Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 17:42

lenor pisze:Jeśli Boas definitywnie powie odwalcie się w końcu, startowałbym po DD.
Tytułu nie obroni, podobno sam mówił, że kiedyś chciałby do Juve wrócić, więc już jakiś haczyk jest...
Zdobył za to puchar ligi, podobno negocjuje przedłużenie kontraktu. Zresztą Del Neri na pytanie o dymisję odpowiedział:"Nie ma mowy", dzisiejsze spotkanie podsumował słowami "dobra robota", i ogólnie jest zadowolony z sezonu bo " i tak mamy punkt więcej niż sezon temu".

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 17:45

Antichrist pisze:Nie widzę takiej opcji, by Alojzy został na kolejny sezon. Jak Marotta twierdzi inaczej, to jest ograniczony umysłowo.
A ja myślę, że pierwszym do "odstrzału" powinien być nie trener (skądinąd po prostu przeciętny szkoleniowiec), ale menedżer drużyny, którą sam zbudował. Sytuacja jest taka, że rok temu za Secco z Diego, Melo, Amaurim i innymi transferami Alesio wywalczyliśmy LE, a wcześnie dwa razy z rzędu LM (mimo że w większości były to zasługi "starej gwardii").

Marotta miał wszystko zmienić i zmienił. Z drużyny, która w zeszłym sezonie miała przypadkowy(?) spadek formy w połowie sezonu i wypadła z pierwszej trójki, staliśmy się regularnym ligowym średniakiem. Zgrają przeciętnych piłkarzy bez nazwisk (z wyjątkiem dwóch zasłużonych mistrzów świata).

Wiem, że teraz każdy może mówić "a nie mówiłem?", ale ja to przewidziałem w dniu, w którym - nie wiedzieć po co - pozbyliśmy się z drużyny Diego, dodajmy wbrew woli trenera. Potem przez chwile zamilkłem, bo nagle pojawiły się jakieś wyniki, walczyliśmy przez kilka miesięcy o pierwszą trójkę, ale to nie była poezja śpiewana, tylko gazy wydalane przez trupa wielkiego zespołu jakim kilka lat temu był Juventus.

A trener? Co mógł zrobić Del Neri? Mógł zmienić taktykę! Ale na jaką? Przecież Marotta nie kupił żadnego lewego skrzydłowego, a posprzedawał jedynych kandydatów do gry na tej pozycji jakich w ogóle mięliśmy (Giovinco, Diego). Zamiast solidnych boków obrony dał nam Mottę (co do którego były pewne nadzieję) i Traore, który był trzecim zmiennikiem w Arsenalu. I jaką z tego lepszą taktykę można ułożyć bez trzech kluczowych na boisku pozycji? Nie da się! Może to starczy na 3-5 meczów w sezonie, na kilka kolejnych wymęczonych zwycięstw, ale nie na cały sezon!
Co jeszcze mógł zrobić trener? Mógł lepiej motywować! Ale przecież częścią pozytywnej motywacji są pozytywne wyniki, a tych nie było, bo nie mamy piłkarzy, którzy są w stanie je osiągać i w ten sposób się motywować i... koło się zamyka.

Jestem zdania, że oczywiście Del Neri powinien odejść, ale to nie on ponosi całą odpowiedzialność za grę Juventusu w tym sezonie tylko Marotta, choć oczywiście to głowa trenera spadnie jako pierwsza i niestety zapewne jedyna... :/

Pozdrawiam!
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 18:16

http://www.repubblica.it/sport/calcio/s ... ?ref=fblpc
Del Neri pisze:-Rezygnacja? Nie ma mowy.
Obrazek

Kto jeszcze jest za tym, żeby Del Neri został na kolejny sezon?

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 18:19

Azrael pisze:
Antichrist pisze:Nie widzę takiej opcji, by Alojzy został na kolejny sezon. Jak Marotta twierdzi inaczej, to jest ograniczony umysłowo.
A ja myślę, że pierwszym do "odstrzału" powinien być nie trener (skądinąd po prostu przeciętny szkoleniowiec), ale menedżer drużyny, którą sam zbudował. Sytuacja jest taka, że rok temu za Secco z Diego, Melo, Amaurim i innymi transferami Alesio wywalczyliśmy LE, a wcześnie dwa razy z rzędu LM (mimo że w większości były to zasługi "starej gwardii").
Ja generalnie optuję za tym, by oby dwóch wywalić, ale na forum ten pogląd jest traktowany, jak jakieś sci-fi.
Azrael pisze:Marotta miał wszystko zmienić i zmienił. Z drużyny, która w zeszłym sezonie miała przypadkowy(?) spadek formy w połowie sezonu i wypadła z pierwszej trójki, staliśmy się regularnym ligowym średniakiem. Zgrają przeciętnych piłkarzy bez nazwisk (z wyjątkiem dwóch zasłużonych mistrzów świata).
Zgoda, choć, czy zeszłoroczna lokata, to przypadek - ciężko stwierdzić.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 18:45

Antichrist pisze:Ja generalnie optuję za tym, by oby dwóch wywalić, ale na forum ten pogląd jest traktowany, jak jakieś sci-fi.
Na chłopski rozum, winny może być jeden z nich. Jeśli skład jest do bani to Del Neri jest rozgrzeszony a winę ponosi Marotta. Jeśli skład był na 4 miejsce to powinien wylecieć Del Neri bo drużyna nie osiągnęła zakładanego celu.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 18:55

Ouh_yeah pisze:
Antichrist pisze:Ja generalnie optuję za tym, by oby dwóch wywalić, ale na forum ten pogląd jest traktowany, jak jakieś sci-fi.
Na chłopski rozum, winny może być jeden z nich. Jeśli skład jest do bani to Del Neri jest rozgrzeszony a winę ponosi Marotta. Jeśli skład był na 4 miejsce to powinien wylecieć Del Neri bo drużyna nie osiągnęła zakładanego celu.
Niekoniecznie. Gdyby Marotta był bardziej ogarnięty, to za te 55 baniek które wydał na zakupy i wypożyczenia sprowadziłby graczy zdolnych przeskoczyć Lazio czy Udinese nawet z nędznym trenerem - tym bardziej, że sporo jednak było wypożyczeń, które właśnie na krótką metą powinny dawać efekt. Gdyby zamiast budować za to siano zespół od podstaw, pożyczyłby silnych zawodników którzy zagwarantowaliby miejsce w LM, to można by było mieć co do jego oceny wątpliwości - niby zespołu na lata nie zbudował, ale do CL nas wprowadził. Zamiast tego sprowadził takich, którzy odpowiednio pokierowani może by i to czwarte miejsce zajęli, ale nigdy się tego nie dowiemy, bo z tym trenerem walka o siódme nie jest łatwa. Niedługo tamci gracze wracają z wypożyczeń i
1) albo wykupujemy ich, co kosztuje nas jakieś 50 baniek, czyli za zakupy opiewające na jakieś 100 mln skołowaliśmy na stałe grajków, którzy nawet do LE nie weszli. Okoliczność łagodząca - trener był do chrzanu, ale za takie siano to spodziewałbym się samograja.
2) nie wykupujemy ich, skład mamy gorszy niż rok temu, jesteśmy w czarnej dupie.
Nie wiem co gorsze.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 18:55 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 18:55

Ouh_yeah pisze:
Niekoniecznie tylko jeden. Del Neri grał tym, co dostał od Marotty, a że piłkarze nie byli najwyższych lotów i trener, który nie powinien był się znaleźć na ławce trenerskiej Juventusu, to mamy efekt, jaki mamy. Sporo osób pisało od samego początku, że ta dwójka nie spełni oczekiwań i wychodzi na to, że mieli rację. Żeby nie było - nie wszystkie transfery Marotty to dno totalne, ale piłkarze, których sprowadził, tak samo jak Del Neri zawiedli na całej linii.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 19:01

Antichrist pisze:Del Neri grał tym, co dostał od Marotty...
Prawda.... ale po czesci, bo zamiast grac optymalnym skladem do kombinowal i wystawial zawodnikow na pozycjach na ktorych nigdy w zyciu nie grali...

Skoro Amauri gral padake przez wiekszosc meczow to czemu z uporem na niego stawial??

Czemu skoro Del Piero jest najlepszym pilkarzem to w pierwszej czesci sezonu siedzial na łąwie???

Czemu Krasic i Pepe to nasi najlepsi skrzydlowi a mimo to nie w kazdym meczu na obu stawia???

Czemu Marchisio (choc nie jestem jego fanem) w poprzednich latach byl uznawany za talent i chcial go nawet Inter a teraz nie lapie sie na ławka??

