Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2011, 20:15

Fonczek1947 pisze:No to Roma zrobiła nam prezent :) Obyśmy tylko jutro wygrali i napoli rozniosło Udine...
Udinese jutro bez Di Natale i Sancheza. Napoli u siebie (prawie :P) niepokonane, a kurs na Błękitnych 1.70. 200 zł na nich poszło z mojej strony.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:47

pan Zambrotta pisze:
stahoo pisze:
FalsoVero pisze:
Co z tego jeżeli MU nawet bez CR sobie świetnie radzą? Każdego zawodnika można zastąpić.
To, że musieli go opchnąć, żeby łatać budżet, mimo amerykańskich właścicieli.
Nie musieli w cale go sprzedawać. Nie dorabiaj do tego jakiś teorii, bo kazdy klub ma długi. Tylko głupiec nie sprzedałby jednego piłkarza za 94 mln euro.
WCALE.
Szkoda mi Udinese, bo zobaczylbym ich w LM, bo ladnie i ofensywnie graja, ale niestety, albo oni albo my. Powątpiewam by udalo im i nam sie wyprzedzic Inter. :cry:
A jesli chodzi o Scudetto, trzymam za Napoli.
A co do Romy, czy ktos ogarniety wie, jakie sa ich cele transferowe? :D

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 15:24

United sprzedali Ronaldo bo takie było życzenie jego samego chyba. Moim zdaniem, jedna i druga strona dobrze na tym wyszła. Łatanie budżetu nie miało tu wiele do rzeczy.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 17:04

Dobry Mudżyn pisze:Szkoda mi Udinese, bo zobaczylbym ich w LM, bo ladnie i ofensywnie graja, ale niestety, albo oni albo my. Powątpiewam by udalo im i nam sie wyprzedzic Inter. :cry:
Zabraliby ostatnie 4 miejsce dla Italii w najbliższych latach, komuś kto mógłby więcej w LM namieszać. Sanchez zostanie sprzedany, Inler pewnie też, pewnie jeszcze ktoś odejdzie, Di Natale się obsra jak na każdym większym turnieju, a zanim ich nowi Murzyni i Latynosi, sprowadzeni dzięki - co by nie mówić - bardzo dobrej sieci skautingu zatrybią, to Udinese już dawno odpadnie z LM, o ile się w ogóle zakwalifikuje. Tak samo jak z przerażeniem patrzyłem, że to jednak Sampdoria zdobyła 4 miejsce w ostatnim sezonie, a nie Palermo. Może Palermo wielkiego szału by w LM nie zrobiło, ale Zamparini, który marzy od kilku lat o grze w tych rozgrywkach, na pewno by nie sprzedał swoich gwiazd, a w euforii pewnie, wydałby ile by mógł. Póki co to najbliżej 4 miejsca jest Lazio, a Roma wyprzedza nas o 1 punkt, więc na pewno nie albo my albo gracze z Udine.

EDIT:
De Rossi pisze:Udinese jutro bez Di Natale i Sancheza. Napoli u siebie (prawie :P) niepokonane, a kurs na Błękitnych 1.70. 200 zł na nich poszło z mojej strony.
:prochno:

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 12:44

http://www.asroma.pl/index.php?id=6352

Tak szperam sobie po stronie Rzymian i natrafiam na dość ciekawą wiadomość. Amerikan obiecywał wielkie transfery, a może się okazać, że sam ze swojej sakiewki da "marne" 25,30mln€ . Powtórka z United ?

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 12:46

samy pisze:http://www.asroma.pl/index.php?id=6352

Tak szperam sobie po stronie Rzymian i natrafiam na dość ciekawą wiadomość. Amerikan obiecywał wielkie transfery, a może się okazać, że sam ze swojej sakiewki da "marne" 25,30mln€ . Powtórka z United ?
Roma nigdy wiele nie wydawała a 30 mln to wcale nie jest tak mało. Miał im dać od razu 100 mln jak te głupie szejki? Nie chce szaleć za bardzo i dobrze dla niego.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 13:03

Mietson pisze:

Roma nigdy wiele nie wydawała a 30 mln to wcale nie jest tak mało. Miał im dać od razu 100 mln jak te głupie szejki? Nie chce szaleć za bardzo i dobrze dla niego.

