Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 12:21

Jestem do tej pory ciekaw w jakich okolicznościach rozstali się z DD, że nawet nie mamy żadnych spekulacji na temat jego zainteresowania posadą trenerki Juve

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 12:31

Antichrist pisze:Co to w ogóle się dzieje? Najpierw Moggi sugeruje Conte, jako odpowiedniego człowieka do trenowania Juve, teraz Tacchinardi...

Mnie Conte nie będzie przeszkadzać, tak samo jak nie przeszkadzał mi Ferrara. Co winny może być trener skoro otacza go banda błaznów nie znająca się na piłce?
Miło patrzeć by było gdyby w przyszłym sezonie Juve wznosił by puchar włoch a ojcem tego sukcesu byłaby dawna gwaizda klubu np Antonio.
Pies jest pogrzebany w tym że nikt, nie potrafi wbić naszym "pseudo graczom" jak i na czym polega gra w piłke...
polecam film instruktarzowy, dla przyszłego trenera, który powinien być puszczany przed i po zakończeniu każdego spotkania, treningu obiadu etc...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 12:33

Conte nie będzie zły, pod warunkiem że wykaże się odrobiną oleju w głowie, tzn. jeśli za darmo załatamy bodaj największą lukę Juventusu - boki obrony.
Duet Ziegler&Liechsteiner to bodaj marzenie, jedyne co to poświęcimy Amauriego.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 12:45

pan Zambrotta pisze: Duet Ziegler&Liechsteiner to bodaj marzenie, jedyne co to poświęcimy Amauriego.
A mnie wlasnie takie boki nie przekonuja za bardzo. Zieglera fajnie, ze wezmiemy za darmo, ale przydalby sie na ta lewa strone ktos jeszcze lepszy od Szwajcara.

A co do prawej strony, to wiadomo... Wymiana Brazola - niedorajdy z wielka pensja, na calkiem ogarnietego prawego obronce, to bylby duzy sukces.

Amauri (4m pensji) -> Toni (1,5m pensji)
Amauri -> Lazio
Lichtsteiner -> Juve

Pensja Amauriego (4m) = pensja Toniego (1,5m) + pensja Lichtsteinera (2 - 2,5m).

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 12:54

Na lewą tylko Kolarov, jeśli jest jakakolwiek możliwość wyciągnięcia go za mniej niż 15 to brać!

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 12:56

Antichrist pisze:Co to w ogóle się dzieje? Najpierw Moggi sugeruje Conte, jako odpowiedniego człowieka do trenowania Juve, teraz Tacchinardi...
Zastanawiam się co oni w nim widzą i nic mi nie przychodzi do głowy :roll:. Jak dla mnie Conte to nie jest odpowiedni format na trenera Juve. Zwłaszcza w takim momencie jak teraz - po dwóch katastrofalnych sezonach. Jakoś nie wyobrażam sobie, że on nas wyciągnie z dołka. Poza tym, to będzie kolejna wielka niewiadoma na stanowisku trenera Juve. Zarząd można rogrzeszyć z zatrudnienia Ferrary - zaryzykowali, nie udało się, ale kto nie ryzykuje ten nie je. Tylko, czy stać nas na ponowne podjęcie takiego ryzyka?

Obrazek
Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 13:04

Jak dla mnie to taką decyzją stoimy w miejscu. Jedyna szansa na pierwszą trójkę w następnym sezonie to sensowne transfery.
Dziwi mnie, że większość zachwala Conte jako trenera np. Moggi, Tacchinardi i inni ludzie, którzy byli związani z Juve. Czy to pochwały "po znajomości" czy może rzeczywiście coś w sobie ma? :wink:

Jakim systemem przeważnie gra Conte?

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 13:23

ostatnimi czasy 4-4-2...czytalem tez o tym nieszczesnym 4-3-1-2 ktore tak wspaniale wspominamy..szczegolnie ze obecnie nie mamy owej "1"

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 13:26

PrzemasJuve pisze:ostatnimi czasy 4-4-2...czytalem tez o tym nieszczesnym 4-3-1-2 ktore tak wspaniale wspominamy..szczegolnie ze obecnie nie mamy owej "1"
No właśnie ta owa 1 to miałbybyć Pasotre a za nim Marchisio,Melo i Aqua/Pirlo? No i co wtedy z skrzydłowymi? Ehh już lepiej zostać przy 4-4-2 albo 4-3-3 przy czym Krasic i Bastos po bokach ;) i Matri/FQ w środku.

Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 14:33

Jeśli trenerem będzie Conte to mam nadzieję, że Marotta kupi chociaż zawodników pod taktykę, którą będzie chciał grać. Dobrych zawodników.

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 18:06

Czyżby wikipedia wiedziała już coś prędzej niż my...?

Obrazek

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 18:29

Przecież w wikipedii nawet ja moge ustawić ze C. Ronaldo gra w reprezentacji Polski.

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 18:36

<<W@jTEk>> pisze:
PrzemasJuve pisze:ostatnimi czasy 4-4-2...czytalem tez o tym nieszczesnym 4-3-1-2 ktore tak wspaniale wspominamy..szczegolnie ze obecnie nie mamy owej "1"
No właśnie ta owa 1 to miałbybyć Pasotre a za nim Marchisio,Melo i Aqua/Pirlo? No i co wtedy z skrzydłowymi? Ehh już lepiej zostać przy 4-4-2 albo 4-3-3 przy czym Krasic i Bastos po bokach ;) i Matri/FQ w środku.
Na nasz skład bardziej pasowałby 4-2-3-1
Skoro kosztem Amauriego udało by się ściągnąć Lichego, za darmochę wziąć Zieglera, Pirlo, nie byłoby tak źle i za rok, gdy Conte nawali, nie będzie go można usprawiedliwić cienkim składem jak teraz DN.
-------------Matri/Quagia------------
Bastos--------Marchisio-----Krasić
--------------Melo--Pirlo----------------
Ziegler-Bonnucci-Chiellini-Liechsteiner
------------------Buffon-----------------

i wcale 100 mln nie trzeba wydawać. Jedynie co trzeba to trochę pogłówkować, bo można mieć jak widać całkiem konkurencyjny skład, za nie aż tak duże pieniądze. Jedynie na kogo trza wydać kasę, to Bastos, i wykupienie napastników. I jak dobrze pójdzie to Amauri + 1mln = Lichy xD

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 19:08

Vimes pisze:
Zastanawiam się co oni w nim widzą i nic mi nie przychodzi do głowy :roll:. Jak dla mnie Conte to nie jest odpowiedni format na trenera Juve. Zwłaszcza w takim momencie jak teraz - po dwóch katastrofalnych sezonach. Jakoś nie wyobrażam sobie, że on nas wyciągnie z dołka. Poza tym, to będzie kolejna wielka niewiadoma na stanowisku trenera Juve. Zarząd można rogrzeszyć z zatrudnienia Ferrary - zaryzykowali, nie udało się, ale kto nie ryzykuje ten nie je. Tylko, czy stać nas na ponowne podjęcie takiego ryzyka?
Myślę, że nas już nie stać na ryzyko i błędy. Ciekawi mnie też, co teraz będzie obiecywane kibicom. Skoro projekt Del Neriego i Marotty nie wypalił, to co teraz? Znowu będziemy grali tylko o awans do LM (co przy zostawieniu w klubie obecnych guru jest wątpliwe), czy wreszcie ktoś sypnie kasą na transfery i Juventus stanie się Juventusem.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 22:22

Antichrist pisze: Znowu będziemy grali tylko o awans do LM (co przy zostawieniu w klubie obecnych guru jest wątpliwe), czy wreszcie ktoś sypnie kasą na transfery i Juventus stanie się Juventusem.
Walka o Lige Mistrzow w nastepnym sezonie bylaby dla nas sukcesem.

Zablokowany