Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 17:02

Lypsky pisze:Drogie dzieci, żeby nie było wątpliwości, nie bronię DN i uważam, że swoją robotę spaprał, ale...
1. Zatrudnianie Conte to czysta głupota - owszem, może na początku nasi "mistrzowie" będą grać lepiej, zadziała efekt "nowej miotły", ale nie widzę szans by z tym szkoleniowcem osiągnąć coś znaczącego.
2. W ciągu trzech sezonów poprowadzi nas już czwarty szkoleniowiec, mało tego, wszyscy o podobnych umiejętnościach i podobnej renomie. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca w poważnym klubie.
3. Stabilizacja w wykonaniu DN - nie wywracanie wszystkiego po raz kolejny do góry nogami (co szkoleniowiec to nowa taktyka, nowi zawodnicy, nowy styl, a raczej jego brak tylko zawsze inaczej).
4. Nie jestem zwolennikiem DN, jestem za jego zwolnieniem i zatrudnieniem kogoś POWAŻNEGO. W przeciwnym razie jest mi wszystko jedno czy zostanie dziadzia czy przyjdzie kolejny "utalentowany", który nie poradził sobie w Bergamo. Efekt będzie dokładnie ten sam, a za rok będziemy poszukiwać trenera nr 5.
Zwolnienie DN jest jak" to lepsze od chleba bo gryźć nie trzeba" :D:D:D

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 17:33

zahor pisze:
rufi8 pisze:Zgadzam się ,że Conte może być kopią Ferrary,jednak w przeciwieństwie do Ciro coś już w trenerce osiągnął.A Jaką macie pewność Ci co chcą Boasa ,że ten sprawdzi się w realiach calcio. Bo co , bo jest uczniem Mourinho i wyszedł mu sezon z Porto? Pewności nie ma nigdy.
"Wyszedł mu sezon"?? Wyjść sezon to mógł Matriemu, natomiast Villas-Boas jest doskonałym trenerem, któremu wszyscy poważni ludzie wróżą ogromne sukcesy. Po pierwsze facet naprawdę potrafi rozpracować rywala - oglądałem kilka meczów Porto w których aż po oczach biło to, jak piłkarze realizowali pewien schemat. Oglądałeś genialny mecz z Villarrealem i odrobienie z 0-1 na 5-1? Po przerwie Porto rzuciło się na to prawe skrzydło i konsekwentnie punktowało rywali. Myślisz że akurat tak wyszło samo z siebie, że nagle zaczęli grać tego typu akcje? Wątpię. A gol po rzucie wolnym? Nie wiem ile setek razy musieli wałkować na treningach takie rozegranie, ale opanowane było do perfekcji. Nie wiem czy jakakolwiek obrona na świecie połapałaby się przy tym. Druga sprawa - motywacja. Porto w tym sezonie nie przegrało żadnego meczu z lidze, a zremisowało trzykrotnie. Owszem, pewnie ich skład jest najsilniejszy w lidze, ale nie wiem czy nawet taki Real czy inny Man Utd byłby w stanie aż do tego stopnia stłamsić rywali, nie zaliczając takiej wpadki. A przecież do tego walczą cały czas w Lidze Europy.
Ja mam świadomość tego, że VB nie będzie pracować w Juve przynajmniej przez najbliższe pięć lat. Ale nie ma z tego powodu co umniejszać jego kunsztu, bo jest to facet który widzi na boisko wszystko co się dzieje, jest w stanie na treningach nauczyć piłkarzy wielu różnych wariantów i schematów, a potem na meczu umiejętnie z nich korzystać, a do tego jeszcze doskonale motywować graczy i wyciągać z nich to, co najlepsze. A to są zalety uniwersalne, wszędzie mile widziane: we Włoszech, w Portugalii, na wyspach czy w Czechosłowacji. Dlatego nie rozumiem czemu miałby akurat w Serie A się nie sprawdzić. Możesz to jakoś uargumentować?
To są moje argumenty:
1spójrz co Boas mówi o włoskiej piłce:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _wloch.php

