Premier League
- Monte Cristo
- Juventino
Wyobraz sobie ze dobrze rozumialem od poczatku. Po prostu czytajac TWOJ post mozna odniesc wrazenie ze jesli klub X czy Y nie zagra w LM to nie bedzie go stac na Modricia lub Aquilaniego.bajbek17 pisze:Widzę, że nie czytasz newsów na JP ani postów na forum więc wyjaśnię. Pojawiła się opcja zatrudnienia Modricia, ale jedyną przeszkodą miał być fakt, że oni mają LM a my nie jak było w tym sezonie. Aquilani ma wysoki kontrakt na co Liverpool bez udziału Lm chyba sobie pozwolić nie będzie mógł, a przechodząc do nas wszyscy wiedzą, że musiałby pogodzić się z obniżką pensji jeżeli chciałby u nas grać. Wszędzie słychać głosy o 2 czy 3 klasowych zawodnikach w lecie nie ważne czy będziemy mieć LM czy nie. Rozumiesz już?Monte Cristo pisze:No tak, bo my przeciez dostaniemy ta kase za gre w LM, co niby Liverpool i Tottenham jej niemaja! :doh:bajbek17 pisze:
Tottenham sprzedaje nam Modricia, bo nie mają LM. Liverpool sprzedaje nam Aque dużo taniej bo nie jest taki dobry a poza tym ma duży kontrakt i nie mają LM.
- bajbek17
- Juventino
Tylko o Fabio chodziło mi o czysto sprawy finansowe bo Liverpool troche straci na braku udziału w LM a Aqua nie jest tanim w utrzymaniu piłkarzem jak na miare swoich umiejętności.Monte Cristo pisze:Wyobraz sobie ze dobrze rozumialem od poczatku. Po prostu czytajac TWOJ post mozna odniesc wrazenie ze jesli klub X czy Y nie zagra w LM to nie bedzie go stac na Modricia lub Aquilaniego.bajbek17 pisze:Widzę, że nie czytasz newsów na JP ani postów na forum więc wyjaśnię. Pojawiła się opcja zatrudnienia Modricia, ale jedyną przeszkodą miał być fakt, że oni mają LM a my nie jak było w tym sezonie. Aquilani ma wysoki kontrakt na co Liverpool bez udziału Lm chyba sobie pozwolić nie będzie mógł, a przechodząc do nas wszyscy wiedzą, że musiałby pogodzić się z obniżką pensji jeżeli chciałby u nas grać. Wszędzie słychać głosy o 2 czy 3 klasowych zawodnikach w lecie nie ważne czy będziemy mieć LM czy nie. Rozumiesz już?Monte Cristo pisze:
No tak, bo my przeciez dostaniemy ta kase za gre w LM, co niby Liverpool i Tottenham jej niemaja! :doh:
- DiaVolO
- Juventino
De Gea i Varane w United,jak to dobrze że mamy angielską ligę,inaczej Ci piłkarze marnowali sobie życie w swoich słabiutkich klubach,czekam tylko aż Chelsea/Liverpool rozkradnie pół Porto razem z trenerem,Arseanal już zdążył zakosić dwóch juniorów ze szkółki Barcelony,och 

- deszczowy
- Juventino
Przemawia przez Ciebie zazdrość, że nie mamy nic do zaoferowania De Gei i kasy na Hulka?DiaVolO pisze:De Gea i Varane w United,jak to dobrze że mamy angielską ligę,inaczej Ci piłkarze marnowali sobie życie w swoich słabiutkich klubach,czekam tylko aż Chelsea/Liverpool rozkradnie pół Porto razem z trenerem,Arseanal już zdążył zakosić dwóch juniorów ze szkółki Barcelony,och
- DiaVolO
- Juventino
Nie,przemawia przeze mnie smutek i rozczarowanie to co się dzieje obecnie z piłką nożną,jak Angole przerobiły ten sport ze sztuki na biznes,każdy kto się wybija w innych ligach jest momentalnie kuszony przez ogromne kontrakty,Chelsea która praktycznie w tydzień stała się klubem na miarę Juventusu czy Milanu,City też będzie tylko mocniejsze tak jak Liverpool tylko dzięki ich właścicielom,miliarderom którzy znudzeni życiem postanowili się pobawić w fm'a,to że ciężko zapracowany szacunek i prestiż przez inne kluby nic nie znaczy,kluby z premiershit sobie to kupiły,ostatnio nawet do Blackburn o ile dobrze słyszałem przybył jakiś bogacz a Ancelottiego kusi sporym kontraktem beniaminek który teraz będzie występować w Premier$ip,to takie fajne ? I jeszcze bezczelność anglików,włochów i hiszpanów wyzywają od pipek a praktycznie dzięki zagranicznym piłkarzom ta liga wygląda jak wygląda,to jest po prostu żenada...
