Juventus Stadium
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Raczej tym zaznaczonym na żółto będą wychodzić piłkarze, a pomarańczowy będzie na traktorki, karetki itd.
Ten na czerwono raczej zniknie podobnie jak liny podtrzymujące dach 8)
P.S Spróbuję znaleźć zdjęcie tego "pomarańczowego" tunelu ale centralnie z przodu, zauważyłem coś intrygującego
Lina trzymająca dach nie jest przypadkiem zamocowana do gleby na środku wejścia do tego tunelu? Przeszkadzałaby traktorkom i karetkom
Jednak nie jest na środku...
Ten na czerwono raczej zniknie podobnie jak liny podtrzymujące dach 8)
P.S Spróbuję znaleźć zdjęcie tego "pomarańczowego" tunelu ale centralnie z przodu, zauważyłem coś intrygującego

Lina trzymająca dach nie jest przypadkiem zamocowana do gleby na środku wejścia do tego tunelu? Przeszkadzałaby traktorkom i karetkom

FORZA JUVE!!!
- Maku
- Juventino
Widać jeszcze różnicę między tym czerwonym a pomarańczowym. Ten czerwony nie jest wykończony, tzn. nie ma stalowych elementów na kantach, ani barierek odgradzających go od trybun. Tak więc zostanie z pewnością zamurowanyMateuszello pisze: Czerwony na żadnej prezentacji itp. nie był widoczny, więc być(jak poprzednik napisał) będzie tam coś przechodzić, co później będzie zalane/zamurowane/zabudowane...

- Cjbongo
- Juventino
Na Wizualizacji nie ma Bramek. Tzn że nie będzie ich w finalnej wersji? Do czego będziemy strzelac?:Omateo369 pisze:Tej "dziury" za bramką nie będzie na 100%. Ona jest, jak ktoś wyżej słusznie zauważył, dla większych sprzętów, które jeszcze są wewnątrz obiektu. Traktorki o których mówisz, zmieszczą się, i to dwa obok siebie, tym wejściem, które jest na tym zdjęciu wyżej na rogu, bo ono nie zostanie zabudowane właśnie po to, aby można było wjechać karetką/samochodem/traktorkiem itp. Zresztą na potwierdzenie moich słów wizualizacja - 3:34stahoo pisze:No dobra. To jak nie rolki z trawą, to jak wjadą tam traktory (tak traktory!) których używa się do wymiany murawy. Uprzedzając głosy, że traktorów się nie używa - na stronkach Barcy i Realu co jakiś czas jest galeria z wymiany murawy i zawsze są tam te maszynyNie powiecie mi chyba, że składa je w kartoniki, przenosi przez 'tunel' i rozkłada na płycie boiska?
- typkens
- Juventino
To fakt, na prezentacji nie ma bramek. Nigdy tego nie spostrzegłem. Najlepsze jest to, że chyba wszyscy o nich zapomnieli. Kiedy na końcu pokazany jest mecz z wypełnionymi trybunami, nadal nie ma bramekCjbongo pisze: Na Wizualizacji nie ma Bramek. Tzn że nie będzie ich w finalnej wersji? Do czego będziemy strzelac?:O

No i najważniejsze - nie ma tego wyjścia za bramką i lin w narożnikach.
PS.
Skoro na prezentacji nie ma bramek, to jest to równoznaczne z tym, że wszystkie mecze Juve w domu będą "bezbramkowymi" remisami?

Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2011, 21:08 przez typkens, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maku
- Juventino
Przynajmniej u siebie będziemy niepokonaniCjbongo pisze: Na Wizualizacji nie ma Bramek. Tzn że nie będzie ich w finalnej wersji? Do czego będziemy strzelac?:O

Nie mogę doczekać się otwarcia tego stadionu. Prezentuje się rewelacyjnie.

- Mateuszello
- Juventino
dawid91 pisze:P.S Spróbuję znaleźć zdjęcie tego "pomarańczowego" tunelu ale centralnie z przodu, zauważyłem coś intrygującego![]()

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- dawid1897
- Juventino
Właśnie myślałem o tym samym, ale później znalazłem zdjęcie na którym spostrzegłem, że tak nie jest. Liny są przymocowane na krawędzi trybuny, z boku tak, że nie przeszkadzałyby w użytkowaniu tunelu.Mateuszello pisze:dawid91 pisze:P.S Spróbuję znaleźć zdjęcie tego "pomarańczowego" tunelu ale centralnie z przodu, zauważyłem coś intrygującego![]()
Jednak nie jest na środku...To chyba umacnia fakt, że to tylko prowizorka i liny zostaną zdjęte, bo jakby miały być na stałe to... no przecież na tej budowie nie pracują <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>!!! Chociaż oglądając popisy pewnego operatora koparki(koparkarza
) to... no dobra, jednak tylko ludzie nadzorujący całą pracą nie są tymi co wczesniej
Ale i tak sądzę, że te liny są tymczasowo i znikną szybciej niż nam się wydaje

FORZA JUVE!!!
- bonus2o
- Juventino
http://forum.giulemanidallajuve.com/for ... 87&st=2790
Google translator i czytamy FAQ
Wynika z niego jasno ze liny zostaną i są przewidziane od początku projektu. Bilety na miejsca w których liny przeszkadzają będą sprzedawane w cenach promocyjnych. No więc lipa. Na nowoczesnym stadionie za mln euro powołują się na to ze na starych stadionach maja gorzej. No żenada.
Wynika z niego jasno ze liny zostaną i są przewidziane od początku projektu. Bilety na miejsca w których liny przeszkadzają będą sprzedawane w cenach promocyjnych. No więc lipa. Na nowoczesnym stadionie za mln euro powołują się na to ze na starych stadionach maja gorzej. No żenada.
- JuveFilip_8_
- Juventino
ŻENADA - innego słowa użyć nie można.bonus2o pisze:http://forum.giulemanidallajuve.com/for ... 87&st=2790
Niech sobie te obietnice z NAJNOWOCZESNIEJSZYM stadionem we włoszech głęboko wsadzą. Liny, brzydki (na pewno brzydszy niz na wizualizacjach), elewacja dookoła również inna niż na grafikach - nie wierze że nie dało się tego wykonać lepiej z taką technologią jaka panuje w dzisiejszym świecie. Ludzie potrafią wybudować/stworzyć wyspy a na nich tory F1 czy inne wynalazki - a my mamy 4 kilometrowe liny na stadionie który przez to wygląda jak "kupa".
Mówimy jak to sie wszystko super prezentuje, ale chyba sami oklamujemy siebie. Ten stadion wcale nie bedzie zarabisty i taki SUPER - ot, zwykly obiekt, który nie wzbudzi zadnych emocji w Europie, nie mówiąc o Świecie. szkoda.

- dawid1897
- Juventino
Jaka porażka.
Mam nadzieje, że loża vipów będzie w którymś z narożników.

Heh, to jest śmieszne. Porównują się do przestarzałych stadionów. Stadion budowany od nowa, nieprzebudowywany a takie cyrki. U nas takiego czegoś nie ma, a ktoś tu pisał że "na szczęście to nie Polska" a no nie Polska tylko Włochy :lol:Porównanie z innych obiektów sportowych w innych krajach europejskich wykazało, że w niektórych miejscach jest słaba widoczność, są miejsca, w których pole widzenia jest częściowo zasłonięte przez kolumny, balustrady, lub inne elementy konstrukcyjne na stadionie takich jak na Camp Nou w Barcelonie i Allianz Arena w Monako z pole sieci wsparcia umieszczone za drzwiami, a przed krzywą.
Mam nadzieje, że loża vipów będzie w którymś z narożników.

Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2011, 12:06 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- rufi8
- Juventino
No no niezłą kaszanę odwalają z tym stadionem. Tak ma według Juventusu wyglądać nowoczesny obiekt? :rotfl:bonus2o pisze:http://forum.giulemanidallajuve.com/for ... 87&st=2790
Cóż,jaki zarząd,taki zespół oraz stadion.A ten ktoś,co projektował nowy dom Juventusu niech lepiej weżmie się za coś co go nie przerasta na przykład toi toje czy inne tego typu rzeczy.Nie ogarniam jak ktoś mógł zatwierdzić taki projekt. Cóż miał być nowoczesny obiekt a będzie co najwyżej przeciętny nie na miarę takiego klubu jak juve.
Widzieliście nowy stadion Galatasaray?
http://www.arkitera.com/tools/watermark ... sp/107.jpg
ma rozsuwany dach