2 zobaczymy czy jego umiejętności potwierdza się w kolejnym sezonie,bo jak wiadomo najtrudniejsze jest obronienie mistrzostwa a nie jego zdobycie
3w lidze włoskiej trenerzy mają nie zawiele do powiedzenia w kwestii doboru zawodników do składu(przykład :Del Neri mówi:liczę na Diego po czym Marotta go sprzedaje ,trener Milanu tez nie był zachwycony po stracie Kaki)
ale częsciowo się z Tobą zgadzam-na pewno nie jest to przeciętny trener
PS Taki kraj jak Czechosłowacja już nie istnieje

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 17:46

rufi8 pisze: To są moje argumenty:
1spójrz co Boas mówi o włoskiej piłce:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _wloch.php
2 zobaczymy czy jego umiejętności potwierdza się w kolejnym sezonie,bo jak wiadomo najtrudniejsze jest obronienie mistrzostwa a nie jego zdobycie
3w lidze włoskiej trenerzy mają nie zawiele do powiedzenia w kwestii doboru zawodników do składu(przykład :Del Neri mówi:liczę na Diego po czym Marotta go sprzedaje ,trener Milanu tez nie był zachwycony po stracie Kaki)
ale częsciowo się z Tobą zgadzam-na pewno nie jest to przeciętny trener
PS Taki kraj jak Czechosłowacja już nie istnieje
1.) To co mówi o lidze włoskiej to akurat prawda. Włosi są za murzynmi, piłkarsko w latach 90, jak Polska do zachodu itp. Przydałby się ktoś kto pokazalby im jak to wygląda i z czym to się je.
2.) Miejmy nadzieję, że nie będzie musiał ich potwierdzać. Oby zdobył coś z Juve :pray:
3.) Tu akurat może być różnie, ale Boas jest konkretny, wie czego chce i co chce osiągnąć dlatego wątpię że da sobie wejść na głowę i na pewno by jakiś plan miał, jakąś wizję zespołu i listę graczy jakich chciałby mieć do dyspozycji. Wszystko musi grać.
rufi8 pisze:PS Taki kraj jak Czechosłowacja już nie istnieje
Szczegół.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 17:48

Wychodzi na to, że Conte jest coraz bliżej Juventusu. La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport i Tuttosport podają, że Conte przyjął propozycję.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 17:58

A Portugalskie że możliwe, iż Boas przyjdzie - akurat argument że chce się sprawdzić z Porto w LM jest na naszą niekorzyść, ale z drugiej strony to zdaje on sobie sprawę , że po takim sezonie skład mu się rozleci, więc może się zdecyduje na przenosiny.

Dla Conte wielkie - NIE, był już Ferrara itd, nie widzę aby Conte byłby w czymś lepszy od Del Neriego czy Ranieriego.... żaden to krok do przodu.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 18:13

A ja tam patrzę na to wszystko bez emocji bo zachłystywać to się można Fergusonem(tyle lat a on wciąż na topie). Nie chcę Contów,Boasów,chcę Deschampsa.Niech wraca i dokończy to co zaczął. Gość jest w temacie i wciąż się rozwija

furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 21:05

rufi8 pisze:Nie chcę Contów,Boasów,chcę Deschampsa.Niech wraca i dokończy to co zaczął. Gość jest w temacie i wciąż się rozwija
Trudno się tutaj nie zgodzić z przedmówcą,lecz moje zdanie w tym temacie jest trochę inne. W mojej opinii sam problem trenera(zaczynając od Ferrary) jest taki że każdy trener w Juve po zwolnieniu Ranieriego nie potrafił nauczyć piłkarzy Juve przetrzymywać piłki, grać podaniami i wielu innych kluczowych elementów składowych. Bardzo dawno, nie pamiętam solidnie wygranego meczu, w którym zespół panował na boisku. Nie wiem dlaczego ale kiedy przychodził Ciro miałem nadzieje że nasi obrońcy lizną trochę szkoły lippiego(ponoć Ciro trenował w kadrze obrone).
Na tą chwilę, jak dla mnie Juve może prowadzić nawet Bakero, byle by on wpoił im do głowy jak grać w piłke, by potem oszczędzić sobie widoku motty tracącego piłke na połowie rywala i jego BEZCZELNEGO "to nie moja wina" widoku pyska. Żal łapie jak widać jak nasi próbują rozgrywać piłkę w meczu ze sieną,parmą....
Kogoś kto nauczy ich czym jest termin" dokładne podanie do nogi",zachowanie jakie prezentują co niektórzy piłkarze, ten brak ambicji i chęci powinien kończyć się wywaleniem na zbity pysk.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 21:18

Polecam tekst o Conte:

http://juventus.theoffside.com/team-man ... coach.html

jest min szczegółowo o batalli o Serie A z Bari i Sieną. Do tego trochę taktyki przez Antonio stosowanej.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 21:21

Loremaster pisze:A Portugalskie że możliwe, iż Boas przyjdzie - akurat argument że chce się sprawdzić z Porto w LM jest na naszą niekorzyść, ale z drugiej strony to zdaje on sobie sprawę , że po takim sezonie skład mu się rozleci, więc może się zdecyduje na przenosiny.

Dla Conte wielkie - NIE, był już Ferrara itd, nie widzę aby Conte byłby w czymś lepszy od Del Neriego czy Ranieriego.... żaden to krok do przodu.
Conte wywalczył ze Sieną i Bari awans do Serie A i na podstawie między innymi tych sukcesów uważam, że porównywanie Antonio do Ciro jest nie na miejscu. Conte nigdy też nie prowadził drużyny tej klasy co Villas-Boas.
Jednak Conte to ostateczność, wolałbym żeby w przyszłym sezonie Juventus poprowadził ktoś spoza Włoch.

FORZA JUVE!!!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 21:38

To już chyba pewne Conte zostanie naszym nowy kołczem, nawet Siena znalazła już nowego trenera :whistle: I pewnie nie będzie żadnej rozmowy z VB jutro.

No cóż oczywiście trzeba dać Antonio sznase tak jaką otrzymał Ciro,Zac,Del Neri...Mam tylko nadzieje że w połowie stycznia nie będę musiał pisać CONTE WON! :pray:

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 22:06

<<W@jTEk>> pisze:To już chyba pewne Conte zostanie naszym nowy kołczem, nawet Siena znalazła już nowego trenera :whistle: I pewnie nie będzie żadnej rozmowy z VB jutro.

No cóż oczywiście trzeba dać Antonio sznase tak jaką otrzymał Ciro,Zac,Del Neri...Mam tylko nadzieje że w połowie stycznia nie będę musiał pisać CONTE WON! :pray:
Nie ma oficjalnych informacji jeszcze, więc jest nadzieja...
Ale suma summarum, trzeba życzyć powodzenia, też mam taką nadzieję, że gorzej już być nie może, a nóż widelec, może Conte stanie się "the Specjal three"

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 22:17

A Amałri przy nim "the special tree" 8)

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 22:28

Co to w ogóle się dzieje? Najpierw Moggi sugeruje Conte, jako odpowiedniego człowieka do trenowania Juve, teraz Tacchinardi...

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2011, 22:38

Informacje o przejściu Conte jeszcze nie są potwierdzone, więc módlmy się o kogoś z wyższej półki. VB to by było marzenie, ale Marotta nic nie zrobi. Uważa pewnie, że jak doprowadzi do Serie A to też może doprowadzić i wygrać LM. Nie ma co. :angry:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2011, 11:41

Antichrist pisze:Co to w ogóle się dzieje? Najpierw Moggi sugeruje Conte, jako odpowiedniego człowieka do trenowania Juve, teraz Tacchinardi...
Tak, nieomylny Lucjan.

Pamieta ktos jego gadanine o Schelotto?

Zablokowany