Serie A (32): JUVENTUS 3-2 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 23:06

Moj boze, na tym polega dyskusja. Nie odzywam sie kiedy mialbym kolejny raz powielic ta sama opinie ale kiedy moj punkt widzenia jest inny.
Od paru lat zarzuca sie Del Piero, ze to juz nie ta szybkosc, nie ta sila i jedyne sluszne mejsce dla staruszka to pole karne. A tymczasem pokazal, ze nadal stac go na fantastyczne rajdy i nie wypluwa po nich pluc. Takze uwazam, ze dalby rade po lewej stronie w 433.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 00:18

Pluto pisze: Od paru lat zarzuca sie Del Piero, ze to juz nie ta szybkosc, nie ta sila i jedyne sluszne mejsce dla staruszka to pole karne. A tymczasem pokazal, ze nadal stac go na fantastyczne rajdy i nie wypluwa po nich pluc. Takze uwazam, ze dalby rade po lewej stronie w 433.
Raz? Dwa razy na mecz? Pluto, daj spokój. Zresztą szybkościowcem to on nigdy nie był.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 00:32

Del Piero na lewym skrzydle... Dajcie spokój. Zawsze gdzieś tam w FMie faktycznie od biedy niby mógł grać, ale w rzeczywistości to wygląda mniej więcej tak jak w meczu Italii z Australią.

Już fatycznie prędzej widzę tam Pepe, który zrobi więcej swoją szybkością. Inteligentny zbytnio Simone nie jest, ale cóż, na ławkę w przyszłym sezonie łapać się może.

Nie ukrywajmy, w 4-3-3 dla Del Piero miejsca brak!

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 00:35

deszczowy pisze: Raz? Dwa razy na mecz? Pluto, daj spokój. Zresztą szybkościowcem to on nigdy nie był.
Bodajże w sezonie 97/98 był szybkościowcem i nie do zatrzymania, a potem ta kontuzja..

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 00:46

Criscito nie zagra w tym meczu, 4. zolta kartka w ostatniej kolejce

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 09:59

mrozzi pisze:Mam nadzieję, że Delneri pójdzie do rozum do głowy i zdecyduje się raz kolejny na 4-3-3, które to egzamin zdało wzorowo. Problem polega jednak na tym, że do składu powróci już Del Piero, a przy Matrim w pierwszym składzie dla Alexa zwyczajnie zabraknie miejsca.
Przecież Del Piero nie wróci na Genoe. Miał pauzować 15 dni. To jedna sprawa.
Druga taka, że te niby "4-3-3" w naszym wykonaniu wyglądało tak, że graliśmy z prawoskrzydłowym, cofniętym napastnikiem i Matrim. Więc Del Piero mógłby grać.
Trzecia sprawa - Genoa to nie Roma. Genoa przyjdzie i się będzie bronić, a Rome łatwo było skontrować. Więc nie przeceniałbym tego zwycięstwa. Milan ograliśmy na wyjeździe grając 4-4-2 :P

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 12:45

Ostatnio te mecze w porze śniadaniowej średnio nam idą. Wszakże właśnie z Genoą wygraliśmy w tamtej rundzie o 12:30 tak z Lecce (0:2) i Parmą (1:4) chyba Buffon i Melo się nie wyspali i mecze, które teoretycznie powinny być dla nas bez historii przerodziły się w dramat. Niemniej jednak po takim popisie w Rzymie wręcz trzeba wymagać zwycięstwa od Juventusu, rywal jest raczej nieobliczalny jednak myślę, że nie powinien stawiać większego oporu jeżeli się odpowiednio zmobilizujemy. Tak więc do dzieła, może się wreszcie uda wygrać trzy mecze z rzędu.

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 13:33

Mamy kolejną szansę na to by wygrać wreszcie 3 mecze z rzędu. Genoa nie gra jakiejś oszałamiającej piłki w ostatnich meczach więc jeżeli chłopaki się zmobilizują i nie będą popełniać idiotycznych błędów to pewnie zdobędziemy 3 punkty. Jakby Udinese i Lazio straciły punkty to niby można jeszcze wierzyć w tą LM... choć będzie o nią baaaaardzo ciężko. No ale postarajmy się wygrać z Genoą ,a nie powinien to być ciężki mecz o ile zagramy podobnie jak w niedzielę. Stawiam 2-0 dla Nas. Strzelcem obu bramek Matri.
FORZA JUVE! ;)

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 15:38

Ja liczę na wynik 2:0 dla naszych. Miejmy nadzieję, że tak się stanie. Choć zadowoli mnie nawet 1:0 aby tylko wygrali.

FORZA JUVE
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 17:07

Nie wiem dlaczego uważacie, że skoro Juventus wygrał dwa mecze, to wygra i trzeci. To tak jakby sądzić, że skoro dwa razy wyrzuciłem orła, a nie reszkę, to za trzecim razem też mi wypadnie orzeł. Prawda jest taka, że ostatnia passa dwóch wygranych spotkań nie wynika jakiegoś progresu, zwyżki formy czy też uporządkowania gry. Akurat tak wyszło i tyle. Ostatnio szczęście było po naszej stronie, mogliśmy przegrać, ale wygraliśmy. Za tydzień karta może się odwrócić, być może my zaliczymy poprzeczkę, a Floro Floresowi wyjdzie strzał życia. Bilans szczęścia wychodzi na zero, nie ma co już wychodzić z założenia, że skoro udało się wygrać ostatnie dwa mecze, to wygramy już resztę spotkań do końca sezonu i awansujemy do LM.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 18:07

zahor pisze:Nie wiem dlaczego uważacie, że skoro Juventus wygrał dwa mecze, to wygra i trzeci. To tak jakby sądzić, że skoro dwa razy wyrzuciłem orła, a nie reszkę, to za trzecim razem też mi wypadnie orzeł. Prawda jest taka, że ostatnia passa dwóch wygranych spotkań nie wynika jakiegoś progresu, zwyżki formy czy też uporządkowania gry. Akurat tak wyszło i tyle. Ostatnio szczęście było po naszej stronie, mogliśmy przegrać, ale wygraliśmy. Za tydzień karta może się odwrócić, być może my zaliczymy poprzeczkę, a Floro Floresowi wyjdzie strzał życia. Bilans szczęścia wychodzi na zero, nie ma co już wychodzić z założenia, że skoro udało się wygrać ostatnie dwa mecze, to wygramy już resztę spotkań do końca sezonu i awansujemy do LM.
Z jednej strony masz racje ale z drugiej trzeba wierzyć :!: Nie mówmy głośno o LM bo znowu będą rozczarowania (obym się mylił) z Genoa trzeba wygrać i ja w to wierze! WYGRAMY i będziemy patrzeć na innych...

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 18:08

Castiel pisze:
deszczowy pisze: Raz? Dwa razy na mecz? Pluto, daj spokój. Zresztą szybkościowcem to on nigdy nie był.
Bodajże w sezonie 97/98 był szybkościowcem i nie do zatrzymania, a potem ta kontuzja..
Del Piero demonem prędkości ? :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 18:34

pan Zambrotta pisze:
Castiel pisze:
Del Piero demonem prędkości ? :lol:
Demonem szybkości to on nigdy nie był, ani przed kontuzją, ani po, ani w trakcie. Owszem, kiwał rywali, ale to dzięki genialnej technice i balansowi ciałem, jak swego czasu Maradona.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 21:36

Już przestańcie, kiedy del Piero był demonem szybkości? Owszem brylował techniką, ale nigdy szybkościowcem nie był

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2011, 21:39

Wiecie co mnie urzeka na tym forum? Jak jedna osoba coś napiszę, a potem kolejne 20 postów to jest powielanie... Tak wiemy DP nigdy nie był szybkościowcem.

A co do meczu, to cóż, wygrywamy Lazio i Udine przegrywa i zostaje 5 punktów :C , czym znowu zrobią mi nadzieję na LM ...

Zablokowany