Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 20:04

Wypadałoby teraz osiągnąć jakiś ładny rekord meczy bez porażek :-D

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 20:07

Alex_10 pisze:Znalazłem ciekawe zdjęcie. Fajnie się prezentuje :-D

http://nsa19.casimages.com/img/2011/06/ ... 603905.jpg
No ale nie.. przecież każdemu przeszkadza 8 linek wewnątrz stadionu. :prochno:

Co do zdjęcia, jest rewelacyjny. Od samego początku Blanc wzorował się na Allianz Arenie, który jest też w podobny sposób podświetlany. A jak widać, liny były uwzględniane w budowie stadionu.

18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 20:54

a kiedy jest otwarcie ? Nowy sezon już na nim?

djniewidzialnareka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 21:02

kamilu_87 pisze:
djniewidzialnareka pisze: Czy wy tez jesteście tacy podnieceni tym stadionem?:D
Właśnie nie, sam nie wiem czemu..dla mnie jest typową średniawką. Przeglądająć nowe stadiony budowane, czy oddawane do użytku w tym czasie co nasz, to nie oszukujmy sie ale nasz nowy dom na tle innych wygląda jak taki starszy o przynajmniej 5 lat brat.
Chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Dla Ciebie jedynym wyznacznikiem stadionu jest ilość kibiców. Działacze idealnie obliczyli ze 40 tys to wystarczająca liczba zapewniająca idealna atmosferę. Wolę być na stadionie gdzie siedzi 40 tyś ludzi i dosłownie dotykać murawy niż siedzieć na Santiago lub Camp Nou gdzie Messi wygląda jak prawdziwa.. pchełka.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 21:07

18danek97 pisze:a kiedy jest otwarcie ? Nowy sezon już na nim?
Bodajże w sierpniu, a nowy sezon owszem będzie grany już na nim, gratuluję orientacji :wink: :smile:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 21:08

18danek97 pisze:a kiedy jest otwarcie ? Nowy sezon już na nim?
tak ma byc do dyspozycji klubu od poczatku nowego sezonu. a prace maja sie skonczyc chyba na koniec lipca?

ciekawe dlaczego nie pokazuja zdjec z wnetrzy centrum komercyjnego... z miłą checia bym zobaczyl jak to wyglada od kuchni.

moze i stadion z zewnatrz nie wyglada jak allianz czy emirates ale wydaje mi sie ze prawdziwa jakosc kibic zobaczy gdy zasiadzie na swoim wygodnym foteliku i zobaczy wyraz twarzy swojego idola. co by nie mowic projekt pokazuje ze projektanci zrobili kawal dobrej roboty (nie wspominajcie juz o linach. mi one nie przeszkadzaja) jesli chodzi o komfort ogladania widowiska. trybuny sa maksymalnie blisko boiska i bardzo strome. tymi cechami nasz nowy stadion przewyzsza wszystkie perelki europejskich poteg ktore zostaly ostatnio wybudowane. i po jakims czasie... nikt nie bedzie myslal ze stadion jest "plaski" czy brzydki z zewnatrz tylko..... ze jest na nim kapitalna atmosfera a kibice w koncu stali sie bardzo czescia widowiska. o linach tez nikt juz nie wspomni bo ich widac nie bedzie gdy na trybunach zasiadzie armia ludzi w pasiastych koszulkach. o tym jestem przekonany:) pozdro

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2011, 09:42

Simi pisze:Od samego początku Blanc wzorował się na Allianz Arenie, który jest też w podobny sposób podświetlany. A jak widać, liny były uwzględniane w budowie stadionu.
Simi, chyba lekko przesadziłeś :wink: Jeśli oświetlenie stadionu Blanc wzorował na stadionie Bayernu, to delikatnie mówiąc coś mu nie wyszło :? Nasz stadion będzie podświetlony zwykłymi reflektorami i halogenami świecącymi w jednym, żółtym kolorze, niczym jeden ze starych kościołów w Krakowie. Natomiast Allianz Arena... sam zobacz:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... acombo.jpg
http://www.football-pictures.net/data/m ... _Munih.jpg
http://ekonomik.rzeszow.pl/blog2/wp-con ... arena1.jpg
http://www.namingrights.eu/wp-content/u ... colour.jpg

Jest różnica, prawda? :wink:

Obrazek
ChlebZeSmalcem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2011, 10:46

Bruce Badura pisze:Wypadałoby teraz osiągnąć jakiś ładny rekord meczy bez porażek :-D
Np: 2 :dance:

Marotta jest naszym myśliwym, dzieki jego oczm żaden piłkarz się na tej planecie nie ukryje.
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2011, 10:54

pumex pisze:
Simi pisze:Od samego początku Blanc wzorował się na Allianz Arenie, który jest też w podobny sposób podświetlany. A jak widać, liny były uwzględniane w budowie stadionu.
Simi, chyba lekko przesadziłeś :wink: (...)
Pomijając sam fakt podświetlenia, to powiedzcie mi moi drodzy, w czym nasz stadion jest podobny do Alianz Areny?! Bo widziałem już wiele takich opini w tym temacie, a ja równie dobrze mogę powiedzieć, że jest stylizowany na... naszym narodowym - tyle samo podobieństw (czyt. ZERO). A nie jest jedno - na obydwóch będzie zielona murawa.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2011, 13:18

mateo369 pisze:
pumex pisze:
Simi, chyba lekko przesadziłeś :wink: (...)
Pomijając sam fakt podświetlenia, to powiedzcie mi moi drodzy, w czym nasz stadion jest podobny do Alianz Areny?! Bo widziałem już wiele takich opini w tym temacie, a ja równie dobrze mogę powiedzieć, że jest stylizowany na... naszym narodowym - tyle samo podobieństw (czyt. ZERO). A nie jest jedno - na obydwóch będzie zielona murawa.
Teraz prawie wszystkie stadiony porównywane są do Alianz Arena, ale mówiąc to o naszym w takim etapie budowy jakim już jesteśmy można powiedzieć stanowcze: WCALE NIE :!:
Po czym to wnioskować :?: Po kształcie, po elewacji :?: Nic mi tu nie przypomina Areny z Monachium. Może nasz stadion jest podobny do tych innych, bo ma trybuny w okół murawy :?: :roll:

Porównując stadiony to według mnie z zewnątrz nasz narodowy jest bardzo podobny do starego Delle Alpi i za każdym razem, kiedy widzę reporterów z Polski, którzy w tle mają ten oto wystający zza nich obiekt ZAWSZE w głowie pojawia mi się Delle Alpi :wink:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2011, 15:02

pumex pisze:
Simi, chyba lekko przesadziłeś :wink: Jeśli oświetlenie stadionu Blanc wzorował na stadionie Bayernu, to delikatnie mówiąc coś mu nie wyszło :? Nasz stadion będzie podświetlony zwykłymi reflektorami i halogenami świecącymi w jednym, żółtym kolorze, niczym jeden ze starych kościołów w Krakowie.

Jest różnica, prawda? :wink:
Tylko że Allianz Arena to "ponton", łatwo było go w taki sposób podświetlić bo elewacja jest wykonana z przepuszczającego światło materiału, nie to co u nas. Do Allianz Areny jednak w ogóle nie jest podobny. Na naszym nachylenie trybun jest większe co sprawi, że widoczność będzie lepsza niż na hiper nowoczesnej Allianz Arenie. No i siatek za bramkami nie będzie chyba (?). Za to te liny gówniane będą. Nie popisali się z nimi ale nie ma co płakać...
Mateuszello pisze:Porównując stadiony to według mnie z zewnątrz nasz narodowy jest bardzo podobny do starego Delle Alpi i za każdym razem, kiedy widzę reporterów z Polski, którzy w tle mają ten oto wystający zza nich obiekt ZAWSZE w głowie pojawia mi się Delle Alpi :wink:
Hmmm, mi w ogóle nie przypomina starego Delle Alpi :D
rh pisze:ciekawe dlaczego nie pokazuja zdjec z wnetrzy centrum komercyjnego... z miłą checia bym zobaczyl jak to wyglada od kuchni.
Właśnie interesuje mnie to centrum handlowe. Moim zdaniem powinien to być budynek wysoki minimum z 4 kondygnacyjny taki jak się buduje nowe galerie w Polsce. A to co postawili nadaje się chyba na hipermarket Tesco i kilka sklepików obok... przynajmniej tak tandetnie wygląda z zewnątrz.

FORZA JUVE!!!
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2011, 16:00

Z tego co słyszałem centrum handlowe ma być gotowe dopiero na początku 2012 roku. Nie jestem pewien, może mi się pomyliło z czymś innym.

Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2011, 09:37

Ciekawe zdj naszego stadionu i przyszłego nabytku. :smile:

http://img11.imageshack.us/img11/7724/dscf0778j.jpg

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 19:33

Pare najnowszych fotek naszego stadionu. Trzeba przyznac, ze wyglada bardzo, bardzo fajnie :)

http://img808.imageshack.us/img808/6697/dscn00871.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/5802/dscn00891.jpg

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2011, 20:03

Obrazek

co jak co, ale te krzesełka to totalny badziew, poszli po kosztach pięknie (choć pewno zaraz i tak ktoś napisze, że są piękne, fajne i nie przeszkadzają a ja szukam dziury w całym :P )

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
ODPOWIEDZ