Matura...
- Pan Mietek
- Juventino
Matmą podstawową się przejmujecie?! Dajcie spokój, to dobre wyzwanie dla dziecka z podstawówki (mówię poważnie!). Zastanawiam się ile ludzi w Polsce tego nie zdaje.
- DiaVolO
- Juventino
Wiesz,niektórzy są talentami,niektórzy nie zdają z niewiadomych przyczyn a niektórzy się tak stresują że nie wiadomo co tam napiszą (czuje że to będę ja). Zawsze byłem noga z maty dlatego tym bardziej się obawiam 

Sory,pomyliło mi się z Elżbietą...LordJuve pisze:Nic, są 1 postać do przodu. Przecież pani Żancia a matka Zenona to jedna i ta sama osoba...![]()
- bendzamin
- Redaktor
Niestety, niektorzy potrafia wykuc sie na pamiec rozne okresy w literaturze, cechy tworczosci poetow, funkcje jezyka itp., a jednoczesnie nie potrafia nauczyc sie (tak, tego mozna sie nauczyc nawet na pamiec - ten sam schemat za kazdym razem) rozwiazywac nierownosci kwadratowej czy rownania wielomianowego. Jesli poziom z matematyki bylby taki, jak z polskiego, to zdawalnosc z matematyki bylaby masakrycznie niska.
- Pan Mietek
- Juventino
I jeszcze do tego można mieć kartę wzorów :lol: Po prostu farsa. Szkoda, że z rozszerzoną nie jest już tak miłobeka pisze:Niestety, niektorzy potrafia wykuc sie na pamiec rozne okresy w literaturze, cechy tworczosci poetow, funkcje jezyka itp., a jednoczesnie nie potrafia nauczyc sie (tak, tego mozna sie nauczyc nawet na pamiec - ten sam schemat za kazdym razem) rozwiazywac nierownosci kwadratowej czy rownania wielomianowego. Jesli poziom z matematyki bylby taki, jak z polskiego, to zdawalnosc z matematyki bylaby masakrycznie niska.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Dzięki Ci Panie, że po dziś dzień nie muszę się zastanawiać co to jest.beka pisze:
(...)rozwiazywac nierownosci kwadratowej czy rownania wielomianowego(...)

- DiaVolO
- Juventino
- Kędzior
- Juventino
Szaleniec ? oż ty.. preciwko mnie i mojego Mickiewicza ? oooPawełek pisze:A był jakiś szaleniec, który dzisiaj wybrał pierwszy temat?
Patron mojej szkoły czuwał nade mną na podstawie jak i rozszerzenniu. W obu tam gdzie Mickiewicz

W ogóle dziwna rzecz. W obu przypadkach byłem w mniejszości w wyborze tematu i nie miałem z kim gadać co napisali ;]
- Wojt
- Juventino
Ja żem wybrał, zaiste.Pawełek pisze:A był jakiś szaleniec, który dzisiaj wybrał pierwszy temat?
Dla mnie zwyczajnie łatwiejsze, przetłumaczę linijka po linijce i ileśtam punktów będzie, potem w miarę logiczne wnioski i gotowe...
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No najwidoczniej zaliczenie matmy na 2 u Pani Grażynki jest znacznie prostsze niż rozwiązanie trzech [czy ile tam trzeba] prostych zadań na poziomie pierwszej klasy liceum [czyli w zasadzie jeszcze z gimnazjum bo matma w pierwszej klasie to głównie powtórka całego gimnazjum o ile dobrze pamiętam] :roll:Discordia pisze:No racja, matura podstawowa z matmy jest banalna, ale ponoć rok temu sporo osób jej nie zdało :roll:
To znaczy jak w ciemno? Nie czytałeś drugiego tematu?mateelv pisze:Zawsze w ciemno wybierałem wiersz (jeśli chodzi o próbne).