Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2011, 16:31

Polecialy na napiprojekt :p

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2011, 08:47

Dziś mocny dzień.

Finał Gry o tron i finał The Killing. Osobiście bardziej czekam na The Killing i coś mi się zdaję, że będzie świetny odcinek. Już się nie mogę doczekać.

Oprócz dwóch finałów ma dziś też miejsce jedna premiera. Falling skies od Spielberga zapowiada się bardzo ciekawie. Kosmici i takie tam klimaty zawsze mnie interesują ;) Poza tym zagra Noah Wyle znany z Ostrego Dyżuru. Ostry dyżur był jednym z pierwszych seriali - jeśli nie pierwszym, który obejrzałem. Jakiś tam sentyment mam.

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2011, 22:54

ostatni odcinek 1 sezonu GRY O TRON po prostu miazga! i pomyśleć, że teraz trzeba tak długo czekać na 2 sezon ;(
wreszcie dostałem to na co czekałem :C

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2011, 08:05

CzarnyZkultury pisze:ostatni odcinek 1 sezonu GRY O TRON po prostu miazga! i pomyśleć, że teraz trzeba tak długo czekać na 2 sezon ;(
wreszcie dostałem to na co czekałem :C
Smoki ? :P

Serial wymiata. Jest co prawda kilka rzeczy, które w porównaniu z książką mogą denerwować, ale ogólnie wychodzi na wielki plus.

Najbardziej ciekaw jestem jak w 2 sezonie będzie przedstawiony Tyrion. Będzie miał trochę okazji, żeby pokazać charakter, a niestety w 1 części zrobili z niego małego lamusa.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2011, 08:23

Jestem po finale The Killing.

Odczucia mam mocno mieszane. Z jednej strony odcinek mi się podobał. Klimat, ciężar morderstwa Rosie jaki odczuwała Linden kipiał wręcz z ekranu. Świetnie to zrobili. Ale... no właśnie.
spojler pisze: Zakończenie tragiczne. Typowo amerykańskie. Cliffhanger na koniec i czekaj człowieku do następnego roku żeby dowiedzieć się co i jak. Okazuje się, że 2 sezon będzie kontynuował wątek z pierwszego i wprowadzi jednocześnie nową sprawę. Może i pytania się pojawiły przed nami ale co to ma za znaczenie. Oczekiwałem jasnego zakończenia historii. Szczególnie, że bohaterowie są już przez nas prześwietleni na wylot.
Opróc tego stacja The CW podała daty premier/powrotów swoich seriali :
- 13.09 premiera "The Ringer"
- 15.09 premiera "The secret circle" oraz powrót "The vampire diaries"
- 23.09 powrót "Nikity" oraz "Supernaturala"

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2011, 16:49

Mrówa pisze: Smoki ? :P
jak najbardziej :happy:
i jeszcze ten motyw z wyprawą poza mur.. będzie się działo.
akurat do 2 sezon może uda mi się przeczytać książkę ;)

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2011, 18:46

Czy jest może na forum ktoś, kto czytał książki Martina ? Warto dalej interesować się historią zaczętą w "Grze o Tron" ? Czy będzie to po prostu rozbudowana i zagmatwana "Dynastia" w wydaniu fantasy ? Serial na kolana nie powala, nie jest też gniotem. Ciekawi mnie tylko czy historia się rozwinie :think:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2011, 19:05

Jeśli chodzi o książkę to mój post jest TU. Drugi sezon serialu prawdopodobnie za rok, a moim zdaniem warto na niego czekać :wink:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2011, 21:54

steru pisze:Jestem po finale The Killing. Odczucia mam mocno mieszane. Z jednej strony odcinek mi się podobał. Klimat, ciężar morderstwa Rosie jaki odczuwała Linden kipiał wręcz z ekranu. Świetnie to zrobili. Ale... no właśnie.
Mam podobne zdanie. Tutaj bardzo ciekawy artykuł, dlaczego "Game of Thrones" miało lepszy finał niż "The Killing":
http://gawker.com/5813644/what-the-kill ... of-thrones
Uwaga! Cała masa spoilerów odnośnie finałów obu seriali.
jackop pisze:Drugi sezon serialu prawdopodobnie za rok, a moim zdaniem warto na niego czekać :wink:
Zdjęcia zaczynają się pod koniec lipca, także nie ma co liczyć, że serial pojawi się wcześniej niż na wiosnę przyszłego roku.

Niestety drugi sezon, podobnie jak pierwszy, będzie miał zaledwie 10 odcinków. Brzmi to trochę niepokojąco biorąc pod uwagę, że drugi tom ("A Clash of the Kings"), jest dłuższy od pierwszego, aż o 1/5 (160 stron).

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2011, 22:05

Z 3 finałów, które oglądałem dzisiaj, najlepiej wypadło The Killing. Nie będę będę robił żadnych spoilerów, napiszę tylko, że zaskoczyła mnie końcówka. Myślałem, że wszystko się w tym odcinku wyklaruje, a tutaj zonk. Słabiej wypadł finał Gry o Tron. Cały sezon, choć dobrze się oglądało, to wg mnie pozostaje niedosyt. Najsłabiej natomiast wypadł finał United States of Tara. Jedyne, co ratowało ten odcinek, to Max, choć jak na zakończenie, to strasznie niewiele. Twórcom chyba zabrakło pomysłów pod koniec. Szkoda. W moim rankingu najgorszych zakończeń, finał Tary zajmuje miejsce drugie (zaraz za LOST).

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 23:35

W drugim sezonie "Game of Thrones" pojawi się Natalie Dormer, znana głównie z roli Anny Boleyn w seriali "The Tudors". Zagra młodszą siostrę Lorasa Tyrella, Margaery.
http://www.imdb.com/name/nm1754059/

Przyznam szczerze, że zdecydowanie bardziej do tej roli pasowałaby jej koleżanka z "The Tudors", Sarah Bolger.
http://fullyintegratedgeeks.blogspot.co ... son-2.html

=======================

Finał "Tary" strasznie nudny. "Nurse Jackie" za to, całkiem przywozicie.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2011, 23:54

wieje nudą jeżeli chodzi o seriale. chciałem w końcu się podjąć obejrzenia six step under, ale... nie mogę przebrnąć przez pierwszy sezon.
ehhhh... macie jakieś pomysły?

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2011, 00:36

Nevermind pisze:wieje nudą jeżeli chodzi o seriale. chciałem w końcu się podjąć obejrzenia six step under, ale... nie mogę przebrnąć przez pierwszy sezon.
Dobrych seriali jest tyle, że się dziwię, że nie możesz nic wybrać :) Ja już wiem co będę oglądał przynajmniej przez najbliższy rok :)

Jak jeszcze nie widziałeś, to oglądaj Oz. Ja kończę 2 sezon.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2011, 01:06

Mietson pisze:
Nevermind pisze:wieje nudą jeżeli chodzi o seriale. chciałem w końcu się podjąć obejrzenia six step under, ale... nie mogę przebrnąć przez pierwszy sezon.
Dobrych seriali jest tyle, że się dziwię, że nie możesz nic wybrać :) Ja już wiem co będę oglądał przynajmniej przez najbliższy rok :)

Sęk w tym, że wiekszosc juz obejrzalem. Jestem istnym serialowym molem. Zwlaszcza, ze po przyjsciu z pracy mam ochote tylko i wylacznie polozyc sie w wyru i zalaczyc serial lub film. Zaraz obadam polecony przez Ciebie serial.
A, ten no... ciezko go sciagnac? Ze starszymi serialami czesto tak bywa, ze najlepsze linki wygasają.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2011, 01:34

Nevermind pisze:
Mietson pisze:

Sęk w tym, że wiekszosc juz obejrzalem. Jestem istnym serialowym molem. Zwlaszcza, ze po przyjsciu z pracy mam ochote tylko i wylacznie polozyc sie w wyru i zalaczyc serial lub film. Zaraz obadam polecony przez Ciebie serial.
A, ten no... ciezko go sciagnac? Ze starszymi serialami czesto tak bywa, ze najlepsze linki wygasają.
No z Oz to faktycznie, zbyt szybko to nie idzie, chyba, że masz internet 20 Mb jak ja :) Polecę jeszcze "The X-Files" ale jako serialowy mol na pewno już widziałeś a jak chcesz coś komediowego to "How I Met Your Mother" :)

ODPOWIEDZ