Nowy Trener?
- Pan Mietek
- Juventino
Budowanie ItalJuve to fakt niezaprzeczalny - latem kupiliśmy tylko 2 zawodników spoza Włoch (Krasić i Traore). I jest to niezaprzeczalnie zła strategia bo właśnie widać jak sprawdzili się kupieni latem piłkarze.Wiking pisze:@Mietson
Nie twierdzę, że kasy nie można było wydać lepiej -> i koronnym przykładem i głównym niewypałem okazuje się tutaj Martinez na którego sporo kasy poszło, a nic specjalnie z tego nie wyszło. Ale nie był to wynik budowania włoskiego Juve.
4-2-3-1 ?Miło by było zobaczyć tak grający Juventus. Poza tym taktyka ta sama, co preferowana przez Spalettiego w Romie. Jak by Marotta zaczął kupować piłkarzy pod Spalla, to jest szansa, że DD też będą pasować.
4-2-3-1 to obecnie najpopularniejsza strategia jednak nie ma znaczenia czy jest 4-4-2 czy cokolwiek innego bo grunt to wykonawcy a nie taktyka! Są drużyny, które dalej grają 4-4-2 i im to na dobre wychodzi (patrz Man.United, albo Borussia, chociaż tam jest bardziej 4-4-1-1)
- @D@$
- Juventino
Aż takiej "palety" wyboru ni było, choć z lewym pomocnikiem mogli sie lepiej postarać.Fenrir pisze: Preferowanie miernych, wloskich rozwiazan gdy na horyzoncie pojawiaja sie lepsi lub duzo lepsi obcokrajowcy lub szukanie na sile graczy w rodzimej lidze.
Tę rewolucję trzeba było kiedyś zrobić. Mówię to z bólem serca, bo rok temu krzyczałem na tym samym forum, żeby nie ruszać Camoranesiego, no ale pewne rzeczy trzeba było zrobić.Dante93 pisze:Bledem byla wogole rewolucja bo przez nia cofnelismy sie tylko do tylu.
Może przerwa potrwa do czerwca/lipcaMietson pisze:Van Gaal robi sobie przerwę w trenowaniu.

Powtórz to jeszcze trzy razy, może stanie się faktem...Mietson pisze:nie zmieniają faktu, że on tu chce zrobić drugą Sampdorię
Drużyna z Serie A ma (fanfary) dziewięciu Italiano w składzie, no szok. I totalne szaleństwo.Mietson pisze:...która w pierwszej jedenastce miała z reguły 8-9 Włochów
7,5 mln. Tyle kosztuje wykupienie, 2,5 mln poszło na wypożyczenie. Ale rymy.Wiking pisze:Pepe jest niezłym zapchajdziurom, acz przyznam, że jak wydamy na niego kolejne 10mln
To chodzi o Włochów czy Serie A? Ta czy siak, byli jeszcze Sorensen i Martinez/Aquilani...Mietson pisze:Budowanie ItalJuve to fakt niezaprzeczalny - latem kupiliśmy tylko 2 zawodników spoza Włoch (Krasić i Traore).
Tu się zgodzę z drobną korektą, ważne by kupowac wykonawców do taktyki. Dajmy na to lewego pomocnika z prawdziwego zdarzenia zamiast np. Pastore za 40 mln który nie wiadomo gdzie by grał.Mietson pisze:nie ma znaczenia czy jest 4-4-2 czy cokolwiek innego bo grunt to wykonawcy a nie taktyka! Są drużyny, które dalej grają 4-4-2 i im to na dobre wychodzi (patrz Man.United, albo Borussia, chociaż tam jest bardziej 4-4-1-1)
- Eric6666
- Juventino
http://www.goal.pl/index.php?dzial=newsy&artykul=193638
Magath w Wilkach, więc kolejny trener odpada? ;/ Didier ratuj ;d
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- gruzin_juve
- Juventino
krążą plotki, że Didier zostanie w OMEric6666 pisze:http://www.goal.pl/index.php?dzial=newsy&artykul=193638
http://www.goal.pl/index.php?dzial=newsy&artykul=193513
- juventusprzemek
- Juventino
Ja bym chciał zobaczyć tego pana :

Kike Flores żegna się z Atletico a nie ma chyba innych wolnych trenerów na poziomie lub takich, którzy chcieliby zasiąść za sterami naszego klubu.

Kike Flores żegna się z Atletico a nie ma chyba innych wolnych trenerów na poziomie lub takich, którzy chcieliby zasiąść za sterami naszego klubu.
- Dante93
- Juventino
Rinuado, Motta, Pepe- beznadziejne transfery.Zastanów się co właśnie napisałeś. Najpierw pochwaliłeś dobre transfery a potem wymieniłeś te beznadziejne, co podsumowałeś słowami "na nic lepszego liczyć można nie było"
KRasic, Quagliarella, Matri- pilkarze najlepsi na jakich moglismy w tamtym momencie liczyc.
Ja tutaj sprzecznosci nie widze;) Z pewnymi transferami MArotta trafil, z pewnymi wogole;] zreszta to nie istotne.
+Co do trenera - widać kolejny, który uważnie newsów nie czyta - Van Gaal robi sobie przerwę w trenowaniu.
=A mozna sie cofnac do przodu albo w bok ?
Bylem w stanie 'srednio ulatwiajacym pisanie z glowa' wiec prosze, wybaczcie

Nie neguje, ze nie byla potrzebna- jednak w takim wymiarze jaka mielismy okazala sie byc denna i nic nie zmieniajaca;f A rodzynki typu Diego za 14 mln MArtinez za 12 do dzis pozostana dla mnie tajemnica poliszynelaTę rewolucję trzeba było kiedyś zrobić. Mówię to z bólem serca, bo rok temu krzyczałem na tym samym forum, żeby nie ruszać Camoranesiego, no ale pewne rzeczy trzeba było zrobić.

Co do trenera- Deschamps

- Eric6666
- Juventino
a ktoś taki co włączył Aston Villę do miana wielkiej 5? Martin O'Neil? bez pracy! nie wiem, dlaczego? zrezygnował z kariery trenera? pamiętam, że jego taktyki Aston Villi były jedną z bodajże 5 najlepszych ( wg. Fmowskiej strony, która robiła taktyki pod niego ;d ) osobiście podobał mi się jako trener, zrobił cos wielkiego.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie godził się na sprzedawanie najlepszych zawodników swojego zespołu. Dodatkowo zarząd zakomunikował mu, że nie będzie mógł zainwestować całej zarobionej sumy na nowych zawodników.Eric6666 pisze: Martin O'Neil? bez pracy! nie wiem, dlaczego? zrezygnował z kariery trenera?
- francois
- Juventino
WłaściwieEric6666 pisze:a ktoś taki co włączył Aston Villę do miana wielkiej 5? Martin O'Neil? bez pracy! nie wiem, dlaczego? zrezygnował z kariery trenera? pamiętam, że jego taktyki Aston Villi były jedną z bodajże 5 najlepszych ( wg. Fmowskiej strony, która robiła taktyki pod niego ;d ) osobiście podobał mi się jako trener, zrobił cos wielkiego.

Nie wiem tylko czy u nas dostałby wystarczająco wiele swobody.
Ja byłbym w stanie zaryzykować.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czyli do nas nigdy nie przyjdzie, bo zarząd się z nim nie dogada. Gościu ma swoją wizję, a u nas jej brak.Ouh_yeah pisze:Nie godził się na sprzedawanie najlepszych zawodników swojego zespołu. Dodatkowo zarząd zakomunikował mu, że nie będzie mógł zainwestować całej zarobionej sumy na nowych zawodników.Eric6666 pisze: Martin O'Neil? bez pracy! nie wiem, dlaczego? zrezygnował z kariery trenera?
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Pan Mietek
- Juventino
To też zabawna sprawa, bo to chyba o Milnera poszło ale potem przyszedł Ireland, Makoun i Bent więc trochę władze Villi sprawę zwaliły. Podobnie jak Moratti, który najpierw kazał Benitezowi grać tym co ma, żeby po jego odejściu kupić 5 (!) nowych piłkarzy.Ouh_yeah pisze:Nie godził się na sprzedawanie najlepszych zawodników swojego zespołu. Dodatkowo zarząd zakomunikował mu, że nie będzie mógł zainwestować całej zarobionej sumy na nowych zawodników.Eric6666 pisze: Martin O'Neil? bez pracy! nie wiem, dlaczego? zrezygnował z kariery trenera?
Ja nie widzę innej opcji niż Deschamps i jego wizja drużyny.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tja. Moratti i jego wywiad po zwolnieniu Beniteza.Mietson pisze:Podobnie jak Moratti, który najpierw kazał Benitezowi grać tym co ma, żeby po jego odejściu kupić 5 (!) nowych piłkarzy.
- Krążą słuchy, że Leonardo obejmie drużynę?
- To kompletne bzdury.
- Co Pan teraz zrobi Panie prezesie?
- Cóż, na pewno nie kupię 4 nowych piłkarzy [śmiech].
Wracając do temu to DD byłby w obecnej sytuacji zbawicielem, ale skończymy z kimś z serie A.