HipHopowa strona Forum.
- deszczowy
- Juventino
Hocus Pocus w Polsce? No no no... To nawet ja, który nie jestem raczej fanem takich brzmień, bym się może wybrał.
- aras191
- Juventino
jest już JEDNOŚĆ I REEDUKACJA teraz czekam tylko na nową płyte Chady!!!
a jak deszczowy Ci sie nie podoba Hemp Gru to nie słuchaj złota płytka jest i o to chodzi a Wilku niech wygląda jak wygląda w rapie liczy sie muzyka nie wygląd pewnie jak by był czarny byś był pod jarany
a jak deszczowy Ci sie nie podoba Hemp Gru to nie słuchaj złota płytka jest i o to chodzi a Wilku niech wygląda jak wygląda w rapie liczy sie muzyka nie wygląd pewnie jak by był czarny byś był pod jarany
- Fonczek1947
- Juventino
Słuchaliście już grube jointy 2? ;] Super płytka, znaczy 3 płytki ;D
- kedzior1392
- Juventino
Ja słuchałem, nie podoba mi się. Nie lubię takich jakby grubych bitów. Jedyny kawałek który mnie zmiażdżył to Jasna Liryka - Joint Show. Nic więcej nie wpadło mi w ucho. Po co aż 3 płytki? Słaba płyta. Wcześniejsze były lepsze.Fonczek1947 pisze:Słuchaliście już grube jointy 2? ;] Super płytka, znaczy 3 płytki ;D
W ogóle Jasna Liryka robi kawałek co roku na płytę Propaganji, ale porządny. Miażdżą, ale płyty nie wydadzą chyba nigdy, a szkoda.
- kedzior1392
- Juventino
A co myślicie o nowej płycie Zeusa - "Zeus, jak mogłeś?"
Jak dla mnie totalnie inna od poprzednich płyt. Poziom jest, ale tytuł płyty praktycznie wykrzyczałem słysząc wstęp do kawałku "Jesteśmy źli".
Sam Zeus wypowiadał się, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jak dla mnie zdecydowanie tak.
Jak dla mnie totalnie inna od poprzednich płyt. Poziom jest, ale tytuł płyty praktycznie wykrzyczałem słysząc wstęp do kawałku "Jesteśmy źli".
Sam Zeus wypowiadał się, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jak dla mnie zdecydowanie tak.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Super płytka... Rozumiem ,że każdy może mieć swój gust, ale co Ci się tam podoba? W większości to biedne bity robione na jedno kolano. Jest kilka fajnych tracków, ale bez rewelacji.Fonczek1947 pisze:Słuchaliście już grube jointy 2? ;] Super płytka, znaczy 3 płytki ;D
- deszczowy
- Juventino
Nie doczytałeś chyba tego, co pisałem wyżej o rapiearas191 pisze:jest już JEDNOŚĆ I REEDUKACJA teraz czekam tylko na nową płyte Chady!!!

PS. "Podjarany" piszemy łącznie.
- Szilgu
- Juventino
Mimo, że to koniec kwietnia to dla mnie kandydat na płytę roku (obok Mesa). Sam pomysł świetny, płyta bardzo zróżnicowana. Juz nie tylko zalatują funkiem, a 'Jesteśmy źli' punk-rockiem, "Lato w mieście Łodź" nawet jakieś bluesowate, 'Move Yo Me" natomiast oldskulowe disco. Tekstowo też genialnie, 99942(czy jakoś tak) naprawdę genialna narracja z punktu widzenia asteroidy, 'Jesteśmy źli' i krytyka kościoła, czy 'Uchylone drzwi' czyli opowieść maniaka. Gdyby nie kilka niepotrzebnych kawałków na płycie, byłaby po prostu genialna. Jeśli Mes ją przeskoczy to tylko tym, że Zeus nie bardzo potrafił się wypromować (akcja z grzywką była głupotą i tylko wyselekcjonował fanów).kedzior1392 pisze:A co myślicie o nowej płycie Zeusa - "Zeus, jak mogłeś?"
- Andryk
- Juventino
nie dotrwałem do końca, niestety. Lista gości ciekawa... fajne komentarze pod video- że jeden z typów się tam sprzedałPajo1906 pisze:7 Maja Premiera Płyty Emblemat - Jedna miłosc, jedna więź
Videopromo
Będzie bomba, sprawdzać!

- jarmel
- Redaktor
A ja odniosłem inne odczucie. Jak dla mnie płyta mocno naciągana. Wyszedł jakiś taki dziwny styl, na pewno czysty hip hop to to nie jest o czym już wspominał Szikit.Szikit pisze:Mimo, że to koniec kwietnia to dla mnie kandydat na płytę roku (obok Mesa). Sam pomysł świetny, płyta bardzo zróżnicowana. Juz nie tylko zalatują funkiem, a 'Jesteśmy źli' punk-rockiem, "Lato w mieście Łodź" nawet jakieś bluesowate, 'Move Yo Me" natomiast oldskulowe disco. Tekstowo też genialnie, 99942(czy jakoś tak) naprawdę genialna narracja z punktu widzenia asteroidy, 'Jesteśmy źli' i krytyka kościoła, czy 'Uchylone drzwi' czyli opowieść maniaka. Gdyby nie kilka niepotrzebnych kawałków na płycie, byłaby po prostu genialna. Jeśli Mes ją przeskoczy to tylko tym, że Zeus nie bardzo potrafił się wypromować (akcja z grzywką była głupotą i tylko wyselekcjonował fanów).kedzior1392 pisze:A co myślicie o nowej płycie Zeusa - "Zeus, jak mogłeś?"
Po pierwszych przesłuchaniach wpadło mi w ucho "Wariat pośrod świrów" i "Jesteśmy źli", reszta na pierwszy rzut oka jakaś taka nijaka.
Początek płyty zrobił na mnie spore wrażenie, ciekawe intro, później dwie wspomniane wyżej piosenki, ale im dalej tym bardziej męczy mnie ta płyta, no ale to tylko moje odczucie
#AllegriOut
- sk1le
- Juventino
Słucha ktoś horrorcoru? Znacie raperów, którzy tworzą ten gatunek rapu?
Ja osobiście polecam Sutter Kain'ea, Necro, Flatlinerz, KidCrusher, Goretex, Brotha Lynch Hung, Esham.
A z PL polecam: Psycho-Clan, A.J.K.S no i oczywiście Słonia, który chyba jest najbardziej rozpoznawalnym polskim raperem, który tworzy horrorcore.
PS. Jeszcze Miuosh
Ja osobiście polecam Sutter Kain'ea, Necro, Flatlinerz, KidCrusher, Goretex, Brotha Lynch Hung, Esham.
A z PL polecam: Psycho-Clan, A.J.K.S no i oczywiście Słonia, który chyba jest najbardziej rozpoznawalnym polskim raperem, który tworzy horrorcore.
PS. Jeszcze Miuosh
- jarmel
- Redaktor
Właśnie dzisiaj pierwszy raz spotkałem się z tym. Na szybko przesłuchałem paru przedstawicieli i Necro wpadł mi do ucha.
W sumie to bardzo oryginalne, ale jakoś nie moje klimaty
A natrafiłem na to właśnie przez wspomnianego wyżej Zeusa, na tej nowej płycie umieścił track, który chyba miał być horrorcorem. Ale chyba nie wyszło, jak na mnie to wygląda jak jakieś rapujące emo :roll: Klik
W sumie to bardzo oryginalne, ale jakoś nie moje klimaty

A natrafiłem na to właśnie przez wspomnianego wyżej Zeusa, na tej nowej płycie umieścił track, który chyba miał być horrorcorem. Ale chyba nie wyszło, jak na mnie to wygląda jak jakieś rapujące emo :roll: Klik
#AllegriOut
- Szilgu
- Juventino
Może to dlatego, że mi się podoba, kiedy raper odchodzi lekko od czystego hh, probuje czegos nowego. Tak jak podoba mi się podśpiewywanie Mesa, tak samo trafiają do mnie eksperymenty Zeusa.jarmel pisze:A ja odniosłem inne odczucie. Jak dla mnie płyta mocno naciągana. Wyszedł jakiś taki dziwny styl, na pewno czysty hip hop to to nie jest o czym już wspominał Szikit.Szikit pisze:Mimo, że to koniec kwietnia to dla mnie kandydat na płytę roku (obok Mesa). Sam pomysł świetny, płyta bardzo zróżnicowana. Juz nie tylko zalatują funkiem, a 'Jesteśmy źli' punk-rockiem, "Lato w mieście Łodź" nawet jakieś bluesowate, 'Move Yo Me" natomiast oldskulowe disco. Tekstowo też genialnie, 99942(czy jakoś tak) naprawdę genialna narracja z punktu widzenia asteroidy, 'Jesteśmy źli' i krytyka kościoła, czy 'Uchylone drzwi' czyli opowieść maniaka. Gdyby nie kilka niepotrzebnych kawałków na płycie, byłaby po prostu genialna. Jeśli Mes ją przeskoczy to tylko tym, że Zeus nie bardzo potrafił się wypromować (akcja z grzywką była głupotą i tylko wyselekcjonował fanów).kedzior1392 pisze:A co myślicie o nowej płycie Zeusa - "Zeus, jak mogłeś?"
Po pierwszych przesłuchaniach wpadło mi w ucho "Wariat pośrod świrów" i "Jesteśmy źli", reszta na pierwszy rzut oka jakaś taka nijaka.
Początek płyty zrobił na mnie spore wrażenie, ciekawe intro, później dwie wspomniane wyżej piosenki, ale im dalej tym bardziej męczy mnie ta płyta, no ale to tylko moje odczucie
Radzę jednak spróbować parę razy przesłuchać inne kawałki, bo płyta za pierwszymi kilkoma odsłuchaniami też średnio mi przypadła.