Alberto Aquilani
- Łoles
- Juventino
A ja się po raz kolejny powtórzę.
Zostawić decyzję nt AA (zresztą nie tylko jego ale wszystkich wypożyczonych) do momentu mianowania nowego trenera, bo imo to obecnie powinny być prowadzone rozmowy z potencjalnymi następcami DN, i to ów następca winien zadecydować o jego przyszłości. W innym przypadku to nie będzie miało sensu.
A już w ogóle to ja bym był za zmianą systemu z trener&dyrektor na manager, ale to temat na inną bajkę...
Zostawić decyzję nt AA (zresztą nie tylko jego ale wszystkich wypożyczonych) do momentu mianowania nowego trenera, bo imo to obecnie powinny być prowadzone rozmowy z potencjalnymi następcami DN, i to ów następca winien zadecydować o jego przyszłości. W innym przypadku to nie będzie miało sensu.
A już w ogóle to ja bym był za zmianą systemu z trener&dyrektor na manager, ale to temat na inną bajkę...
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Pan Mietek
- Juventino
Ja w gruncie rzeczy tez nie jestem za Aquilanim, tylko po prostu zwracam uwagę na to, że z Pirlo nie jest tak różowo jak niektórzy uważająAntichrist pisze:Mietsonie, właśnie Aquilani to żadna gwarancja. Gość jest po prostu średnim zawodnikiem. Nie przypominam sobie, by zagrał dwa naprawdę dobre spotkania pod rząd. Z resztą, nie ma co porównywać tych dwóch zawodników. Pirlo jest za free, Aqulani, który jest gorszy jest za 16 milionów €. Za te 16 baniek mamy lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.
- Kuben
- Juventino
Kto to jest ? :shock:D0N pisze:Jak dla mnie 16mln za AA to gruba przesada, są lepsi za te pieniądze np M'Vila.
16 mln... gdyby grał tak jak na początku sezonu oraz tak jak potrafi w kadrze, to nie bylibyśmy tacy na nie, ale w sytuacji gdy gra jak gra, to trochę zawyżona kwota. Co jest powodem takiego spadku formy ? Raczej nie aspekty sportowe czy fizyczne, ale forma i psychika całego zespołu. Przecież nawet Kielon zaczął grać jak ciele :roll: Na chwile obecną chyba jedynym zawodnikiem, który robi jakąś różnicę jest Matri, ale on doszedł do nas niedawno i jeszcze ta klątwa na niego nie działa...
Ciekaw jestem jak byśmy grali, gdyby mentalność była taka jak tzeba

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- couec
- Juventino
Duży dorodny, młody francuski muzin, od którego Lolo Blanc zaczyna ustalanie linii pomocy trójkolorowych.[RA]MACIUS pisze:Kto to jest ? :shock:D0N pisze:Jak dla mnie 16mln za AA to gruba przesada, są lepsi za te pieniądze np M'Vila.
- Angelu
- Juventino
FM się kłania, haha[RA]MACIUS pisze:Kto to jest ? :shock:D0N pisze:Jak dla mnie 16mln za AA to gruba przesada, są lepsi za te pieniądze np M'Vila.

W realu nic o nim nie słyszałem specjalnego, także się nie wypowiem

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W wypadku sprzedaży Sissoko warto zabezpieczyć się w jeszcze jednego DMa. Ale bez sensu będzie sytuacja kiedy sprzedamy Momo za dychę i kupimy Francuza za więcej niż tą dychę. W takim przypadku lepiej zabezpieczyć się w kogoś za darmo. M'Vila mimo młodego wieku bardzo dużo meczy na poziomie Ligue 1. To na pewno imponuje. Ale tani nie będzie na pewno. Tym bardziej, że promuje go Laurent Blanc.
Poza tym mówię, środek pomocy to nie jest nasz priorytet.
- Pan Mietek
- Juventino
"Meczów"zoff pisze:W wypadku sprzedaży Sissoko warto zabezpieczyć się w jeszcze jednego DMa. Ale bez sensu będzie sytuacja kiedy sprzedamy Momo za dychę i kupimy Francuza za więcej niż tą dychę. W takim przypadku lepiej zabezpieczyć się w kogoś za darmo. M'Vila mimo młodego wieku bardzo dużo meczy na poziomie Ligue 1. To na pewno imponuje. Ale tani nie będzie na pewno.
Problem w tym, że M'Vila tańszy od Momo nie będzie na pewno a może się okazać nawet droższy niż Aqua. Na tego rezerwowego DMFa to można poeksperymentować bo Melo rzadko pauzuje i jest pewnym punktem drużyny.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widzisz. Zawsze mam wątpliwość. Nie jesteś pierwszy, który zwraca mi na to uwagę. PrzeżyjęMietson pisze: "Meczów"

Skoro będzie droższy to ja bym się w taką inwestycje nie pakował. Masę goli tracimy przez to jak obracają naszymi bocznymi obrońcami, później skupił się na lewym skrzydłowym z prawdziwego zdarzenia i jeszcze raz pomyślał o ataku. Nie mówię już o sprzedaniu balastu, całego balastu.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Sam Aquilani przyznaje, że nie wie, gdzie wyląduje w następnym sezonie. Cóż, Alberto nie spełniasz pokładanych w Tobie nadziei, więc jak wrócisz na Anfield Road, to nie będę szlochał.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- juvefan92
- Juventino
Można powiedzieć, że połowicznie popieram wykupienie AA. Kluczowym zawodnikiem nie jest i raczej nim nie będzie więc 16 milionów odstępnego to trochę za dużo. Jeśli już chcemy go wykupić to powinniśmy postarać się zbić cenę do ok.12 mln choć niestety przy obecnym szumie na jego temat to dość mało prawdopodobne.
- pumex
- Juventino
Moim zdaniem Aquilani powinien zostać wykupiony. Proste uzasadnienie:
-- ma 26 lat, więc stary nie jest a wiadomo, że Włosi najlepiej prezentują się około 30-tki
-- dość duże doświadczenie
-- ma duże umiejętności, co do tego nie ma wątpliwości, tylko forma nie zawsze taka jak trzeba
-- najważniejsze: kogo lepszego znajdziemy w podobnej cenie, podobnym wieku? Montolivo? Bleee! Poli? Bleeeeeeeeee! Ktoś spoza Włoch?
Przy innym, lepszym trenerze Aquilani mógłby się ustabilizować na wysokim poziomie
-- ma 26 lat, więc stary nie jest a wiadomo, że Włosi najlepiej prezentują się około 30-tki
-- dość duże doświadczenie
-- ma duże umiejętności, co do tego nie ma wątpliwości, tylko forma nie zawsze taka jak trzeba
-- najważniejsze: kogo lepszego znajdziemy w podobnej cenie, podobnym wieku? Montolivo? Bleee! Poli? Bleeeeeeeeee! Ktoś spoza Włoch?
Przy innym, lepszym trenerze Aquilani mógłby się ustabilizować na wysokim poziomie

- Marchisio87
- Juventino
Alberto musi zostać z nami na następny sezon już w tym pokazał że jest ograny w Itali i wie jak grać i ustawiać tempo gry obecnie nie ma jeszcze składu i ładu ale jak ustalimy ten nowy zajefajny skład to AA na pewno będzie prowadził nas do zwycięstw dać te 15milionów za niego a nie sciągać jakiś innych defensywnych pomocników bo wiadomo Juve lubi jakiś nieogarów sciągać jak ALMIRON itp...
a wie ktoś co jest z tym TIAGO on wraca do JUVE jak tak to sprzedać w tedy SISOKO MELO LUB TIAGO bo środkowych mamy dużo a w bocznych sektorach same łamagi może Krasic troche lepszy...
a wie ktoś co jest z tym TIAGO on wraca do JUVE jak tak to sprzedać w tedy SISOKO MELO LUB TIAGO bo środkowych mamy dużo a w bocznych sektorach same łamagi może Krasic troche lepszy...
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- YaSq
- Juventino
Ja zamiast Aquilaniego chetnie zobaczyl bym Andrea Cossu. Co prawda mlody juz nie jest, ale dzieki temu bedzie tani, mysle ze jakies 5-7 mln.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri