Nowy Trener?
- Vimes
- Juventino
Mam na myśli to, że oprócz tortu (pogarszający się poziom sportowy ligi), brakuje również wisienki (ładnych stadionów). Inaczej mówiąc - nie mamy odpowiednich łakoci, żeby skusić Villasa-Boasa.deszczowy pisze:Co masz, madmo, na mysli, pisząc, że? Bo nie do końca czaję?Vimes pisze:Serie A to coraz słabsza liga nie tylko pod względem sportowym, ale i infrastrukturalnym.
Lippi nadwyrężył swoją reputację na mistrzostwach świata, ale i tak wolę go od Manciniego, Spallettigo czy Mazzarriego. Chociaż nie bardzo wierzę w jego przyjście. Miał już swoją okazję, żeby odegrać rolę rycerza w lśniącej zbroi ratującego Juventus przed przeciętniactwem i z niej nie skorzystał.stahoo pisze:Ja go też średnio chcę. Obawiam się jeszcze większego nacisku na Ital-Juve (to już by osiagnęło kuriozalne rozmiary) i sprowadzenia wygasłych gwiazd z 2006 roku... :roll:pan Zambrotta pisze:Sam mam mieszane uczucia co do Lippiego. Skąd ten nagły przypływ sentymentu u niego? Wielokrotnie nas zalewał, teraz sam sie prosi. Czyżby na zachodzie nick nie chciał grande Marcello ?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=48081
Media niemieckie podają, że istnieje spore prawdopodobieństwo, że nowym szkoleniowcem Juventusu zostanie Louis van Gaal. Holender miałby rzekomo być w kontakcie z szefostwem Juve już od jakiegoś czasu. Przewiduje się, że mógłby podpisać 2-letni kontrakt z turyńskim zespołem. Sam trener jednak zapowiedział wcześniej, że po nieudanym sezonie w Bayernie chce odpocząć od piłki przez rok czasu.
Niby tylko plota, ale trener ze znakomitym doświadczeniem, w moim przynajmniej odczuciu lepsza alternatywa od Manciniego czy też szkoleniowca Napoli...
Media niemieckie podają, że istnieje spore prawdopodobieństwo, że nowym szkoleniowcem Juventusu zostanie Louis van Gaal. Holender miałby rzekomo być w kontakcie z szefostwem Juve już od jakiegoś czasu. Przewiduje się, że mógłby podpisać 2-letni kontrakt z turyńskim zespołem. Sam trener jednak zapowiedział wcześniej, że po nieudanym sezonie w Bayernie chce odpocząć od piłki przez rok czasu.
Niby tylko plota, ale trener ze znakomitym doświadczeniem, w moim przynajmniej odczuciu lepsza alternatywa od Manciniego czy też szkoleniowca Napoli...
- deszczowy
- Juventino
Czyli trener kieruje się nie szmalem, który mu zaoferują, ale tym, jak wygląda stadion? No cóż. Może miałem złe wyobrażenia.Vimes pisze:Mam na myśli to, że oprócz tortu (pogarszający się poziom sportowy ligi), brakuje również wisienki (ładnych stadionów). Inaczej mówiąc - nie mamy odpowiednich łakoci, żeby skusić Villasa-Boasa.deszczowy pisze:Co masz, madmo, na mysli, pisząc, że? Bo nie do końca czaję?Vimes pisze:Serie A to coraz słabsza liga nie tylko pod względem sportowym, ale i infrastrukturalnym.
Kwestia dyskusyjna. W każdym razie- ja jego nie chcę także.Vimes pisze:Lippi nadwyrężył swoją reputację na mistrzostwach świata, ale i tak wolę go od Manciniego, Spallettigo czy Mazzarriego. Chociaż nie bardzo wierzę w jego przyjście. Miał już swoją okazję, żeby odegrać rolę rycerza w lśniącej zbroi ratującego Juventus przed przeciętniactwem i z niej nie skorzystał.stahoo pisze:Ja go też średnio chcę. Obawiam się jeszcze większego nacisku na Ital-Juve (to już by osiagnęło kuriozalne rozmiary) i sprowadzenia wygasłych gwiazd z 2006 roku... :roll:pan Zambrotta pisze:Sam mam mieszane uczucia co do Lippiego. Skąd ten nagły przypływ sentymentu u niego? Wielokrotnie nas zalewał, teraz sam sie prosi. Czyżby na zachodzie nick nie chciał grande Marcello ?
