Serie A (37): Parma 1-0 JUVENTUS
- PrzemasJuve
- Juventino
na forum 

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- jakku1
- Juventino
Napisales to tak, jakby Gio byl najgorszym graczem tego spotkania. A wyzsza note w calym meczu dostal tylko bramkarz Parmy - Pavarini (6.5).zahor pisze:Nie wiem, ale dziennikarze Sport Mediaset uznali inaczej.zoff pisze:Wg. football-lineups.com był MVP tego spotkania. Goal.com też potwierdza tą informacje.zahor pisze:A gdzie był Giovinco tydzień temu przeciwko Bolonii?
A tak przy okazji, spojrzalem na oceny 5 ostatnich spotkan w wykonaniu Seby (oczywiscie wg sport mediaset) i tak:
Parma - Inter (2:0) - Giovinco - 7.5.
Udinese - Parma (0:2) - Giovinco - 6.5.
Parma - Palermo (3:1) - Giovinco - 6.5.
Bologna - Parma (0:0) - Giovinco - 6.
Parma - Juventus (1:0) - Giovinco - 7.5.
A, w sumie to czemu nie spojrzec na wszystkie spotkania Gio w lidze?
Lazio - Parma (2:0) - Giovinco 6.5 (najwyzsza nota w swojej druzynie).
Parma - Bari (1:2) - Giovinco nie gral.
Sampdoria - Parma (0:1) - Giovinco 6.
Parma - Napoli (1:3) - Giovinco gral tylko 21 minut.
Chievo - Parma (0:0) - Giovinco nie gral (kontuzja, bodajze)
Roma - Parma (2:2) - Giovinco 6.
Parma - Cesena (2:2) - Giovinco 5.5.
Milan - Parma (4:0) - Giovinco 5.5.
Parma - Fiorentina (1:1) - Giovinco 6.5.
Parma - Lecce (0:1) - Giovinco 6.5 (najlepszy zawodnik meczu)
Genua - Parma (3:1) - Giovinco 5.5.
Parma - Catania (2:0) - Giovinco 6.5 (najlepszy zawodnik meczu)
Brescia - Parma (2:0) - Giovinco 5.
Parma - Cagliari (1:2) - Giovinco 6.5 (najlepszy zawodnik swojej druzyny)
Juventus - Parma (1:4) - Giovinco 7.5 (najlepszy zawodnik meczu).
Parma - Bologna (0:0) - Giovinco 6.5.
Palermo - Parma (3:1) - Giovinco 6.5 (najlepszy zawodnik swojej druzyny).
Parma - Udinese (2:1) - Giovinco 6.5.
Inter - Parma (5:2) - Giovinco 6.
Parma - Lazio (1:1) - Giovinco nie gral.
Bari - Parma (0:1) - Giovinco nie gral.
Parma - Sampdoria (1:0) - Giovinco nie gral.
Napoli - Parma (2:0) - Giovinco gral tylko 25 minut.
Parma - Chievo (0:0) - Giovinco 5.5
Parma - Roma (0:0) - Giovinco gral tylko 20 minut.
Cesena - Parma (1:1) - Giovinco nie gral.
Parma - Milan (0:1) - Giovinco nie gral.
Fiorentina - Parma (2:0) - Giovinco nie gral.
Lecce - Parma (1:1) - Giovinco 6.5
Parma - Genua (1:1) - Giovinco 6.5 (najlepszy zawodnik swojej druzyny).
Catania - Parma (2:1) - Giovinco 7(zawodnik meczu obok Andujara)
Parma - Brescia (2:0) - Giovinco 8 (zawodnik meczu).
Podsumowujac, Giovico od Sport Mediaset dostal 1 raz 8; 3 razy 7.5; 1 raz 7; 12 razy 6.5; 3 razy 6; 4 razy 5.5; 1 raz 5.
Co daje mu srednia 6.42 na caly sezon. Kilkanascie razy byl wybierany zawodnikiem meczu albo najlepszym graczem swojej druzyny. Nie chcialo mi sie liczyc wszystkich spotkan Melo (grajacego przeciez, momentami bardzo dobrze) i wyciagac sredniej z calego sezonu, ale z ostatnich 13 spotkan wychodzi cos w okolicach 5.8.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dzięki Jakku. Też miałem to zrobić. Widać jak na dłoni, że Seba strasznie się nam rozpędził. Cieszę się, że chłopak wystrzelił. Poza tym zadebiutował w kadrze.
Progres u zawodnika widać jak na dłoni. To, że dwa razy pokonał beznadziejny Juventus nie robi na mnie wrażenia. Ale niechęć forumowiczów i bronienie Marotty w sprawie Giovinco po prostu przechodzi moje pojęcie. Nie ma w Juve dzisiaj takich graczy. Tam gdzie kluczowa jest szybkość i kreatywność Marotta zafundował nam Martineza, Del Neri non-stop proponuje Marchisio i tylko raz na dwa miesiące pokaże się Pepe
Seba daje radę.
Progres u zawodnika widać jak na dłoni. To, że dwa razy pokonał beznadziejny Juventus nie robi na mnie wrażenia. Ale niechęć forumowiczów i bronienie Marotty w sprawie Giovinco po prostu przechodzi moje pojęcie. Nie ma w Juve dzisiaj takich graczy. Tam gdzie kluczowa jest szybkość i kreatywność Marotta zafundował nam Martineza, Del Neri non-stop proponuje Marchisio i tylko raz na dwa miesiące pokaże się Pepe

Seba daje radę.
- jakku1
- Juventino
Nie ma sprawy. Uwielbiam takie statystyki i podsumowaniazoff pisze:Dzięki Jakku. Też miałem to zrobić. Widać jak na dłoni, że Seba strasznie się nam rozpędził. Cieszę się, że chłopak wystrzelił. Poza tym zadebiutował w kadrze.
Seba daje radę.

No i oczywiscie zgadzam sie z tym, ze akurat w tej materii nie ma co bronic Marotty. O ile zakontraktowanie Quaga, Barzagliego, Bonucciego czy Matriego uznaje za plus, to akurat w przypadku Giovinco zrypał sprawę dając możliwość Parmie wykupu 50% karty zawodnika.