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 14:26 przez DiaVolO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- Pan Mietek
- Juventino
To jest już oklepany temat. Wszędzie rządzi kasa. Na pewno nie w takim stopniu jak w Chelsea czy City ale jednak Milan też swoje ma w dużej mierze dzięki Berlusconiemu, o Realu czy interze nie wspomnę.
I oczywiście wszyscy nie lubią takich drużyn jak Chelsea albo City ale nagle oczekują, że Elkann da 100 mln na transfery! Godne podziwu.
I oczywiście wszyscy nie lubią takich drużyn jak Chelsea albo City ale nagle oczekują, że Elkann da 100 mln na transfery! Godne podziwu.
- stahoo
- Juventino
I to jest najlepsze podsumowanie tego biadolenia o kasie i złym City/Realu/Chelsea.Mietson pisze:I oczywiście wszyscy nie lubią takich drużyn jak Chelsea albo City ale nagle oczekują, że Elkann da 100 mln na transfery! Godne podziwu.
Kasa rządzi footballem, kto ma kasę, ten ma szansę na sukces. Taka prawda i narazie nic tego nie zmieni.
- Łukasz
- Juventino
Nie Angole, tylko Hiszpanie, a jeszcze wcześniej Włosi.DiaVolO pisze:Nie,przemawia przeze mnie smutek i rozczarowanie to co się dzieje obecnie z piłką nożną,jak Angole przerobiły ten sport ze sztuki na biznes,każdy kto się wybija w innych ligach jest momentalnie kuszony przez ogromne kontrakty
:roll:
- Nasir
- Juventino
DiaVolO
A możesz mi powiedzieć dlaczego krytykujesz tylko angielskie kluby za przeprowadzane transfery, a nic nie wspominasz o Realu/ Barcelonie czy włoskich klubach? Aha i jeszcze jedno- dlaczego Liverpool bądź MU nie mogą przeprowadzać według Ciebie głośnych transferów skoro na swoją renomę pracowali przez długie lata?
A możesz mi powiedzieć dlaczego krytykujesz tylko angielskie kluby za przeprowadzane transfery, a nic nie wspominasz o Realu/ Barcelonie czy włoskich klubach? Aha i jeszcze jedno- dlaczego Liverpool bądź MU nie mogą przeprowadzać według Ciebie głośnych transferów skoro na swoją renomę pracowali przez długie lata?
- DiaVolO
- Juventino
Z tym United to odnosiłem się od ogółu ligi,do Liverpoolu tak bo gdyby nie nowi właściciele to dalej wałęsaliby się w okolicach 5-6 miejsca czekając wieki na kolejnego Beniteza z którym przez kilka lat będą mocni !
Napisałem że Angielskie kluby sobie po prostu kupiły to przez co taki Inter,Milan,Juve,Barcelona czy Bayern pracowali przez lata,dekady,te kluby generują/generowały przeogromne zyski więc była kasa na transfery,ale zbudowali to na własnych barach,a taka Chelsea ? Praktycznie nic nie znacząca drużyna która awans do jakichkolwiek pucharów uważała za ogromny sukces rok później zdobywa mistrza Anglii i na stałe gości zarówno w czołówce ligi jak i Champions League,brawo
Najbardziej mnie rozwala to jak większość tutaj kibiców wychowało się tej starej dobrej piłce,wielu pamięta Juve Lippiego,Milan Ancelottiego,Real Del Bosque,Valencię Beniteza i Cupera,Borussię,Bayern a tak pochlebnie odnosi się do Premier$hip,kick and rush i te sprawy...
I dlatego mam pretensję do nich,bo jeśli zapracowali by na takie statusy własną pracą to nie miałbym nic przeciwko nawet jakby ostatnia drużyna z ligi angielskiej lała Real,Barcę,Milan i czołówkę Europy,ale to jest po prostu nie fair to co oni robią ! Cieszy was widok jak wielkie kluby zdychają z głodu podczas gdy jakieś Blackburn przejmuje kolejny jakiś frajer który będzie sypać kosmicznymi sumami ? Cieszy was widok że coraz więcej takich rzeczy dzieje się w piłce,cieszy was to ? Damn it...
Najpierw naucz się czytać,później tu wróć,chętnie pogadam...Juras_Senat pisze:Biadolisz tak że szkoda gadać.
Przypominam że podobny status, jak teraz Premiership, jeszcze niedawno miała Serie A.
Napisałem że Angielskie kluby sobie po prostu kupiły to przez co taki Inter,Milan,Juve,Barcelona czy Bayern pracowali przez lata,dekady,te kluby generują/generowały przeogromne zyski więc była kasa na transfery,ale zbudowali to na własnych barach,a taka Chelsea ? Praktycznie nic nie znacząca drużyna która awans do jakichkolwiek pucharów uważała za ogromny sukces rok później zdobywa mistrza Anglii i na stałe gości zarówno w czołówce ligi jak i Champions League,brawo

I dlatego mam pretensję do nich,bo jeśli zapracowali by na takie statusy własną pracą to nie miałbym nic przeciwko nawet jakby ostatnia drużyna z ligi angielskiej lała Real,Barcę,Milan i czołówkę Europy,ale to jest po prostu nie fair to co oni robią ! Cieszy was widok jak wielkie kluby zdychają z głodu podczas gdy jakieś Blackburn przejmuje kolejny jakiś frajer który będzie sypać kosmicznymi sumami ? Cieszy was widok że coraz więcej takich rzeczy dzieje się w piłce,cieszy was to ? Damn it...
- Nasir
- Juventino
DiaVolO pisze:Z tym United to odnosiłem się od ogółu ligi,do Liverpoolu tak bo gdyby nie nowi właściciele to dalej wałęsaliby się w okolicach 5-6 miejsca czekając wieki na kolejnego Beniteza z którym przez kilka lat będą mocni !
Gdyby nie zagraniczni właściciele w Liverpoolu walczyli by pewnie teraz o mistrzostwo Anglii...
Skończ już opowiadać te farmazony na temat tego, że futbol przez ligę angielską stracił swoje piękno bo to się zaczęło już wcześniej i to o dziwo nie za sprawą Anglików...
- Pan Mietek
- Juventino
DiaVolO jest po prostu hejterem więc nie masz co z nim gadać. On nie lubi PL bo rządzi nią kasa. Nie lubi Barcelony bo to panienki, nie lubi Realu bo też mnóstwo wydaje. Nie lubi też Niemców bo są dobrzy i zabrali Włochom miejsce w CL.
Ja dodam, że Liverpool póki co pieniędzmi nie szasta. Mało tego - oni wydają tylko to co zarobią, w przeciwieństwie do np. Juventusu, który wbrew temu co myśli sobie przynajmniej połowa JP dostaje od Elkanna naprawdę sporo szmalu.
Ja dodam, że Liverpool póki co pieniędzmi nie szasta. Mało tego - oni wydają tylko to co zarobią, w przeciwieństwie do np. Juventusu, który wbrew temu co myśli sobie przynajmniej połowa JP dostaje od Elkanna naprawdę sporo szmalu.