Polityka
- Vimes
- Juventino
Czyli takie poglądy nie powinny być dostępne szerszej publice? Prowadzi to do kolejnego pytanie - kto ma decydować, o tym jakie poglądy są dostępne, a jakie nie? Skoro przeraziło Cię, że "można takie rzeczy gadać", to mam rozumieć, że boisz się wolności słowa i chciałbyś ją ograniczyć?gosciu_Muranista pisze:po 1. przeraziło, że można takie rzeczy gadać a nie że się boję. Ponadto co by nie mówić to mając związek z Radiem Rydzyka ich poglądy mogą być dostępne szerszej publice czyli tych babć, które wszystko łykają jako prawdę.
Każda akcja rodzi reakcję. Jeżeli powszechnie szanowany rabin, w dodatku duchowy przywódca religijnej partii mówi, że:gosciu_Muranista pisze:a po 2. zasadniczo nie obchodzi mnie jak jest w Izraelu no chyba, że mówili by to polacy.
To ja się nie dziwię, że w Polsce znajduje się taki Świtoń, który mówi:– Goje rodzą się tylko po to, by nam służyć. Bez tego nie mieliby po co istnieć na tym świecie – powiedział Josef podczas wystąpienia w synagodze. – Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie – podkreślił. Potem porównał nie-Żydów do zwierząt pociągowych.
– Tak jak każda osoba goje muszą oczywiście umrzeć, ale Bóg daje im długowieczność – stwierdził 90-letni Owadia Josef. Dlaczego? – Wyobraźcie sobie, że zdechł wam osioł. Stracilibyście w ten sposób pieniądze. To jest taki sam sługa. Właśnie dlatego goj otrzymuje długie życie. By dobrze pracować dla Żyda.
Źródło
Rabin-idiota znajduje swojego odpowiednika, również idiotę i obaj wzajemnie się napędzają.
- gosciu_Muranista
- Juventino
Wiesz z jednej strony każdy może mieć prawo do własnych poglądów i nie powinno się ich ograniczać. Ale czasami miewam myśli, że co po niektórym osobom powinno się zabronić mówić a przynajmniej mocno ograniczyć taką możliwość – osoby w postaci Świtonia czy Kobylańskiego tymi swoimi wypowiedziami do kogoś jednak się zwracają (mają swoją grupę odbiorców) a nie ukrywajmy, ale część społeczeństwa jest gotowa we wszystko uwierzyć i przekazuje te słowa dalej i tym samym z małej grupki cymbałów może powstać znacznie większa i to nie na drugim końcu świata.Vimes pisze:Czyli takie poglądy nie powinny być dostępne szerszej publice? Prowadzi to do kolejnego pytanie - kto ma decydować, o tym jakie poglądy są dostępne, a jakie nie? Skoro przeraziło Cię, że "można takie rzeczy gadać", to mam rozumieć, że boisz się wolności słowa i chciałbyś ją ograniczyć?gosciu_Muranista pisze:po 1. przeraziło, że można takie rzeczy gadać a nie że się boję. Ponadto co by nie mówić to mając związek z Radiem Rydzyka ich poglądy mogą być dostępne szerszej publice czyli tych babć, które wszystko łykają jako prawdę.
No fakt, tu masz rację.Vimes pisze:Każda akcja rodzi reakcję. Jeżeli powszechnie szanowany rabin, w dodatku duchowy przywódca religijnej partii mówi, że:gosciu_Muranista pisze:a po 2. zasadniczo nie obchodzi mnie jak jest w Izraelu no chyba, że mówili by to polacy.
To ja się nie dziwię, że w Polsce znajduje się taki Świtoń, który mówi:– Goje rodzą się tylko po to, by nam służyć. Bez tego nie mieliby po co istnieć na tym świecie – powiedział Josef podczas wystąpienia w synagodze. – Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie – podkreślił. Potem porównał nie-Żydów do zwierząt pociągowych.
– Tak jak każda osoba goje muszą oczywiście umrzeć, ale Bóg daje im długowieczność – stwierdził 90-letni Owadia Josef. Dlaczego? – Wyobraźcie sobie, że zdechł wam osioł. Stracilibyście w ten sposób pieniądze. To jest taki sam sługa. Właśnie dlatego goj otrzymuje długie życie. By dobrze pracować dla Żyda.
Źródło
Rabin-idiota znajduje swojego odpowiednika, również idiotę i obaj wzajemnie się napędzają.
- Vimes
- Juventino
Odpowiem cytatem przypisywanym Wolterowi - "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia". Wolność słowa jest podstawowym prawem człowieka. Nie można jej nikomu ograniczać, ani tym bardziej odbierać, bo nie podoba nam się to, co mówi ktoś inny. Nawet jeżeli chcemy to robić w szczytnym celu. Po prostu lekarstwo (cenzura) w tym przypadku jest gorsze od choroby (kontrowersyjnych wypowiedzi). Chociaż wypowiedź tego rabina mnie wkurza, to uważam, że nie można mu zatykać ust. Podobnie Świtoniowi i Kobylańskiemu.gosciu_Muranista pisze:Wiesz z jednej strony każdy może mieć prawo do własnych poglądów i nie powinno się ich ograniczać. Ale czasami miewam myśli, że co po niektórym osobom powinno się zabronić mówić a przynajmniej mocno ograniczyć taką możliwość – osoby w postaci Świtonia czy Kobylańskiego tymi swoimi wypowiedziami do kogoś jednak się zwracają (mają swoją grupę odbiorców) a nie ukrywajmy, ale część społeczeństwa jest gotowa we wszystko uwierzyć i przekazuje te słowa dalej i tym samym z małej grupki cymbałów może powstać znacznie większa i to nie na drugim końcu świata.Vimes pisze:Czyli takie poglądy nie powinny być dostępne szerszej publice? Prowadzi to do kolejnego pytanie - kto ma decydować, o tym jakie poglądy są dostępne, a jakie nie? Skoro przeraziło Cię, że "można takie rzeczy gadać", to mam rozumieć, że boisz się wolności słowa i chciałbyś ją ograniczyć?gosciu_Muranista pisze:po 1. przeraziło, że można takie rzeczy gadać a nie że się boję. Ponadto co by nie mówić to mając związek z Radiem Rydzyka ich poglądy mogą być dostępne szerszej publice czyli tych babć, które wszystko łykają jako prawdę.
- gosciu_Muranista
- Juventino
Masz słuszność dlatego też napisałem, że miewam myśli a nie że powinno tak być choć zapewne gdybym miał prawo wprowadzenia cenzury to pewnie i tak bym z niego nie skorzystał bo jak słusznie napisałeś byłoby to gorszym rozwiązaniem.Vimes pisze:Odpowiem cytatem przypisywanym Wolterowi - "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia". Wolność słowa jest podstawowym prawem człowieka. Nie można jej nikomu ograniczać, ani tym bardziej odbierać, bo nie podoba nam się to, co mówi ktoś inny. Nawet jeżeli chcemy to robić w szczytnym celu. Po prostu lekarstwo (cenzura) w tym przypadku jest gorsze od choroby (kontrowersyjnych wypowiedzi). Chociaż wypowiedź tego rabina mnie wkurza, to uważam, że nie można mu zatykać ust. Podobnie Świtoniowi i Kobylańskiemu.gosciu_Muranista pisze:Wiesz z jednej strony każdy może mieć prawo do własnych poglądów i nie powinno się ich ograniczać. Ale czasami miewam myśli, że co po niektórym osobom powinno się zabronić mówić a przynajmniej mocno ograniczyć taką możliwość – osoby w postaci Świtonia czy Kobylańskiego tymi swoimi wypowiedziami do kogoś jednak się zwracają (mają swoją grupę odbiorców) a nie ukrywajmy, ale część społeczeństwa jest gotowa we wszystko uwierzyć i przekazuje te słowa dalej i tym samym z małej grupki cymbałów może powstać znacznie większa i to nie na drugim końcu świata.Vimes pisze:
Czyli takie poglądy nie powinny być dostępne szerszej publice? Prowadzi to do kolejnego pytanie - kto ma decydować, o tym jakie poglądy są dostępne, a jakie nie? Skoro przeraziło Cię, że "można takie rzeczy gadać", to mam rozumieć, że boisz się wolności słowa i chciałbyś ją ograniczyć?
Nie mniej jednak problem pozostaje bo takimi kontrowersyjnymi wypowiedziami można wywrócić świat do góry nogami.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Sejm przegłosował łagodniejszą wersję ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i w niektórych przypadkach ktoś, kto posiada małe ilości narkotyków nie będzie ścigany. Jak dla mnie, to krok ku normalności. Jak czytałem o brawurowych akcjach policji, które zatrzymały 'handlarzy' narkotyków, którzy mieli 18 lat i 1 gram zioła w kieszeni, to się robiło przykro. Zwiększono natomiast kary dla osób, które handlują sporymi ilościami dragów, co może cieszyć. I wreszcie określono, co robić w przypadku, tzw. dopalaczy.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Vimes
- Juventino
Popieram. Sam nigdy nie zażywałem żadnych naroktyków, ale to nie znaczy, że chcę tego zakazywać innym. W myśl zasady "volenti non fit iniuria", czyli "chcącemu nie dzieje się krzywda". Nie można bronić dorosłych ludzi przed ich własną głupotą. Jak ktoś chce brać, to jego sprawa.Antichrist pisze:Sejm przegłosował łagodniejszą wersję ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i w niektórych przypadkach ktoś, kto posiada małe ilości narkotyków nie będzie ścigany.

Zdzisław Krasnodębski zazwyczaj pisze bardzo długie i bardzo nudne teksty. Jednak tym razem przekazał swoje przemyślenia w atrakcyjnej formie: "Jarosław, władca Mordoru".
- FalsoVero
- Juventino
Antichrist pisze:Sejm przegłosował łagodniejszą wersję ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i w niektórych przypadkach ktoś, kto posiada małe ilości narkotyków nie będzie ścigany. Jak dla mnie, to krok ku normalności. Jak czytałem o brawurowych akcjach policji, które zatrzymały 'handlarzy' narkotyków, którzy mieli 18 lat i 1 gram zioła w kieszeni, to się robiło przykro. Zwiększono natomiast kary dla osób, które handlują sporymi ilościami dragów, co może cieszyć. I wreszcie określono, co robić w przypadku, tzw. dopalaczy.
Co z tego? Jeżeli nie ustalono co to jest nieznaczna ilość?
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- deszczowy
- Juventino
Gorsze jest to, że Bronisław I Omylny podpisał ustawę o studiach. Drugi kierunek będzie płatny.
Ze studentami łączymy się w bulu i nadzieji [*]
Ze studentami łączymy się w bulu i nadzieji [*]
- pan Zambrotta
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
To jakbyś wtedy zapłacił za stancję, misiu-pysiu?pan Zambrotta pisze:I bardzo dobrze ! Jeszcze zlikwidujmy stypendium za średnią i może w tym kraju na studiach będzie normalnie.
Nie, tej stypy nie warto ruszać. Zawsze to jest jakaś motywacja.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Mało tego, prokurator MOŻE nie musi podjąć decyzje o wstrzymaniu postępowania, więc kochane służby mundurowe bedą dalej, zapobiegliwie, traktować "posiadacza" jak bandytę. Za takie pseudo rozwiązania ja podziękuje.FalsoVero pisze:Antichrist pisze:Sejm przegłosował łagodniejszą wersję ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i w niektórych przypadkach ktoś, kto posiada małe ilości narkotyków nie będzie ścigany. Jak dla mnie, to krok ku normalności. Jak czytałem o brawurowych akcjach policji, które zatrzymały 'handlarzy' narkotyków, którzy mieli 18 lat i 1 gram zioła w kieszeni, to się robiło przykro. Zwiększono natomiast kary dla osób, które handlują sporymi ilościami dragów, co może cieszyć. I wreszcie określono, co robić w przypadku, tzw. dopalaczy.
- deszczowy
- Juventino
A myślałeś o tym, żeby po prostu przestać bakać?Juras_Senat pisze:Mało tego, prokurator MOŻE nie musi podjąć decyzje o wstrzymaniu postępowania, więc kochane służby mundurowe bedą dalej, zapobiegliwie, traktować "posiadacza" jak bandytę. Za takie pseudo rozwiązania ja podziękuje.FalsoVero pisze:Antichrist pisze:Sejm przegłosował łagodniejszą wersję ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i w niektórych przypadkach ktoś, kto posiada małe ilości narkotyków nie będzie ścigany. Jak dla mnie, to krok ku normalności. Jak czytałem o brawurowych akcjach policji, które zatrzymały 'handlarzy' narkotyków, którzy mieli 18 lat i 1 gram zioła w kieszeni, to się robiło przykro. Zwiększono natomiast kary dla osób, które handlują sporymi ilościami dragów, co może cieszyć. I wreszcie określono, co robić w przypadku, tzw. dopalaczy.
- steru
- Qualità Juventino
A Ty tak na serio, czy piszesz byle pisać?deszczowy pisze:A myślałeś o tym, żeby po prostu przestać bakać?

Jeśli nie ma takiej regulacji w ustawie to jest wadliwa i będzie powodować problemy, nadużycia ze strony organów ściagania.
Lepiej w cholerę zalegalizować, zarobić na tym i mieć spokój. Ale my to zawsze musimy jak koń pod górkę kombinować...
Co komu szkodzi, że dorosła, samodzielnie myśląca osoba mogłaby legalnie nabyć określoną ilość marihuany w celach prywatnych?

- pan Zambrotta
- Juventino
Studia powinny być usługą, przy której trzeba być świadomym kosztów. Dotychczas państwo promowało studencików studiujących logistykę czy inna europeistykę, tworząc im raj na ziemi. Pchało się tałatajstwo na takie studia, byle coś studiować pomimo braku zapotrzebowania na rynku. A potem jeszcze dostawali kasę za to. Bądźmy szczerzy - nie jest trudno wykręcić na studiach średnią 4,0.deszczowy pisze:To jakbyś wtedy zapłacił za stancję, misiu-pysiu?pan Zambrotta pisze:I bardzo dobrze ! Jeszcze zlikwidujmy stypendium za średnią i może w tym kraju na studiach będzie normalnie.
Nie, tej stypy nie warto ruszać. Zawsze to jest jakaś motywacja.
Stypa powinna być tylko socjalna, ew. za wybitne osiągnięcia. Nie za naukę.
- Lypsky
- Juventino
Andrzej, a zupę na dziś już ugotowałeś, że zabierasz głos?
10.04 zapraszam wszystkich na KP w Warszawie i zachęcam by uczcić pamięć tych którzy zginęli, wywieszając biało-czerwone flagi.
10.04 zapraszam wszystkich na KP w Warszawie i zachęcam by uczcić pamięć tych którzy zginęli, wywieszając biało-czerwone flagi.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady