Felipe Melo

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 10:52

Juras_Senat pisze:
KondzioJuveFans pisze:a co on takiego w tym wywiadzie powiedział , że masz o nim gorsze zdanie ?
Powiedział , że jest przywiązany do tych barw i kocha ten klub oraz , że nie chcę go opuszczać. No ale tak , sprzedajmy go i niech gra sobie Sissoko , który cały sezon leczy kontuzję.
Czy czuję się skreślony przez Juve? Nie, ale działacze mogliby mnie bardziej szanować. Takie mam wrażenie, bo moje nazwisko pojawia się w wielu artykułach prasowych, a nikt z klubu tego nie zdementował, nawet nie dostałem żadnego telefonu, który wyjaśniałby, jak się sprawy mają.
Uważasz że ma racje?
Oczywiście, że ma. Harował w tym roku za dwóch, czyścił środek pola, a tu wszyscy chcą go sprzedać nagle.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 11:01

deszczowy pisze: Oczywiście, że ma. Harował w tym roku za dwóch, czyścił środek pola, a tu wszyscy chcą go sprzedać nagle.
Jako fanboy Davidsa powinieneś narzekać na Melo ;) Facet pod względem zaangażowania nie dorasta Pitbullowi do pięt. Nie jestem psycholem-fanatykiem, ani też hejterem Felipe, ale trzeba przyznać, że kilka bardzo słabych meczów mu się zdarzyło. Mam na myśli zwłaszcza ten z Lecce, gdzie truchtał sobie jak na treningu. Jak dla mnie taki piłkarz powinien sobie wypruwać żyły bez względu na rangę meczu czy aktualny wynik, zwłaszcza, że gra w Juventusie.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 11:31

deszczowy pisze:
Juras_Senat pisze:
KondzioJuveFans pisze:a co on takiego w tym wywiadzie powiedział , że masz o nim gorsze zdanie ?
Powiedział , że jest przywiązany do tych barw i kocha ten klub oraz , że nie chcę go opuszczać. No ale tak , sprzedajmy go i niech gra sobie Sissoko , który cały sezon leczy kontuzję.
Czy czuję się skreślony przez Juve? Nie, ale działacze mogliby mnie bardziej szanować. Takie mam wrażenie, bo moje nazwisko pojawia się w wielu artykułach prasowych, a nikt z klubu tego nie zdementował, nawet nie dostałem żadnego telefonu, który wyjaśniałby, jak się sprawy mają.
Uważasz że ma racje?
Oczywiście, że ma. Harował w tym roku za dwóch, czyścił środek pola, a tu wszyscy chcą go sprzedać nagle.
No wystarczy sobie puscic powtorki co sie dzialo w srodku pola, jakie byly dziury jak nie bylo Melo.
Pozatym moge sie zalozyc, ze te informacje o jego odejsciu to ploty. Zwlaszcza, ze co jego wywiad to dziennikarskie szczeniactwo przekreca wszystko tak, by byla jakas sensacja.
Jak sprzedamy Melo to tak jak by Marotta przestrzelil sobie jedno kolano
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2011, 11:38 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 11:35

deszczowy pisze:Oczywiście, że ma. Harował w tym roku za dwóch, czyścił środek pola, a tu wszyscy chcą go sprzedać nagle.
Jesteś trochę niekonsekwentny, nie chcesz widzieć Govinco za to, że powiedział, że woli być w klubie w którym będzie grał, z drugiej strony nie widzisz nic złego w wyiadach Melo. Nie mówię, że chcę odejścia Felipe, po prostu sportowo nas na to nie stać, ale z każdą kolejną taką wypowiedzią kopie sobie grób, niekoniecznie celtycki :]
Tu jest chyba najlepszy komentarz do całej sytuacji:

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... a_melo.php

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 11:49

@D@$ pisze:
deszczowy pisze:Oczywiście, że ma. Harował w tym roku za dwóch, czyścił środek pola, a tu wszyscy chcą go sprzedać nagle.
Jesteś trochę niekonsekwentny, nie chcesz widzieć Govinco za to, że powiedział, że woli być w klubie w którym będzie grał, z drugiej strony nie widzisz nic złego w wyiadach Melo.
Bo Melo udowodnił swoją przydatność drużynie, jest jej ważnym trzonem, więc może sobie pozwolić na szczere słowa krytyki. Może faktycznie ostatnio walnął jakąś głupotę, ale czy tego chcecie czy nie, bez niego nasza gra wyglądała o wiele gorzej. Giovinco natomiast udowodnił, że jest nieprzydatny, poszedł do jakiejś Parmy i sobie szczeka, widzisz różnicę?

#AllegriOut
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 12:35

Nie widzę żadnego sensu w sprzedaży Melo. Pokazał, że jest jednym z bardzo niewielu piłkarzy, którzy prezentują odpowiedni poziom. I tych piłkarzy powinniśmy za wszelką cenę zatrzymać sprowadzając oprócz tego kilku graczy, którzy prezentują podobny, lub wyższy poziom. Coroczna rewolucja nie ma żadnego sensu.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 12:39

deszczowy pisze:
Juras_Senat pisze:
Uważasz że ma racje?
Nie pamietam by klub zajął oficjalne stanowisko odnoś
nie sprzedaży Melo. Mamy jak do tej pory doczynienia z spekulacjami, a ten życzy sobie by klub wszystko dementował. Zresztą sam Brazylijczyk podsyca te plotki.
Także nie wydaje mi się by miał uzasadnione pretensje.
Lepiej tego ująć nie można. :ok:
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2011, 12:46 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 12:43

