LaLiga
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No różnica jest spora. A na różnicę jest tylko jedna broń - autobus! Jak Żoze pyknie dwa remisy w GD to może wygrać ligę przez znacznie lepszą ławkę i Ronaldo/Higuaina co ogórom strzelają po 6 bramek w meczupan Zambrotta pisze: Bez wazeliny, Barcelonę od resztki stawki dzielą lata świetlne

PS. Carvalho nigdy jakiegoś większego postrachu na budził. O taki przydupas Terry'ego

- Skibil
- Redaktor
Bo nawet jeśli Kaka nie będzie dysponowany, to z przodu będzie mieć tercet który sam sobie poradzi + Ozil na jego pozycję? W takim wypadku Kaka nie ma takiego wpływu na zespół jak Xavi. Co do Carvalho... Środkowy obrońca nie musi mieć 25 lat, żeby grać na najwyższym poziomie. Jego wytrzymałość nie musi być tak wielka jak Villi który grając systemem Barcy musi się sporo nabiegać.pan Zambrotta pisze: Z całym szacunkiem, ale czemu mamy wypominać Xaviemu czy Villi wiek, a Carvalho czy Kace już nie?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
No proszę Cię. :roll: Łopatologiczne wyjaśnienie. Barcelona, starzejący się piłkarze (nie zapominaj o Puyolu i jak zespół radził sobie bez niego), krótsza i gorsza 'ławka'. Real, starzejący się piłkarze, dłuższa i lepsza 'ławka' (w tym momencie taki Kaka nie ma miejsca w 1wszym składzie).pan Zambrotta pisze:Z całym szacunkiem, ale czemu mamy wypominać Xaviemu czy Villi wiek, a Carvalho czy Kace już nie? oni też nie będą młodsi, poza tym nie oszukujmy się - minęły czasy kiedy te nazwiska budzily postrach u rywali.
W kontekście ligi, do której dochodzą puchary, ma to kolosalne znaczenie (na korzyść Realu). Głównie ze względu na ogrywanie ogórków, co znów słusznie zauważył Ouh_yeah. Kaka postrachem Barcy czy MU może już nie będzie, ale na jakieś Levante na pewno się nada. Nie wiem czy oglądałeś regularnie mecze FCB, ale polecam zobaczyć jak prezentują się, gdy grają zmiennicy tacy jak Affelay (który w końcówce radził sobie trochę lepiej) Bojan, Thiago, Maxwell, Jeffrén czy Adriano (który z konieczności musiał grać często w podstawie i szau nie robił). Tam tych lat świetlnych naprawdę nie uświadczysz. Porównaj ich do Sahina, Lassa, Kaki czy Benzemy. Widać różnicę?
pan Zambrotta pisze:Wiadomo, że real zacznie lepiej przygotowany niż rok temu, ale co to da? Bez wazeliny, Barcelonę od resztki stawki dzielą lata świetlne, wzmocnienie ławki+powrót do zdrowia paru graczy nie zasypią tej różnicy.
Przekonamy się.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2011, 14:53 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pan Zambrotta
- Juventino
Barcelona od kilku sezonów miała krótką ławkę, Real miał ok. 30 piłkarzy w kadrze. Kto wygrywał la liga i champions? no właśnie. Więc nie mówcie, że teraz będzie inaczej.
wychodzę na fanboya barsy
wychodzę na fanboya barsy

- jackop
- Juventino
Tyle, że 3-4 sezony temu wystarczyło zobaczyć grę (w lidze i LM) Barcy i porównać ją do piachu granego przez Real. Wiadomo było kto odniesie sukces i jak będą wyglądać GD.pan Zambrotta pisze:Barcelona od kilku sezonów miała krótką ławkę, Real miał ok. 30 piłkarzy w kadrze. Kto wygrywał la liga i champions? no właśnie. Więc nie mówcie, że teraz będzie inaczej.
Piszesz jakbyś nie widział żadnego meczu Realu, poza starciami z FCB. A drużyna Mourinho w poprzednim sezonie grała naprawdę widowiskowy, ładny dla oka, momentami genialny futbol. To, że na siłę nie grają tego co FC "każdy chce grać tak jak my" Barcelona, nie znaczy, że nie potrafią stworzyć przyjemnego, efektownego i efektywnego widowiska. Na reszcie robią to we własnym stylu, który może się tylko poprawiać.
Do tego ich zakupy wreszcie okazały się w większości trafione (fenomenalny Ozil, świetny Di Maria). Real naprawdę nie potrzebuje kolejnej rewolucji transferowej.
Kto wie, kogo jeszcze uda im się sprowadzić. Jak pisałem, ich budżet jest wysoki.pan Zambrotta pisze:Jeśli kupno 3 rezerwowych w zupełności wystarczy, by dogonić barcelonę...
Naprawdę nie wiem panie Zambrotto, jak możesz pomniejszać wpływ Mourinho, który z Ynterem (:!:) osiągnął to co osiągnął. Może i jest burakiem, ale jednak burakiem genialnym.
Ja tam lubię oglądać FCB jako, że C+ raczy mnie ich meczami regularnie (daliby więcej Juve). Doceniam ich piłkarskie umiejętności oraz styl jaki narzucił im Guardiola. Nie podoba mi się jednak to, że chociaż nie podałeś żadnego argumentu, przemawiającego za Twoją teorią "lat świetlnych za Barcą", to nadal uważasz się za mądrzejszego.pan Zambrotta pisze:wychodzę na fanboya barsy Prochno

- Dtmiu
- Katalończyk
Real regularnie się wzmacnia i będzie coraz trudniej utrzymac dominację. Jesli nie zrobimy tak ze 2 dobrych transferów w tym okienku to bardzo prawdopodobne że Real zajdzie dalej od nas w CL albo La Liga. Kupuja mase piłkarzy, zatrudniają najlepszych fachowców, płacą gigantyczne pieniądze- w końcu niestety im się to opłaci :? ale nic nie trwa wiecznie. wierzę jednak że ściągając powiedzmy Sancheza i Rossiego będziemy w stanie chociaż ten jeden kolejny sezon trzymać ich z tyłu 

- Vimes
- Juventino
Kurczę, a mi Pan Zambrotta zawsze kojarzył się z forumowym trefnisiem albo lepiej trefmisiem.Ouh_yeah pisze:No właśnie wszystkiego bym się spodziewał po forumowym guru, ale nie tegopan Zambrotta pisze:wychodzę na fanboya barsyMoże nie obnoś się z tym za bardzo?
Poza tym, jakieś dziwne podniecenie towarzyszy kibicom Juventusu w temacie o Barcelonie i Realu

- Antyteza
- Juventino
Ploty. Cesc trafi do FCB. Real pewnie wyjmie Kuna.
A przy okazji: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/la- ... tory.shtml
Co sądzicie?
A przy okazji: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/la- ... tory.shtml
Co sądzicie?

- jackop
- Juventino
Sądzimy, że Kun przejdzie do nas. Kupcie sobie Neymara :-D Temat koszulek był już przerabiany kilkukrotnie. Wiadomo, co każdy kibic o tym myśli i gdzie ma takie przepisy 

- Dtmiu
- Katalończyk
Według najnowszych doniesień Alexis Sanchez już jutro pojawi się w Barcelonie aby podpisać kontrakt. Barcelona ma zapłacic Udine 28 mln euro+11 za ewentualne sukcesy. Mam nadzieję że to prawda, jeśli rzeczywiście sprzedamy Bojana to ławka dalej jest tak samo długa, ale lepsza jakościowo 

- jsduga
- Juventino
No i tu jest ból. Jeśli gracz wybierze Barcę, to czeka go ława i jego talent prawdopodobnie przygaśnie... Ma szansę na pierwszy zespół? Wątpliwe, a szkoda.Dtmiu pisze:Według najnowszych doniesień Alexis Sanchez już jutro pojawi się w Barcelonie aby podpisać kontrakt. Barcelona ma zapłacic Udine 28 mln euro+11 za ewentualne sukcesy. Mam nadzieję że to prawda, jeśli rzeczywiście sprzedamy Bojana to ławka dalej jest tak samo długa, ale lepsza jakościowo
Mam nadzieję, że nie przejdzie do Barcy teraz. Może kiedyś. Obecnie potrzeba mu ekipy, która zagwarantuje mu wyjściowy skład, bo w większości zespołów by takowy miał i ekipy, która walczy o najważniejsze trofea. Ja widzę dla niego miejsce w Anglii.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon