Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 12:15

No prosze, jak niewiele trzeba, zeby stadion pilkarski przemianowac z "ultra-nowoczestnego" na "ohydny zlom". Wystarcza zaledwie jakas para szarych lin. Uoh, chcialbym miec taka moc, jak te liny.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 12:37

Nie przesadzajmy w drugą stronę :) W transmisjach TV, które nas będą głównie dotyczyć liny nie przeszkadzają. Stadion jako "produkt markteingowy" również spełni swoją funkcję. W większości meczów te narozniki i tak będą puste, bo kibice wykupia karnety/bilety w pierwszej kolejności na 'łukach' i wzdłuż boiska. A watpię, że bedzie większa średnia frekwencja jak 25k-30k osób/mecz :) Wasi kumple, kibice innych drużyn w Polsce, za rok, oglądajac na polscie Ligę Europy równiez zobaczą ładny stadion Juve :ok:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 12:50

No bez przesady, przecież to aż tak bardzo nie zasłania. Wydaje mi się, że niektórzy po ostatnich wynikach naszej drużyny przesiąkneli narzekaniem na wszystko :roll:
Spójrzcie na jakże znane nam zdjęcie czy na Słuparene z Zielonej Góry, może poprawią sie Wam humory :smile:
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2011, 12:50 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 12:50

stahoo pisze:Nie przesadzajmy w drugą stronę :) W transmisjach TV, które nas będą głównie dotyczyć liny nie przeszkadzają. Stadion jako "produkt markteingowy" również spełni swoją funkcję. W większości meczów te narozniki i tak będą puste, bo kibice wykupia karnety/bilety w pierwszej kolejności na 'łukach' i wzdłuż boiska.
Ale nie o to się rozchodzi, bo nawet jeśli ktoś będzie siedział na wprost tych lin, to i tak będzie spokojnie mógł obejrzeć mecz. Tu chodzi głównie o sam fakt wizualny - te liny postarzają ten piękny stadion o jakieś 20 lat.

E.
stahoo pisze:Nie zgodzę się :) Ale to kwestia gustu/estetyki danej osoby. O tym ponoc sie nie dyskutuje.
Racja. Tyle tylko, że osobną kwestią jest to, czy owe liny przeszkadzają czy nie, a osobną fakt, że jesteśmy 100 lat za murzynami, bo z konstrukcyjnego punktu widzenia tych lin można było spokojnie uniknąć, no ale ktoś poszedł po najmniejszej linii oporu.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2011, 13:07 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 12:56

mateo369 pisze:
stahoo pisze:Nie przesadzajmy w drugą stronę :) W transmisjach TV, które nas będą głównie dotyczyć liny nie przeszkadzają. Stadion jako "produkt markteingowy" również spełni swoją funkcję. W większości meczów te narozniki i tak będą puste, bo kibice wykupia karnety/bilety w pierwszej kolejności na 'łukach' i wzdłuż boiska.
Ale nie o to się rozchodzi, bo nawet jeśli ktoś będzie siedział na wprost tych lin, to i tak będzie spokojnie mógł obejrzeć mecz. Tu chodzi głównie o sam fakt wizualny - te liny postarzają ten piękny stadion o jakieś 20 lat.
Nie zgodzę się :) Ale to kwestia gustu/estetyki danej osoby. O tym ponoc sie nie dyskutuje. Mnie też liny wkurzyły na początku, ogólnie wkurzył mnie sam projekt stadionu jako "motelowego pudła na wzór Allianz Area". Ale przywykłem, dostrzegłem rzeczy które będą charakteryzowac nasz stadion - słupy podtrzymujące dach, które będą symbolem nowego Delle Alpi. Jest ok :)

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 13:02

Założę się, że jakbyśmy w tym sezonie zajęli dobre miejsce to nikt tych lin jako kompromitacje by nie traktował :-D
Serio nie rozumiem, jak można tak narzekać na WSZYSTKO jak co poniektórzy...
A stadion mi się podoba - swoją role na pewno spełni znakomicie.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 13:06

stahoo pisze:Ale przywykłem, dostrzegłem rzeczy które będą charakteryzowac nasz stadion - słupy podtrzymujące dach, które będą symbolem nowego Delle Alpi.
No i te liny :prochno:
Najbardziej boli to, że stadion miał być ultra nowoczesny, a wyszło jak zawsze... Nie takie dachy mają stadiony na świecie i jakoś wiatr ich nie zabiera ze sobą, bo z tego co wyczytałem to są one właśnie z powodu szalejącego w Turynie wiatru.

Te stalowe liny są dość grube, ciekawe jaka widoczność jest z krzesełek położonych najniżej czyli najbliżej lin.

FORZA JUVE!!!
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 13:12

275 euro będzie kosztował najtańszy karnet na nowy stadion. Cena taka sama jak na Olimpico co bardzo boli, bo miejsc do sprzedania dużo więcej, a tym samym można było obniżyć ceny jednostkowe. Tym bardziej, że sporo się już nachłapali ze sprzedaży tych durnych gwiazd i lóż Vip. Oczywiście ponownie będą to też jedne z najdroższych karnetów w lidze, w zeszłym sezonie drożej było tylko w ... catanii :prochno:

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 13:13

Widzieliście nowy stadion Galatasaray?
http://www.arkitera.com/tools/watermark ... sp/107.jpg
ma rozsuwany dach
Piękny stadion. Oddałbym nerkę żeby stadion Juve tak wyglądał.

Niestety panowie, ale Juventus jest firmą dla której nie liczy się piękno, radość kibiców, zdanie kibiców itd. , ale bardziej to ile zysku będą mieli z miliona sklepików i innego szajsu na około stadionu.

Liny same w sobie przeszkadzać w oglądaniu nie będą, ale wygląda to obrzydliwie i tyle.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 13:50

Marudzicie jak moja babcia. Gdy nie bylo wiadomo o tych linach to bylo super, hej, normalnie duma wloch ten stadion, a teraz przez jakies liny, ktora beda zaslaniac gora 15 cm to wielkie halo?! Bo Juventus zly, zawsze wszystko robi zle, tylko dla pieniedzy i nie obchodza ich kibice. Ogarnijcie sie juz dzieci.

Ja na mecze mojej lokalnej druzyny chodze co tydzien i na stadionie jest 5 wielkich slupow. Owiele wiecej zaslaniaja widocznosc a nikt nie narzeka bo wystarczy sie troche wychylic.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 14:55

mateo369 pisze:nawet jeśli ktoś będzie siedział na wprost tych lin, to i tak będzie spokojnie mógł obejrzeć mecz. Tu chodzi głównie o sam fakt wizualny - te liny postarzają ten piękny stadion o jakieś 20 lat.
:ok: to samo pisałem parę stron wcześniej.
Monte Cristo pisze:przez jakies liny, ktora beda zaslaniac gora 15 cm to wielkie halo?! Bo Juventus zly, zawsze wszystko robi zle, tylko dla pieniedzy i nie obchodza ich kibice. Ogarnijcie sie juz dzieci.
Ja na mecze mojej lokalnej druzyny chodze co tydzien i na stadionie jest 5 wielkich slupow. Owiele wiecej zaslaniaja widocznosc a nikt nie narzeka bo wystarczy sie troche wychylic.
O jej. Jakby Ci tu powiedzieć... ja osobiście nie narzekam od tak sobie, nie traktuję tego jak "sztuka dla sztuki". Po prostu denerwuje mnie nabijanie ludzi w butelkę, a z tymi linami właśnie tak jest. Z resztą nie tylko z linami.
Nowoczesny stadion, baaa... ultranowoczesny stadion! - chwalił się Blanc z Agnellim. A zamiast tego będziemy mieli stadion ładny, nowy, większy, ale na pewno nie ultranowoczesny, bo niektóre części konstrukcji (tak, chodzi mi o to nieszczęsne liny) są przedpotopowe.

Edit:
Gotti pisze:Tu nie chodzi o to co i ile te liny będą zasłaniać, ale o sam fakt wizualny, który będzie kiepski.
O to, to... właśnie o tym mówię. To tak jakby do nowego, pięknego Alfa Romeo Giullietta wpakować koła z malucha i spojler ze starej Calibry. Fajnie by to wyglądało?
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2011, 15:04 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 15:00

Gdy nie bylo wiadomo o tych linach to bylo super, hej, normalnie duma wloch ten stadion
Co ty bredzisz? Kto go nazywał dumą Włoch? Stadion jest mały na miarę jakiejś Sampdorii, więc nie wiem jak taki stadion mógłby być dumą.
Dumą to może być Wembley, Old Trafford czy Camp Nou.
Nie wiem jak można porównywać jakąś lokalna drużynę do tak globalnej marki jak Juventus. :shock:

Tu nie chodzi o to co i ile te liny będą zasłaniać, ale o sam fakt wizualny, który będzie kiepski.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 15:22

Gotti pisze:
Gdy nie bylo wiadomo o tych linach to bylo super, hej, normalnie duma wloch ten stadion
Co ty bredzisz? Kto go nazywał dumą Włoch? Stadion jest mały na miarę jakiejś Sampdorii, więc nie wiem jak taki stadion mógłby być dumą.
Dumą to może być Wembley, Old Trafford czy Camp Nou.
Dobrze wiesz o co mi chodzilo. Wcale nie o to zeby brac to doslownie.
Gotti pisze:
Nie wiem jak można porównywać jakąś lokalna drużynę do tak globalnej marki jak Juventus. :shock:

Tu nie chodzi o to co i ile te liny będą zasłaniać, ale o sam fakt wizualny, który będzie kiepski.
Nie chodzi mi o jakas "Polnocna Liga Siodma", tylko akurat pierwsza lige, ale to drobiazg.
Po prostu moim zdaniem przestajmy marudzic bo takie liny wcale nie musza niczego psuc, nie widzielismy jak to bedzie wygladac, moze dodadza stadionowi tego czegos? A moze nie. Nie wiem, ale wiem ze jest duzo gorszych spraw ktore mogly by wnerwic a to jest po prostu, moim zdaniem, jakis wypierdek.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 19:07

To jest jakieś dziwne/niepojęte(przynajmniej przez mnie, może tego do końca nie zrozumiałem i mi to wyjaśnicie), bo na podobnych stadionach, a jest ich chyba wiele :smile: nie ma masztów(tak maszty, nie liny).
Pamiętam, że maszty są tu chyba dlatego, żeby był chociaż jeden(...dwa) element przypominający Delle Alpi(chwała komukolwiek za to!) i było to też chyba na rękę, ponieważ spełniałby też funkcje odciążania/trzymania dachu, a tu jeszcze te... l*ny, pfffffuu
Jestem nie zadowolony z tego faktu i nie będę mówił: "nic nie szkodzi, bo mogło być gorzej". Ma(miało) być wszystko idealnie i koniec(zgodnie z planem i oczekiwaniami)!!!

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2011, 19:51

zadam wam pytanie a kto wam ubzdurał w waszych główkach że wizualizacja = projekt?

ogólnie to marudne polaczki... i basta.

Obrazek
ODPOWIEDZ