Nowa praca, okres próbny.
- Bianconero92
- Juventino
Witam!
Mam takie pytanko. Ponieważ na dniach będę miał rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy. Ja tą pracę chciałbym potraktować jako dorywczą, chcę zarobić do wakacji, na wakacje Prawdopodobnie dostanę na początek umowę na okres próbny, Panowie powiedzcie mi czy mogę tą umowę zerwać np. w czerwcu bez podania powodu? Lub coś tam wymyślę.. ;p
Praca w Decathlonie stanowisko sprzedawca.
Mam takie pytanko. Ponieważ na dniach będę miał rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy. Ja tą pracę chciałbym potraktować jako dorywczą, chcę zarobić do wakacji, na wakacje Prawdopodobnie dostanę na początek umowę na okres próbny, Panowie powiedzcie mi czy mogę tą umowę zerwać np. w czerwcu bez podania powodu? Lub coś tam wymyślę.. ;p
Praca w Decathlonie stanowisko sprzedawca.
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- Dragon
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Każdą pracę możesz przerwać, zwłaszcza na okresie probnym. nikt Ci raczej problemów nie bedzie robił, chyba, ze trafisz na chamskie szefostwo U mnie na okresie probnym się zwolnił gośc po 2 tyg. bo znalazł lepszą robotę 8) Nie musisz wymyslać nie wiadomo jakich powodów. Rozwiązujesz poprostu za porozumieniem stron, jak Ci nie bedą robić przeszkod o czym wspomnialem.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W umowie będziesz miał napisane ile trwa okres wypowiedzenia. Dla przykładu przy umowach na czas nieokreślony okres wypowiedzenia to kolejno 2 tygodnie (jeżeli pracujesz krócej niż pół roku), 1 miesiąc (jeżeli pracujesz dłużej niż pół roku) i 3 miesiące (jeżeli pracujesz minimum 3 lata). Natomiast na umowach miesięcznych oferowanych często przez pośredników taki okres to 1-2 dni.
Natomiast przy umowie na okres próbny wszystko zależy od tego na jaki czas podpisujesz umowę, jeżeli na maks 2 tygodnie to okres wypowiedzenia = 3 dni, jeżeli więcej niż 2 tygodnie to okres wypowiedzenia = 1 tydzień, przy umowie do 3 miesięcy okres wypowiedzenia = 2 tygodnie.
Pamiętaj, że okres wypowiedzenia jest liczony w dniach roboczych.
Natomiast przy umowie na okres próbny wszystko zależy od tego na jaki czas podpisujesz umowę, jeżeli na maks 2 tygodnie to okres wypowiedzenia = 3 dni, jeżeli więcej niż 2 tygodnie to okres wypowiedzenia = 1 tydzień, przy umowie do 3 miesięcy okres wypowiedzenia = 2 tygodnie.
Pamiętaj, że okres wypowiedzenia jest liczony w dniach roboczych.