Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2011, 13:06

Do tej pory nie wypowiadalem sie w kwesti stadionu tylko dlatego iz Juventus jest klubem "kibicowsko outdorowym". Nie mniej pozniej doszedlem do wniosku ze jednak ten stadion to badz co badz bedzie miejsce swego rodzaju wyjatkowe i o diametralnie wiekszym znaczeniu niz delle Alpi.
Pierwszy raz zawiodlem sie gdy uslyszalem o pojemnosci. Temat wielokrotnie walkowany na forum, w ktorym moje zdanie od poczatku do konca jest niezmienne: za mało. Pomijajac fakt owej "outdorowosci" to nic absolutnie nic nie argumentuje tak niskiej liczby miejsc. Ze srednia z lat poprzednich, ze cos tam cos tam. Ale do jasnej ciasnej od czego jest marketing, od czego jest polityka biletowa. Poza tym nowy stadion z lepsza widzialnoscia az zacheca by to na nim wlasnie ogladac mecze. Sami dobrze wiecie czym jest Juventus, to historia, duma, pot, lzy, milosc, ambicja. Dla takiego klubu potrzebny jest stadion minimum 60 tys na ktorym mozna zagrac final LM, a nie smieszne 41 ktore brzmi jak z prowincjonalnego klubu. Po pewnym czasie przebolalem ten fakt myslac jaka druzyna taki stadion, nie mniej smuce sie bo predko nie bedziemy meic innego. Druga rzecz ktora mnie niestety zabolala to sam projekt. W moim odczuciu stadion jest zbyt minimalistyczny. Osoba projektujaca nie wykazala sie dusza artystyczna sprzedajac nam dosyc tandetny i plaski projekt. I nic absolutnie nic mi sie w tym stadionie nie podoba. Pomijam fakt lin gdyz one nei mialy wplywu na moja opinie. Na duzy plus dla stadionu nalezy zaliczyc fakty dwa mianowicie pomysl z gwiazdami oraz zaplecze ekonomiczne.
Najbardziej mnie jednak ciekawi czy nowy stadion bedzie mial dusze, czy kibicom sie spodoba, czy atmosfera na meczach bedzie goraca na tyle aby niesc nasza druzyne do zwyciestwa, tego sobie i Wam zycze.

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2011, 14:11

@up plaski? Masz na mysli to ze nie jest wysoki? Bo jesli tak to czuje sie zobowiazany zwrocic uwage na to iz z zewnatrz stadionu widac tylko gorna kondygnacje trybun.

Mi tam sie podoba, a te liny to tylko liny, ktore nie maja 5m szerokosci by zaslaniac pol boiska :/

Regulus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2011, 14:36

Pojemność stadionu jest wystarczająca. Na Delle Alpi w całej jego historii komplet (coś koło 60 tys.) był może parę razy, ostatni raz w 2003 roku na meczu z Realem w półfinale LM. Na "zwykłe" mecze średnio przychodziło 20 tys. kibiców, częściej mniej niż więcej.
40 tys. jest liczbą gwarantującą pełne trybuny na większości meczów Serie A. Poza tym, po Calciopoli klub zwyczajnie nie miał kasy na więcej. Lepszy mały, ale klimatyczny i wypełniony stadion niż straszący pustkami moloch, do tego droższy w utrzymaniu.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2011, 15:29

Taki stadion będzie przyciągał ludzi. Jeśli dodatkowo zespół będzie przyciągał swoją grą możemy spodziewać się średniego zapełnienia na poziomie 80%. To średnio 32000 widzów, a w meczach z Milanem, Romą, Interem czy Napoli najpewniej komplet. O frekwencje nie ma się co martwić.

Obrazek
radzik92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2011, 14:59

coraz ładniej wygląda nasz stadion....czekam na otwarcie i na dobrą gre na tym obiekcie.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2011, 16:15

Widzę, że niedługo na naszym nowym obiekcie zawita murawa :happy:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2011, 17:00

Już widzę, że nawet ogrzewanie murawy instalują :) Już niedługo ;]

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2011, 17:43

Nasi włoscy koledzy już nie mogli wytrzymać :-D :
http://img713.imageshack.us/img713/2261/pietro2.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/154/pietro5.jpg
Całkiem fajnie to wyszło

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 10:07

Ciekawe porównanie, o ile się nie mylę kąta nachylenia trybun do płyty boiska (?)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
stahoo pisze:2 zdjecie - to skan z projektu? Bo jesli tak, to od początku uwzględniano linki :D
Nie rozpoczynaj tematu, zapomnijmy o nich :D
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2011, 10:38 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 10:14

2 zdjecie - to skan z projektu? Bo jesli tak, to od początku uwzględniano linki :D

djniewidzialnareka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 11:55

stahoo pisze:2 zdjecie - to skan z projektu? Bo jesli tak, to od początku uwzględniano linki :D
Nie wygladają aż tak strasznie..

Oby nie przeszkadzały w oglądaniu.

Nie mogę się doczekać chwili gdy położą murawę..

Czy wy tez jesteście tacy podnieceni tym stadionem?:D

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 13:20

djniewidzialnareka pisze: Czy wy tez jesteście tacy podnieceni tym stadionem?:D
Właśnie nie, sam nie wiem czemu..dla mnie jest typową średniawką. Przeglądająć nowe stadiony budowane, czy oddawane do użytku w tym czasie co nasz, to nie oszukujmy sie ale nasz nowy dom na tle innych wygląda jak taki starszy o przynajmniej 5 lat brat.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 13:32

Może dlatego, że inne powstające obiekty to zazwyczaj molochy. Nasz to taki kameralny stadion. Już nie mogę się doczekać atmosfery na spotkaniach - przy tak blisko murawy położonych trybunach, przy tak sporym w stosunku do płyty boiska ich nachyleniu - to będzie TO.

Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2011, 19:43

Znalazłem ciekawe zdjęcie. Fajnie się prezentuje :-D

http://nsa19.casimages.com/img/2011/06/ ... 603905.jpg

ODPOWIEDZ