@D@$ pisze: Jesteś trochę niekonsekwentny, nie chcesz widzieć Govinco za to, że powiedział, że woli być w klubie w którym będzie grał, z drugiej strony nie widzisz nic złego w wyiadach Melo. Nie mówię, że chcę odejścia Felipe, po prostu sportowo nas na to nie stać, ale z każdą kolejną taką wypowiedzią kopie sobie grób, niekoniecznie celtycki
:ok: :wink:

Marotta udowadniał, że nie ma graczy nie do zastąpienia. Polecieć może każdy. Sprzedaż Melo mi się nie widzi. Dlaczego? Juventus nie ma ciągłości. Zaczynamy znowu od zera. Bez sensu. Oddanie Aquilaniego mogę jeszcze zrozumieć. Nie sprawdził się. Krótko. Ale Melo? Dawał radę. Gotowy gracz pierwszego składu, który odnajduję się w tym 4-4-2 bardzo fajnie.

Po co sprzedawać Melo? Żeby drożej kupić Inlera? Bezsens. Nie widzę pozytywów po stronie ekonomicznej, tym bardziej po stronie sportowej.

Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 13:19

Juras - generalnie masz sporo racji, Melo dość gwałtownie sie wypowiada i robi sporo szumu. Osobiście (chyba podobnie jak Ty) wolę piłkarzy którzy zapierniczają na boisku i dają o sobie znać w ten sposób zamiast bez sensu gadać, mieliśmy takich wielu, choćby taki Tacchinardi.
Uważam jednak, że zbyt mocno skupiasz się w tej sprawie na fakcie dementowania plotek - zgadza się, że dementowanie każdej plotki byłoby praktycznie niemożliwe, a na pewno skrajnie uciążliwe, ale:
- wystarczyłoby wykonać dementi jeden raz, Powiedzieć oficjalnie, że zawodnik nie jest na sprzedaż.
- równie dobrze nie trzeba w ogóle rozmawiać na ten temat z prasą, czy ogólnie pojętymi mediami. Wystarczy jedna, sześćdzisięciosekundowa (Łukasz, pomocy!) rozmowa telefoniczna z zawodnikiem. Melo był w ubiegłym sezonie jednym z najważniejszych zawodników. Bez względu na to jakie klub ma wobec niego plany, myślę, że fajnie byłoby zadzwonić i powiedzieć mu osobiście na czym stoi. Nikomu korona by z głowy nie spadła.

I wciąż nie zmienia to faktu, że w tej dość niejasnej sytuacji udzielanie takich wywiadów przez Brazylijczyka jest nie do końca stosowne, mógł sobie darować. Nie zgadzam się jednak z faktem, że nie ma zupełnie powodu do czucia się trochę źle traktowanym.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 13:46

Mati pisze: Wystarczy jedna, sześćdzisięciosekundowa (Łukasz, pomocy!) rozmowa telefoniczna z zawodnikiem.
No przecież on ma wyłączony telefon. :wink:

No dobra, załóżmy że Melo ma prawo czuć się źle potraktowany przez klub, pytanie dlaczego on trąbi o tym na lewo i prawo?
Czy jest tak naiwny, że daje się podejść byle dziennikarzynie i paple bez opamietania, czy może robi to z premedytacją by wymusić na klubie zajęcia oficjalnego stanowiska?
Melo jest piłkarzem wymykającym się jednoznacznej ocenie, sam za nim nie przepadam, rozumiem jednak tych co wypowiadają się o nim ciepło, ale każdy zgodzić się musi, że ten szaleniec po prostu ma za długi jęzor.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 14:47

Panowie, po jego wywiadach utwierdziłem się tylko w jednym: Melo jest piłkarzem i człowiekiem mało inteligentnym. Jest waleczny, ambitny, graczem jest bardzo dobrym, ale inteligencją na boisku i poza nim nie grzeszy. To widać i słychać. Już kiedyś pisałem, że gdyby Melo miał trochę większy poziom boiskowej inteligencji, to byłby jednym z najlepszych zawodników na swojej pozycji na świecie, a tak jest piłkarzem "tylko" bardzo dobrym. Jak widać przekłada się to również poza boisko. Oczywiście chciałbym, żeby Melo dalej był piłkarzem Juve, ale chciałbym też, żeby częściej myślał

Obrazek
aroninho11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 20:38

A Melo przyznał że odchodzi ;) Wiecie może do której europejskiej drużyny Felipe się wybiera?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 20:43

Mówi się o Galatasaray i BVB. Szczerze życze mu niemieckiej ekipy, lecz jak sam przyznał odchodzi do kasy a turcy dadzą mu więcej niż BVB :whistle:

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 21:32

No to mamy Melo, który ma "biało-czarne serce". Wielu widziało w nim prawdziwego Juventino, a tymczasem Felipe odchodzi dla szmalu. Grunt, że przyznał się, że leci na kasę, a nie ściemnia o możliwości rozwoju i innych podobnych bzdetach. Całościowo uważam, że Melo zawiódł. Fatalny pierwszy sezon, drugi choć lepszy, to końcówka nie robi dobrego wrażenia. Powodzenia w następnym klubie, gdziekolwiek by nie był.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 21:57

KondzioJuveFans będzie zawiedziony :lol:

Vidal mnie nie przekonuje, liczę że mnie pozytywnie zaskoczy. Może i piłkarz z niego świetny, ale czy to na pewno jest typowy DM ??

Melo mówimy głośne BYE BYE

Zablokowany