Serie A (31): Roma 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 16:47

<<W@jTEk>> pisze: Grosso chyba zaskoczył wszystkich, chyba najlepszy mecz w tym seoznie w jego wykonaniu i do tego DWIE asysty! :D
Sugerujesz, że Grosso nie dość że zagrał doskonały mecz, to jeszcze zaliczył dwie asysty? Ja bym powiedział, że zagrał kiepski mecz, ale za to zaliczył dwie asysty. Przypominam, że ten piłkarz jest lewym obrońcą i jego głównym zadaniem jest bronienie bramki. A tymczasem najgroźniejsze akcje szły akurat tamtędy i Grosso szczególnie romanistom życia nie utrudniał.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 16:53

Mateuszello pisze:Ale super kolejka pod Juve :happy:
Świetny mecz.

Wszystko już napisaliście, ale ten Grosso :shock:
mazi12 pisze:Nareszcie widziałem POUKŁADANY Juventus Turyn :shock: .
Juventus :puck:
(bez: Turyn)
Czemu bez...

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 16:55

W mojej przedmeczowej wypowiedzi , że nie radzimy sobie z zespołami obok nas w tabeli miałem na myśli tych za nami.
Zwracam honor wszystkim, którzy wierzyli w wygraną bo mój pesymizm był odzwierciedleniem naszych ostatnich wyników.
Padam na kolana przed Juve bo jako jeden z nielicznych nie wierzyłem w sukces na Olimpico przeciw Rzymianom. A tu zaskoczenie...
Żebyśmy zawsze byli nieobliczalni i niedoceniani w meczach przeciw Milanowi, Napoli, Palermo i wygrywali w podobnym stylu.
Matri zdobył gola na miarę ale ładniejszy strzał Krasica. Brawo!
Do boju Juve LE czeka!
Dzięki za dobry mecz przeciw Giallorossim!

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 17:47

Ciekawy mecz. Chyba jeden z lepszych w wykonaniu Juve w tym sezonie. Nie dziwie się Storariemu, że chce bronić...ba nawet uważam, że to Buffon powinien teraz siedzieć na ławie. Takie interwencje Marco jak wczoraj to u Buffona już wielka rzadkość. Grosso dzisiaj jak za dawnych lat w Palermo, a Melo :) :bravo:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 18:31

Melo owszem zagrał niemal bezbłędnie, ale też miał mocno ułatwione zadanie. Był wyznaczony tylko do zadań defensywnych, a Roma grała w żółwim tempie i praktycznie cały czas środkiem gdzie byliśmy bardzo gęsto ustawieni.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 18:54

mazi12 pisze:
Świetny mecz.

mazi12 pisze:Nareszcie widziałem POUKŁADANY Juventus Turyn :shock: .
Czemu bez...
Turyn to miasto w którym znajduje się Juve...Oficjalna nazwa to:
Juventus Football Club SpA
zahor pisze:
<<W@jTEk>> pisze: Grosso chyba zaskoczył wszystkich, chyba najlepszy mecz w tym seoznie w jego wykonaniu i do tego DWIE asysty! :D
Sugerujesz, że Grosso nie dość że zagrał doskonały mecz, to jeszcze zaliczył dwie asysty? Ja bym powiedział, że zagrał kiepski mecz, ale za to zaliczył dwie asysty. Przypominam, że ten piłkarz jest lewym obrońcą i jego głównym zadaniem jest bronienie bramki. A tymczasem najgroźniejsze akcje szły akurat tamtędy i Grosso szczególnie romanistom życia nie utrudniał.
Grosso jako lewy obrońca musi się włączać w ataki!! Taka jest rola LO...Do bronienia to tylko ŚO...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:11

<<W@jTEk>> pisze:
zahor pisze:
Grosso jako lewy obrońca musi się włączać w ataki!! Taka jest rola LO...Do bronienia to tylko ŚO...
Tak, musi się włączać w miarę możliwości, ale przede wszystkim jest obrońcą Jeżeli uważasz że lewy defensor jest tylko od biegania do przodu, a od bronienia bramki są tylko środkowi, to nie za bardzo mam pomysł jak uzmysłowić Ci rozmiary błędu, w którym tkwisz.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:12

<<W@jTEk>> pisze:
mazi12 pisze:
Świetny mecz.

Czemu bez...
Turyn to miasto w którym znajduje się Juve...Oficjalna nazwa to:
Weźcie już skończcie z tą śmieszną akcją. Juventus łatwo pomylić z Juventusem brazylijskim czy szwajcarskim :lol: Dlatego przyjęło się Juventus Turyn.

FORZA JUVE!!!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:19

lenor pisze:Heh za chwile będziemy krzyczeć "Łapy precz od Grosso!" :)
Grosso nie pokrył Tottiego, kiedy to świetnie, ale fuksiarsko bronił Storari... Obrońca nie może tego robić, a Grosso przytrafiło się to nie pierwszy raz. Potrzebujemy boki obrony...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:30

stahoo pisze:
Grosso nie pokrył Tottiego, kiedy to świetnie, ale fuksiarsko bronił Storari... Obrońca nie może tego robić, a Grosso przytrafiło się to nie pierwszy raz. Potrzebujemy boki obrony...
Akcja, po której Roma trafiła w poprzeczkę też poszła tamtą stroną. Kilka innych wpadek w obronie też zaliczył. Wyjaśnij tylko koledze <<W@jTEk>>, że boczny obrońca to nie skrzydłowy i przede wszystkim musi bronić bramki.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:33

<<W@jTEk>> pisze: Turyn to miasto w którym znajduje się Juve...Oficjalna nazwa to:
Nie zabłysnąłeś tą wiedzą.

Mecz zdecydowanie na plus. Spodziewałem się ciężkiej przeprawy, ale okazuje się, że Romie też nie wiedzie się dobrze. Byliśmy zdecydowanie lepsi, ale nie zmienia to faktu, że rzymianie nie pokazali nic specjalnego, a swój ogromny udział w zdobyciu tych 3 punktów miał Storari. Częściej chcę go oglądać w naszej bramce, Buffon mnie nie przekonuje i kilka kolejek na ławce dobrze by mu zrobiły. Zrobił się bardzo niepewny, kurtuazyjnie się uśmiecha po przegranych spotkaniach, co mnie osobiście irytuje. To nie jest już ten sam zawodnik, co niegdyś, a mam tu także na myśli jego podejście. Storari z kolei nie schodził raczej poniżej pewnego poziomu i ratował nam 4 litery w niejednej sytuacji...

Jestem pod ogromnym wrażeniem wczorajszej postawy Grosso - wychodziło mu praktycznie wszystko, do tego 2 przedniej klasy asysty. Pewnie Melo, dobrze Matri. Momentami podobał mi się też Aquilani. Denerwował mnie natomiast Krasić, który będąc przy piłce tracił głowę i wdawał się w niepotrzebne pojedynki w sytuacjach, gdzie mógł odgrywać do zdecydowanie lepiej ustawionych kolegów. Mało opanowanie w jego grze, taki jeździec bez głowy.

Mnie tam to zwycięstwo szczególnie nie raduje, ze względu na sytuację w tabeli rzecz jasna. Na walkę o LM jest już zdecydowanie za późno - mamy zbyt dużą stratę do 4 miejsca, a do LE zakwalifikujemy się bez problemu.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:34

zahor pisze:
stahoo pisze:
Akcja, po której Roma trafiła w poprzeczkę też poszła tamtą stroną. Kilka innych wpadek w obronie też zaliczył. Wyjaśnij tylko koledze <<W@jTEk>>, że boczny obrońca to nie skrzydłowy i przede wszystkim musi bronić bramki.
Nie bądź złośliwy :naughty:

Ja nie powiedziałem że jego głównym celem jest atak ale żeby poprostu się włanczał w akcje do przodu...Zresztą i tak Grosso jest do wymiany po sezonie...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 19:44

<<W@jTEk>> pisze:
zahor pisze:
stahoo pisze: Grosso nie pokrył Tottiego, kiedy to świetnie, ale fuksiarsko bronił Storari... Obrońca nie może tego robić, a Grosso przytrafiło się to nie pierwszy raz. Potrzebujemy boki obrony...
Nie bądź złośliwy :naughty:

Ja nie powiedziałem że jego głównym celem jest atak ale żeby poprostu się włanczał w akcje do przodu...Zresztą i tak Grosso jest do wymiany po sezonie...
Napisałeś Do bronienia to tylko ŚO.... Owszem, boczny obrońca, który nie wybiega poza swoje pole karne to nie jest to, co chcielibyśmy oglądać. Ale tak lepiej jak ma się nie włączyć do akcji ofensywnej, niż jak potem ma nie zdążyć wrócić i przyczynić się do straty gola. Grosso w obronie sobie zupełnie nie radzi (wbrew temu, co pisze mrozzi). Myślę że w obecnej sytuacji zasadne byłoby przesunięcie go na lewą pomoc, bo wczoraj Pepe swoją grą sparodiował sam siebie.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 20:16

Jak Grosso nie wnosił nic do ofensywy i defensywy, wszyscy szczekali.
Jak Grosso zaczął dzielić i rządzić chociaż w ofensywie, też wszyscy szczekają, bo raz Tottiego nie pokrył.

Niektórym to tylko bambusy z Afrika mogą dogodzić swą kaszanką.

Ciekawe co jeszcze musi pokazać Storari żeby Buffon sobie posiedział na ławie przez dłuższy czas.

Tyle wolnych wniosków, pozdro600 panowie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 20:53

Negri pisze:Jak Grosso nie wnosił nic do ofensywy i defensywy, wszyscy szczekali.
Jak Grosso zaczął dzielić i rządzić chociaż w ofensywie, też wszyscy szczekają, bo raz Tottiego nie pokrył.
Zbyt daleko posunięty wniosek :D
Negri pisze:Ciekawe co jeszcze musi pokazać Storari żeby Buffon sobie posiedział na ławie przez dłuższy czas.
Jaja. Jak van Gaal.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany