Ekstraklasa 2010/2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto bedzie mistrzem Polski

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 00:46

Nie wiem. Ale nie chcę mu tego zabierać nazywając to fartem. On w tamtym roku wygrał ligę - Lechowi.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 08:45

Do końca rozgrywek zostało 10 kolejek, a poza mistrzostwem Wisły (z którym się już chyba wszyscy pogodzili) może wydarzyć się wszystko.

Różnica między 2 a 11 miejscem w tabeli to zaledwie 5 punktów! Do samego końca ważyć będą się losy tego, która drużyna zagra w pucharach. Z jednej strony fajnie, że liga jest taka wyrównana. Z drugiej zaś lipa, że to "wyrównanie" odzwierciedla się na tak marnym poziomie.

Kto przed sezonem spodziewał się, że taki Górnik będzie walczył o puchary? Chyba nikt o zdrowym umyśle. Kto spodziewał się, że Lechia na tym etapie rozgrywek będzie w tabeli przed Legią i Lechem? Kto spodziewał się, że Śląsk z Leńczykiem tak dobrze sobie będzie radził?

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 10:34

steru pisze:Do końca rozgrywek zostało 10 kolejek, a poza mistrzostwem Wisły (z którym się już chyba wszyscy pogodzili) może wydarzyć się wszystko.

Różnica między 2 a 11 miejscem w tabeli to zaledwie 5 punktów! Do samego końca ważyć będą się losy tego, która drużyna zagra w pucharach. Z jednej strony fajnie, że liga jest taka wyrównana. Z drugiej zaś lipa, że to "wyrównanie" odzwierciedla się na tak marnym poziomie.

Kto przed sezonem spodziewał się, że taki Górnik będzie walczył o puchary? Chyba nikt o zdrowym umyśle. Kto spodziewał się, że Lechia na tym etapie rozgrywek będzie w tabeli przed Legią i Lechem? Kto spodziewał się, że Śląsk z Leńczykiem tak dobrze sobie będzie radził?

Co do Śląska. Ekipę mieli już dobrą za Tarasiewicza, jednak brakowało tego czegoś i brakowało chyba charakteru drużynie. Przyszedł Leńczyk chłop z charyzmą chyba największą w naszej lidze i poukładał to tak żeby zaczęło trybić, i trybi. Górnik jest zaskoczeniem, owszem.

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 17:41

Ludzie! Zwracałem już na to uwagę w innym wątku, ale powtórzę: Trener Śląska Wrocław ma na nazwisko Lenczyk, a nie Leńczyk! Nazwisko to jednak istotna sprawa i przekręcanie go to mocny nietakt.

Co do Śląska to wszystko stoi otworem, a przed nami 3 kolejne mecze u siebie. Nie chcę zapeszyć, ale na koniec sezonu może być dla nas bardzo miło. Martwią tylko kontuzje.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 08:40

Lord of San Siro pisze:Ludzie! Zwracałem już na to uwagę w innym wątku, ale powtórzę: Trener Śląska Wrocław ma na nazwisko Lenczyk, a nie Leńczyk! Nazwisko to jednak istotna sprawa i przekręcanie go to mocny nietakt.
Już dobrze - Lenczyk. Zapamiętam to sobie :prochno:
Aż dziwne, że Łukasz Nas jeszcze nie poprawił :whistle:
Lord of San Siro pisze:Co do Śląska to wszystko stoi otworem, a przed nami 3 kolejne mecze u siebie. Nie chcę zapeszyć, ale na koniec sezonu może być dla nas bardzo miło. Martwią tylko kontuzje.

Przed sezonem pewnie bym wyśmiał każdego, który powiedziałby że Śląsk będzie miał takie wyniki. Śląsk jednak radzi sobie wyśmienicie co w gruncie rzeczy mnie cieszy. Zawsze darzyłem tą drużynę sentymentem (z czasów walki o awans do 2 ligii :)).

Jak tam Solorz się udziela we Wrocławiu? Z tego co pamiętał on miał sponsorować Śląsk, tak?

P.S. Podobno Sotirovic na wylocie z Jagiellonii :wink:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 09:46

steru pisze: Jak tam Solorz się udziela we Wrocławiu? Z tego co pamiętał on miał sponsorować Śląsk, tak?

P.S. Podobno Sotirovic na wylocie z Jagiellonii :wink:
Podobno Solorz powiedział, że nie będzie dawał kasy bezpośrednio na klub, bo to się nie opłaca. Podobno zasponsoruje za to sporą galerię w pobliżu stadionu (masa sklepów, baseny, korty, siłownie, kina, kręgle, spa i inne pierdoły) i Śląsk będzie czerpał zyski właśnie z jej działalności. Podobno mają się one kształtować na poziomie 40-50 milionów rocznie.
Podobno jest też kilka fajnych projektów, takich jak telewizja Śląska na jednym z pasm Polsatu. Na pewno potencjał olbrzymi. W skrócie... JEDZIEMY!!!... Podobno ;)

Gość wydaje się znacznie bardziej rozgarnięty od Waltera. Otwarcie przyznaje, że nie zna się na sporcie, tylko na robieniu kasy i nie będzie się pakował w sportowe aspekty klubu... Niestety znowu Podobno ;(

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 11:06

Co do Górnika to dobra pozycja w tabeli bierze się głównie z dobrej gry w Zabrzu gdzie wygraliśmy 7 z 11 spotkań. Na wyjazdach niestety gramy fatalnie (choćby bilans bramkowy to pokazuje) i walki o puchary nie przewiduję, no chyba że do samego końca wszyscy będą przegrywać i wygrywać na przemian. Celem na ten sezon było spokojne utrzymanie i to powinno się udać.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 11:07

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... omosc.html

No na pewno Solorz jest mądrzejszy w zarządzaniu od Waltera, bo głupszym-o ile to prawda nie można być, niż w przypadku pozostawienia na stanowisku Jóżwiaka i zatrudniania wypalonego trenera, który przegrywa wszystko co ma praktycznie do przegrania. Czy Kraków leży w Azji? :think: Polska to jednak dziwny kraj, że możesz wszystko przegrywać i zyskać posadę "w klubie z ambicjami". Podobno. Może stwierdzili, że to niemoralne być wyżej niż Juve w tabeli w swojej lidze?

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 11:14

Jeśli trenerem Legii zostanie Kasperczak to będzie żenada. Facet w naszej lidze ostatnio zawalił Wiśle mistrza i spuścił Górnik do pierwszej ligii. Z takim trenerem Legia mistrza nie zdobędzie.

W Lechu też się powoli zanosi na zmianę trenera. Ciekawe kogo tam wytypują. Bakero raczej nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Kto wie czy Probierz też nie straci posady w najbliższym czasie. Po tak fatalnym starcie rozgrywek coś się może ruszyć w Białymstoku. Skorża czy Probierz mogą być naturalnymi kandydatemi na posadę w Lechu.

Na naszym rynku nie ma wyboru jeśli chodzi o ciekawych szkoleniowców.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 11:37

strong return pisze:http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... omosc.html

No na pewno Solorz jest mądrzejszy w zarządzaniu od Waltera, bo głupszym-o ile to prawda nie można być, niż w przypadku pozostawienia na stanowisku Jóżwiaka i zatrudniania wypalonego trenera, który przegrywa wszystko co ma praktycznie do przegrania. Czy Kraków leży w Azji? :think: Polska to jednak dziwny kraj, że możesz wszystko przegrywać i zyskać posadę "w klubie z ambicjami". Podobno. Może stwierdzili, że to niemoralne być wyżej niż Juve w tabeli w swojej lidze?
Jeśli Kasperczak faktycznie obejmie Legię... to szkoda klubu po prostu.
:angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 11:46

deszczowy pisze:
strong return pisze:http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... omosc.html

Jeśli Kasperczak faktycznie obejmie Legię... to szkoda klubu po prostu.
:angry:
Jak dla kogo ;) Ja tam się cieszę.
Nie tylko dlatego, że nie lubie Legii, ale przede wszystkim dlatego, że stoją na drodze Śląska do Europejskich pucharów...

A tak na poważnie, to dziwna sprawa z tym Kasperczakiem... Co on zapomniał, jak się trenuje? Z czego to wynika? Czy może zawsze był słaby i przyfarcił w Wiśle?

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 12:05

yanquez pisze: A tak na poważnie, to dziwna sprawa z tym Kasperczakiem... Co on zapomniał, jak się trenuje? Z czego to wynika?
Jakieś sukcesy we Francji to on tam miał, a szczególnie potem w Afryce. Może filozofia gry-oparta głównie na skrzydłach mu padła? Od czasów porażki z Dynamem Tibilisi jest już tylko Karabach-bach, bach, bach. Co ciekawe, czytałem kiedyś sporo opinii, że forma Wisły, w sezonie, w którym zdemolowała Schalke to była głównie zasługa Smudy. Ciekawe, czy to jest nadal aktualny pogląd. :wink:

Dzięki Beppe za Teveza!
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 12:34

steru pisze:Jeśli trenerem Legii zostanie Kasperczak to będzie żenada. Facet w naszej lidze ostatnio zawalił Wiśle mistrza i spuścił Górnik do pierwszej ligii. Z takim trenerem Legia mistrza nie zdobędzie.
Ja mam inne zdanie na ten temat. Uważam Heńka za najlepszego trenera w Polsce. Górnika spuścił? Przypomnę jak to było. W rundzie rewanżowej zdobył z nimi chyba z 22 punktów. Pierwszą rundę Górnik zawalił z Wieczorkiem na czele. Nie mniej Henio podjął się ciężkiego zadania, które mu się nie udało, a w mojej ocenie utrzymanie wtedy Górnika, po Wieczorku to mission impossible i Capello nie dokonał by tej sztuki.

To, że zawalił mistrza Wiśle to mnie nawet cieszy i jeśli Henio przyjdzie do Legii przyjmę go z otwartymi rękami.
strong return pisze:[ Co ciekawe, czytałem kiedyś sporo opinii, że forma Wisły, w sezonie, w którym zdemolowała Schalke to była głównie zasługa Smudy. Ciekawe, czy to jest nadal aktualny pogląd. :wink:
Dziś za to Smuda pokazuje całkiem "nie złą klasa" w kadrze. Tak nisko to my nigdy nie byli. Golą nas wszyscy i wszyscy się z nas śmieją.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 13:04

strong return pisze: Co ciekawe, czytałem kiedyś sporo opinii, że forma Wisły, w sezonie, w którym zdemolowała Schalke to była głównie zasługa Smudy. Ciekawe, czy to jest nadal aktualny pogląd. :wink:
oliver pisze: Dziś za to Smuda pokazuje całkiem "nie złą klasa" w kadrze. Tak nisko to my nigdy nie byli. Golą nas wszyscy i wszyscy się z nas śmieją.
Bylimy dużo niżyj. Jerrunie chopie z Mołdawium żechmy ledwo 2:1 dowoli rada swego czasu. O Norwegii, lepszych drużynach z Afryka czy Amerykanach nie wspomna.
PS. Smuda alias Dyzma powinien wylecieć za całokształt tffurczości.

Dzięki Beppe za Teveza!
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 13:34

oliver pisze:Ja mam inne zdanie na ten temat. Uważam Heńka za najlepszego trenera w Polsce. Górnika spuścił? Przypomnę jak to było. W rundzie rewanżowej zdobył z nimi chyba z 22 punktów. Pierwszą rundę Górnik zawalił z Wieczorkiem na czele. Nie mniej Henio podjął się ciężkiego zadania, które mu się nie udało, a w mojej ocenie utrzymanie wtedy Górnika, po Wieczorku to mission impossible i Capello nie dokonał by tej sztuki.
Z tego co mi wiadomo, to Kasperczak zostal trenerem Gornika po 5. kolejce owczesnego sezonu, majac przed soba 25 kolejek(!). Wiec fakty nijak maja sie do tego co napisales.

ODPOWIEDZ