Serie A (36): JUVENTUS 2-2 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:05

Melo nie zachwyca ale też nie jest słaby tylko my nawet nie mamy taktyki i trenera żeby ocenić naszych zawodników to jest najgorsze...

FORZA JUVENTUS!!!

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:09

Wejdzcie sobie na facebooka i na strone juve
inwazja kibicow , masakra mala
ladnie ich tam jada

zahor

Juventino
Juventino

Lypsky pisze:
booyak pisze:Może i jest jednym z lepszych w tym sezonie ale to nie zmienia faktu że jest SŁABY. Real wyciągnął Sahina za 10 mln a my za takiego ogurasa daliśmy 25(!) więc przynajmniej ja oczekuje od niego czegoś więcej niż odbioru piłki(często i tak mało skutecznego).
To czego oczekujesz od dm jak nie skutecznego odbioru piłki w środku pola i oddania jej do partnera? Rozgrywania? Melo i tak dysponuje bardzo dobrym długim podaniem, z którego korzystał nie raz w tym sezonie.
Czepianie się go i pisanie, że jest słaby wskazuje na to, że powinieneś iść spać, albo włożyć głowę pod zimną wodę.
A ja mam świeżo w pamięci jego spacery w meczu z Lecce i szybko ich nie zapomnę. Poza tym pamiętaj o jednym - defensywny pomocnik to nie jest pozycja, na którą wydawałoby się ogromne siano. Essien, gracz nakrywający Melo czapką, kosztował 24 mln funtów i jest najdroższy w historii. Nikt mi nie wmówi że Brazylijczyk był wart forsy, którą za niego zapłacono. Ale smutne jest to, że nikt takiej głupoty drugi raz nie popełni.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Marchisio87 pisze:więc tych co podałem spokojnie mogliby grać z Sissoko i Marchisio...
Melo chcesz się pozbyć, a słabsi od niego Claudio i Momo mają grać?
Marchisio87 pisze:ale też nie chce by na siłę odchodził Felipe
Zdecyduj się, bo się strasznie Mottasz... I jak chcesz pisać transferowe fantazje, to rób to w odpowiednim pokoju.
booyak pisze:Może i Melo jest jednym z lepszych w tym sezonie ale to nie zmienia faktu że jest SŁABY. Real wyciągnął Sahina za 10 mln a my za takiego ogurasa daliśmy 25(!) więc przynajmniej ja oczekuje od niego czegoś więcej niż odbioru piłki(często i tak mało skutecznego).
To dm, on nie jest od rozgrywania, tylko od czyszczenia przedpola.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:14

Lypsky pisze:
booyak pisze:Może i jest jednym z lepszych w tym sezonie ale to nie zmienia faktu że jest SŁABY. Real wyciągnął Sahina za 10 mln a my za takiego ogurasa daliśmy 25(!) więc przynajmniej ja oczekuje od niego czegoś więcej niż odbioru piłki(często i tak mało skutecznego).
To czego oczekujesz od dm jak nie skutecznego odbioru piłki w środku pola i oddania jej do partnera? Rozgrywania? Melo i tak dysponuje bardzo dobrym długim podaniem, z którego korzystał nie raz w tym sezonie.
Czepianie się go i pisanie, że jest słaby wskazuje na to, że powinieneś iść spać, albo włożyć głowę pod zimną wodę.
Nie pamiętamy już jak po delle Alpi biegał przykładowo Edgar Davids? Oczekuje przynajmniej 20% tego co robił o dziwo... defensywny pomocnik w okularach.
Wystarczy popatrzeć na byle klub grający w tej edycji LM i obserwować grę poszczególnych środkowych pomocników czy to defensywnych czy klasycznych rozgrywających. Okaże się że żaden z tych 32 teamów nie ma gorszego środka drugiej linii niż my.

★ ★ ★
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:15

I za słabość naszej drugiej linii odpowiada wyłącznie Melo? On ze swojej roli wywiązuje się dobrze, a że nie ma odpowiedniego rozgrywającego to inna sprawa. Miał być Aqua, a jest kupa.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:18

Łukaszku ja nie robię fantazji typu chciałbym Lamparda Gerrarda xavi Alonso Rooneya i AGUERO... tylko operuje nazwiskami takimi że w Juve mogą zagrać Lassane Diarra Palombo itp... wiadomo że każdy z nas by chciał Benzeme czy AGUERO! ale ja się będe cieszył bardzo z dobrego trenera i odpowiedniej taktyki wtedy zobaczymy co są warci nasi zawodnicy i kogo gdzie brakuję...

teraz się wszyscy kłócimy ale każdy chce dobrze dla naszego klubu i mam na dzięję że w następnym sezonie będzie lepiej bo gorzej już być nie może
tak więc Łukaszu razem musimy przetrwać ten bałagan... FORZA GRANDE JUVE na zawsze z Juve nie ważne jak i gdzie będą grać...

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Chcesz Rafaela Beniteza, który prawie zniszczył Liverpool i Inter? To marny trenerzyna. Guus Hiddink albo Marcelo Lippi.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

booyak pisze: Nie pamiętamy już jak po delle Alpi biegał przykładowo Edgar Davids? Oczekuje przynajmniej 20% tego co robił o dziwo... defensywny pomocnik w okularach.
Transponując tamto Juve do tego - Melo pełni raczej rolę Tacchinardiego. Ale dyskusja jest kompletnie bez sensu, bo nie można obwiniać naszego najlepszego piłkarza w tym sezonie, w temacie o meczu, w którym nie grał.
Marchisio87 pisze:w Juve mogą zagrać Lassane Diarra Palombo
Od takiego Palombo to Melo jest lepszy. Lass? Ok, tylko że to nie w Melo jest problem. Nie mamy boków obrony i lewej pomocy, a Ty czepiasz się do Melo. I to - jak wspomniałem - w temacie o meczu, w którym nie grał. Czysty nonsens.
Marchisio87 pisze:wiadomo, że każdy z nas chciałby Benzeme czy AGUERO
Nie każdy.

booyak pisze:A że nasz Felipe nie potrafi dograć dokładnie piłki na kilka metrów czyni go w moich oczach słabym graczem.
No w tym sezonie ani z odbiorem, ani z podaniami rozciągającymi grę to on nie ma.
Marchisio87 pisze:Łukasz czepiasz się tego Melo tylko dajże mu spokój niech chłopak odpoczywa spokojnie...
Hmmm... Wytrzeźwiejesz to pogadamy w innym temacie.
:think:
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, 00:38 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:22

bajbek17 pisze:
zahor pisze:TYLE mam do powiedzenia - tylko "pierwsza liga" zamienić na "Liga Mistrzów".
Żeby u nas choć jeden tak potrafił powiedzieć...

MIAŻDŻY TA WYPOWIEDŹ.
Każdy z naszych powinien mieć czelość coś takiego powiedzieć a nie DN - "zostaje w Juve na 100%" ...

http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ <=== słuchajcie

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:28

Lypsky pisze:I za słabość naszej drugiej linii odpowiada wyłącznie Melo? On ze swojej roli wywiązuje się dobrze, a że nie ma odpowiedniego rozgrywającego to inna sprawa. Miał być Aqua, a jest kupa.
Zgadzam się co do Aquillaniego. Ale nie oszukujmy się Melo nie posiada umiejętności czysto piłkarskich które posiadać powinien piłkarz grający w Juve (pomijam fakt że 90% kadry również). Rozumiem że na tle reszty patałachów wygląda nieźle ale to tylko złudzenie spowodowane jego walecznością. Skoro wydaje się na kogoś taką furę kasy to ma prawo oczekiwać się czegoś więcej niż skutecznego (jeszcze raz powtarzam że różnie z tym u niego bywa) odbioru piłki. A że nasz Felipe nie potrafi dograć dokładnie piłki na kilka metrów czyni go w moich oczach słabym graczem. I nikt nie przekona mnie że te 25 baniek zostało zainwestowane dobrze.
Transponując tamto Juve do tego - Melo pełni raczej rolę Tacchinardiego.
Porównanie też działa na moją korzyść w tej dyskusji więc mogę się zgodzić :P
Ale dyskusja jest kompletnie bez sensu, bo nie można obwiniać naszego najlepszego piłkarza w tym sezonie, w temacie o meczu, w którym nie grał.
Nie tyle bez sensu co w nie odpowiednim miejscu. Masz rację. Więc z mojej strony EOT.

★ ★ ★
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:30

Łukasz czepiasz się tego Melo tylko dajże mu spokój niech chłopak odpoczywa spokojnie...

ktoś napisał tu w temacie że mamy najgorszy środek pola niż każda druzyna LM i to jest prawda tylko nie dlatego że zawodnicy nie mają odpowiednich umiejętnośći tylko dlatego że nikt nie pokazał im jak maja grać i co mają robić jak przegrywają jak prowadzą jak maja zagrywać i odbierać piłki... bo ten partacz Del Neri nie zabardzo umie kierować klubem o takiej renomie... ale też nie wszystko wina naszego trenera bo zawodnicy czasami bardzo słabo grają jak na taki wielki klub...

ide spać bo nei ma sensu pisać o tych ludziach bez charakteru dobrze że mamy tego Marchisio i Del Piero bo niemiałbym kogo ogadać w tym nędznym Juve z sezonu 2010/11

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:43

Marchisio87 pisze:
ktoś napisał tu w temacie że mamy najgorszy środek pola niż każda druzyna LM i to jest prawda tylko nie dlatego że zawodnicy nie mają odpowiednich umiejętnośći tylko dlatego że nikt nie pokazał im jak maja grać i co mają robić jak przegrywają jak prowadzą jak maja zagrywać i odbierać piłki... bo ten partacz Del Neri nie zabardzo umie kierować klubem o takiej renomie... ale też nie wszystko wina naszego trenera bo zawodnicy czasami bardzo słabo grają jak na taki wielki klub...

ide spać bo nei ma sensu pisać o tych ludziach bez charakteru dobrze że mamy tego Marchisio i Del Piero bo niemiałbym kogo ogadać w tym nędznym Juve z sezonu 2010/11

i macie odpowiedź dlaczego w tej lidze mistrzów nie gramy.

CO do Melo, przepłacony? moze i tak, ale gra dobrze, wręcz bardzo dobrze, więc jaki jest sens go sprzedawać? każdy jest zgodny że to najlepszy piłkarz w klubie, a Wy piszecie żeby go sprzedać, w takim razie co z reszta? Bonuccim, Chielinim, Krasicem, Buffonem itd. to oni tym bardziej out. Melo zły, ale przyppominam, że Melo nie grał w tym meczu!!

CO do rewolucji, znow mamy kupic 13 piłkarz?? i co tego samego kalibru jak ostatnia 13-stka? to bez sensu!, kupić 3 bardzo dobrych, w zimie kolejnego jednego czy 2 i tak stopinowo, na raz nie kupimy 11 bardzo dobrych piłkarzy bo po :1 nie mamy kasy, po 2: nie z Marotta, najpierw on musi odejsc bo kasy to my możemy dostać nawet te 2 mld które chce exor na F1 przeznaczyc i co z tego jak marotta kupi wtedy wszystkich rep. włoch..., za daleko też tak nie zajedziemy..., to on jest 1 do wywalenia, zaraz po nim Del Neri!!

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Rafiq90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:44

Szkoda mi Del Piero. Facet jest sercem, duszą Juve i musi grać z takimi... grajkami. Boję się co będzie kiedy zakończy swoją karierę piłkarską to będzie tragedia. DN pewnie dalej będzie się kompromitował, ale po zakończeniu ostatniego meczu sezonu mam nadzieję ujrzeć wiadomość o jego zwolnieniu.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 00:58

lachon po stosunku ma 5 min. przerwy, Juventus tylko 30 sek. :lol: gratulacje...
Tylko Alex i Matri!
Buffon kompromitacja 220% :rotfl: Co za bramkarzyna z A klasy :smile:
juveluck pisze:jesteśmy najbardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> drużyną na świecie!
:ok: Zasługujemy na to, żeby tak powiedzieć. :ok: Zgadzam się.

Obrazek
Zablokowany