Michele Pazienza
- pumex
- Juventino
Ja zdecydowanie bardziej wolę Melo niż Inlera, nie wiem jak Ty?ewerthon pisze:Pirlo, Marchisio, Melo, Pazienza, Inler... jeśli Conte zamierza grać zarówno 4-4-2, jak i 4-3-3 to wtedy taki środek pola jest całkiem możliwy. Natomiast jeśli skupi się na tej pierwszej formacji, to raczej Melo odejdzie.

- ewerthon
- Juventino
Dla mnie to bardzo trudny wybór. Melo ma większe umiejętności, ale Inler to piłkarz który nigdy nie odpuszcza, a takiego zawodnika moim zdaniem zdecydowanie brakuję w Juventusie. Poza tym w Serie A jest znany od lat, to nie byłby kolejny sezonowiec. Najlepiej by było mieć ich obu. Nie wiem jaką decyzję podejmie Marotta... Tak jak już gdzieś napisałem - Conte będzie oczekiwał od piłkarzy walki na maksa w każdym meczu, a skoro Melo w sezonie, w którym był najrówniej grającym piłkarzem Juve, zalicza takie epizody jak ten z Lecce, to obawiam się konfliktu między nim, a Antonio. Obaj mają trudny charakter, to nie ulega wątpliwości.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Ja osobiście w przypadku kupna tego gracza za darmo,zastosowałbym stary numer z mojej fify,po pozyskaniu go za darmo,szybka sprzedaż jeszcze w tym okienku(6mln piechotą nie chodzi) 

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Piotr Juvefan pisze:Ja osobiście w przypadku kupna tego gracza za darmo,zastosowałbym stary numer z mojej fify,po pozyskaniu go za darmo,szybka sprzedaż jeszcze w tym okienku(6mln piechotą nie chodzi)

Świetna taktyka, to kiedy sprzedajemy Pirlo?
- Piotr Juvefan
- Juventino
A gdzie widzisz w moim poście cos o Pirlo??? Jeśli Ty nie masz nic przeciwko temu transferowi,twoja sprawa...Smok-u pisze:Piotr Juvefan pisze:Ja osobiście w przypadku kupna tego gracza za darmo,zastosowałbym stary numer z mojej fify,po pozyskaniu go za darmo,szybka sprzedaż jeszcze w tym okienku(6mln piechotą nie chodzi)
Świetna taktyka, to kiedy sprzedajemy Pirlo?
- mati888
- Juventino
Piotr Juvefan pisze:Ja osobiście w przypadku kupna tego gracza za darmo,zastosowałbym stary numer z mojej fify,po pozyskaniu go za darmo,szybka sprzedaż jeszcze w tym okienku(6mln piechotą nie chodzi)
czemu niby chciałbyś go sprzedać? 32 mecze rozegrane w sezonie i to w 3. zespole tegorocznej SerieA. Mnie to przekonuje. A Smok-u tylko przedłużył Twoją myśl o sprzedawaniu piłkarzy pozyskanych z wolnego transferu
co do poprawki w Twoim ostatnim poście - napisz, proszę, co Ty masz przeciwko Pazienzie? Ma słaby odbiór w fifie czy jak?

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Piotr Juvefan
- Juventino
Na wstępie sprostuję,że w fife już nie gram,te nowsze już nie są na mojego kompamati888 pisze:Piotr Juvefan pisze:Ja osobiście w przypadku kupna tego gracza za darmo,zastosowałbym stary numer z mojej fify,po pozyskaniu go za darmo,szybka sprzedaż jeszcze w tym okienku(6mln piechotą nie chodzi)
czemu niby chciałbyś go sprzedać? 32 mecze rozegrane w sezonie i to w 3. zespole tegorocznej SerieA. Mnie to przekonuje. A Smok-u tylko przedłużył Twoją myśl o sprzedawaniu piłkarzy pozyskanych z wolnego transferu
co do poprawki w Twoim ostatnim poście - napisz, proszę, co Ty masz przeciwko Pazienzie? Ma słaby odbiór w fifie czy jak?

Co mam do Pazienzy? Czepiam się jego nazwiska,po kupnie Pirlo i Zieglera(którego znam i przekonuje mnie jego gra) przyzwyczaiłem się,że to mercato ma być jakością a nie znowu sprowadzaniem słabych niepotrzebnych graczy.Mamy przecież na jego pozycji Melo i Sissoko,który jest w planach Conte,są też młodzi z primavery. Pazienza to zły wybór i tyle

- meda11
- Juventino
Solidny gracz trzeciej drużyny Serie A za darmo z pensją 1.2 mln €, nie psioczący na role uzupełnienia (bo tak to należy rozumieć) to zły wybór? :shock: Rozumiem, że chimeryczny, łamliwy Sissoko, który zagrał u nas tak naprawdę pół sezonu na wysokim poziomie (a i tak zdarzały mu się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> straty) i który w połowie rozgrywek 2011/2012 zostawi drużynę ze względu na PNA z pensą 2.2 mln € jest lepszy? Nie nooo... spoko.Piotr Juvefan pisze:Na wstępie sprostuję,że w fife już nie gram,te nowsze już nie są na mojego kompamati888 pisze:Piotr Juvefan pisze:Ja osobiście w przypadku kupna tego gracza za darmo,zastosowałbym stary numer z mojej fify,po pozyskaniu go za darmo,szybka sprzedaż jeszcze w tym okienku(6mln piechotą nie chodzi)
co do poprawki w Twoim ostatnim poście - napisz, proszę, co Ty masz przeciwko Pazienzie? Ma słaby odbiór w fifie czy jak?![]()
Co mam do Pazienzy? Czepiam się jego nazwiska,po kupnie Pirlo i Zieglera(którego znam i przekonuje mnie jego gra) przyzwyczaiłem się,że to mercato ma być jakością a nie znowu sprowadzaniem słabych niepotrzebnych graczy.Mamy przecież na jego pozycji Melo i Sissoko,który jest w planach Conte,są też młodzi z primavery. Pazienza to zły wybór i tyle

- mati888
- Juventino
Sissoko dobrej formy na oczy nie widział od jakichś dwóch lat, do tego ma wyższą pensję niż będzie mieć Michele, to też jest jakiś argument. Przyznam szczerze, że nie przyglądałem się za bardzo jego grze, ale jeśli utrzymał się przez cały sezon w 1. składzie Napoli (które nas skrzywdziło 3-0 u siebie, zremisowało w Turynie i zagra w przyszłorocznej LM), to nie mógł być w słabej dyspozycji. Kolejna rzecz, ze Momo od jakiegoś czasu stał się szklanką. Co wróci po kontuzji, to zaraz z powrotem ma przerwę w grze, a to nie służy ani jemu ani zespołowi. Musimy też od czasu do czasu sobie radzić bez Melo i, jak pokazał obecny sezon, w takim wypadku mamy lipę, bo Momo kontuzjowany, Melo zawieszony i jako przecinak musi grać Marchisio...w tym roku, w słabym Juve nie udało się przebić do składu żadnemu młodzikowi, także nie widzę powodu, żeby któryś miał się przebić za rok, kiedy mamy mieć silniejszą kadrę 
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- typkens
- Juventino
Pazienza to solidny rezerwowy. Jeśli będzie zarabiać tyle ile piszecie - granice 1-1,5 mln - to niech siedzi 
Tak czy owak wolałbym Inlera, ale wiadomo, że to inna klasa, większy kontrakt i zawodnik do pierwszego składu... a tam mamy Melo.

Tak czy owak wolałbym Inlera, ale wiadomo, że to inna klasa, większy kontrakt i zawodnik do pierwszego składu... a tam mamy Melo.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Dobrze prawisz. Dodam jeszcze, że przyjście Pazienzy pozwala opchnąć Momo za parę milionów, które przydadzą się choćby na wykupienie Pepe.meda11 pisze:Solidny gracz trzeciej drużyny Serie A za darmo z pensją 1.2 mln €, nie psioczący na role uzupełnienia (bo tak to należy rozumieć) to zły wybór? :shock: Rozumiem, że chimeryczny, łamliwy Sissoko, który zagrał u nas tak naprawdę pół sezonu na wysokim poziomie (a i tak zdarzały mu się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> straty) i który w połowie rozgrywek 2011/2012 zostawi drużynę ze względu na PNA z pensą 2.2 mln € jest lepszy? Nie nooo... spoko.
Dobry ruch Marotty i już.
Jeszcze mamy, ale jak długo...typkens pisze:Tak czy owak wolałbym Inlera, ale wiadomo, że to inna klasa, większy kontrakt i zawodnik do pierwszego składu... a tam mamy Melo.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- esteban
- Juventino
Gorzej będzie jak Sissoko zostanie, a Melo zostanie sprzedany.meda11 pisze:Solidny gracz trzeciej drużyny Serie A za darmo z pensją 1.2 mln €, nie psioczący na role uzupełnienia (bo tak to należy rozumieć) to zły wybór? :shock: Rozumiem, że chimeryczny, łamliwy Sissoko, który zagrał u nas tak naprawdę pół sezonu na wysokim poziomie (a i tak zdarzały mu się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> straty) i który w połowie rozgrywek 2011/2012 zostawi drużynę ze względu na PNA z pensą 2.2 mln € jest lepszy? Nie nooo... spoko.Piotr Juvefan pisze:Na wstępie sprostuję,że w fife już nie gram,te nowsze już nie są na mojego kompamati888 pisze:
co do poprawki w Twoim ostatnim poście - napisz, proszę, co Ty masz przeciwko Pazienzie? Ma słaby odbiór w fifie czy jak?![]()
Pazienza nie jest graczem do pierwszego składu tylko na rezerwę, jeśli okaże się że będzie u nas pięciu ŚP to na głęboką rezerwę więc nie ma co marudzić :-D
- Arbuzini
- Juventino
Na prawdę nie wiem, co może przemawiać za Sissoko:
1) nie grał dobrze od 2 lat
2) jest bardzo podatny na kontuzje
3) w związku z 1 i 2 przestał się piłkarsko rozwijać
4) co dwa lata gra PNA w środku sezonu
5) na początku obchodzi Ramadan i gra paździerz
Sentymenty na bok.
1) nie grał dobrze od 2 lat
2) jest bardzo podatny na kontuzje
3) w związku z 1 i 2 przestał się piłkarsko rozwijać
4) co dwa lata gra PNA w środku sezonu
5) na początku obchodzi Ramadan i gra paździerz
Sentymenty na bok.
- Buzol
- Juventino
Szczerze, to punkt "2" do mnie przemawia. Każdy zespół potrzebuje zdrowego, silnego murzynastahoo pisze:@Arbuzini
ZA:
1. Jeśli by wrócił do formy z przed dwóch lat, to w bloku 3 osobowej pomocy, jego agresywna gra na połowie rywala byłaby efektywna.
2. Jest jedynym Murzynem w zespole.