Skoro obiecuje wielkie góry i wspaniałych piłkarzy, to daje na to pieniądze. Skład Romy potrzebuje przebudowy a bez dużych pieniędzy możliwe to nie będzie.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 13:14

samy pisze:Skoro obiecuje wielkie góry i wspaniałych piłkarzy, to daje na to pieniądze. Skład Romy potrzebuje przebudowy a bez dużych pieniędzy możliwe to nie będzie.
Skład Romy akurat nie potrzebuje przebudowy a 2-3 dobrych piłkarzy, jakich Moggi zwykł nazywać mistrzami :) Za 30 mln to da się zrobić, jeśli sprzedadzą kogoś z obecnych zawodników.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 13:23

Mietson pisze:
:smile: Ciekawe że jak chodzi o Juve to takie 30 mln to jest ochłap, a Elkann ze 100 mln nie jest wyczekiwany jak szaleniec, a jako normalna kwota jaka jest nam potrzebna :)
Mietson pisze:1. Roma jest na tą chwilę jednak lepsza od Juve i nie ma takich cudaków jak Motta w pierwszym składzie.
2. My z miejsca musimy jeszcze wydać przynajmniej te 26 mln na parę napastników (zostaje jeszcze kwestia Alberta i Pepeusza), oni mają wszystkich na własność (poza Borriello, który nie wiadomo czy zostanie).
3. Juve jest popularniejszym klubem i oczekiwania kibiców są większe.
4. Nie wiem jak inni, ja nigdy nie sądziłem, że 100 mln to jest normalna kwota.
2. Masz trochę racji z tymi wypożyczeniami.
1., 3. Niewiele mają sytuację lepszą od nas a ambicje a zwłaszcza oczekiwania podobne. To nie Udinese.
4. Nie wiem kto to pisał, ale ogólnie krąży opinia że potrzeba ze 100 mln na transfery, nie mówię, że by się kaska nie przydała.
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2011, 13:58 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 13:28

Mietson pisze:Skład Romy akurat nie potrzebuje przebudowy a 2-3 dobrych piłkarzy, jakich Moggi zwykł nazywać mistrzami Za 30 mln to da się zrobić, jeśli sprzedadzą kogoś z obecnych zawodników.

2,3 piłkarzy to potrzeba na samą obrone, a jeżeli odejdzie Mexes to już będzie w defensywie tragedia . A jest jeszcze pomoc i atak. Jeśli kogoś sprzedadzą ? Oprócz Meneza, Vucinicia czy De Rossiego nie widze tam piłkarzy, którzy mogliby odejść za jakieś ciekawe pieniądze, a żeby sprzedać np Czarnogórca, to też trzeba mieć dla niego zastępce- pewnego zastępce.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 13:31

@D@$ pisze: :smile: Ciekawe że jak chodzi o Juve to takie 30 mln to jest ochłap, a Elkann ze 100 mln nie jest wyczekiwany jak szaleniec, a jako normalna kwota jaka jest nam potrzebna :)
1. Roma jest na tą chwilę jednak lepsza od Juve i nie ma takich cudaków jak Motta w pierwszym składzie.
2. My z miejsca musimy jeszcze wydać przynajmniej te 26 mln na parę napastników (zostaje jeszcze kwestia Alberta i Pepeusza), oni mają wszystkich na własność (poza Borriello, który nie wiadomo czy zostanie).
3. Juve jest popularniejszym klubem i oczekiwania kibiców są większe.
4. Nie wiem jak inni, ja nigdy nie sądziłem, że 100 mln to jest normalna kwota.
samy pisze:2,3 piłkarzy to potrzeba na samą obrone, a jeżeli odejdzie Mexes to już będzie w defensywie tragedia . A jest jeszcze pomoc i atak. Jeśli kogoś sprzedadzą ? Oprócz Meneza, Vucinicia czy De Rossiego nie widze tam piłkarzy, którzy mogliby odejść za jakieś ciekawe pieniądze, a żeby sprzedać np Czarnogórca, to też trzeba mieć dla niego zastępce- pewnego zastępce.
Im potrzeba w zasadzie TYLKO piłkarzy na obronę. Może rezerwowy stoper (za Mexesa) i ktoś na bok obrony. Pomoc prezentuje się solidnie bo jest w środku Pizarro, De Rossi, Simplicio i Perotta na skrzydła Vucinic, Taddei i Menez a w ataku Borriello, Totti.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2011, 13:42

Mietson pisze:
Im potrzeba w zasadzie TYLKO piłkarzy na obronę. Może rezerwowy stoper (za Mexesa) i ktoś na bok obrony. Pomoc prezentuje się solidnie bo jest w środku Pizarro, De Rossi, Simplicio i Perotta na skrzydła Vucinic, Taddei i Menez a w ataku Borriello, Totti.
Widziałeś jak grają Juan, Cassetti, Perrotta, Taddei, Vucinić czy Borriello ? Na pewno nie tak, jak powinni grać w drużynie aspirującej do gry w Lidze Mistrzów. Ta kadra jest wypalona, jedni są ciency, inni w klubie się zatracili, inni popadli w konflikt z trenerem. I tyle zostało z solidności w pomocy czy ataku.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 14:53

Mietson pisze: Im potrzeba w zasadzie TYLKO piłkarzy na obronę. Może rezerwowy stoper (za Mexesa) i ktoś na bok obrony. Pomoc prezentuje się solidnie bo jest w środku Pizarro, De Rossi, Simplicio i Perotta na skrzydła Vucinic, Taddei i Menez a w ataku Borriello, Totti.
Wymienieni tu pilkarze oprocz Tottiego sa cieniami samych siebie.
Pizarro po kontuzji nie bierze na swoje barki rozgrywanie...
De Rossi popelnia coraz wiecej nie wymuszonych bledow...
Simplico wgl. mnie w pierszej kolejnosci do sprzedania...
Perrotta jak zwykle sie stara ale nie zawsze wychodzi...
Vucinic ostatnio mistrz nie strzelania setek...
Taddei juz jest za stary, potrzeba nowej krwi na skrzydlo...
Menez konflikt z Montella...
Borriello juz nie pamietam kiedy strzelil gola...
Totti po raz kolejny odrodzil sie i kazdy mogl zobaczyc jak Roma wyglada bez niego w polfinale CI z Interem.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2011, 14:55 przez pawełek89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 20:46

pawełek89 pisze:
Mietson pisze: Im potrzeba w zasadzie TYLKO piłkarzy na obronę. Może rezerwowy stoper (za Mexesa) i ktoś na bok obrony. Pomoc prezentuje się solidnie bo jest w środku Pizarro, De Rossi, Simplicio i Perotta na skrzydła Vucinic, Taddei i Menez a w ataku Borriello, Totti.
Wymienieni tu pilkarze oprocz Tottiego sa cieniami samych siebie.
Pizarro po kontuzji nie bierze na swoje barki rozgrywanie...
De Rossi popelnia coraz wiecej nie wymuszonych bledow...
Simplico wgl. mnie w pierszej kolejnosci do sprzedania...
Perrotta jak zwykle sie stara ale nie zawsze wychodzi...
Vucinic ostatnio mistrz nie strzelania setek...
Taddei juz jest za stary, potrzeba nowej krwi na skrzydlo...
Menez konflikt z Montella...
Borriello juz nie pamietam kiedy strzelil gola...
Totti po raz kolejny odrodzil sie i kazdy mogl zobaczyc jak Roma wyglada bez niego w polfinale CI z Interem.
No to trochę fail z mojej strony :smile: A Simplicio to jestem zaskoczony bo on często wpisywał się na listę strzelców i ogólnie wydawało mi się, że on akurat dobrze grał.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2011, 23:58

Dzieki mu za Derby. A tak pozatym to Simplicio wedlug mnie nie trafiony transfer czesto spowalnia gre,nie angazuje sie w defensywe ile Roma stracila goli bo mu przeciwnik uciekl no i czesto jego podania nie trafiaja do adresata.Po tym jak Ranieri zrezygnowal Simplicio grzeje lawe.

Obrazek
ODPOWIEDZ