Nowy Trener?
- Lypsky
- Juventino
Bredni ciąg dalszy.FelekJUVE pisze:http://www.pilka.pl/conte-przedstawil-s ... ste-zyczen
Jeśli pojawi się dobra oferta za Marchisio, należy go sprzedać. Naturalnie nie do Interu ani Milanu.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
"Zdjął" z listy transferowej. Więc wydaje się, że chce go zatrzymać Szczypku.
Ale osobiście sprzedałbym Marchisio. Gracz niestary, z ograniem w Serie A, nieco przereklamowany. Myślę, że ok. 15 mln € można byłoby zyskać na tym transferze. Claudio nam daje naprawdę niewiele. Przy przeciętnym Aquilanim i tak wydaje być się lichy. Moggi powiedział, że Juventus dawniej przede wszystkim mądrze sprzedawał. Dzisiaj tego nie ma. Zgadzam się. Dlatego sprzedaż w tym momencie Marchisio za dobrą cenę wyjdzie nam tylko na plus.
Ale osobiście sprzedałbym Marchisio. Gracz niestary, z ograniem w Serie A, nieco przereklamowany. Myślę, że ok. 15 mln € można byłoby zyskać na tym transferze. Claudio nam daje naprawdę niewiele. Przy przeciętnym Aquilanim i tak wydaje być się lichy. Moggi powiedział, że Juventus dawniej przede wszystkim mądrze sprzedawał. Dzisiaj tego nie ma. Zgadzam się. Dlatego sprzedaż w tym momencie Marchisio za dobrą cenę wyjdzie nam tylko na plus.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2011, 10:17 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Głupio byłoby zrezygnować z Bastosa, zwłaszcza po tych wszystkich jego deklaracjach, że nie może się doczekać gry u nas. Choć na pewno na rynku są lepsi piłkarze, to jego można by łatwiej teraz wyciągnąć, a z większą uwagą skupić się na innych.FelekJUVE pisze: Chodź martwi mnie brak Bastosa na niej.... A bardzo bym chcial tego zawodnika...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
zoff pisze:"Zdjął" z listy transferowej. Więc wydaje się, że chce go zatrzymać Szczypku.

Rzeczywiście. Tak czytałem, że nie doczytałem. Szkoda, bo uważam, że ten gracz nie jest nam potrzebny. Tak jak De Ceglie, którego naturalnie Conte również chce zatrzymać. Po co? Obawiam się też że na lewą pomoc przymierzany jest... Pepe, Martinez czy inny Lanzafame.
- pumex
- Juventino
Ciekawe, ile w tym prawdy? Na pewno z grona: Aguero, Sanchez, Ribery mamy szansę na "tylko" jednego.FelekJUVE pisze:http://www.pilka.pl/conte-przedstawil-s ... ste-zyczen
Nasz nowy coach podal liste zyczen... Nie powiem wygląda ciekawie i.... troche malo realnie... Chodź martwi mnie brak Bastosa na niej.... A bardzo bym chcial tego zawodnika...
Lypsky, trochę optymizmu proszęLypsky pisze:Bredni ciąg dalszy.
Czy ktoś wie, jak na papierku wygląda taktyka, o której wspominał Conte? To 4-4-2 przechodzące w 4-2-4 przy ataku, o to chodzi?

- @D@$
- Juventino
Fakt, Del Neri coś tam wspominał.Ouh_yeah pisze:Chodziło mi o takie jednowyrazowe określenie tego typu zawodników, w sensie że mówi się o Forlanie, Luisie Fabiano a potem nagle się okazuje że interesujemy się jakimś Floresem [który faktycznie w Genui pokazał się z dobrej strony i jednak coś tam potrafi]. A zainteresowanie było faktem, bo pamiętam że Del Neri zapytany o Floresa powiedział, że to bardzo dobry napastnik i niedługo to udowodni.
Ciekawe że w zimie nie było kaski na nic a teraz ma być nagle 45 mln na Aguero? Wiem, nowy budżet, mimo wszystko to dziwne.
A jeśli rację ma (bodajże) @yanquez że kasa na Aguero (czy wcześniej podobno na Dzeko) to jakieś ekstra pieniądze trzymane tylko na "wielką gwiazdę", to wypada pogratulować zarządzowi, że rok temu poskąpili 10-15 mln by boki obrony jakoś wyglądały i trzeba było się ratować wypożyczeniamy Motty i Traore...
Sam pomysł przejścia Marchisio do Interu pozostawia pod wielką wątpliwość wiarygodność tego newsa.FelekJUVE pisze:http://www.pilka.pl/conte-przedstawil-s ... ste-zyczen
Nasz nowy coach podal liste zyczen... Nie powiem wygląda ciekawie i.... troche malo realnie... Chodź martwi mnie brak Bastosa na niej.... A bardzo bym chcial tego zawodnika...
Tego właśnie nikt nie wie, ale twoje wytłumaczenie jest chyba jedynym sensownym. Dla mnie to 4-2-4 to cuda na kiju, tzn. zwykłe 4-4-2, napisane tak, żeby fajniej wyglądało.pumex pisze:Czy ktoś wie, jak na papierku wygląda taktyka, o której wspominał Conte? To 4-4-2 przechodzące w 4-2-4 przy ataku, o to chodzi?
Tak na logikę 4-2-4 (tak zapisane) powinno przypominać wersję za Capello czyli dwóch defensywnych pomocników, stąd "oddzielenie" tej formacji "na papierze". Tylko, że w środku będzie Pirlo jak wiemy, więc samo określenie 4-2-4 jest dziwne...
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Na moje, chodziło mu o 4-2-2-2 z dwójką ofensywnych skrzydłowych ciągnących do linii i tworzących czteroosobowy blok ataku z napastnikami, bądź schodzących do środka i zagrywających prostopadłą piłkę, bądź oddających strzał.pumex pisze:Czy ktoś wie, jak na papierku wygląda taktyka, o której wspominał Conte? To 4-4-2 przechodzące w 4-2-4 przy ataku, o to chodzi?
-----------------Quag---Matri--------
Dzudzsak(OPL)---------------Krasic (OPP)
-----------------Pyrlo-----Melo--------
Lubie tą taktykę, gram nią w FMie

Minimum połowę graczy z tej listy od razu można wykreślić, więc słowo brednia się nadajeLypsky pisze:Bredni ciąg dalszy.FelekJUVE pisze:http://www.pilka.pl/conte-przedstawil-s ... ste-zyczen
Jeśli pojawi się dobra oferta za Marchisio, należy go sprzedać. Naturalnie nie do Interu ani Milanu.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2011, 11:48 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- kamilu_87
- Juventino
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wiesz, wdrażamy nowy pro...pla... nową mozaikę [Agnelli to ma jednak łeb do tego], a jak wszyscy wiemy - kiedy pojawia się nowy pro... pla... nowa mozaika to zawsze się znajdzie 200 mln do wywalenia w błoto.@D@$ pisze:Ciekawe że w zimie nie było kaski na nic a teraz ma być nagle 45 mln na Aguero? Wiem, nowy budżet, mimo wszystko to dziwne.
Tylko że Pirlo by musiał grać w tej dwójce a przed nimi jakiś Pastore. No i mamy za dużo napastników na jedno miejsce na szpicy.kamilu_87 pisze:A czy nie może to być po prostu 4-2-3-1? Jakby nie było dwoch w srodku i 4 ofensywnych
- kamilu_87
- Juventino
W 4-4-2 czy 4-2-4 tak czy siak Pirlo znajdzie sie w środku czy to z Inlerem czy z Melo czy z Bóg wie kim innym. Co do Pastore...nie Pastore tylko AgueroOuh_yeah pisze:Tylko że Pirlo by musiał grać w tej dwójce a przed nimi jakiś Pastore. No i mamy za dużo napastników na jedno miejsce na szpicy.kamilu_87 pisze:A czy nie może to być po prostu 4-2-3-1? Jakby nie było dwoch w srodku i 4 ofensywnych
- pumex
- Juventino
Mógł... i powiedział. Te słowa ujrzały światło dzienne długo przed zatrudnieniem Conte. Ale teraz nie ma co rozpamiętywać kogo moglibyśmy mieć na ławce trenerskiej. Mamy Conte, dajmy mu chwilę na ogarnięcie tego wszystkiego.<<W@jTEk>> pisze:Pytanie. Tylko dlaczego on to powiedział dopiero jak my mamy nowego trenera? Nie mógł wcześniej tego powiedzieć?Arbuzini pisze:"Rozważam swoją przyszłość" - D. Deschamps

- @Maras@
- Juventino
Co dla Ciebie oznacz "długo przed"? 2 dni to tak wiele ??pumex pisze:Mógł... i powiedział. Te słowa ujrzały światło dzienne długo przed zatrudnieniem Conte. Ale teraz nie ma co rozpamiętywać kogo moglibyśmy mieć na ławce trenerskiej. Mamy Conte, dajmy mu chwilę na ogarnięcie tego wszystkiego.<<W@jTEk>> pisze:Pytanie. Tylko dlaczego on to powiedział dopiero jak my mamy nowego trenera? Nie mógł wcześniej tego powiedzieć?Arbuzini pisze:"Rozważam swoją przyszłość" - D. Deschamps