Reto Ziegler

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 13:23

Reto Ziegler + Forrest Gump na prawej obronie (Lichtsteiner) i mamy naprawdę obiecujące boki obrony, które gwarantują nam już "coś" niż obecne.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 13:26

Podoba mi się to, że Marotta tym razem działa szybko i pozyskuje 2 zawodników w zaledwie 3 dni po zakończeniu sezonu. Lada moment w Turynie pojawi się też Pazienza, który jako zmiennik jest niczego sobie (grajek przeciętny jak na pierwszy skład, ale za darmo, na ławkę - w sam raz). Najważniejsze, że pozyskujemy tych piłkarzy za darmo, a to oznacza, że będziemy mogli poszaleć przy innych transferach.

Sam Ziegler, co podkreślam cały czas, w formie jest jednym z lepszych na tej pozycji na Półwyspie Apenińskim. Przy lepszych kolegach w zespole powinien grać jeszcze lepiej. Doświadczenie ma niezłe i co istotne - gra na pozycji, która u nas nikim solidnym obstawiona nie jest. Doskonale zdajecie sobie też sprawę, że pozyskanie kogoś znaczącego, grającego na tej pozycji graniczy niemal z cudem.

- Teraz pozyskujemy piłkarzy, którzy rzeczywiście są nam potrzebni - w zeszłe lato Marotta nie bardzo miał wizję tego, jak powinien ten zespół wyglądać.

- Działamy szybko, a to pozwala przemyśleć każdy podejmowany krok - dzięki temu unikniemy sytuacji z końcówki letniego mercato 2010. Wówczas Marotta czekał z istotnymi decyzjami do ostatniej chwili, co zaowocowało chaotycznymi krokami - ściągnięciem choćby Traore czy Rinaudo. :/

W tym roku podjęliśmy decyzję, że zdobędziemy kilku zawodników, ale o wysokiej jakości. Jakość, nie ilość - taka postawa jest jedyną dopuszczalną.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 13:41

Forrest Gump na prawej obronie (Lichtsteiner)
A nie Rysio z Klanu? :prochno:

Obrazek

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 13:51

mrozzi pisze:W tym roku podjęliśmy decyzję, że zdobędziemy kilku zawodników, ale o wysokiej jakości. Jakość, nie ilość - taka postawa jest jedyną dopuszczalną.
Jeśli chodzi o zmiany w pierwszej jedenastce to będzie ich chyba prawie tyle samo co rok temu. Jeszcze nie mamy czerwca a już są Ziegler i Pirlo do podstawy. Do tego będzie prawy obrońca, lewoskrzydłowy Bastos i wszystko wskazuje też na jakiegoś dobrego napastnika. Pięć pozycji na dziesięć w polu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:00

Ouh_yeah pisze:Pięć pozycji na dziesięć w polu.
I właśnie tyle powinniśmy byli wzmocnić. 2 boki obrony (Ziegler i ewentualnie Lichtsteiner - prawdopodobna opcja), lewe skrzydło (Bastos), środek pomocy (Andrea jako niejako następca Aquilaniego) i ktoś do ataku (nazwisk wiele, konkretów jakby mało). Te pozycje wymagają wzmocnienia. Mam nadzieję, że unikniemy idiotycznych sytuacji, jak choćby ta z pozyskaniem na tę samą pozycję jednocześnie Krasicia i Martineza, w dodatku za spore pieniądze, pozostawiając z kolei goła lewą flankę.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:04

mrozzi pisze:Działamy szybko, a to pozwala przemyśleć każdy podejmowany krok - dzięki temu unikniemy sytuacji z końcówki letniego mercato 2010. Wówczas Marotta czekał z istotnymi decyzjami do ostatniej chwili, co zaowocowało chaotycznymi krokami - ściągnięciem choćby Traore czy Rinaudo. :/
Nie do końca sie zgodzę. Z Traore czekaliśmy, bo cale lato czekano na odejście Grosso (hmm...). Tak samo np z Q - Marotta czekał na kasę za Diego. To, że Traore i Rinaudo przyszli późno miało małe znaczenie - przecież obaj na ławę.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:04

Nie wiem czy na pewno wzmocnimy atak, przecież jest Quag, Matri, Alex i Toni - jeżeli ploty o Aguero się nie potwierdzą, to trzeba wykupić Fabio. Zostają więc 4 pozycje z nowymi piłkarzami, a 2 jest już u nas i będą się mogli wkomponować w zespół w okresie przygotowawczym. Dodatkowo Bastos powinien przyjść do końca czerwca.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:12

http://www.juventus.com/wps/portal/it/n ... BIS9nQSEh/

Oficjalne info o testach medycznych Zieglera. Zapewne wieczorem podpisze kontrakt.
Pazienza potwierdza, że jest blisko Juve.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:13

Ziegler na pewno lepszy od naszych wszystkich bocznych obroncow, jesli mozemy go wziac za darmo to nie ma nad czym sie zastanawiac tylko brac :D

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:30

Arielinho13 pisze:Wiem, wiem, dobrą kompilacje można o każdym piłkarzu zrobić, ale nie mogłem sie powstrzymać:

Można, w sumie spodziewałem się w tym filmiku jakiś odbiorów, kilka zwodów a to widzę że ma niezłego kopa.
jakku1 pisze:
lenor pisze:Na razie majstersztyk :bravo: :bravo:
Majstersztyk to bedzie jak wymieni Amauriego na Lichtsteinera :D

Co do Zieglera, nie jestem przekonany, czy to aby gracz na 100% do pierwszego skladu, niemniej Traore i Grosso bije na glowe.
To byłby majstersztyk, jeszcze jakiś Martinez za Vargasa :)

Nie wiem co wszyscy chcecie od tego biednego Grosso, mało grał a jednak z bocznych obrońców robił największe zamieszanie pod bramką przeciwnika, 4 asysty jeśli się nie mylę. A że się powoli sypie czy będzie sypał to inna rzecz. Taki De Ceglie przebija go tylko wiekiem, bo w ataku słabszy, w obronie podobny poziom.
Właśnie, jak radzie sobie Ziegler w defensywie, bo o to się głównie boję?

Wygląda na to, że lewa strona obrony będzie wyrównana i o mijesce powalczy Rito z Paolo, natomiast na prawej sypnie się więcej kasy (10-12 mln) i bedziemy mieć kogoś dobrego + Sorensen/młody Szwajcar/jakaś taniocha.
mrozzi pisze:Mam nadzieję, że unikniemy idiotycznych sytuacji, jak choćby ta z pozyskaniem na tę samą pozycję jednocześnie Krasicia i Martineza, w dodatku za spore pieniądze, pozostawiając z kolei goła lewą flankę.
Martinez miał być niby na lewą lub Pepe, ale fakt, to nie wyszło.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 14:55

@D@$ pisze:Nie wiem co wszyscy chcecie od tego biednego Grosso, mało grał a jednak z bocznych obrońców robił największe zamieszanie pod bramką przeciwnika, 4 asysty jeśli się nie mylę. A że się powoli sypie czy będzie sypał to inna rzecz. Taki De Ceglie przebija go tylko wiekiem, bo w ataku słabszy, w obronie podobny poziom.
zgadzam się :ok: wszyscy czepiają się Grosso. Wiem, że gigantem futbolu to on nie jest, ale w tym sezonie nie grał najgorzej, było wielu słabszych. De Ceglie może mu z korków błoto wydłubywać.

Odnośnie Zieglera: był już jeden podobny, Valon Behrami się nazywał. Jak grał w Lazio też wszyscy się nim podniecali jaki to on dobry nie jest. Poszedł w świat i słuch o nim zaginą, okazało się, że piłkarzem jest co najwyżej średnim. Ziegler to moim zdaniem podobna półka

Obrazek
Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 15:42

Dobry piłkarz, jeden z nielicznych którzy "coś grali" w Sampie. Jeśli przyjdzie Bastos to lewa strona będzie dobrze obsadzona a De Ceglie jako zmiennik. Przyznam szczerze, że marzy mi się ktoś taki jak Zambrotta z najlepszych czasów może Ziegler taki właśnie będzie...

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 16:12

Jeżeli przyjdzie Bastos, który też bronić potrafi i Chiellini będzie w formie, to takie Ziegler nie będzie musiał wychodzić z siebie, żeby ta lewa strona była zabezpieczona. I wtedy taki grajek nam wystarczy.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 16:14

Ziegler może okazać się drużynie niezwykle przydatny, oby prawa strona również została obsadzona przez solidnego zawodnika, wtedy możemy spokojnie spoglądać na ciekawsze spekulacje, jak np. "Kun w Juve" 8)

Sapere Aude!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 16:20

Wydaje mi się, że Ziegler to De Ceglie będą stanowili lewą obronę w przyszłym sezonie. Myślę, że jest to co najmniej przyzwoite zestawienie. Czas żegnać się z Grosso i Traore.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany