Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 19:58

^FAZZI^ pisze:
radzik92 pisze:moze i masz racje i mam taka nadzieje. co do nazwy do tez sie nie cierpliwie ale jak wiadomo nie nazwa jest najwazniejsza tylko frekwencja na meczach i gra naszej druzyny. mam nadzieje ze przy tych 40tys ( bo to nie az tak duzo) bedzie komplet co mecz. nie ma innej opcji zeby tak nie bylo:) wkoncu sam turyn ma milion mieszkancow prawie a wiadomo ze wiekszosc za juve;p
Ponoć prawdziwy mieszkaniec Turynu jest kibicem Torino ;) Różnie z tą wiekszością może być.
No właśnie, zawsze i wszędzie wspominają o dominacji naszego lokalnego rywala w Turynie, ale mam nadzieję, że niedługo nowe pokolenie zmieni ten zwyczaj. :smile:

A propos jeszcze liczby fanów to cieszę się z sondy, którą mam w swoim opisie i my(Polacy)którzy po tak fatalnych wynikach w ostatnich latach w tym względzie jesteśmy na równi z Milanem, który wiadomo, że po tak dobrym sezone, itd. zyskał wiele sezonowców :-D Zobaczcie jeszcze na Inter lub Romę.

Wracając do Włochów to w filmiku na juventus.com, gdzie byli zebrani ludziska na kupna karnetów(chyba) był facet z Bari(można sobie zobaczyć odległoś)
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2011, 20:52 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 20:09

Nie ma większego znaczenia ilu tak naprawdę kibiców Juve mieszka w samym Turynie. Wielu będzie dojeżdżać spoza miasta. Po rozpoczęciu sprzedaży abonamentów okazało się, że spora część osób przyjechała specjalnie po nie z odległych zakątków Italii. O pełny stadion w tym przypadku nie ma się co martwić.

FORZAJUVE93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 21:53

Mam takie pytanie.Czy ten stadion bedzie mogl byc w przyszlosci rozbudowany?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 21:56

FORZAJUVE93 pisze:Mam takie pytanie.Czy ten stadion bedzie mogl byc w przyszlosci rozbudowany?
Jeszcze nie było inauguracji nowego stadionu a ty już chcesz go rozbudować ? :prochno:

Pewnie tak.

FORZAJUVE93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 22:00

W przyszlosci. A co do stadionu to jednym slowem PIĘKNO

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 22:02

FORZAJUVE93 pisze:Mam takie pytanie.Czy ten stadion bedzie mogl byc w przyszlosci rozbudowany?
Były wcześniej te pytania(chyba nawet jedno z nich zadałem ja) i odpowiadający odpowiadali stanowcze NIE", ale nie było to udokumentowane jakimiś linkami lub innymi tego typu cytatami. Wydaję mi się, że patrząc na strukturę naszego stadionu nie byłoby łatwego zadania do powiększenia tego obiektu :/
Pewnie martwi Cię mała liczba miejsc? Spoko zobaczysz, że te cyferki są w sam raz :ok:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
FORZAJUVE93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 22:08

Zobaczymy mi sie wydaje ze moze przychodzic sporo kibicow.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 22:30

Większy obiekt nie jest absolutnie potrzebny. A rozbudowa raczej byłaby sporym wyzwaniem, biorąc pod uwagę choćby konstrukcję dachu i fakt, że całe otoczenie stadionu jest już rozplanowane. Co to w ogóle za dywagacje. :smile:

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 22:46

Co do krzesełek to dobrze,że poprawi to jakość oglądania meczu,ale ja najbardziej się boję,że nasi Ultrasi coś złego odwalą np. rzucą piłką w twarz piłkarza Interu,albo nie daj Boże mu przywalą przy tej lini bocznej...a kary się mogą posypać :P

Oby Nasze Juve na prawdę lepiej grało od tej pory :-D

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 23:20

Piotr Juvefan pisze:ja najbardziej się boję,że nasi Ultrasi coś złego odwalą np. rzucą piłką w twarz piłkarza Interu,albo nie daj Boże mu przywalą przy tej lini bocznej...a kary się mogą posypać :P D
Ja mam trochę inne podejście - niech sobie atakują kogo chcą z Interu czy Toro, ale, broń Boże, żeby kar nam nie dawali :prochno:

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Dż0ki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:01

Jeśli chodzi o stadion Juve mam z jednej strony mały żal, że tak potężny klub nie będzie rozgrywał meczy na 60cio tysięcznym stadionie wypchanym po brzegi tak jak to odbywa się w największych klubach świata. Z drugiej strony trzeba być realistą. Lepszy ten 40to tysięczny obiekt zapełniony w 80-100% niż puste delle alpi, na którym jedyne co można było usłyszeć, to hulający wiatr ;) Trochę wkurza fakt, że lokalni rywale mają stadiony po 70-80 tys., ale nie oszukujmy się, w Turynie nie ma potencjału na frekwencję rzędu 60 tys. kibiców. Liczę na to i wręcz marzę aby co mecz ta nasza 40tka była wypchana najlepszymi kibicami w Europie, a naszym grajkom w końcu zaczął dawać kopa przywilej rozgrywania meczu u siebie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:08

Potem poszukam artykułu z goal.com w którym pisali że podczas projektowania stadionu brali pod uwagę możliwość rozbudowy w następnych latach. Zresztą Chelsea, City czy Liverpool też grają na stadionach o pojemności poniżej 50k i jakoś nikt tam nie płacze.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:11

Przez 3 czy 4 dni sprzedazy, opchnelismy prawie 10 000 karnetow! :) Na bank bedzie komplet.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:17

jakku1 pisze:Przez 3 czy 4 dni sprzedazy, opchnelismy prawie 10 000 karnetow! :) Na bank bedzie komplet.
żebyś się nie zdziwił.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:19

Komplety na meczach Juve to były chyba tylko w meczach LM i w spotkaniach z Milanem oraz Interem. Także nie zdziwię się jak mimo tak ograniczonej pojemności stadion będzie w połowie pełny.

ODPOWIEDZ