Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 12:38

jakku1 pisze: Monto gral w kratke. Dosc dobrze, ale w kratke. Duzo probowal z dystansu, ale duzo tez mu nie wychodzilo. Fajna asysta do Pazziniego, ale mowiac szczerze, gdyby bramkarz byl bardziej zdecydowany, to by zdazyl pilke zgarnac.
W końcu Montolivo, to tylko Montolivo - gra w kratkę to jego domena. Ale też pozycja trequartisty to wg mnie niekoniecznie rola dla niego. Niby już prędzej dla Aquilaniego, choć i tak ktoś o jeszcze większym ofensywnym zacięciu by się tu przydał.
Wlosi grali bardzo ciekawa taktyka, ktora wydaje mi sie, ze spokojnie moglibysmy przeniesc na Nasze warunki.
Nawet włoscy komentatorzy mówili, że Italia gra ala Barca ;). Niby to wszystko się udało i fajnie wyglądało, bo Włosi cały czas mieli kontrolę nad meczem i nonstop utrzymywali się przy piłce, ale nie zapominajmy, że rywalem bądź co bądź była tylko Estonia. Z rywalem, który by narzucał swój styl gry mogłoby być za duże 'sito' w środku pola. Dlatego nie wiem czy to ustawienie koniecznie nadaje się do adopcji na mocniejszych rywali czy też idąc za Twoją propozycją - do naszego Juve.
Bardzo dobrze zaprezentowal sie Marchisio, ktory mial bardzo duzo fajnych odbiorow, a potem puscil swietna pilke do Montolivo, miedzy dwoch pomocnikow Estonii (padla z tego 3 bramka).

Też na to chciałbym zwrócić uwagę, że gra Marchisio mogła się podobać. To taki jednak gracz w stylu Ambrosiniego - idealny wypełniacz linii pomocy. Wczoraj fajnie łatał dziury, dobrze się ustawiał, przejmował wybijane piłki i oddawał do bardziej ofensywnie usposobionego kolegi z pomocy. Marchisio utwierdza mnie w przekonaniu, że z niego fajny pożytek byłby w ustawieniu typu 4-3-3 czy 4-3-1-2 właśnie, gdzie ma większą ilość partnerów w środku drugiej linii. Gra w dwójce w środku najzwyczajniej przerasta jego możliwości zarówno ofensywne czy też defensywne, to po prostu dla niego już za wiele. Kiedy jest gęsto w środku Claudio się fajnie odnajduje i jest pożyteczny.

Pirlo również w takim ustawieniu czuje się najlepiej. A trener powinien tak dobrać taktykę, by zawodnicy się w niej najlepiej czuli i dawali od siebie w niej jak najwięcej (prawda panie Conte? ;) )

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2011, 23:14

Trap pokazał miejsce w szyku Prandellemu. Meczu nie widziałem. Aczkolwiek po pierwszej jedenastce to poza Viviano zawodnicy oscylujący wokół wyjściowego składu.

Po przeczytaniu newsa z Seriea.pl wnioskuję, że Trap pokonał swoich ich własną bronią :) Dobrze. Wbrew pozorom taka porażka często się przydaje w budowaniu drużyny. No i może będzie miała wpływ na to by niekoniecznie grać tym 4-3-1-2...
Mateo pisze: Ale też pozycja trequartisty to wg mnie niekoniecznie rola dla niego. Niby już prędzej dla Aquilaniego, choć i tak ktoś o jeszcze większym ofensywnym zacięciu by się tu przydał.
:ok: To też jest konkretny argument przeciwko 4-3-1-2. Italia nie ma Tottiego dzisiaj.

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2011, 23:34

Generalnie to Włosi siedzieli na nich, ale ci piłkarze to jakby każdy jeden w innym języku gadał, a na dokłądkę się gubili we własnych akcjach. Irlandczycy zrobili co trzeba i wygrali.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2011, 23:36

slabizna, prandelli! skoncz kombinowac!

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 22:47

Kadra Włochów na mecz z Hiszpanią:

Bramkarze: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli) Sirigu (Paris St. Germain);
Obrońcy: Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus) Cassani (Palermo), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit St. Pietroburgo), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter);
Pomocnicy: Aquilani (Liverpool), De Rossi (Roma), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Motta Thiago (Inter), Nocerino (Palermo), Palombo (Sampdoria), Pirlo (Juventus);
Napastnicy: Balotelli (Manchester City), Cassano (Milan), Giovinco (Parma), Pazzini (Inter), Rossi (Villarreal).

