Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 14:54

b-glider pisze:
Oskar8 pisze:
b-glider pisze:A moze za linami bedzie wolny rzad oddzielajacy sektor gosci od gospodarzy i nikt wtedy nie bedzie narzekal ze cos mu zaslania :)
Geniusz !! I bedziemy mieć dwa sektor gości na łukach!!
Gratuluje pomysłu :rotfl:
ale masz poczucie humoru. a skad wiadomo gdzie bedzie sektor gosci ?
gdziekolwiek by nie był, napewno nie będzie miał wpływu na wszystkie 4 liny.
ale mozliwe że na jedną tak :)

Obrazek
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 15:42

Oskar8 pisze:(...)gdziekolwiek by nie był, napewno nie będzie miał wpływu na wszystkie 4 liny.
Wiecie, że to może być racja. Na znacznej większości stadionów sektory są przy/na rogach stadionu :prochno:

PS
Zdjęcie/wizualizacja/projekt/obraz z początkowych stron tematu:
Obrazek
Czy stadion przypadkiem nie ma dwóch "poziomów"(czy jak to się tam nazywa) :?: :?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Dravil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 16:17

Mateuszello pisze:
Oskar8 pisze:(...)gdziekolwiek by nie był, napewno nie będzie miał wpływu na wszystkie 4 liny.
Wiecie, że to może być racja. Na znacznej większości stadionów sektory są przy/na rogach stadionu :prochno:

PS
Zdjęcie/wizualizacja/projekt/obraz z początkowych stron tematu:
Obrazek
Czy stadion przypadkiem nie ma dwóch "poziomów"(czy jak to się tam nazywa) :?: :?
Tak są 2 poziomy, sektor gości jest "na roku stadionu" o czym można było się przekonać patrząc na zdjęcia które były tu wrzucane.

Obrazek
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 16:20

Mateuszello pisze:Czy stadion przypadkiem nie ma dwóch "poziomów"(czy jak to się tam nazywa) :?: :?
Tak jak najbardziej stadion ma 2 poziomy,

Pieknie wygląda :D
Obrazek

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 17:37

Oskar8 pisze:
Mateuszello pisze:Czy stadion przypadkiem nie ma dwóch "poziomów"(czy jak to się tam nazywa) :?: :?

Obrazek
Cud! Zadne liny nie zepsuja efektu. Tak wogole, mysle nad wybraniem sie na pierwszy domowy mecz Serie A w nadchodzacym sezonie... Jak myslicie, w jakim stopniu jest to realne i po jakich cenach chodza bilety? Bo wiem ze na mecze otwarcie zawsze za troche drozsze.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 18:18

Monte Cristo pisze:
Oskar8 pisze:

Obrazek
Cud! Zadne liny nie zepsuja efektu. Tak wogole, mysle nad wybraniem sie na pierwszy domowy mecz Serie A w nadchodzacym sezonie... Jak myslicie, w jakim stopniu jest to realne i po jakich cenach chodza bilety? Bo wiem ze na mecze otwarcie zawsze za troche drozsze.
Z tego co wiem to od przyszłego sezonu trzeba mieć karty kibica czy coś takiego, a bez włoskiego ID chyba tego nie wydają.

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 18:36

Jak to mozliwe ze Juve wybudowalo taki stadion za 500 mln zł, a stadion narodowy pochłonął już 3 krotnie tą kwote i jest taki bubel niby z niego?? Dlaczego polacy daja sie tak r...c bez mydła....

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 18:53

<OT>Ten nowy odcinek drogi ekspresowej z Warszawy w kierunku Białegostoku kosztował niewiele mniej niż całe metro w Dubaju. U nas za wiele osób musi zarobić z pieniędzy podatników i stąd te ceny</OT>

EDIT: Ale wtopa! Coś mi kurde nie pasowało. Stadion ładny, cacy taki.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2011, 23:47 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 19:22

Białystok pisze się łącznie, także popraw bo może ktoś pochodzi z tej jakże zacnej miejscowości :D Aaa no i dopisz, że stadion ładny, żeby kartki nie zarobić :wink:

Nie pozostaje nic innego jak wybrać się w końcu na jakiś meczyk z JPC i obejrzeć to dzieło super-hiper-ultra nowoczesnej techniki (panowie organizatorzy wyjazdów, nie pozwólcie, żeby nam liny zasłoniły widoczność :prochno:).

Z linami czy bez, na zdjęciach stadion prezentuje się zacnie :-D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 19:28

blackadder pisze:Z tego co wiem to od przyszłego sezonu trzeba mieć karty kibica czy coś takiego, a bez włoskiego ID chyba tego nie wydają.
Karty kibica będą wymagane na mecze wyjazdowe, tak więc mecz u siebie jest jak najbardziej do ogarnięcia.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 21:27

Nasuwa mi się następujące pytanie: gdzie znaleźliście, iż stadion będzie kosztował 500mln zł? Na stronce stadiony.net koszt to 150mln &#8364;, czyli około 600 mln zł. Co do sugestii FelekJUVE, o tym, iż stadiony w Polsce będą przepłacone było wiadomo od momentu kiedy wraz z Ukrainą otrzymaliśmy organizację Euro. Mogli podbijać cenę, bo wiedzieli, że Polska i tak zapłaci, bo inaczej będzie "wielka lipa" przed całym światem. Odsyłam do stronki: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 27&page=64
Stadion Narodowy w Rumunii, prawie identyczny jak ten w Warszawie, a koszt nieporównywalnie niższy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 22:07

Są już może jakieś focie ze środka jak wyglądają barierki, płoty itd? Chodzi mi konkretnie o wieszanie flag

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 22:12

szczypek pisze: Henry Ford: "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje."
Współczuję Ci lenistwa w tym względzie, ale może kiedyś podejmiesz tą pracę :)
szczypek pisze:Jeśli dla Ciebie oglądanie meczu przed komputerem z dwoma paskami przyklejonymi do monitora = oglądanie meczu z dwiema linami, to nie ma o czym rozmawiać. Nie wiem czy wiesz, ale podczas takiego meczu używa się więcej niż jednej kamery. Mnie zirytowałby sam fakt, że przyklejam dwa paski na monitor, bo to zwyczajnie głupie.
Może lepiej nie będę Ci tłumaczył "co autor miał na myśli", bo szkoda czasu Twojego i mojego :)

A wracając do stadionu to ja też słyszałem o 150 mln a nie o 500 mln. A co do wyglądu to jak się patrzy z zewnątrz na ten stadion to widać, że jest piękny.[/quote]

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 22:19

Ciekawe kiedy skończą montować krzesełka, bo za tym chyba idzie rozwijanie rolek murawy :think:
Sapo_Juve&Legia pisze:Są już może jakieś focie ze środka jak wyglądają barierki, płoty itd? Chodzi mi konkretnie o wieszanie flag
Myślę, że jeszcze nie na to czas, barierki w większości są, ale gdzieniegdzie brakuje.
Płoty :?: to chodzi... o co :?:
Oddzielające trybuny od boiska? Takich nie będzie(patrz: Anglia)
Oddzielające sektor gości od gospodarzy? Takich jeszcze nie ma.
Gandalf8 pisze:A wracając do stadionu to ja też słyszałem o 150 mln a nie o 500 mln. A co do wyglądu to jak się patrzy z zewnątrz na ten stadion to widać, że jest piękny.
150mln euro, a 500mln(albo około 600) złotych :wink:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 22:50

Mateuszello pisze:
Gandalf8 pisze:A wracając do stadionu to ja też słyszałem o 150 mln a nie o 500 mln. A co do wyglądu to jak się patrzy z zewnątrz na ten stadion to widać, że jest piękny.
150mln euro, a 500mln(albo około 600) złotych :wink:

A no tak, mój błąd :) Wejdziemy do strefy euro to będzie wszystko ujednolicone :D

Najfajniejsze jest to, że na 99% nie będzie problemów z oddaniem stadionu w terminie (ciekawe jak to będzie wyglądać w Polsce ze stadionami na EURO).

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
ODPOWIEDZ