- Vimes
- Juventino
Co dzień to nowa plota. Mam tylko nadzieję, że zarząd jak najszybciej dojdzie do wstępnego porozumienia z nowym trenerem i dyskretnie poprosi go o opinię w takiej sprawie jak transfer Aquilaniego.
Kurczę, deszczowy myślałem, że metafora jest łatwa do odczytania. Tort (pieniądze i poziom sportowy ligi) może spokojnie obyć się bez dodatku jakim jest wisienka (ładne stadiony) ale już sama wisienka, bez tortu to za mało. Jednak tort z wisienką prezentuje się lepiej, niż bez niej.deszczowy pisze:Czyli trener kieruje się nie szmalem, który mu zaoferują, ale tym, jak wygląda stadion? No cóż. Może miałem złe wyobrażenia.Vimes pisze:Mam na myśli to, że oprócz tortu (pogarszający się poziom sportowy ligi), brakuje również wisienki (ładnych stadionów). Inaczej mówiąc - nie mamy odpowiednich łakoci, żeby skusić Villasa-Boasa.deszczowy pisze:Co masz, madmo, na mysli, pisząc, że ? Bo nie do końca czaję?
Tak, ale poziomo sportowy i pieniądze łączą się z infrastrukturą. Myślicie, że to przypadek że Liga Angielska jest obecnie zdecydowanie najsilniejsza ? Oraz że Bundesliga tak się rozwija i staje się coraz lepszym produktem ? AKurat w tych 2 ligach są chyba najlepsze stadiony w Europie.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- deszczowy
- Juventino
Cholera go wie, właśnie zjadłem ostatni kawałek szwarcwaldzkiego i wisienkę zostawiłem, bo ich nigdy nie lubiłem jakoś.Vimes pisze:Co dzień to nowa plota. Mam tylko nadzieję, że zarząd jak najszybciej dojdzie do wstępnego porozumienia z nowym trenerem i dyskretnie poprosi go o opinię w takiej sprawie jak transfer Aquilaniego.
Kurczę, deszczowy myślałem, że metafora jest łatwa do odczytania. Tort (pieniądze i poziom sportowy ligi) może spokojnie obyć się bez dodatku jakim jest wisienka (ładne stadiony) ale już sama wisienka, bez tortu to za mało. Jednak tort z wisienką prezentuje się lepiej, niż bez niej.deszczowy pisze:Czyli trener kieruje się nie szmalem, który mu zaoferują, ale tym, jak wygląda stadion? No cóż. Może miałem złe wyobrażenia.Vimes pisze:
Mam na myśli to, że oprócz tortu (pogarszający się poziom sportowy ligi), brakuje również wisienki (ładnych stadionów). Inaczej mówiąc - nie mamy odpowiednich łakoci, żeby skusić Villasa-Boasa.
- Vimes
- Juventino
Burżujskie torciki zajada? Wisienkami pogardza? Ty kawiorowy lewaku :lol:.deszczowy pisze:Cholera go wie, właśnie zjadłem ostatni kawałek szwarcwaldzkiego i wisienkę zostawiłem, bo ich nigdy nie lubiłem jakoś.
Van Gaal na prezydenta! Na trenera zresztą też.
- deszczowy
- Juventino
Sie gra, się ma (na torciki)Vimes pisze:Burżujskie torciki zajada? Wisienkami pogardza? Ty kawiorowy lewaku :lol:.deszczowy pisze:Cholera go wie, właśnie zjadłem ostatni kawałek szwarcwaldzkiego i wisienkę zostawiłem, bo ich nigdy nie lubiłem jakoś.

Kawiorowy lewak? Dobre, dobre

Van Gaal, mówisz? Niegłupia opcja, niegłupia... Tylko pytanie, kogo on by chciał ściągnąć ze sobą.Vimes pisze:Van Gaal na prezydenta! Na trenera zresztą też.
- Eric6666
- Juventino
Bastiana i Riberiego i ja jestem happy. DO tego dwóch bocznych obrońców i wzmocnienia oceniłbym na 8/10.deszczowy pisze:Sie gra, się ma (na torciki)Vimes pisze:Burżujskie torciki zajada? Wisienkami pogardza? Ty kawiorowy lewaku :lol:.deszczowy pisze:Cholera go wie, właśnie zjadłem ostatni kawałek szwarcwaldzkiego i wisienkę zostawiłem, bo ich nigdy nie lubiłem jakoś.
Kawiorowy lewak? Dobre, dobre
Van Gaal, mówisz? Niegłupia opcja, niegłupia... Tylko pytanie, kogo on by chciał ściągnąć ze sobą.Vimes pisze:Van Gaal na prezydenta! Na trenera zresztą też.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- strong return
- Juventino
Van Gaal to dla mnie lepsza opcja niż Mancini, który po mojemu w gruncie rzeczy jest zupełnie inną, ale adekwatną pod względem umjętności wersją Leo. Tyle,że Leonardo ma konkurencję w postaci Milanu i już nie dał rady, do tego odpadł w beznadziejny sposób z Schalke. No i teraz zadajcie sobie pytanie, czy Leo byłby w stanie z kilkoma średnimi piłkarzami i wąską ławką doprowadzić Juventus do trzeciego miejsca? Mam duże, duże wątpliwości, Te ploty kogo to niby miałby nie sprowadzić Mancio wkładam póki co między bajki-to wygląda gorzej niż zbiór wszystkich plot transferowych, ułożonych w jednym miejscu.
W MC Mancini marnuje kilku naprawdę niezłych(jak dla nas to co najmniej dobrych) piłkarzy i potrzebuje chyba ton DM-ów. Oglądałem z Liverpoolem Dżeko i nie mogłem w ogóle dojść, że to ten sam zawodnik co w Wolfsburgu.
Na temat wpadek Van Gaala już pisano w tym temacie i nie ma co tego powtarzać. Niemniej w Alkmaar będą go jeszcze długo wspominać, a gdyby jego pomysły wypaliły w Turynie to istnieje spora możliwość zakwalifikowania się do LM w sezonie 2012/2013. Ok, ten sezon mu kompletnie się nie udał, ale dzięki finałowi LM Bayern jest mimo wszystko inaczej postrzegany przez zawodników, na taki właśnie efekt liczyłbym w Juventusie. W razie osiągnięcia tego o czym myślimy od razu nasza renoma skoczyłaby mocno w górę. Chociaż oczywiście wolałbym kogoś na lata, jak DD, czy Villas Boas.
PS. Żadnych Zlatanów ani tym bardziej niewiarygodnie przereklamowanych i jeszcze bardziej głupich "parówek"!
W MC Mancini marnuje kilku naprawdę niezłych(jak dla nas to co najmniej dobrych) piłkarzy i potrzebuje chyba ton DM-ów. Oglądałem z Liverpoolem Dżeko i nie mogłem w ogóle dojść, że to ten sam zawodnik co w Wolfsburgu.
Na temat wpadek Van Gaala już pisano w tym temacie i nie ma co tego powtarzać. Niemniej w Alkmaar będą go jeszcze długo wspominać, a gdyby jego pomysły wypaliły w Turynie to istnieje spora możliwość zakwalifikowania się do LM w sezonie 2012/2013. Ok, ten sezon mu kompletnie się nie udał, ale dzięki finałowi LM Bayern jest mimo wszystko inaczej postrzegany przez zawodników, na taki właśnie efekt liczyłbym w Juventusie. W razie osiągnięcia tego o czym myślimy od razu nasza renoma skoczyłaby mocno w górę. Chociaż oczywiście wolałbym kogoś na lata, jak DD, czy Villas Boas.
PS. Żadnych Zlatanów ani tym bardziej niewiarygodnie przereklamowanych i jeszcze bardziej głupich "parówek"!
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- francois
- Juventino
Skoro tyle się mówi o Mancinim to coś musi być na rzeczy :twisted:
Ja byłbym zadowolony. Nawet Nedved go poleca. Miło będzie go zobaczyć w pobliżu boiska :oops:
Problem może być z jego pensją, ale skoro on sam wyraża chęć przejścia do Juve to jakoś się dogadają.
Ja byłbym zadowolony. Nawet Nedved go poleca. Miło będzie go zobaczyć w pobliżu boiska :oops:
Problem może być z jego pensją, ale skoro on sam wyraża chęć przejścia do Juve to jakoś się dogadają.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- wagner
- Juventino
Mancini :
trener:
# AC Fiorentina - 2001/2002 - 17 miejsce (spadek) + Coppa Italia
# Lazio Rzym - 2002/2003 - 4 miejsce (kw.LM)
# Lazio Rzym - 2003/2004 - 6 miejsce (p.UEFA) + Coppa Italia
# Inter Mediolan - 2004/2005 - 3 miejsce (kw.LM) + Coppa Italia
# Inter Mediolan - 2005/2006 - 1 miejsce (mistrzostwo) (LM) + Coppa Italia + Super Puchar Włoch
# Inter Mediolan - 2006/2007 - 1 miejsce (mistrzostwo) (LM) + Super Puchar Włoch
# Inter Mediolan - 2007/2008 - 1 miejsce (mistrzostwo) (LM)
# Menchester City (Anglia) - 2009(grudzień)/2010 - 5 miejsce (LE)
# Menchester City (Anglia) - 2010/2011 (sezon trwa) - 4 miejsce (kw.LM) + Finał FA Cup(do rozegrania)
mnie to przekonuje
trener:
# Inter Mediolan - 2005/2006 - 1 miejsce (mistrzostwo) (LM) + Coppa Italia + Super Puchar Włoch
# Inter Mediolan - 2006/2007 - 1 miejsce (mistrzostwo) (LM) + Super Puchar Włoch
# Menchester City (Anglia) - 2010/2011 (sezon trwa) - 4 miejsce (kw.LM) + Finał FA Cup(do rozegrania)
mnie to przekonuje

Przynajmniej Coppa Italia będzie jak w bankuwagner pisze:Mancini :
trener:
mnie to przekonuje
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- strong return
- Juventino
...a w konsekwencji nieomal odpadnięcie z rozgrywek europejskich po dwumeczu z Wisłą za czasów max formy: Uche, Żurawskiego, Franka, Kosy i reszty.wagner pisze: # Lazio Rzym - 2002/2003 - 4 miejsce (kw.LM)
Niestety Lazio przeszło co zawdzięcza tylko francuskiemu konfidentowi
Mancini to nie jest trener, który zrobi choć nieco więcej niż wynikałoby to z oczekiwań, a w MC robi nawet sporo mniej moim zdaniem. Tymczasem doprowadzenie Juventusu do czołowej trójki to wcale nie będzie łatwe i oczywiste zadanie w przyszłym sezonie. Natomiast wprowadzenie MC do LM to dla mnie żaden wyczyn po dwóch latach pracy, mając absolutnie nieograniczony budżet. Jeśli coś można zapisać mu na spory plus to finał FA Cup. Jak nie ma innej opcji to jakoś go zniosę, ale szczęśliwy nie będę. Chociaż
Tsubasa Ozora nigdy nie uznawał półśrodków z tego co pamiętam i jak daleko zaszedł.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2011, 19:14 przez strong return, łącznie zmieniany 6 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Wojtek
- Juventino
Weee zdobędziemy 10 CIwagner pisze:Mancini :
trener:
mnie to przekonuje

Ale trzeba też zwrócić uwage na to że tych Scudetto po prostu nie mógł nie wygrać!
PS.Van Gaal zdecydowanie bardziej utytułowany!
PS2.Chciałbym zobaczyć Nedveda jako II trenera