
Język polski poziom podstawowy 70 %
Język angielski część ustna 93 %
Język angielski poziom podstawowy 90 %
Matematyka poziom podstawowy 92 %

Matematyka poziom rozszerzony 86 %
Fizyka i astronomia część pisemna poziom podstawowy 86 %
Język angielski poziom rozszerzony 65 %
Język polski część ustna 100 %
Język polski poziom podstawowy 70 %
Język angielski część ustna 93 %
Język angielski poziom podstawowy 90 %
Matematyka poziom podstawowy 92 %

- Bartek88
- Juventino
Jak czytam,ze co 5 nie zdal, i patrze na to jak latwa to matura byla to sie zastanawiam co wy w tej szkole robicie. Za moich czasow sie pilo i nic nie robiło, matura była o wiele trudniejsza, wszyscy zdawali i to jeszcze z dobrymi wynikami. Co sie dzieje z tym (o)swiatem?!johnnybgoode pisze:Jak tam tegoroczni maturzyści?Ja się pochwalę: matma podst. 86%, polski 64%, angielski podstawa 100%, rozszerzenie 87%, a ustne: angielski 100% i polski 80

- johnnybgoode
- Juventino
Ja tam coś robiłem, ale akurat rozszerzenie z angielskiego było przegięteBartek88 pisze:Jak czytam,ze co 5 nie zdal, i patrze na to jak latwa to matura byla to sie zastanawiam co wy w tej szkole robicie. Za moich czasow sie pilo i nic nie robiło, matura była o wiele trudniejsza, wszyscy zdawali i to jeszcze z dobrymi wynikami. Co sie dzieje z tym (o)swiatem?!johnnybgoode pisze:Jak tam tegoroczni maturzyści?Ja się pochwalę: matma podst. 86%, polski 64%, angielski podstawa 100%, rozszerzenie 87%, a ustne: angielski 100% i polski 80
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
I tak te procenty nie dają nic oprócz satysfakcji i lepszej pozycji w naborze na studia bo 100% z rozszerzonej matury z jakiegokolwiek przedmiotu nie daje nawet 3 na pierwszym poważnym kolosie na konkretnym kierunku na poważnej uczelni.
- pumex
- Juventino
Dokładnie. Pamiętam jak dziś, z matematycznej matury miałem 96%. Na drugich zajęciach z analizy matematycznej babka robi kolosa sprawdzającego wiedzę z liceum, tyle, że zadania były... jakby to ująć... nietypowe, ale niewykraczające poza poziom liceum. I co? NIKT nie zaliczył. Ja miałem bodaj 28%. Był szok, niedowierzanie i sprowadzenie na ziemię.Ouh_yeah pisze:I tak te procenty nie dają nic oprócz satysfakcji i lepszej pozycji w naborze na studia bo 100% z rozszerzonej matury z jakiegokolwiek przedmiotu nie daje nawet 3 na pierwszym poważnym kolosie na konkretnym kierunku na poważnej uczelni.
Jak spoglądam na zadania z matur (podstawowych i rozszerzonych) i widzę: "rozwiąż nierówność kwadratową", czyli zadanie na poziomie I gimnazjum, albo (z angola) napisz koledze, że nie zagracie razem w piłkę, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Szkoda papieru na taką maturę, zwłaszcza, że co roku będzie coraz niższy poziom, bo z przedmiotów nielubianych tną materiał jak ta lala.

- Pan Mietek
- Juventino
Ale czy nie o to chodzi?Ouh_yeah pisze:I tak te procenty nie dają nic oprócz satysfakcji i lepszej pozycji w naborze na studia bo 100% z rozszerzonej matury z jakiegokolwiek przedmiotu nie daje nawet 3 na pierwszym poważnym kolosie na konkretnym kierunku na poważnej uczelni.
Ja napisałem maturę dobrze, jestem na SGHu i sobie myślę, że niczego mnie w szkole nie nauczyli

Mechanizm jest prosty - chcemy mieć wykształcone społeczeństwo nie wiadomo po jaką cholerę to matura jest taka, żeby każdy przychlast mógł ją zaliczyć. A potem wszyscy walą na studia, też nie wiadomo po co, i tworzy się dużo miejsc na pewne kierunki (jeden aż się ciśnie na usta, panowie chyba wiedzą o czym mówię

A największa ironia całej tej sytuacji jest taka, że i tak znacząca część tej intelektualnej elity spieprza potem za granicę.
- karosznurek
- Juventino
Ja zdałam na 90% maturę podstawową z matematyki, a z języków nigdy nie byłam za dobra, ale zdałam na przyzwoitym poziomie.
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."