Reto Ziegler
- jareckik
- Juventino
Nie licz na to! Raczej będzie niestety wymuszona ale duża rotacja w składzie, tak prawdę mówiąc to nasza największa bolączka.Arielinho13 pisze:Parę lat temu daliśmy radę z Grygerą i Molinaro. Kontuzje nas ominą to powinno się udać.FalsoVero pisze:Jesteście aż tak pewni, że takie boki obrony są wystarczające by powalczyć w przyszłym sezonie o awans do LM ?
A tak wracając do Ziglera, to nie mógł bym chyba wyobrazić sobie lepszego lewego obrońcy na tą chwilę. Moim faworytem był Kolarov ale Zigler zaraz za nim, co jak co ale załapał się do 11 sezonu;)
- Cunha
- Juventino
Dzsudzsak > Bastos > Giovinco/Eliafrancois pisze:Jak dla mnie:Juventino79 pisze:Teraz trzeba zabrać się za naszą prawą obronę i lewą pomoc (oby Bastos przyszedł)
Giovinco > Dzsudzsak > N'Zogbia > Bastos > Elia
A co do tematu - rewelacyjny ruch Marotty![]()
Oby Reto nie zawiódł naszych oczekiwań
Apropo Reto.
Czytam właśnie oceny z jego występów w tym sezonie.
Mimo tego że Sampa grała piach to on często był wyróżniany jedynym zawodnikiem który dobrze grał.
http://www.goal.com/en/match/50508/lazi ... er-ratings
http://www.goal.com/en/match/50691/roma ... er-ratings
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -sampdoria - A to taka wisienka dla fanów Amauriego i ustawienia 4-2-3-1 (które uważałem za idealne).
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
jareckik, świetny podpis
Szacun!
Dziwią mnie niektóre komentarze, że Ziegler przyszedł na ławkę. Na ławkę to może być DeCeglie albo jakiś Traore z łapanki a nie solidny piłkarz ligowy, nad którym rok temu wszyscy się spuszczali.
Dziwią mnie niektóre komentarze, że Ziegler przyszedł na ławkę. Na ławkę to może być DeCeglie albo jakiś Traore z łapanki a nie solidny piłkarz ligowy, nad którym rok temu wszyscy się spuszczali.
Mnie się zdaje, że od czasu wyrzucenia sztabu medycznego i rozwiązania problemu z wilgotnością w Vinovo jest lepiej. Q się przez ośrodek nie połamał, DC kolano rozwalił w meczu z Milanem, Sissoko też kolano. Mięśniowych urazów jest mało.jareckik pisze:Nie licz na to! Raczej będzie niestety wymuszona ale duża rotacja w składzie, tak prawdę mówiąc to nasza największa bolączka.Arielinho13 pisze:Parę lat temu daliśmy radę z Grygerą i Molinaro. Kontuzje nas ominą to powinno się udać.FalsoVero pisze:Jesteście aż tak pewni, że takie boki obrony są wystarczające by powalczyć w przyszłym sezonie o awans do LM ?
- jareckik
- Juventino
Przecież nie powiedziałem że im mięśnie nie wytrzymają. Fakt, w tym sezonie nie było jako takich urazów związanych z mięśniami, ale fatum zostało. DC, Martinez,Quag i co chwila ktoś wypadał ze składu, tych 3 akurat na poł sezonu.Arielinho13 pisze:Mnie się zdaje, że od czasu wyrzucenia sztabu medycznego i rozwiązania problemu z wilgotnością w Vinovo jest lepiej. Q się przez ośrodek nie połamał, DC kolano rozwalił w meczu z Milanem, Sissoko też kolano. Mięśniowych urazów jest mało.jareckik pisze:Nie licz na to! Raczej będzie niestety wymuszona ale duża rotacja w składzie, tak prawdę mówiąc to nasza największa bolączka.Arielinho13 pisze: Parę lat temu daliśmy radę z Grygerą i Molinaro. Kontuzje nas ominą to powinno się udać.
- deszczowy
- Juventino
Ziegler w podstawie, Grosso na zmianę. Ja to tak widzę. DC i Traore do odstrzelenia.
- @Maras@
- Juventino
W sumie może i racja. Dziadek Grosso na ławkę się nadaje i nawet nie powinien narzekać specjalnie a z De Ceglie i tak moim zdaniem nic nie będzie więc lepiej go pogonić, a może przy tym uda się zarobić pare baniek...deszczowy pisze:Ziegler w podstawie, Grosso na zmianę. Ja to tak widzę. DC i Traore do odstrzelenia.

Sprzeda się Iaquintę i bedzie połowe mniej kontuzjijareckik pisze:Przecież nie powiedziałem że im mięśnie nie wytrzymają. Fakt, w tym sezonie nie było jako takich urazów związanych z mięśniami, ale fatum zostało. DC, Martinez,Quag i co chwila ktoś wypadał ze składu, tych 3 akurat na poł sezonu.Arielinho13 pisze:Mnie się zdaje, że od czasu wyrzucenia sztabu medycznego i rozwiązania problemu z wilgotnością w Vinovo jest lepiej. Q się przez ośrodek nie połamał, DC kolano rozwalił w meczu z Milanem, Sissoko też kolano. Mięśniowych urazów jest mało.

DC:deszczowy pisze:Ziegler w podstawie, Grosso na zmianę. Ja to tak widzę. DC i Traore do odstrzelenia.
1.młodszy
2. zarabia połowę mniej
3. wychowanek
4. wg mnie też nieco lepszy (przed kontuzją)
Podejrzewam, że co do 4 pkt masz inne zdanie. Ale 3 pierwsze wystarczą. Grosso się skończył w 2006. Super mecz z Romą i parę innych niezłych nie wystarczą. Z resztą Marotta i tak już od dawna chce go odstrzelić.
- deszczowy
- Juventino
TAk się nazywał typ od kontuzji? oOArielinho13 pisze:Sprzeda się Iaquintę i bedzie połowe mniej kontuzjijareckik pisze:Przecież nie powiedziałem że im mięśnie nie wytrzymają. Fakt, w tym sezonie nie było jako takich urazów związanych z mięśniami, ale fatum zostało. DC, Martinez,Quag i co chwila ktoś wypadał ze składu, tych 3 akurat na poł sezonu.Arielinho13 pisze:Mnie się zdaje, że od czasu wyrzucenia sztabu medycznego i rozwiązania problemu z wilgotnością w Vinovo jest lepiej. Q się przez ośrodek nie połamał, DC kolano rozwalił w meczu z Milanem, Sissoko też kolano. Mięśniowych urazów jest mało.Mnie ciekawi, czy De Bellis odchodzi razem z DN...
Powinien wylecieć przed Del Nerim. Na DŁUGO przed Del Nerim.
Grosso- bardziej doświadczony.Arielinho13 pisze:DC:deszczowy pisze:Ziegler w podstawie, Grosso na zmianę. Ja to tak widzę. DC i Traore do odstrzelenia.
1.młodszy
A gra o 3/4 gorzej.Arielinho13 pisze:2. zarabia połowę mniej
No i...?Arielinho13 pisze:3. wychowanek
Tak, wiem. Mecz z Milanem... :roll:Arielinho13 pisze:4. wg mnie też nieco lepszy (przed kontuzją)
I nie pomylisz sięArielinho13 pisze:Podejrzewam, że co do 4 pkt masz inne zdanie.

Ławkogrzej idealny.Arielinho13 pisze:Ale 3 pierwsze wystarczą. Grosso się skończył w 2006.
DC? Jeden w miarę mecz z Milanem i całe mnóstwo paździerzowych.Arielinho13 pisze:Super mecz z Romą i parę innych niezłych nie wystarczą.
A są inni, bardziej na to zasługujący....Arielinho13 pisze:Z resztą Marotta i tak już od dawna chce go odstrzelić.

- Bobeknaklo
- Juventino
Te avatary niektórych użytkowników mnie przerażają. Czy aby nie oczekujecie zbyt wiele?
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ależ skąd.Bobeknaklo pisze:Te avatary niektórych użytkowników mnie przerażają. Czy aby nie oczekujecie zbyt wiele?
Witaj na pokładzie, Reto. Nie zawiedź oczekiwań.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Rządził naszą obroną, mówisz? Nie - serio - nie widać po nim.deszczowy pisze:Grosso- bardziej doświadczony.Arielinho13 pisze:DC:deszczowy pisze:Ziegler w podstawie, Grosso na zmianę. Ja to tak widzę. DC i Traore do odstrzelenia.
1.młodszy
Jeżeli nie dla kogoś granie wychowankami nie jest po prostu fajne samo w sobie, to zawsze można powiedzieć, że w przyszłym roku (optymistycznie zakladam awans do pucharów), bedzie nam potrzeba 4 wychowanków w kadrze. Sprzedamy DC i sie skończy jak z Cassanim i Balzarettim.deszczowy pisze:No i...?Arielinho13 pisze:3. wychowanek
Mnie akurat strasznie wkurza fakt, że aktualnie w kadrze Włoch jest 2 wychowanków i 1 były gracz Juve, grających w Palermo, sprzedanych za bezcen. Na wikipedii jest nawet osobny artykuł pt. "Juventus F.C. and the Italian national football team" i tę tradycję trzeba podtrzymać.
Strzelam, że Martinez, ale on to akurat nie do odstrzału, tylko na wymianę, albo sprzedaż (za 8 mln lekko). Ale to nie tak palący problem jak Amauri czy Tiago.deszczowy pisze:A są inni, bardziej na to zasługujący....Arielinho13 pisze:Z resztą Marotta i tak już od dawna chce go odstrzelić.
Co do pkt z zarobkami i resztą - wiadomo. Mamy różne zdania. Kończmy, bo piszemy nie na temat

- Łukasz
- Juventino
Ja byłbym skłonny zostawić DC na ławkę, ale... on jest cholernie podatny na kontuzje i to jest główny argument na "nie". Bardzo poważny argument.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To doświadczenie widać głównie po tym, że on sobie gra tak jakby był na wczasach. Bez napinki, na luzie, często nie wraca, przy stałych fragmentach czasem sobie stoi a obok niego przebiegają rywale... I trochę jak Buffon ostatnio, wiecznie uśmiechnięty.Arielinho13 pisze:Rządził naszą obroną, mówisz? Nie - serio - nie widać po nim.