Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 23:16

steru pisze: Mentalist
polecam! jak dla mnie świetny finał!
Vampire Diaries też fajne zakończenie no i ciekawy motyw na kolejny sezon. Został mi jeszcze Big Bang, a potem czekanie do jesieni. Kurde Dexter kończy się zdecydowanie za szybko, smutno mi bez niego :(

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 09:42

Antichrist pisze:Powoli Fringe swoim zakręceniem zaczyna przypominać LOST, czyli nikt już nie wie, o co chodzi. Ale oglądać pewnie będę dalej.
Końcówka finału, scena z obserwatorami - totalna porażka dla mnie. No i wcześniejsza przemowa Petera również... Losta jednak chyba nic nie przebije :)
Antichrist pisze: A weź daj Pan spokój, kolejny dobry serial idzie do kasacji. Tak samo, jak onegdaj skasowano Pushing Daises.
Gdyby tak zrobić zestawienie anulowanych pozycji w przeciągu kilku ostatnich lat, to śmiało byłoby tam kilka tytułów bijących aktualne seriale na łeb i szyję.
Antichrist pisze:Oglądałeś, steru nowy odcinek The Killing wczoraj? Coraz ciekawiej się robi.
Już prawie. Skończyłem wczoraj ósmy odcinek :D

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 12:35

Przeglądnąłem kilka stron i nie zauważyłem tego serialu ( mogłem przeoczyć).
Zmierzył się ktoś z Was z ,,Walking Dead,, ?
Jako, że lubię filmy/seriale o zombiakach i zarazach to muszę polecić pierwszą część tego serialu. Według mnie nakręcony został przednio. Ekranizacja tego komiksu wyszła nadzwyczaj udanie.
Gdy pierwszy raz usłyszałem o tym serialu, pomyślałem, że to się nie może udać. Co innego nakręcić film i hordy zombiaków w przeciągu 90 minut, a co innego mądrze ukazać je w 19 odcinkach.
Sam nie gustuję w głupiej sieczce z mutantami i miałem złe odczucia przed tym serialem, ale bardzo pozytywnie przypomniał mi dwa filmy ,, 28 dni później ", a potem jego kontynuację w ,, 28 tygodni później".
Nie sztuką jest zrobić coś o zmasakrowanych, głodnych mózgów potworach. Sztuką jest przedstawić je tak, by całość opisywała trudną walkę, bliskość zagłady.
W tym serialu im się to udało i z niecierpliwością czekam na drugą odsłonę.
PS: Zna ktoś podobny serial o zbliżonym klimacie?

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 22:34

Ja oglądałem Wlking Dead. Szczerze mówiąc to rzygam na widok filmów o zombie i innych wampirach, wysypało się tego cholerstwa dużo ostatnio.
Nie wiem czemu, lecz sięgnąłem po Walking Dead, i się nie zawiodłem. Całkiem dobry do obejrzenia, nie ma wielkiej rewelacji, są szkopuły które zniechęcają mnie ale także czekam na drugą serię.

borrowa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2011, 00:28

Także tak jak Steru jestem fanem serialu "Supernatural" .Uwielbiam ten specyficzny humor braci oraz grę aktorską grającego Castiela. Świetny serial,który można śmiało polecić komuś kto lubi połączenie humoru z demony/anioły/ciut magia(w religijnej tematyce).Szkoda że teraz trzeba czekać na nowy sezon
:(

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2011, 07:42

borrowa pisze:Także tak jak Steru jestem fanem serialu "Supernatural" .Uwielbiam ten specyficzny humor braci oraz grę aktorską grającego Castiela.
Nie chcę Cię martwić ale Casa w nowym sezonie będzie jeszcze mniej, ponieważ nie podpisał kontraktu na regularne występy... Co nie zmienia faktu, że czekam z niecierpliwością.

Jestem po finale Housea i Mentalisty.

House... tragedia. Serial ciągnięty na siłę. Żałuję, że Lie to me straciło miejsce w ramówce przez "takie coś" między innymi. Mogli to już skończyć.

Mentalista natomiast miał najlepszy finał z wszystkich produkcji które do tej pory widziałem. Ostatnie 10 minut nie mogłem uwierzyć w to co widzę. Nie będę tu nikomu spojlerował więc kto nie widział niech prędko nadrabia!

Co do Walkind dead to serial wymiata/ł i nie mogę się doczekać nowego sezonu. Coś chyba w październiku ma ruszyć.

Antichrist - oglądałem The Killing. Po 9 epizodzie znów się wszystko zamieszało i mimo, że miało się wrażenie, że Mohamed nam wyjaśni kto zabił Rosie, to nic nie wiadomo. Jakie masz typy? Może ktoś z trójki : żona Benneta, syn Linden, narzeczony Linden? Może Holder? Cholera wie... Jeszcze 4 epizody i wszystko jasne.

P.S. Ktoś czeka na True blood? Sooooookie :D
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 08:41 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.

aroninho11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2011, 08:26

oj tam oj tam. Ja oglądałem przez jakiś czas Housa, a teraz oglądam co tydzień w niedzielę Piątą cześć Rancza. Super erial ukazujący małą Polką wie Wilkowyje nie dalego Warszawy ;)

borrowa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2011, 23:22

Wiem Steru. Ale nie będzie odsunięty od serialu na stałe. Ciekawe tylko co z nim wymyślą żeby go troszkę downgradować :)

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2011, 19:26

Ja szczerze polecam amerykańską wersję "The Office". 7 sezonów oglądnąłem może w tydzień. Dla niektórych humor ciężki do załapania, ale jest to pierwszy serial komediowy na którym po prostu nie mogłem powstrzymać się od śmiechu. 2 genialnych komików rozbroi każdego.

Obrazek
sloneczko235

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2011, 20:28

Ja lubię i polecam seriale z comedy central :):)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2011, 08:09

aronobuffon pisze:oj tam oj tam. Ja oglądałem przez jakiś czas Housa, a teraz oglądam co tydzień w niedzielę Piątą cześć Rancza. Super erial ukazujący małą Polką wie Wilkowyje nie dalego Warszawy ;)
Sory ale dla mnie nie ma czegoś takiego jak fajny polski serial... Nikt mnie nie przekona.
borrowa pisze:Wiem Steru. Ale nie będzie odsunięty od serialu na stałe. Ciekawe tylko co z nim wymyślą żeby go troszkę downgradować :)
Już w tym sezonie Castiela nie było wystarczająco dużo jak dla mnie. Mimo iż miał umowę na regularne występy. Co wymyślą? Teraz Castiel będzie poważnie zajęty tam na górze ;)

P.S. Nie podoba mi się jego przemiana btw.
sloneczko235 pisze:Ja lubię i polecam seriale z comedy central :):)
On, Ona i dzieciaki :bravo: Wszyscy kochają Raymonda :bravo:

P.S.2. Ten drugi jest robiony w polskiej wersji przez TVN :doh:

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2011, 16:17

Jak dla mnie są dwa naprawdę dobre polskie seriale: Kiepscy i Rodzinka.pl. Polecam, zwłaszcza ten drugi :) .

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2011, 19:02

Nie wiem czy padł tutaj taki tytuł jak Breaking Bad
Serial stworzony przez Vince'a Gilligana, którego doskonale kojarzą wszyscy maniacy X-Files (to dzięki temu zwróciłem uwagę na ten temat). Jestem po pilocie ale już polecam.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2011, 20:16

Breaking Bad widziałem wszystkie 4 sezony więc mogę polecić go. Akcja w 1 sezonie rozkręca się powoli, ale potem w następnych co się wyprawia to :shock: :shock:

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2011, 04:33

Raaja pisze:Breaking Bad widziałem wszystkie 4 sezony więc mogę polecić go. Akcja w 1 sezonie rozkręca się powoli, ale potem w następnych co się wyprawia to :shock: :shock:
Jest już 4 sezon? ;o na iitv są tylko 3 i ciągle czekam, jak jest więcej to proszę o namiary ;d

ODPOWIEDZ