Towarzyski Mecz Legend: Juventus 2-2 Torino (23.03.2011)
- Łukasz
- Juventino
Pepe czy Martinez wyglądają komicznie na tle Nedveda, który karierę zakończył dwa lata temu. Wizja gry, dośrodkowanie - nie ma porównania. Tacchinardi - jak ja uwielbiałem tego wiecznie długonogiego i długowłosego człowieka - brutalnie konsekwentny z tyłu, świetna długa piłka i strzał z dystansu. Tyle rozciągających grę podań, ile zrobił wczoraj Alessio, Marchisio nie miał przez cały obecny sezon. Ba, nawet taki Ravanelli czy Vieri nie wyglądali gorzej niż Iaquinta.
Wspaniale zobaczyć Lippiego, Montero, Tacchinardiego, Davidsa i Nedveda znowu razem. To była drużyna, to był zespół! Długonogi Tacchinardi w nisko opuszczonych getrach jak zwykle całym sobą uspokajał grę, czupryna Nedveda jak zwykle falowała w rytm jego kołyszącego biegu. Człowiek od razu czuje się pewniej widząc na zielonej murawie boiska te charakterystyczne sylwetki.
Wspaniale zobaczyć Lippiego, Montero, Tacchinardiego, Davidsa i Nedveda znowu razem. To była drużyna, to był zespół! Długonogi Tacchinardi w nisko opuszczonych getrach jak zwykle całym sobą uspokajał grę, czupryna Nedveda jak zwykle falowała w rytm jego kołyszącego biegu. Człowiek od razu czuje się pewniej widząc na zielonej murawie boiska te charakterystyczne sylwetki.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie ma co porównywać tego Juventusu, który wybiegł wczoraj na boisko z tym Juventusem, który na nie wybiega tydzień w tydzień. Można się oczywiście podniecać fantastycznymi zagraniami naszych byłych zawodników, ale to był 'tylko' mecz charytatywny.
Szanuję i tęsknię za tymi ludźmi, którzy sprawili, że ten klub coś w moim życiu znaczy. A przed obecnym Juventusem niestety jeszcze bardzo bardzo długa droga, aby osiągnąć taki poziom i taki szacunek (o ile to możliwe).
Szanuję i tęsknię za tymi ludźmi, którzy sprawili, że ten klub coś w moim życiu znaczy. A przed obecnym Juventusem niestety jeszcze bardzo bardzo długa droga, aby osiągnąć taki poziom i taki szacunek (o ile to możliwe).
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dzięki za linki. Niestety również nie obejrzałem meczu, ale nadrobię to jeszcze dzisiaj. Nie ma sensu się rozpisywać o tym, jak żałośnie wygląda obecny Juventus do tych gwiazd. Szkoda, że takich ludzi już praktycznie w Juve nie ma.Łukasz pisze:Oglądam właśnie - piękna sprawa, święta wojna w najszlachetniejszej odmianie. Ci ludzie, mimo że nie grają już w piłkę, wciąż są piłkarzami, o czym przypomniał choćby Ravanelli w starciu z obrońcą Toro. Przede mną część z Nedvedem, Davidsem, Tacchinardim i Montero - tym Juve Lippiego, które było mi najbliższe. Mam nadzieję, że silne wzruszenie z rana nie rozbije mnie na cały dzień. Szkoda, że nikt nie pomyślał i nie połączył tego z pożegnaniem Trezeguet, ale i na to może przyjdzie pora.
Tu linki do całego meczu:
http://www.usershare.net/f1hdhx8lh43y/J ... 20Half.flv
http://www.usershare.net/go3m35q4xa5n/J ... 20Half.flv
PS. Będą z tego meczu zdjęcia na juvepoland?
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Buri
- Juventino
dokładnie to bez sensu, jaki mamy teraz skład to widzimy dopiero na przestrzeli poprzednich lat.JIm pisze:Nedved Davids Tacchinardi i Zidane vs dzisiejsza 2 linia Aquilani Marchiso Melo Krasic
eh co ja porownuje, przeciez to nie ma sensu
Ale i tak jestem dumny z bycia juventinio

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Wojtek
- Juventino
Przecież Nedved i Zidane nigdy nie grali ze sobą! No oczywiście poza wczorajszym meczemJIm pisze:Nedved Davids Tacchinardi i Zidane vs dzisiejsza 2 linia Aquilani Marchiso Melo Krasic

PS.Dzięki za linki

- Donnie
- Juventino
A czy ktoś napisał, że kiedykolwiek grali razem? To porównanie miało jedynie pokazać, jakie nazwiska mieliśmy w drugiej linii w przeszłości, a jakie mamy teraz...<<W@jTEk>> pisze:Przecież Nedved i Zidane nigdy nie grali ze sobą! No oczywiście poza wczorajszym meczemJIm pisze:Nedved Davids Tacchinardi i Zidane vs dzisiejsza 2 linia Aquilani Marchiso Melo Krasic
PS.Dzięki za linki
Niektórzy podniecają się teraz Melo, ale jak on wygląda przy Edgarze za najlepszych lat? Przeciętnie...
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Luknij, waść kilka postów wyżej. Są linki do meczu.total16 pisze:Czy ktoś nagrywał ten mecz?
Ja niestety nie mogłem obejrzeć a takiego czegoś nie można przegapić.
:-D :-D :-D :-D :-D
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Franek1897
- Juventino
.....................Buffon
Pessotto...Montero...Iuliano....Chiellini
....Zidane.....Tacchinardi...Davids
..............Nedved
.....Del Piero.............Vialli
Taki skład bym proponował na przyszły sezon i na pewno będzie lepsze miejsce w tabeli niż jest teraz..
Pozdro
Pessotto...Montero...Iuliano....Chiellini
....Zidane.....Tacchinardi...Davids
..............Nedved
.....Del Piero.............Vialli
Taki skład bym proponował na przyszły sezon i na pewno będzie lepsze miejsce w tabeli niż jest teraz..
Pozdro
"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
- tabo89
- Juventino
Zdjęcia ze spotkania znajdziecie już w galerii JuvePoland w zakładce 'Mecze Towarzyskie'. Zapraszamy!

- juventusprzemek
- Juventino
Jak tylko jestem pełen podziwu, że ludzie w ich wieku mają jeszcze tą chęć do gry. Pokazali, że można zagrać dla kibiców i zostawić tyle zdrowia na boisku ile można. Fajnie było pooglądać Nedveda-Zidana-Dvidsa-Tachinardiego-Vialliego-Ravanelliego w jednym zespole. Tak zapisuje się kolejna karta w złotej historii Juve - klubu o wielkich tradycjach i pasjach do futbolu.
Forza Juve.
Forza Juve.