Liga Mistrzów 2010/11

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 09:22

Dtmiu pisze:Akurat wczoraj symulek było bardzo mało. Czemu nikt nie powie o tym że taki Carvalho powinien wylecieć z boiska? :roll: Poza Masche i na końcu Pedro to żadnej poważniejszej nie dojrzałem, jeśli już to z drugiej strony barykady(Cristiano).
2 symulki w meczu to mało? :D Ja rozumiem, że bronisz swoich ale.....
Widziałem więcej meczów Barcy niż te z Realem i tam symulantów się nie dopatrzyłem ale ja bym był bardzo zmieszany gdyby Juventus wygrał z interem takim sposobem jak Barca z Realem.

W ostatnim meczu z interem, Matri złapał kontuzję na boisku (chyba coś z żebrami) i czy on tarzał się po ziemi jakby ktoś przyłożył mu bejsbolem w przyrodzenie? Nie, wstał i grał dalej, mimo tego, że było po nim widać, że bieganie przychodzi mu z trudem.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 09:29

Dtmiu pisze:Jako kibice Juve oglądacie pewnie conajwyżej parę meczów Barcy na rok i zakładam że w tym roku był to puchar króla i mecze lm z Realem.
Uśmiałem się jak nigdy. I wcale nie dlatego, że masz rację, bo rzeczywiście oglądam kilka meczów Barcelony w ciągu roku. Ale... Kataloński kibicu, tłumaczenie że Twój zespół "tak symuluje" w kilku tylko spotkaniach jest dla mnie niezrozumiałe. Nie ma przyzwolenia na takie zachowanie, czy się gra przeciwko Mourinho, przeciwko Interowi czy Realowi, nie ma. Zachowanie piłkarzy Barcelony było w tych spotkaniach żałosne. Nie będę kwestionował tego na co kto zasłużył. Cieszę się, że jasno powiedziałeś, że Ci jest wstyd, bo powinno. Ronaldo irytował mnie już podczas gry w Manchesterze, ale on przy Busquetsie czy Alvesie (nie wiem czy to dobrze napisałem) to pikuś.
Gol czy nie gol. Przecież Mascherano tam pada jakby miał otwarte złamanie i to w kilku miejscach. Żałosne.

Dałbym wiele żeby Schalke dziś wyeliminowało Manchester...
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 09:32 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 09:31

Tak jak sam mówisz- w innych meczach tego nie było.

Idealny przykład odmienności tych dwóch ostatnich meczów: Barcelona-Arsenal, prawie 90 minuta. Mascherano robi wślizg na Bendtnerze, czysty. Widać że boli go cholernie po tym wślizgu ale dalej idzie i po gwizdku znów zasuwa na pełnych obrotach. Tutaj: wywrotki i symulki.

Też nie chciałbym aby Barcelona wygrywała w inny sposób ale niestety nie mam na to wpływu :wink:

Co do tego Juve-Inter w 1/2 Lm: prawdopodobnie rzeczywiście nigdy się tego nie dowiemy ale po prostu byłaby bardzo duża szansa że piłkarze jednej albo nawet obu drużyn odwalili by niezłą szopkę czy to poprzez symulacje/faule/spięcia poza grą.

Zapewniam was że gdyby na ławce wciąż zasiadał Pellegrini to teraz byśmy czytali w gazetach "Guardiola: było blisko, ale Real awansował zasłużenie" albo "Pellegrini: co prawda nie udało się, ale zrobiliśmy wielki postęp. Mam nadzieję że za rok się uda".

Nie ukrywam- nie trawię Mourinho i uważam że to on wywołał całą lawinę zdarzeń która sprawia że jest tak niemiło jak teraz.

E: Dobrze napisałeś :wink: Ja wcale nie chcę ich usprawiedliwiać mówiąc o innych meczach: chcę po prostu pokazać drugą stronę medalu :)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 09:32 przez Dtmiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 09:32

szczypek pisze:Dałbym wiele żeby Schalke dziś wyeliminowało Manchester...
A ja nie bo to oznacza uniesienie (po raz trzeci od 2006 roku :angry: ) pucharu CL przez Brace czego bym nie zniósł.

PS.Może Kuszczak dzisiaj zagra bo oszczędzają siły przed Chelsea ;)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 09:36

Dtmiu pisze:Co do tego Juve-Inter w 1/2 Lm: prawdopodobnie rzeczywiście nigdy się tego nie dowiemy ale po prostu byłaby bardzo duża szansa że piłkarze jednej albo nawet obu drużyn odwalili by niezłą szopkę czy to poprzez symulacje/faule/spięcia poza grą
Spięcia, faule złośliwe to się zdarza w każdych derbach d'Italia ale ostatnia symulacja jaką sobie przypominam to akurat był Balotelli :D

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 09:36

Dtmiu pisze:"...w 1/2 LM."

My też graliśmy w nimi w lidze i szopek żadnych nie było ani w listopadzie ani w kwietniu. W Pucharze Króla też raczej nie było. A w LM owszem. Więc proszę o dokładne czytanie moich postów :wink:
Ja z mojej perspektywy powiem tak:
Gry w lidze się nie czepiam - tam chłopaki zapracowały na mistrzostwo.

Ale tu jest temat o LM, i nie obchodzi mnie jak Barca gra gdzie indziej. W tym konkretnym momencie interesuje mnie dwumecz z Realem, a tu już był jeden wielki popis aktorstwa.

Chciało by się napisać, że męska gra Realu przegrała z aktorstwem i "sędzisyństwem" Barcelony.

Niech ktoś w końcu ukróci ten teatralny football.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 10:17

tu są zebrane materiały jak to niepokalana zdobywała 2 ostatnie finały LM a także droga do tego...

niestety tak jak większość nie znam hiszpańskiego ale filmiki są bardzo wymowne

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 10:30

Dtmiu pisze: Tak jak sam mówisz- w innych meczach tego nie było.
Zgadza się, ale moim skromnym zdaniem ten fakt stawia Barce w jeszcze gorszym świetle. Skoro grając normalnie, nie potrafili wygrać z Realem w tym roku, remisując w lidze i przegrywając w Pucharze Króla. Ich awans, po symulowaniu i wymuszaniu tym samym korzystnych dla nich decyzji sędziowskich, jest ogromnym skandalem. Bo Real grał twardo w każdym z tych spotkań, a Barcelona "kładła" się tylko w LM.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 11:36

To tym dwumeczu jestem zdegustowany... Postawa Barcy i hipokryzja ich zawodników jest godna pożałowania, "Speszial łan" przegrał przez swoją arogancję i błędy sędziowskie (w mniejszej części). Nie wiem kto ośmielił się nazywać te mecze "Derbami Europy". Wolę oglądać pojedynki Hull City ze Stoke niż tą szopkę za miliard Euro w wykonaniu "Żoze" i graczy Barcelony.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 12:54

no co, mecze Barcelony to w końcu "spektakle" :prochno:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 13:17

http://kwejk.pl/obrazek/69259/barcelo%C ... teatr.html

Pieprzony pozer. Jak ten matoł nie zostanie zawieszony to chyba nie obejrzę finału CL. Nie lubię oglądać ustawionych meczów.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 14:40

Mietson pisze:http://kwejk.pl/obrazek/69259/barcelo%C ... teatr.html

Pieprzony pozer. Jak ten matoł nie zostanie zawieszony to chyba nie obejrzę finału CL. Nie lubię oglądać ustawionych meczów.
Hmm.. choć i mi się w pierwszej chwili wydawało że Mascherano upadł bez kontaktu, ten filmik temu przeczy.
Był faul na Ronaldo? I w konsekwencji zahaczenie Argentyńczyka. Czy może CR7 upadając teatralnie, zahacza teatralnie upadającego Mascherano? :think:

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 14:53

Po za tym Argentyńczyk, by miał duże szanse przeszkodzenia Hiszpanowi w strzeleniu bramki.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 15:12

No w sumie faktycznie był faulowany. Ale moim zdaniem, gol powinien być uznany bo to był tak jakby był przywilej po faulu na Ronaldo.

A Mascherano i tak jest pozerem :D

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2011, 15:23

Jak to w piłce bywa- każda perspektywa przedstawia wszystko inaczej. Zahaczenie jest oczywiste, ale pojawia się pytanie czy dobiegł by do piłki lub choćby zrobił wślizg by ją wybić? Tego się nie dowiemy więc w sumie nie dowiemy się czy słuszna była decyzja De Bleckere(chyba tak to się pisze).

ODPOWIEDZ