Premier League
- Pan Mietek
- Juventino
Popatrz na ich wydatki i zastanów się czy to jest naprawdę takie zaskoczenie. W tym roku byli wyjątkowo blisko i tak naprawdę mieli pecha w Lidze Mistrzów (zarówno dlatego, że wylosowali Barcę jak i ze względu na kontrowersyjne decyzje sędziego), Puchar Ligi przegrali na własne życzenie. W lidze też potracili strasznie głupio punkty ale błędy sędziów nieraz były decydujące.M.R. pisze:Nie wiem lepiej i możliwe,że trochę przesadziłem w swojej wypowiedzi. Arsenal jest dla mnie po prostu dziwną drużyną, która co roku ma grać o mistrzostwo i w końcu je zdobyć , to ma być ich sezon a od 6 lat nic nie wygrali. Ani mistrzostwa, ani pucharu ligi, ani pucharu Anglii, brak również sukcesów w rozgrywkach europejskich. Nic.Czy przez 6 lat można mieć non-stop pecha i być krzywdzony przez sędziów? I to w tylu rozgrywkach?
Strategia transferowa, którą rozpoczął Wenger kilka lat temu nie zakładała, że od razu zaczną wygrywać. Ale jedno jest pewne - oni z roku na rok są coraz mocniejsi nawet jeśli nie wydają dużo kasy. Wg mnie, pomoc i atak mają obsadzoną świetnie, obrona wygląda najgorzej i powinni kupić jakiegoś porządnego stopera. Na bramce Szczęsny daje radę. Kluczem dla Arsenalu będzie zatrzymać swoje największe gwiazdy - Van Persiego, Fabregasa, Nasriego. I Clichiego, któremu kończy się kontrakt za rok.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W ogóle tak sobie przeglądam tabelę Premiership i jeżeli Chelsea teraz nie zgubi punktów w tej kolejce, potem pokona Spurs, a MU przegra z Arsenalem, to będą mieli równy bilans punktowy. I wtedy sprawa tytułu pewnie rozegra się w meczu MU - Chelsea. Zapowiada się to bardzo ciekawie. Liczę na The Blues.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Pan Mietek
- Juventino
UWAGA! Ferdek Torres zdobywa pierwszego gola dla Chelsea! Cóż za niebywały wyczyn - udało mu się to dopiero w 14 meczu 

- Antichrist
- Juventino
Chelsea wygrywa z Tottenhamem (choć przemilczę decyzje sędziego) i zbliża się na 3 punkty do Manchesteru. Oby zatem Arsenal dzisiaj pokonał MU i będzie elegancko.
- bajbek17
- Juventino
Bardziej interesuje mnie fakt, iż Tottenham oddala się od LM.Antichrist pisze:Chelsea wygrywa z Tottenhamem (choć przemilczę decyzje sędziego) i zbliża się na 3 punkty do Manchesteru. Oby zatem Arsenal dzisiaj pokonał MU i będzie elegancko.
- Osgiliath
- Juventino
Trochę bylem już znudzony fightem w ostatnich latach między ManU a Chelsea i w tym sezonie faktycznie liczyłem na Arsenal, ale ostatnio - od meczu z Barcą - chłopcy się pogubili, więc mam nadzieję, że może pozbierają się na ten mecz.Antichrist pisze:Chelsea wygrywa z Tottenhamem (choć przemilczę decyzje sędziego) i zbliża się na 3 punkty do Manchesteru. Oby zatem Arsenal dzisiaj pokonał MU i będzie elegancko.
Liczę na ciekawe widowisko i wygraną Arsenalu, ale tylko z tego względu, iż skomplikowałoby to sytuację na czele tabeli, bo wg mnie już tylko drużyna Carla i Alexa się liczą w walce o tytuł.
- deszczowy
- Juventino
Z tym, co ostatnio gra w lidze Arsenal... to (jak mawia klasyk) ja nas na tym miejscu mistrzowskim nie widzę.Antichrist pisze:Oby zatem Arsenal dzisiaj pokonał MU i będzie elegancko.
- Antichrist
- Juventino
Osgiliath pisze:Trochę bylem już znudzony fightem w ostatnich latach między ManU a Chelsea i w tym sezonie faktycznie liczyłem na Arsenal, ale ostatnio - od meczu z Barcą - chłopcy się pogubili, więc mam nadzieję, że może pozbierają się na ten mecz.
Wiem, ale podobnie jak towarzysz Osgiliath (swoją drogą - oby z Juventusem nie stało się to, co z Osgiliathem) liczę na ogarnięcie się Kanonierów.deszczowy pisze:Z tym, co ostatnio gra w lidze Arsenal... to (jak mawia klasyk) ja nas na tym miejscu mistrzowskim nie widzę.
- bajbek17
- Juventino
Jeśli nasz Prezes (czytaj Denethor) wyśle garstkę ludzi z tylko jednym konkretnym kapitanem Del Piero (czytaj Faramir) to zapewne tak skończy.Antichrist pisze:
Wiem, ale podobnie jak towarzysz Osgiliath (swoją drogą - oby z Juventusem nie stało się to, co z Osgiliathem) liczę na ogarnięcie się Kanonierów.
- Antichrist
- Juventino
No i proszę, Arsenal jednak wygrywa.
Także sprawa mistrzostwa rozegra się za tydzień na Old Trafford. O taki scenariusz chodziło mi ostatnio. 

- Pan Mietek
- Juventino
Arsenal dzisiaj grał całkiem ładnie a Manchester, cytując Xaviego i tym razem słusznie, nie chciał grać w piłkę. Oni chyba liczyli na to, że wyjadą z kontrą i Arsenal się załamie ale coś im nie wyszło. Ładna akcja V.Persiego i gol Ramsey'a (a ja przed meczem się zastanawiałem po jaką cholerę on graGzychu pisze:Lippi - Aragorn? LOL
Arsenal nie ma szans na majstra. Może co najwyżej uwalić Diabły i uczynić końcówkę sezonu bardziej emocjonującą.

- LordRahl
- Juventino
W takim razie kto będzie odsieczą z Rohanu?Gzychu pisze:Lippi - Aragorn? LOL
Arsenal nie ma szans na majstra. Może co najwyżej uwalić Diabły i uczynić końcówkę sezonu bardziej emocjonującą.

A mecz Arsenalu z MU ciekawy, aczkolwiek z tej trójki ( Manu, Arse, Chelsea) najbardziej nie chcę zwycięstwa Chelsea, najmniej ich lubie.