Przy tych zawodnikach chciałbym zobaczyć 4-3-3, zamiast ostatnio wałkowanego 4-3-1-2, z Maurim jako trequartistą. Na debiut będzie miał szansę czarnoskóry obrońca drugoligowego Torino, Ogbonna. Powołanie widzę dostał również młody, utalentowany Bonucci z Juventusu (który przyznaję, że z Club America grał nawet dobrze). Cały czas brakuje mi powołania dla Abate.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 22:53

De Rossi pisze: Przy tych zawodnikach chciałbym zobaczyć 4-3-3, zamiast ostatnio wałkowanego 4-3-1-2, z Maurim jako trequartistą.
Jako i ja.

De Rossi pisze:Cały czas brakuje mi powołania dla Abate.
Ma sporą konkurencję w osobach solidnych Maggio i Cassaniego. Mi bardziej brakuje Matriego, który w sparingach wygląda bardzo korzystnie, bo Balotelli jest za głupi, żeby grać w kadrze, a oprócz Pazziniego nie ma żadnej 9-tki...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:00

Właśnie, dziwna sprawa z brakiem powołania dla Matriego.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:07

Ouh_yeah pisze:Właśnie, dziwna sprawa z brakiem powołania dla Matriego.
Prandelli chyba go nie lubi skoro zamiast niego wziął spasłego Antosia i bezmyślnego Mariuszka.

Abate nie jest powołany bo jest chory.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:08

De Rossi pisze:Powołanie widzę dostał również młody, utalentowany Bonucci z Juventusu
Mam nadzieję, że przedstawicieli Zenitu przekona to powołanie, Bonucci to przecież etatowy reprezentant Włoch!
Ouh_yeah pisze:Właśnie, dziwna sprawa z brakiem powołania dla Matriego.
Już Ci tłumaczę. Nowym selekcjonerem Squadra Azzurra został niejaki flying_birds, największy ekspert Calcio wszechczasów, Matri już nie zostanie powołany, bo to przepłacony sezonowiec z Cagliari.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:12

ewerthon pisze:
De Rossi pisze:Powołanie widzę dostał również młody, utalentowany Bonucci z Juventusu
Mam nadzieję, że przedstawicieli Zenitu przekona to powołanie, Bonucci to przecież etatowy reprezentant Włoch!.
Marotta w wywiadzie przetłumaczonym na sj.com pisze:Marotta następnie ocenił sytuację kilku konkretnych piłkarzy. "Jeśli chodzi o Bonucciego, to otrzymaliśmy ofertę z Zenitu, ale nie chcemy go sprzedawać, bo jest to młody piłkarz, któremu ufamy.
Bonus nie odejdzie. Jeszcze nie w tym roku. Wóz albo przewóz.
Matriego również żałuję. Za barwuaszka jak znalazł :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:19

ewerthon pisze:Już Ci tłumaczę. Nowym selekcjonerem Squadra Azzurra został niejaki flying_birds, największy ekspert Calcio wszechczasów, Matri już nie zostanie powołany, bo to przepłacony sezonowiec z Cagliari.
Źródło?

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:20

Łukasz pisze:
De Rossi pisze:Cały czas brakuje mi powołania dla Abate.
Ma sporą konkurencję w osobach solidnych Maggio i Cassaniego.
Mimo wszystko chłopak jeszcze nawet szansy nie dostał, a sezon miał świetny. Chcę go zobaczyć w tej kadrze.

Łukasz pisze:Mi bardziej brakuje Matriego, który w sparingach wygląda bardzo korzystnie, bo Balotelli jest za głupi, żeby grać w kadrze, a oprócz Pazziniego nie ma żadnej 9-tki...
A ja szczerze, nie mogę się doczekać zobaczyć Mario w akcji, jak weźmie mózg na boisko, to razem z Cassano i Rossim może grać koncertowo.

Mietson pisze:Abate nie jest powołany bo jest chory.
"Dobrą wiadomością przed sobotnimi zawodami jest także powrót Ignazio Abate, który zdążył się wyleczyć i będzie do dyspozycji trenera".

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 23:24

De Rossi pisze: A ja szczerze, nie mogę się doczekać zobaczyć Mario w akcji, jak weźmie mózg na boisko, to razem z Cassano i Rossim może grać koncertowo.
Rozumu nie kupisz...
:whistle:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2011, 20:46

ma ktoś linka do meczu z Hiszpanami ?

Fino Alla Fine Forza Juventus!
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2011, 21:15

Balotelli ma rok by nagrabić sobie u Prandelliego, może tyle wystarczy, a na euro dużo fajniej (jak dla mnie) byłoby zobaczyć np. Matriego.

ODPOWIEDZ