Serie A (34): JUVENTUS 2-2 Catania
- Gandalf8
- Juventino
kosciu88 pisze:http://www.goal.com/en/match/50649/juve ... er-ratings te noty za mecz to jakies nieporozumienie, Melo obok Alexa byl najlepszy a dostal 5,5, Aqua gral piach i dostal 6,5 :shock: Chyba te noty to na podstawie skrotu z meczu.
Ten kto to oceniał to chyba był pod wpływem Świąt (lub świątecznej wódki).
Dość dobrze ocenieni Buffon, Motta, Barzagli, Bonucci (chociaż raczej powinni dostać po 5,5) a także Matri i Del Piero.
Nieporozumienie to 7 dla Grosso (przeciętny mecz), Marchisio (kilka odbiorów, ale w ofensywie gorzej, więc max 6) i Krasicia (owszem przy golu na 2:0 pomyślał i rozegrał piłkę z Mottą a nie pchał się między czterech przeciwników, ale zawalił 2 kontry - podanie do Pepe i nieudana próba strzału).
Oceny Aquilaniego i Melo to już szczyt głupoty. Ten pierwszy ma być reżyserem gry Juve a tymczasem grał jakby nie mógł a Melo mimo, że jego długie podania były niecelne to jednak robił to, co do Niego należy, czyli przejęcie, utrzymanie i rozegranie (tutaj nawet wygęczał Aquilaniego). A jeśli chodzi o rękę w mocno doliczonym czasie gry to jej NIE BYŁO, więc Melo nie może być za negatywnie oceniany...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Widać, że ocen przyznawał jakiś kretyn... Krasić dostał 7 a zawalił dwie świetne okazje (kontra 3na1 i podanie od Melo)... O Pepe napisali, że zrypał sam-na-sam, przecież w momencie gdy dostał podanie miał już obrońcę przed sobą i bardzo ostry kąt do strzału...kosciu88 pisze:http://www.goal.com/en/match/50649/juve ... er-ratings te noty za mecz to jakies nieporozumienie, Melo obok Alexa byl najlepszy a dostal 5,5, Aqua gral piach i dostal 6,5 :shock: Chyba te noty to na podstawie skrotu z meczu.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2011, 11:35 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
W styczniu graliśmy pucharowy mecz z Catanią. Chociaż nie widziałem go wtedy w całości, a jedynie końcówkę to odniosłem wrażenie opisane poniżej:
W tamtym meczu Catanii nie udało się osiągnąć celu, a w we wczorajszym już tak. Wniosek z tego jest taki, że Del Neri ma bardzo krótką pamięć albo w ogóle nie uczy się na własnych błędach. Na to pierwsze pomoże Bilobil, ale na to drugie niestety nie ma już lekarstwa.Vimes pisze:Wczoraj zdążyłem obejrzeć zaledwie ostatnie 12 minut meczu. Gra naszej obrony w tym czasie wołała o pomstę do nieba. Catania grając ot tak, od niechcenia mogła doprowadzić do remisu. Nie wiem, z czego wynikało odpuszczenie końcówki, ale lepszy przeciwnik pewnie by nas ograł.
Link do posta
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Otóż to kolego! Czytam niektóre wypowiedzi co jeżdzą po Pepe a to Krasić zawalił całą kontrę. Widać, że niektórzy mają inny kąt patrzenia :roll: Tak zmarnowna kontra to mistrzostwo Światwa, dzięki niej przegrliśmym mecz. Zamiast dać patelnię do pustej to wygonił Pepe w róg a i obrońca już wrócił...nic nie można było zrobić. przypomnijscie sobie kontrę z pierwszego meczu z catanią w 90 min....co Krasić nie trafił do pustej... :roll:yanquez pisze: Widać, że ocen przyznawał jakiś kretyn... Krasić dostał 7 a zawalił dwie świetne okazje (kontra 3na1 i podanie od Melo)... O Pepe napisali, że zrypał sam-na-sam, przecież w momencie gdy dostał podanie miał już obrońcę przed sobą i bardzo ostry kąt do strzału...
Generalnie pozostając przy osobie blond włosego pegaza, powiem,że mam już go dość...długo gościa broniłem ale on nie jest zawodnikiem na 1 skład Juventusu. Jego ebilne obieganie rywali to filozofia gry nie na dzisijsze czasy. Wczoraj nic nie dał drużynie, prócz asysty, ktorą zresztą pomógł mu zrobić Matri, ktory świetnie zbiegł do boku.
Generalnie w piłce 70% akcji idzie boki, my za to płacimy bo ich nie mamy!! Nie to, że obońcy to tragednia z 3 sortu to Krasić bez głowy i Marchisio, środkowy pomocnik. Ręce mi opadają. Nie chcę nawet komentować tej błazenady...
Sorensen to jednak jeszcze prawiczek. Nic z niego nie bedzie i nie wyjeżdżajcie mi tu z jego wiekiem. Gośc go wyprzedził na metrze w sek. izostawił 3m. z tyłu, ten nawet ambitnie wślizgu nie zrobił bo było za późno :lol:
Toni, najlepsza strona, gra głową, to wali prosto w bramkarza :lol:
Zwycięstwo nam się nie należało i powiedzmy sobie to szczerze. Teraz do Rzymu jedziemy na wycieczkę. Żal mi Del Piero, nie zasłużyć żeby babrać się w tej kopie...nie z takim nazwiskiem w Świecie wielkiej piłki

Wczoraj jeszcze tylko Melo dźwigał tę koszulkę.
Brawa dla kibicow, doping 1 klasa, szkoda, że przebierańcy znowu dali się wydywać jak najtańszy lachon

Aquilani? Do widzenia, z taką grą to on w Serie B by się nie wyróżniał, przejrzyjmy na oczy. Gość jest do wywalenia, za taką kase? :lol:
Kolejne Świeta zwalone przez Juventus i gola w 95 min. najpierw chievo teraz grande Catania. Nie mam nawet apetytu.
Dziękuję, koniec sezonu. Jest osoba, która bardziej zawodzi mnie niż ,,kosmaty wąs'', to Andrea, ale poczekam z opinią do końca sezonu. Póki co wszystko wskazuje na to, że ktoś tu nie ma jaj...
[/quote]szczypek pisze:A przegrajmy to, tak będzie lepiej dla Juventusu. Wiem, że to wydaje się ironiczne, ale tak myślę na prawdę. Po ostatnim meczu, który definitywnie zamknął drogę do Ligi Mistrzów i po ostatnich wypowiedziach naszego wspaniałego dyrektora sportowego i wtórującemu mu trenerowi stwierdzam, że dość poniżania. Dość poniżania Juventusu. Nie chcę Ligi Europejskiej w przyszłym sezonie, chce przegrania wszystkiego i kolejnej rewolucji, która da nawet cholernie naiwne, ale nowe nadzieje i może wreszcie oczekiwane skutki na boisku.
podpisuję się. Tego właśnie nam potrzeba. Nie zasługujemy nawet na LE.

- ketraB
- Juventino
nie wiem, mi się po prostu wydaję, że gdybyśmy ten mecz wygrali i jakimś cudem weszli chociaż do LE to zarząd uznałby, że jest okbajbek17 pisze:ketraB Uważam inaczej bo ten sezon był ostatnim, dzięki któremu mogliśmy wrócić na starą ścieżkę, teraz już co sezon będziemy grać tylko w LE. Nadchodzą ciężkie czasy w Juve i jeszcze kilkanaście sezonów możemy nie wygrać ligi. W przyszłym roku są 3 miejsca do LM i jest wiele lepszych drużyn obecnie do zajęcia tych miejsc. Kto do nas przyjdzie po tym sezonie? Kto nas zechce poprowadzić? Czarno to widzę. Jedyny ratunek to albo prezesi sypną kasą, albo Araby kupią klub. Wolałbym to pierwsze..
zobaczymy jaką decyzje podejmie Agnelli
- bajbek17
- Juventino
Wszystko w rękach Andrei, ale on powinien pokazać, że tu rządzi a ten Giuseppe "Gadzi Język" Marotta ma zły wpływ na niego.ketraB pisze:nie wiem, mi się po prostu wydaję, że gdybyśmy ten mecz wygrali i jakimś cudem weszli chociaż do LE to zarząd uznałby, że jest okbajbek17 pisze:ketraB Uważam inaczej bo ten sezon był ostatnim, dzięki któremu mogliśmy wrócić na starą ścieżkę, teraz już co sezon będziemy grać tylko w LE. Nadchodzą ciężkie czasy w Juve i jeszcze kilkanaście sezonów możemy nie wygrać ligi. W przyszłym roku są 3 miejsca do LM i jest wiele lepszych drużyn obecnie do zajęcia tych miejsc. Kto do nas przyjdzie po tym sezonie? Kto nas zechce poprowadzić? Czarno to widzę. Jedyny ratunek to albo prezesi sypną kasą, albo Araby kupią klub. Wolałbym to pierwsze..
zobaczymy jaką decyzje podejmie Agnelli
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Juventus sam kopie się po jajach. Każdy się z nas śmieje.
Arbiter? To, że Bergonzi nie umie sędziować to już wiemy od dwóch lat. Winę za porażkę ponoszą piłkarze. To właśnie ich podejście spowodowało ten remis. Del Neri też nie wyciąga wniosków. Juventus traci najwięcej goli, kiedy broni. Kiedy atakuje nie wygląda to tak źle. Nie ściągałbym Del Piero. W 4-4-2 on nam robi grę. Nie śmieszny Aquilani.
Piłkarze powinni dostać solidną burę. Zawiesić tym darmozjadom pensję na dwa tygodnie.
Arbiter? To, że Bergonzi nie umie sędziować to już wiemy od dwóch lat. Winę za porażkę ponoszą piłkarze. To właśnie ich podejście spowodowało ten remis. Del Neri też nie wyciąga wniosków. Juventus traci najwięcej goli, kiedy broni. Kiedy atakuje nie wygląda to tak źle. Nie ściągałbym Del Piero. W 4-4-2 on nam robi grę. Nie śmieszny Aquilani.
Piłkarze powinni dostać solidną burę. Zawiesić tym darmozjadom pensję na dwa tygodnie.
- Anders Friden
- Juventino
Jednego możemy być pewni, powiedzenie "gorzej być nie może" straciło sens.
Co do samego meczu to szkoda komentować ... jak to Alojzy powiedział
"jakiś taki dziwny sezon"
Co do samego meczu to szkoda komentować ... jak to Alojzy powiedział
"jakiś taki dziwny sezon"

- pan Zambrotta
- Juventino
Łukasz, to jak jest? Krasić najlepszym transferem dekady ? :lol:
Tu generalnie nie chodzi o to, żeby wywalić dziadów i kupić nowych. Po te "dziady" w nowych klubach wrócą na swój poziom. Do nas nieważne kto, i tak się zeszmaci. Szacunek dla Fabio Q. że złego słowa o nim (jeszcze) powiedzieć nie można.
Moja propozycja - zburzyć wszystko, przerzucić wszystkich do Parmy i przechrzcić na Juventus :lol:
Myślę, że można juz ocenić nasze mercato:
Traore, Rinaudo - szkoda słów.
Bonucci, Krasić - rozdmuchiwane gwiazdki najzwyczajniej w świecie zawiodły.
Aquilani , Pepe - przeciętniaki.
Toni, Barzagli - plankton, w "oczekiwanym" Juventusie odpowiedni na ławkę.
Q, Matri - nieźli, ale na nich trzeba wywalić prawie 30 mln euro.
Del Neri - niewiele lepszy od Ferrary. Przeszedł na system ze skrzydłowymi nie mając klasowych skrzydłowych, zarówno w linii pomocy i obrony. Niech to wystarczy za komentarz.
Podsumowując: TRAGEDIA, już wolałem za podobne pieniądze Diego, Melo i Cannavaro. Przynajmniej nie musieliśmy potem sie zastanawiać, który wypożyczony, a który nie.
Moggi wróc.
Tu generalnie nie chodzi o to, żeby wywalić dziadów i kupić nowych. Po te "dziady" w nowych klubach wrócą na swój poziom. Do nas nieważne kto, i tak się zeszmaci. Szacunek dla Fabio Q. że złego słowa o nim (jeszcze) powiedzieć nie można.
Moja propozycja - zburzyć wszystko, przerzucić wszystkich do Parmy i przechrzcić na Juventus :lol:
Myślę, że można juz ocenić nasze mercato:
Traore, Rinaudo - szkoda słów.
Bonucci, Krasić - rozdmuchiwane gwiazdki najzwyczajniej w świecie zawiodły.
Aquilani , Pepe - przeciętniaki.
Toni, Barzagli - plankton, w "oczekiwanym" Juventusie odpowiedni na ławkę.
Q, Matri - nieźli, ale na nich trzeba wywalić prawie 30 mln euro.
Del Neri - niewiele lepszy od Ferrary. Przeszedł na system ze skrzydłowymi nie mając klasowych skrzydłowych, zarówno w linii pomocy i obrony. Niech to wystarczy za komentarz.
Podsumowując: TRAGEDIA, już wolałem za podobne pieniądze Diego, Melo i Cannavaro. Przynajmniej nie musieliśmy potem sie zastanawiać, który wypożyczony, a który nie.
Moggi wróc.
- PietroBosman
- Juventino
Ten mecz jest swoistym podsumowaniem tego sezonu w wykonaniu zawodników i sztabu trenerskiego Juve.zoff pisze:Juventus sam kopie się po jajach. Każdy się z nas śmieje.
Ręce opadają...
Z 5 ostatnich meczy właśnie Catania wydawała się najłatwiejszym przeciwnikiem.
Mimo wszystko...Wesołych Świąt dla wszystkich kibiców Starej Damy!
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zapomniałeś o Martinezie.pan Zambrotta pisze:Myślę, że można juz ocenić nasze mercato:

...pan Zambrotta pisze:Traore, Rinaudo - szkoda słów.
Dalej nie rozumiem bronienia oby dwóch Panów na JP. Pierwszy to przeciętny obrońca, który w tym sezonie zagrał jeden, może dwa dobre mecze, a drugi poza szybkością niewiele oferuje. A już bankowo nie jest drugim Nedvedem.pan Zambrotta pisze:Bonucci, Krasić - rozdmuchiwane gwiazdki najzwyczajniej w świecie zawiodły.
Dla mnie zbrodnią jest porównywanie Alberto do Pirlo. Pepe - pisałem już wiele razy, przeciętny na maksa. Dwa, trzy mecze w sezonie ponad ten poziom. Do odstrzału.pan Zambrotta pisze:Aquilani , Pepe - przeciętniaki.
Na ławkę w następnym sezonie - git. Pozyskani w zasadzie za darmo, co można zaliczyć Szalonookiemu na plus.pan Zambrotta pisze:Toni, Barzagli - plankton, w "oczekiwanym" Juventusie odpowiedni na ławkę.
Przy czym nie wiadomo, jak Quagliarella będzie grał po kontuzji, a Matri rozgrywa pierwszy dobry sezon w swojej karierze. Ciężko stwierdzić.pan Zambrotta pisze:Q, Matri - nieźli, ale na nich trzeba wywalić prawie 30 mln euro.
Ja za jego wywaleniem jestem od dawien dawna.pan Zambrotta pisze:Del Neri - niewiele lepszy od Ferrary. Przeszedł na system ze skrzydłowymi nie mając klasowych skrzydłowych, zarówno w linii pomocy i obrony. Niech to wystarczy za komentarz.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- pan Zambrotta
- Juventino
tak, zapomniałem o Jorge - Malaka Waka Waka ninja 12 mln - Martinezie.
Jedyny plus mercato, (podkreslam - jedyny), to Marco Storari. Tylko na co nam dobry rezerwowy bramkarz. Nim ligi nie wygramy.
W całym tym zgiełku zapomnieliśmy, że Alex pobił kolejne dwa rekordy:
Jedyny plus mercato, (podkreslam - jedyny), to Marco Storari. Tylko na co nam dobry rezerwowy bramkarz. Nim ligi nie wygramy.
W całym tym zgiełku zapomnieliśmy, że Alex pobił kolejne dwa rekordy:
pilka.plGole Alexa sprawiły, że stał się on najskuteczniejszym zawodnikiem w historii włoskich klubów (zdobył dla Juve 283 gole) i zarazem jako pierwszy zawodnik w historii włoskiej piłki piętnasty sezon z rzędu strzelił dwucyfrową liczbę goli. W chwili obecnej Ale ma ich na swoim koncie właśnie dziesięć, z czego siedem w Serie A.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Post wyżej napisałeś, że na Q nie można złego słowa powiedzieć póki co. Tak więc dwa plusy. I trzecim plusem można określić pozbycie się Zebiny, Camora, Poulsena i nawet Treze.pan Zambrotta pisze:Jedyny plus mercato, (podkreslam - jedyny), to Marco Storari.
W sumie nie wiem już kogo powinni kupić, kogo sprzedać bo koncepcja się wali. Teraz mecze z trudniejszymi rywalami. W czerwcu znów będą zgliszcza jak rok temu.
- pan Zambrotta
- Juventino
Plusem bym tego nie nazwał. Storari miał być wisienka na torcie. A wyszedł jako jedyne danie, które się nie zepsuło. mamy się tym dowartościowywać? Pisałem wyżej, rezerwowym bramkarzem ligi się nie wygrywa.Ouh_yeah pisze:Tak więc dwa plusy.
Pozbycie się Poulsena i 4 mln pensji - owszem.Ouh_yeah pisze:I trzecim plusem można określić pozbycie się Zebiny, Camora, Poulsena i nawet Treze.
Zebina, Camor, a tym bardziej Treze - jak sie okazało, nie byli winni słabej gry. Więc jaki plus? A Treze podobno wraca do Serie A, bo jest w b. dobrej formie

- francois
- Juventino
Powtórka ze Sieny z minionego sezonu :roll:
Ile jeszcze takich meczy z przeciętniakami będziemy musieli oglądać.
Po tym meczu mam taką refleksję nad Juve, iż trzeba zaryzykować kolejną wymianą połowy składu, z tym że trzeba w końcu zainwestować w piłkarzy na najwyższym poziomie a uzupełnić ich kilkoma juniorami i piłkarzami bez kontraktów.
Ile jeszcze takich meczy z przeciętniakami będziemy musieli oglądać.
Po tym meczu mam taką refleksję nad Juve, iż trzeba zaryzykować kolejną wymianą połowy składu, z tym że trzeba w końcu zainwestować w piłkarzy na najwyższym poziomie a uzupełnić ich kilkoma juniorami i piłkarzami bez kontraktów.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”