Mam wiecej przykladow:)

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 19:12

Antichrist pisze: Del Neri grał tym, co dostał od Marotty
To spójrz na kadrę Juventusu, Lazio i Udinese. Guidolinowi wystarczył Di Natale i Sanchez, z Lazio do Juve załapałoby się może z 5 zawodników. Del Neri miał ludzi przynajmniej na 4 miejsce, a jeśli nie przegrywa się w 18 kolejnych meczach, by następnie w 2 miesiące w lidze przegrać 7 razy to jest to wina tylko i wyłącznie trenera.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 19:18

cerb pisze: Skoro Amauri gral padake przez wiekszosc meczow to czemu z uporem na niego stawial??
Amauri przez pierwsza czesc sezonu rozegral 886 minut, najmniej z wszystkich napastnikow z doroslej kadry (Quag, Iaquinta, Del Piero).
cerb pisze: Czemu skoro Del Piero jest najlepszym pilkarzem to w pierwszej czesci sezonu siedzial na łąwie???
Bo Del Piero nie urodzil sie w roku 1984, tylko 1974. Jego organizm nie jest w stanie podolac rozgrywaniu kazdego meczu w pierwszym skladzie. Poza tym mowienie, ze siedzial na lawie w pierwszej czesci sezonu jest troche przegieciem, bo byl osmym najczesciej grajacym pilkarzem (1460 minut - statystyki po 19. kolejce Serie A)
cerb pisze: Czemu Krasic i Pepe to nasi najlepsi skrzydlowi a mimo to nie w kazdym meczu na obu stawia???
Bo to nie jest FIFA czy PES, ze przez caly sezon mozesz klepac ponad 40 meczow jednym skladem i wszyscy sa zadowoleni. Dochodza takie rzeczy jak zmeczenie, spadki i zwyzki formy, zawieszenia, kontuzje czy po prostu zwykla rotacja.
cerb pisze: Czemu Marchisio (choc nie jestem jego fanem) w poprzednich latach byl uznawany za talent i chcial go nawet Inter a teraz nie lapie sie na ławka??
A kiedy sie Marchisio ostatnio nie zalapal na lawke w sytuacji kiedy byl:
a) zdrowy
b) niezawieszony ?
Dla ulatwienia podpowiem, ze dzisiaj wisial za kartki.
cerb pisze: Mam wiecej przykladow:)
Spoko, a ktorys pokrywa sie chociaz czesciowo z prawda :lol: ?

Zeby nie bylo, nie bronie Del Neriego i sam jestem za tym, zeby wylecial, ale nie starajmy sie pisac historii tego sezonu od nowa.

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 19:56

Alojzy przyznaje, że Juventus potrzebuje cudu, by awansować do LE. I co zaskakujące - żadnego info o jego odejściu.

kogut

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 20:04

@Azrael

Całkowicie się z Tobą zgadzam.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 20:26

Antichrist pisze:Alojzy przyznaje, że Juventus potrzebuje cudu, by awansować do LE. I co zaskakujące - żadnego info o jego odejściu.
Nie mów, że jesteś zaskoczonyalbo nie wyczułem ironii. Del Neri przyzwyczaił nas, że jest zupełnie oderwany od rzeczywistości. Ten sezon jest zabawny przynajmniej pod względem wypowiedzi, jak jesienią walczyliśmy o podium, to często po meczach mówił, że zespół zagrał słabo i potrzeba poprawy. Teraz jak przegrywamy z ogórami, to albo poprzeczka za nisko, albo niesprawiedliwość sędziów, albo "szalone 2 minuty" - wszystko tylko nie własna dziadowska gra.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 20:49

Ale my to mamy szczescie do trenerow.
Najpierw Ranieri, ktory nie zrezygnuje bo costam, nawet nie pamietam.
Potem Kapitan Ferrara ktory nie opusci tonacego okretu.
Teraz pan Del Neri ktory wykonuje swoja prace najlepiej jak potrafi i nie widzi powodu do rezygnacjii.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 21:18

Cóż pewnie wiele osób juz czytało wypowiedzi naszego szkoleniowca....
Więc trener uważa że graliśmy dzis bardzo młodymi zawodnikami

--------Buffon (33 lata)-----------
Motta(25 lat)--Barzagli(30 lat)-----Chiellini(27 lat)---Grosso (34lata)
Pepe(28 lat)---Melo(28lat)----Giandonato(20lat)----Martinez(28 lat)
---------Matri(27 lat)---------Del Piero(37lat)

To są Ci młodzi zawodnicy.... 1!! jest poniżej 25 roku a 4 przekroczyło 30 lat, ale i tak to młodzi chłopcy. :)

Pierwszy raz powiedział że słabo graliśmy noo :bravo:, ale chyba za późno to zauważył

Że potrzebny nam Cud żeby dostać sie do LE..., nie no po co wystarczy jego trenerski kunszt:)

Oraz że nie poda sie do dymisji bo swoją pracę wykonuje najlepeij jak potrafi, szczerze powiem ze gorszej autoreklamy to ja jeszcze nie słyszałem... :) no więc po takich wypowiedziach nie wiem gdzie znajdzie pracę:P

Z tego co mówił Marotta dziś miałobyc ogłoszone oficjalne stanowisko co do Del Neriego już po 21 a jeszcze nic nie słychać, nic nie widać, ciekawe jakież to ono będzie...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany