Juventus Stadium
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Może dlatego właśnie Blanc żegnał się będzie z Juve już niedługorufi8 pisze:jeśli te liny pozostaną to ktoś powinien za to beknąć. I śmiesznym będzie twierdzenie ,że to ultranowoczesny obiekt piłkarski,o czym przekonywał monsieur Blanc.
Jeśli liny zostaną to będzie ogromna wtopa przy budowie pięknego obiektu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Już nawet pomijając fakt gorszej widoczności z niektórych sektorów. Jak to wygląda, ja się pytam? :evil: Z zewnątrz piękny, nowoczesny stadion, w środku jakieś przedziwne liny rodem z początku lat 90 :shock:rufi8 pisze:Ja się na tym nie znam ale fakty są takie,że obecnie na żadnym budowanym obiekcie sportowym nie ma takich udziwnień,które ograniczają widoczność. Mecze ogląda się w komfortowych warunkach z każdego miejsca na stadionie.
Ooo, coraz ładnie to wygląda

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Co do tych lin, to poczekajmy do ukończenia dachu, pewnie wtedy wiele się wyjaśni. Moim zdaniem one tam są przez te dwa wielkie maszty i sądzę, że jak dach będzie skończony (odpowiednio ciężki) to liny zdemontują, oby.
Elewacja dzisiaj po południu została już skończona

FORZA JUVE!!!
- Mateuszello
- Juventino
dawid91 pisze:Co do tych lin, to poczekajmy do ukończenia dachu, pewnie wtedy wiele się wyjaśni. Moim zdaniem one tam są przez te dwa wielkie maszty i sądzę, że jak dach będzie skończony (odpowiednio ciężki) to liny zdemontują, oby.

Czy ja dobrze widzę, że i dach również został uzupełniony, jeżeli tak to czekam(y) na info o linach

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Dravil
- Juventino
To jest fotomontaż o czym można przeczytać na włoskich forachdawid91 pisze:Co do tych lin, to poczekajmy do ukończenia dachu, pewnie wtedy wiele się wyjaśni. Moim zdaniem one tam są przez te dwa wielkie maszty i sądzę, że jak dach będzie skończony (odpowiednio ciężki) to liny zdemontują, oby.
- stahoo
- Juventino
Oczywiście, ale wiadomo, że to nie chodzi o to. Szesnaście filarów o szerokości kilkunastu centymetrów każdy też by jakoś bardzo nie zasłaniało meczu, a przynajmniej dałoby się go oglądać. Ale nie o to chyba chodzi, co?Ouh_yeah pisze:A ja jestem taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że cztery cienkie liny zamontowane w narożnikach nie zasłonią mi meczu. Trzeba było jeść dużo marchwi.
PS. Marchew jest nie smaczna.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
wiem, bo z włoskiego forum go zaczerpnąłemDravil pisze:To jest fotomontaż o czym można przeczytać na włoskich forachdawid91 pisze:Co do tych lin, to poczekajmy do ukończenia dachu, pewnie wtedy wiele się wyjaśni. Moim zdaniem one tam są przez te dwa wielkie maszty i sądzę, że jak dach będzie skończony (odpowiednio ciężki) to liny zdemontują, oby.

Te liny to porażka. Na nowoczesnym stadionie, bo takim go się nazywa nie powinno nic zasłaniać kibicowi nawet 1cm boiska. Z tego co wiem ławki rezerwowe mają być na trybunie po to by nie zasłaniały boiska, a tu taki zonk z linami, nie mogli się postarać? Mogli i wierzę, że się postarali, a liny są tymczasowo

FORZA JUVE!!!
- typkens
- Juventino
Dobrze, że nie ma już Del Neriego, bo kibice mogliby mu wpoić na siłę jakieś zmianydawid91 pisze: Te liny to porażka. Na nowoczesnym stadionie, bo takim go się nazywa nie powinno nic zasłaniać kibicowi nawet 1cm boiska. Z tego co wiem ławki rezerwowe mają być na trybunie po to by nie zasłaniały boiska, a tu taki zonk z linami, nie mogli się postarać? Mogli i wierzę, że się postarali, a liny są tymczasowo

- ZZX
- Juventino
Przesadzacie z tymi linami chłopaki, piszecie o skandalu, tragedii, a jeszcze nawet nie wiemy jaka naprawdę jest stamtąd widoczność.
Słupy pewnie bez odciągników by stały, fundamenty na palach i się samo trzyma, a głosy że może dach nie dociążony-najcięższym elementem jest sama stalowa konstrukcja dachu (strzelałbym na 1500t plus pokrycie-kompozyt), i z pewnością przewyższa ona ciężar słupów-więc to raczej nie ma z nimi związku.
W sumie mnie ciekawi cel istnienia tych stalowych lin w środku, uważam że mogły służyć stabilizacji konstrukcji przy montażu, na stałe to tak średnio mają sens z perspektywy mechaniki, dach tworzy dźwignie, i siła ciężkości działa do środka stadionu czyli przeciwnie do działania tych lin.
Słupy pewnie bez odciągników by stały, fundamenty na palach i się samo trzyma, a głosy że może dach nie dociążony-najcięższym elementem jest sama stalowa konstrukcja dachu (strzelałbym na 1500t plus pokrycie-kompozyt), i z pewnością przewyższa ona ciężar słupów-więc to raczej nie ma z nimi związku.
W sumie mnie ciekawi cel istnienia tych stalowych lin w środku, uważam że mogły służyć stabilizacji konstrukcji przy montażu, na stałe to tak średnio mają sens z perspektywy mechaniki, dach tworzy dźwignie, i siła ciężkości działa do środka stadionu czyli przeciwnie do działania tych lin.
Waga dachu wraz z ustrójem pionowym, w przypadku naszego stadionu będzie pewnie bliska wadze narodowemu w Wawie, czyli koło 15,000 ton, noo, może ciutkę mniej ze wzg. na udziwnienie polskiego, trudno odwalać w takim przypadku prowizorke, nawet jak na włoskie warunki;)stahoo pisze:Oglądając zdjęcia tych lin, dochodzę do wniosku, że nie robiliby tak porządnej prowizorki...