Prawo jazdy

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2010, 00:25

:dance:
Udało się dzisiaj, WORD Lublin, za drugim razem. Za pierwszym zapomniałem o kierunkowskazach przy zawracaniu, dziś już poszło :D W sumie słyszałem różne legendy o egzaminatorach, ale miałem to szczęście, że nie trafiłem na jakichś ekstremalnych chamów. Ten za drugim razem był trochę sztywno-urzędowy, ale może pomogło mi się to bardziej skupić. W każdym razie przeszedłem chyba największy stres w życiu i cholernie się cieszę, że już koniec jazdy z [L] na dachu :prochno:

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2010, 11:16

Dumnym posiadaczem prawa jazdy jestem od roku. Cała nauka jazdy jak i sam egzamin są rzeczami, do których chyba najmniej w życiu tęsknię.
Za pierwszym razem przeżywałem chyba największy stres w swoim życiu, co jest swego rodzaju paradoksem, bo niezdanie nie powoduje jakichś większych konsekwencji, co innego np. matura, do której podszedłem na o wiele mniejszym luzie. Testy poszły elegancko, potem wyczekałem jakieś 40 min, aż mnie zawołali, po czym udałem się do swojej elki. Egzaminator wydał mi się kubek w kubek podobny do mojego nauczyciela infy z liceum, którego darzyłem średnią sympatią ze względu na wredny charakter. Na wyglądzie fizycznym podobieństwa się nie skończyły.
Koniec końców egzamin oblałem jakieś 5-10 min przed końcem. Jakieś mohery stojące na pasach nie mogły się zdecydować na przejście, pomimo kilku okazji. Zdecydowały się, gdy byłem już prawie na przejściu. Oszołomiony nie zdążyłem zareagować. "Pan się tam zatrzyma, przesiądziemy się."

Za drugim razem obyło się bez większych trudności.
A na własnym przykładzie powiem, że człowiek prawdziwą naukę jazdy rozpoczyna dopiero po zdaniu egzaminu. Wcześnie jedynie przygotowuje się do zdania.

Pozdrawiam wszystkich kursantów!

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2010, 22:56

Witam
Jutro mam egzamin z prawka , mam takie pytanie . Chce jako ubezpieczenie wziasc kase na 2 egzamin , ale nie wiem czy starczy wziasc kase , czy musze znowu wziasc wszystkie dokumenty na ten egzamin , najbardziej rozchodzi mi o to , czy trzeba znowu przynies 2 zdjecia ?

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 września 2010, 23:08

Raaja pisze:Witam
Jutro mam egzamin z prawka , mam takie pytanie . Chce jako ubezpieczenie wziasc kase na 2 egzamin , ale nie wiem czy starczy wziasc kase , czy musze znowu wziasc wszystkie dokumenty na ten egzamin , najbardziej rozchodzi mi o to , czy trzeba znowu przynies 2 zdjecia ?
Tylko kasiorka.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2010, 08:40

Mam prawko od 7 miesięcy. Zdałem za drugim razem. I mam jedną radę dla zdających - przed egzaminem weźcie sobie 2-3 godziny jazd doszkalających i przećwiczcie wszystko jeszcze raz. Mi to pomogło i zdałem właściwie bez stresu i żadnych problemów.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2010, 12:24

wagner pisze:nie zdałem :( "to był mój pierwszy raz" :( teraz będę miał drugie podejście dopiero za . . . 2 tygodnie :doh:
zdałem za 2 :happy: , dziękuje dobranoc :smile:

Madzia:)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2011, 20:41

Kilka nowinek z tematyki prawka. Najpierw to co już weszło w życie odnośnie prędkości i fotoradarów:

http://www.naukajazdy.pl/aktualnosci/14 ... _3623.html

A tu zmiany, które częściowo zostały już wprowadzone i projekty, które pójdą jeszcze pod głosowanie:

http://www.naukajazdy.pl/aktualnosci/zm ... _3631.html

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2011, 20:59

Madzia:) pisze:Kilka nowinek z tematyki prawka. Najpierw to co już weszło w życie odnośnie prędkości i fotoradarów:

http://www.naukajazdy.pl/aktualnosci/14 ... _3623.html

A tu zmiany, które częściowo zostały już wprowadzone i projekty, które pójdą jeszcze pod głosowanie:

http://www.naukajazdy.pl/aktualnosci/zm ... _3631.html
:happy: To mi się podoba, wprawdzie dla mnie i tak 150 km/h na autostradzie to za mało ale fajnie, że podnieśli limit prędkości. I pomysł z radarami też bardzo mądry, bo nareszcie ich podstawowym celem będzie bezpieczeństwo na drogach a nie nabijanie kasy.

Madzia:)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2011, 10:50

A teraz dosyć ważna informacja dla osób które niedługo zdają: zmieniła się baza pytań, zaktualizowano dotychczasowe pytania i dodano kilkadziesiąt nowych. Zmianie ulega 47 pytań, zaś 88 będzie całkiem nowych. Ale dotyczy to sumy pytań obowiązujących na wszystkie kategorie. W kategorii B, czyli najpopularniejszej (samochód osobowy) zmieni się ok. jedna trzecia pytań.Sytuacja jest dosyć dziwna ponieważ wcześniej nie było dokładnych informacji na ten temat i kursanci zdający w poniedziałek 03 stycznia byli mocno zaskoczeni nową bazą.

Plik ze zmienionymi pytaniami:

http://hotfile.com/dl/93966647/6fdf46e/ ... ny.pdf.htm

Pełna baza pytań jest na stronach ministerstwa infrastruktury

http://www.mi.gov.pl/2-48246a2fa006e-1792131.htm

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2011, 14:15

Zdałem za drugim :!: :!: :!:

Nie macie pojęcia jak się cieszę, radość porównywalna do finału LM z 96' roku. Idę to oblać :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2011, 14:21

ewerthon pisze:Zdałem za drugim :!: :!: :!:

Nie macie pojęcia jak się cieszę, radość porównywalna do finału LM z 96' roku. Idę to oblać :)
Gratulacje :) Ja też za drugim. Też się tym na początku niesamowicie jarałem a potem mi przeszło bo nic z tego nie mam. Nie mam samochodu i na początku trochę pożyczałem od starych ale teraz to od 4 miesięcy nie prowadziłem ani razu :(

arszawin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2011, 21:27

Ja mam jutro egzamin na B.Trzymajcie kciuki :ok:

EDIT: obłalem kuchnia -.-

arszawin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2011, 17:54

EDIT: Zdałem za 3 razem.Bo w końcu przejechałem wzniesienie na placu co wcześniej mi się nie udało.I jest Gitara :dance:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2011, 21:52

Mietson pisze:Gratulacje :) Ja też za drugim. Też się tym na początku niesamowicie jarałem a potem mi przeszło bo nic z tego nie mam. Nie mam samochodu i na początku trochę pożyczałem od starych ale teraz to od 4 miesięcy nie prowadziłem ani razu :(
Prawko to nie plastik, który się nosi w portfelu. Albo jeździsz i masz obycie, albo nie. Bez sensu trochę takie zachowanie.

Zdałem za pierwszym. Normalnie. Jestem fajny.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2011, 21:56

pan Zambrotta pisze:
Mietson pisze:Gratulacje :) Ja też za drugim. Też się tym na początku niesamowicie jarałem a potem mi przeszło bo nic z tego nie mam. Nie mam samochodu i na początku trochę pożyczałem od starych ale teraz to od 4 miesięcy nie prowadziłem ani razu :(
Prawko to nie plastik, który się nosi w portfelu. Albo jeździsz i masz obycie, albo nie. Bez sensu trochę takie zachowanie
A dlaczego nie? Miałem czas a później czasu na te 30 godzin jeżdżenia może zabraknąć. Poza tym, ostatnio mam tych okazji trochę więcej, więc jakieś obycie mam. Tym bardziej, że zamierzam właśnie teraz szukać roboty jako jakiś kierowca/dostawca.

ODPOWIEDZ