Serie A (35): Lazio 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 07:57

deszczowy pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć, które to będzie ligowe spotkanie obu drużyn?
http://www.zerozerofootball.com/confron ... quipa_2=64

There you go, brotha.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
dario191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 13:53

Jak dla mnie 2-0 dla Lazio. Plusów w naszej grze nie potrafię znaleźć jedynie parę mankamentów w Lazio przede wszystkim od czasu do czasu robią wielbłądy w obronie jak chociażby w ostatnim meczu z Interem gdzie sprezentowali drugą bramkę Eto, czasem strzelą sobie swojaka^^ no i lubią czerwo łapać (z tego powodu nie zagra dziś Mauri). Poza tym są w formie, Zarate nauczył sie podawać, Hernanes objawienie no i walczą o LM.

Pozostaje kibicować Amauriemu i Gio zeby ograli Palermo no i liczyć na Milan żeby ogarną rewanż z Sycylijczykami w pucharze bo nawet meczami z Salsburgami nie bedziemy sie emocjonować w przyszłym sezonie.

No i pozdrowienia dla kolegi który w piątek rano jechał w Wwa autobusem lini 517 z Targówna na Dw Zachodni z 2 koleżankami i z jedna coś tam chciała sie umówić na wieczór w niedziele a on powiedział że nie może bo bedzie oglądał mecz Juve a ja mu powiedziałem ze grają w poniedziałek:D Może tutaj zagląda:P

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 15:09

Pokazują mecz Juve na C+, bo grają z Lazio...
Meczyk może być ciekawy, ale ja to już nie wiem o co my w tym sezonie walczymy...

Obrazek
Cunha

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 16:16

Boże, jak wszystko idzie pod nas a my te sytuacje tak pieprzymy.. ;<

Wygrana z Catania sprawiła by ze mielbyśmy 5 pkt straty , a teraz Udine przegrywa,Palermo tez..

Wygrana z Lazio zbliżyłaby nas na 2 oczka do Ligi Mistrzów a tak najwyżej na 4 i 3 mecze z czego nasi przeciwnicy maja trudne mecze a My zamykamy starciem z Napoli.

Boże dopomórz!

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 19:54

Znowu wyniki dla nas :( Udine przegrało i niezależnie od wyniky Romy jeśli pokonamy Lazio będziemy mieć tylko 4 pkt straty do CL. A gdybyśmy nie sfrajerzyli ostatnio mogło by być tylko 2 pkt...no właśnie mogło :angry:

PS.Na Olimpico w Rzymie gramy dobrze więc może uda się coś ugrać ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 20:59

wchodzę na livescore'a, klikam na Italy i... tak jakbym widział wielki napis "for Juve". Ktoś za tegoroczne frajerstwo powinien zapłacić.

Odnośnie meczu: zatrzymać Hernanesa, trzymać Mottę z dala od boiska i wystrzegać się bezsensownych dośrodkowań - to moim zdaniem furtka do sukcesu.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 22:39

Nasi zawodnicy to Faje, bo rozumiem gdyby wyniki siadły nam raz albo dwa, ale praktycznie co kolejkę wszyscy grają pod nas. W takiej sytuacji powinni się nauczyć jednego, żeby grać do końca i na 100% w każdym meczu! Gdyby nie brak motywacji bylibyśmy już spokojni o LM.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 22:49

Wszystko wskazuje na to, że frajerstwo wszystkich wykorzysta roma,ktora gra do 95 min. gdzie właśnie w tej minucie rozbila udine i przed chwilą bari....gra sie do konca, czego oni są idealnym przykladem i po takim beznadziejnym sezonie mogą ponownie zagrać w LM.
A my? Sezon po catanii sie juz calkowicie zakończył. Możemy napisać o sobie książkę pt.,,Jak nie awnasować do LM''.Sfrajerzyliśmy się na maksa, nie mamy charakteru, a jaja ma może z 3 zawodników. Szkoda gadać. Pozostaje żal...bo szans było nie 2,3 tylko przynajmniej 7,8 :? Żal bo taki sezon bardzo się na nas niestety odbije...

Obrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 22:55

no nam tylko 1 mecz udał sie wygrac w koncowce z Lazio...., Roma oprocz tego z Udine czy dzis miala jeszcze np z Lecce czy z Cesena ... dla mnie Roma to mega farciarze, tak ich za to nie lubie ze szok, ilez mozna miec łaskawość od losu.... tak jak dzis w sumie to Bari powinno nawet wygrywac a wygrywa Roma, w Juve jest czesto odwrotnie, to Juve zasluguje na pkt a dostaje je rywal...

dlatego jesli mialbym wybierac, to wole zeby Juve nie awansowalo do LM, tracac np 5-6 pkt a nie gdyby okazalo sie ze na koniec sezonu zabraklo 1 badz 2 pkt.. dlatego juz chyba wolalbym zeby jutro wygralo Lazio i dzieki czemu oddaliło Romę od Lm .. chociaz jak ktos dobrze zauwazyl zajac 4 miejsce, to jeszcze nic, bo tam czekaja np Bayern Lyon albo Man City.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 22:57

No tak, ale pamiętaj Dragon , że za Siwego Roma też zaliczyła kilka fenomenalnych wtop, a porażka z 3:0 na 3:4 z Genoą, bez komentarza, No, a co do reszty to wszystko się zgadza. Liga była słaba, a my i tak nie daliśmy rady. Oprócz kiepskiego trenera ,zaważyli też zawodnicy i ich brak ikry, staranności, zaangażowania w grze. Dla nas ewentualny awans Romy do eliminacji to by była zła okoliczność oczywiście.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 23:41

rammstein pisze:no nam tylko 1 mecz udał sie wygrac w koncowce z Lazio...., Roma oprocz tego z Udine czy dzis miala jeszcze np z Lecce czy z Cesena ... dla mnie Roma to mega farciarze, tak ich za to nie lubie ze szok, ilez mozna miec łaskawość od losu.... tak jak dzis w sumie to Bari powinno nawet wygrywac a wygrywa Roma, w Juve jest czesto odwrotnie, to Juve zasluguje na pkt a dostaje je rywal...

dlatego jesli mialbym wybierac, to wole zeby Juve nie awansowalo do LM, tracac np 5-6 pkt a nie gdyby okazalo sie ze na koniec sezonu zabraklo 1 badz 2 pkt.. dlatego juz chyba wolalbym zeby jutro wygralo Lazio i dzieki czemu oddaliło Romę od Lm .. chociaz jak ktos dobrze zauwazyl zajac 4 miejsce, to jeszcze nic, bo tam czekaja np Bayern Lyon albo Man City.
Nie wiem czy to aby na pewno fart. Obawiam się że to raczej determinacja, wola walki a także przygotowanie kondycyjne. Co zaś się tyczy tego, że Juventus nie wygrywał spotkań, w których zasługiwał na zwycięstwo - pijesz do ostatniego spotkania z Catanią? Tam to akurat Stara Dama na trzy punkty nijak nie zasługiwała. A już ta pamiętna kontra 4 vs 2 i sposób, w jaki została zmarnowana to dla mnie tak, jakby oni dobrowolnie zrezygnowali ze zwycięstwa. Catania pokazała charakter i wydaje mi się, że porażka byłaby dla zespołu z Sycylii krzywdząca, bo tego dnia Juventus nic lepszego od nich nie pokazał.
Tym, co odróżnia dobre zespoły i dobrych trenerów od słabych jest umiejętność wygrania nawet wtedy, kiedy nie idzie. Ileż to razy za Mourinho Inter grał padakę, męczył się potwornie z jakimiś outsiderami, ale koniec końców wywoził trzy punkty. W tym sezonie z kolei Milan (myślę że nazwanie go Mistrzem Włoch jest już w tym momencie słuszne) wielokrotnie pokazywał charakter. Jak szło to ładowali trzy, cztery gole, a jak nie szło, to tak jak w rewanżu z Juventusem albo jak dzisiaj, z reguły znajdywał się ktoś, kto tą decydującą bramkę wsadził, choćby miał to być Flamini czy Gattuso.
Co zaś się tyczy meczu z Lazio - ja prognozuję porażkę. Po pierwsze dlatego, że Juventus jest za słabym zespołem, żeby mógł śrubować taką serię bez porażki. Dwa, Lazio jest za silnym zespołem, żeby teraz przegrać drugi mecz z rzędu. Trzy, Juventus gra w tym sezonie seriami - ostatnio miał zadziwiająco długą serię meczów dobrych, bo aż trzy razy wygrał, więc teraz co najmniej po trzech meczach powinien się kibicom Starej Damy nóż otwierać w kieszeni. Cztery, jeżeli Juventus w tym roku wygryw, to są to z reguły zwycięstwa pyrrusowe. Na pokonaniu Interu najbardziej skorzystał Milan, pokonanie Romy więcej dało jej rywalom w wyścigu po LM niż nam, ostatnia seria trzech wygranych nie spowodowała żadnego awansu w tabeli. Jeżeli okoliczności są takie, że ewentualne zwycięstwo faktycznie coś by dało, to z reguły ono nie następuje. Zresztą uważam że ta porażka może być nam na rękę - sprowadzi na ziemię najbardziej niepoprawnych optymistów, którzy wierzą w LM, a zarządowi uzmysłowi, że trener nie wywiąże się z przedsezonowych obietnic i zacznie szukać następcy Delneriego.

malina

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 18:55

Jak wygramy 4 ostatnie mecze do LM jest nasza!!!!FORZA JUVE

2 POST:

Udinese-SS Lazio x
AS Roma-AC Milan 2
SS Lazio Rzym-FC Genoa 1893 1x
Catania Calcio-AS Roma x2
US Lecce-SS Lazio Rzym 1x o utrzymanie
Udinese Calcio-AC Milan x2
AS Roma- Sampdoria Genua 1x o utrzymanie

Nie takie cyrki już w Serie A były:)

Gość

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 19:29

malina pisze:Udinese-SS Lazio x
AS Roma-AC Milan 2
SS Lazio Rzym-FC Genoa 1893 1x
Catania Calcio-AS Roma x2
US Lecce-SS Lazio Rzym 1x o utrzymanie
Udinese Calcio-AC Milan x2
AS Roma- Sampdoria Genua 1x o utrzymanie

Nie takie cyrki już w Serie A były:)
Zapomniałeś o najważniejszym:

SS Lazio Rzym - Juventus 2

Ale trzeba przyznać, że obecny rozwój wydarzeń oraz terminarz ostatnich 3 kolejek powinien zmotywować naszych piłkarzy wystarczająco żeby walczyć o każdy metr boiska i o każdą piłkę "gryząc" przy tym murawę...

Wygrać 4 mecze, liczyć na zwycięstwo Udinese z Lazio, następnie na remis Lazio z Genoa albo Lecce i zwycięstwa Milanu z Udine i Roma...

Żal tyłek ściska, jak się pomyśli w jak głupi sposób traciliśmy punkty jakoś nie wiem czemu ale najbardziej boli mnie porażka z Bari na otwarcie sezonu, które teraz jest ostatnie...

diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 20:05

REMIS 1-1 lub SKROMNE ZWYCIĘSTWO LAZIO 1-0 i tyle w temacie.

p.s. Ciekawe ile razy Juventus musi dać ciała żebyście przestali wierzyć w tą Ligę Mistrzów??? do końca sezonu zostały 4 mecze i Juve zdobędzie w nich maksymalnie 5 pkt..

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 20:07

Jest sklad, ale nie z oficjalnej, tylko z gazzetta.it, wiec moga byc bledy:

Buffon - Motta, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasic, Melo, Aquilani, Pepe - Matri, Del Piero.

Storari, Sorensen, Grygera, Barzagli, Traore, Salihamidzic, Toni.

Tez stawiam na remis ;/

Zablokowany