Ekstraklasa 2010/2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto bedzie mistrzem Polski

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 08:07

Ale się porobiło. Co kolejkę ładniejsze bramki padają w tej ekstraklasie :shock: Bramki z meczu Legia-Śląsk palce lizać. Szczególnie pierwsza i ostatnia. Szkoda tylko, że Legia przegrała.

Przy okazji, Polonia W. bez trenera :lol: Wojciechowski pozbywa się holenderskiego zaciągu :lol: To kto będzie następny? Kto będzie na tyle szalony żeby trenować Polonię? :wink:

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 08:25

steru pisze:Przy okazji, Polonia W. bez trenera :lol: Wojciechowski pozbywa się holenderskiego zaciągu :lol: To kto będzie następny? Kto będzie na tyle szalony żeby trenować Polonię? :wink:
Wojciechowski jest słowny nie ma co. W programie Cafe futbol zarzekał się, że co by się nei działo to trenera nie zwolni bo wiele się nauczył no i widać. A teraz na minę wszedł Stokowiec czyli asystent poprzednich trenerów, ciekawe ile on wytrzyma.
Wojciechowski jeśli chce zacząć wygrywać to powinien kilku zawodników wywalić z 1 składu to może innych to otrzeźwi - ale mnie zasadniczo taka postawa Polonii nie martwi :)

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 08:38

Póki co piękna wiosna, wszyscy grają dla Wisły a w Krakowie radość :D Teraz Jaga jedzie na Lecha a Legia gra w Bełchatowie, Wiślacy muszą to wykorzystać i zdobyć w Bytomiu trzy punkty żeby mieć spokój przed majowym maratonem z Craxą, Lechem i Legią. Co do Polonii to szkoda słów, dopiero co pan Wojciechowski zapowiadał, że Bos zostanie do końca sezonu, tak to on na pewno nie zbuduje dobrej drużyny. Na początku tej rundy podoba mi się też strasznie Śląsk, oprócz meczu w Warszawie powinien też zdobyć trzy pkt w Białymstoku, fajną piłkę grają.

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 08:44

Osobiście nie emocjonuje się Ligą Polską, ale po pierwszych kolejkach rundy wiosennej faworytem do mistrzostwa jest dla mnie krakowska Wisła. Nie spodziewałem się, że praca duetu Robert Maaskant & Stan Valckx przyniesie tak szybko efekty. Nie świadczy to jednak dobrze o poziomie naszej ligi, gdy drużyna zbudowana od podstaw po pół roku zaczyna dominować w lidze. Z cudzoziemskiego zaciągu w Wiśle największe wrażenie robi na mnie Maor Melikson, co koleś o takich umiejętnościach robi w tej zapyziałej lidze? To tylko pokazuje umiejętności transferowe Stana.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 08:58

gosciu_Muranista pisze:Wojciechowski jest słowny nie ma co. W programie Cafe futbol zarzekał się, że co by się nei działo to trenera nie zwolni bo wiele się nauczył no i widać.
Wojciechowski twierdzi, że to nie on podjął tą decyzję :lol:

"Nie mogę jako prezes wpaść w marazm bezradności. Moi zawodnicy wyszli na mecz z Zagłębiem bez jaj. Tak, jakby chcieli Bosa zwolnić. Ale chcę zaznaczyć, że nie jest to moja decyzja. Podjął ją członek Rady Nadzorczej Jerzy Klockowski. Zapytałem go, co by zrobił. On powiedział, że pożegnałby Holendrów. Więc tak zrobię."
D0N pisze:Osobiście nie emocjonuje się Ligą Polską, ale po pierwszych kolejkach rundy wiosennej faworytem do mistrzostwa jest dla mnie krakowska Wisła. Nie spodziewałem się, że praca duetu Robert Maaskant & Stan Valckx przyniesie tak szybko efekty. Nie świadczy to jednak dobrze o poziomie naszej ligi, gdy drużyna zbudowana od podstaw po pół roku zaczyna dominować w lidze. Z cudzoziemskiego zaciągu w Wiśle największe wrażenie robi na mnie Maor Melikson, co koleś o takich umiejętnościach robi w tej zapyziałej lidze? To tylko pokazuje umiejętności transferowe Stana.
Czytałem wypowiedź Zielińskiego, że przygląda się Meliksonowi pod kątem powołania do naszej kadry. Chłopak ma na koncie występ w barwach Izraela, ale w meczu towarzyskim i teoretycznie może grać dla Polski. Paszport Polski posiada (matka Polka?) więc problemów być nie powinno. Kojarzę tylko, że kiedyś mówił że będzie grał w kadrze Izraela.

Dodam na koniec tylko, że w pierwszych kolejkach gwiazdą naszej ligii zrobił się Małecki. Po każdym meczu Wisły spływają na niegio pochwały. Ale Smuda go w kadrze nie chce ;)

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 10:03

steru pisze:Czytałem wypowiedź Zielińskiego, że przygląda się Meliksonowi pod kątem powołania do naszej kadry. Chłopak ma na koncie występ w barwach Izraela, ale w meczu towarzyskim i teoretycznie może grać dla Polski. Paszport Polski posiada (matka Polka?) więc problemów być nie powinno. Kojarzę tylko, że kiedyś mówił że będzie grał w kadrze Izraela.

Dodam na koniec tylko, że w pierwszych kolejkach gwiazdą naszej ligii zrobił się Małecki. Po każdym meczu Wisły spływają na niegio pochwały. Ale Smuda go w kadrze nie chce ;)
Żenująco zachowuje się zarówno Zieliński jak i Smuda. Melikson powiedział już, że gra dla Izraela, tam ma rodzinę, jest mocno związany ze swoim krajem i będzie grał tylko dla swojej reprezentacji. A ci już, zagrał trzy dobre mecze to szukają jakiś otwartych drzwiczek i wywołują tylko niepotrzebne zamieszanie. Lepiej rozejrzał by się ZIeliński za jakimiś utalentowanymi polskimi chłopakami zamiast opowiadać takie dyrdymały. Smuda jako selekcjoner to już w ogóle inna bajka, jak każdy kibic kadry chciałbym sukcesu na Euro ale z tym osobnikiem na miejscu trenera to czarno to widzę... Małecki dojrzał i to on jest teraz prawdziwym liderem Wisły, widać to na boisku i poza nim, to on jest obecnie najbardziej kochany przy Reymonta co widać i słychać na każdym meczu. Ale Smuda oczywiście swoje. W końcu go pewnie powoła i znowu bęzie opowiadał brednie, że on jest jak ksiądz co daje pokutę i przebacza synom marnotrawnym :doh:
Wracając do Meliskona, dobrze powiedział wczoraj Kaziu Węgrzyn. Poczekajmy i zobaczmy jak zagra z bardziej wymagającymi rywalami, przede wszystkim agresywniej grającymi. Myśle, że takim sprawdzianem dla niego będą właśnie mecze z Craxą, Legią i Lechem.

Obrazek
marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 10:50

Jezu, znowu Wisła idzie na mistrza... a potem Karbach bądź Levadia i bye bye Champions League :doh:

FORZA JUVE !!!
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 11:26

marek.siedlce pisze:Jezu, znowu Wisła idzie na mistrza... a potem Karbach bądź Levadia i bye bye Champions League :doh:
Jeśli nadal Stan Valckx będzie miał wolną rękę w budowaniu drużyny, to Wisła może stać się naprawdę ciekawym klubem. Może za jakiś czas nawet będzie to średni klub europejski.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2011, 18:46

steru pisze:
gosciu_Muranista pisze:Wojciechowski jest słowny nie ma co. W programie Cafe futbol zarzekał się, że co by się nei działo to trenera nie zwolni bo wiele się nauczył no i widać.
Wojciechowski twierdzi, że to nie on podjął tą decyzję :lol:
"Nie mogę jako prezes wpaść w marazm bezradności. Moi zawodnicy wyszli na mecz z Zagłębiem bez jaj. Tak, jakby chcieli Bosa zwolnić. Ale chcę zaznaczyć, że nie jest to moja decyzja. Podjął ją członek Rady Nadzorczej Jerzy Klockowski. Zapytałem go, co by zrobił. On powiedział, że pożegnałby Holendrów. Więc tak zrobię."[/quote]
grunt to przerzucić na kogoś innego odpowiedzialność i sumienie czyste.
steru pisze:
D0N pisze:Osobiście nie emocjonuje się Ligą Polską, ale po pierwszych kolejkach rundy wiosennej faworytem do mistrzostwa jest dla mnie krakowska Wisła. Nie spodziewałem się, że praca duetu Robert Maaskant & Stan Valckx przyniesie tak szybko efekty. Nie świadczy to jednak dobrze o poziomie naszej ligi, gdy drużyna zbudowana od podstaw po pół roku zaczyna dominować w lidze. Z cudzoziemskiego zaciągu w Wiśle największe wrażenie robi na mnie Maor Melikson, co koleś o takich umiejętnościach robi w tej zapyziałej lidze? To tylko pokazuje umiejętności transferowe Stana.
Czytałem wypowiedź Zielińskiego, że przygląda się Meliksonowi pod kątem powołania do naszej kadry. Chłopak ma na koncie występ w barwach Izraela, ale w meczu towarzyskim i teoretycznie może grać dla Polski. Paszport Polski posiada (matka Polka?) więc problemów być nie powinno. Kojarzę tylko, że kiedyś mówił że będzie grał w kadrze Izraela.

Dokładnie - Melikson już od początku mówił, że będzie grać tylko dla Izraela więc nie wiem skąd taka napinka na niego by dostał powołanie do naszej kadry.
Małeckiego nie lubię za jego charakter ale trzeba przyznać, że talent ma spory i wiele pożytku by wniósł do kadry - Smuda boi się, że temperament Małeckiego w końcu by dał o sobie znać i w kadrze atmosfera znowu by siadła.
No i irytuje mnie cały czas ten pomysł z Arboledą by był w kadrze Polski - wolę już Thiago Cionka, który jak dla mnie stoi na porównywalnym poziomie co Arboleda a dodatkowo jest młodszy, ma więcej wspólnego z Polską niż Maniek - aaaa i jeszcze Maniek mnie zirytował tym gdy powiedział, że jeśli nie dostanie wyższego kontraktu to wyjedzie z Polski i o paszport nie będzie się starać.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2011, 11:30

No, ale co z tego, że towarzyski? Jeśli jest 1A/0 to gracz już nie może grać w innej reprezentacji. Zieliński może po prostu nie ogarnia.

Ed.

Lipnie. To może Boenisch wróci do kadry Niemiec?
Ostatnio zmieniony 15 marca 2011, 12:22 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2011, 11:52

zoff pisze:Jeśli jest 1A/0 to gracz już nie może grać w innej reprezentacji.
Są nowe przepisy FIFA, które pozwalają piłkarzowi zmienić reprezentację nawet po występie w seniorskiej drużynie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2011, 18:58

steru pisze:Polonia W. bez trenera :lol: Wojciechowski pozbywa się holenderskiego zaciągu :lol: To kto będzie następny? Kto będzie na tyle szalony żeby trenować Polonię? :wink:
Jest już następna ofiara:
http://www.90minut.pl/news/150/news1502 ... szawa.html
Ile wytrzyma?
Może do długiego weekendu jak dobrze pójdzie :roll:
steru pisze:Dodam na koniec tylko, że w pierwszych kolejkach gwiazdą naszej ligii zrobił się Małecki. Po każdym meczu Wisły spływają na niegio pochwały. Ale Smuda go w kadrze nie chce ;)
Osobiście jestem zwolennikiem dania Smudzie do Euro wolnej ręki w budowie kadry, ale jego powołania mnie irytują.

Najpierw buduje obronę wokół wypalonego Żewłakowa, którego później wywala z hukiem.
Boruc i Małecki źli bo niegrzeczni i z charakterem.

Nie wiem, czy on kadrę buduje, czy kumpli szuka na zgrupowaniach :think:
zoff pisze:Lipnie. To może Boenisch wróci do kadry Niemiec?
Prędko to on w ogóle na boisko nie wróci :?
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Drama ... caid=1bf0a

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2011, 08:12

francois pisze:Jest już następna ofiara:
http://www.90minut.pl/news/150/news1502 ... szawa.html
Ile wytrzyma?
Może do długiego weekendu jak dobrze pójdzie :roll:
Stokowiec jest rozwiązaniem tymczasowym. Nie sądze aby Wojciechowski nawet przez chwilę myślał o nim na poważnie. Prędzej czy później pojawi się nowy trener. Najpewniej zza granicy bo nie sądzę żeby ktoś z naszego kraju chciał się w to pakować.
francois pisze:Najpierw buduje obronę wokół wypalonego Żewłakowa, którego później wywala z hukiem.
Boruc i Małecki źli bo niegrzeczni i z charakterem.
Żewłakow to ze względu ma wiek był głupim pomysłem. Już nawet nie o samo wywalenie go chodzi.

Tacy piłkarze jak Boruc i Małecki są potrzebni. Skończy się tak, że same ciepłe kluchy będą grały w kadrze i nie będzie żadnego walczaka na boisku. Taki piłkarz zawsze się przyda.

P.S. W najbliższej kolejce mecz Lech-Jagiellonia. Może być ciekawy pojedynek. Jaga słaba, Lech słaby (Bakero to słaby trener) ale powinny stworzyć ciekawe widowisko.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2011, 08:46

steru pisze:Skończy się tak, że same ciepłe kluchy będą grały w kadrze i nie będzie żadnego walczaka na boisku.
A w trudnym momencie Kuba Błaszczykowski zacznie wrzeszczeć na kolegów żeby przestali grać jak panienki. Może nawet dorzuci kilka soczystych przekleństw, jeśli się ich nauczy do Euro 2012.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2011, 09:21

Właśnie przeczytałem sobie wypowiedź Wojciechowskiego o sytaucji Smolarka w Polonii :lol:

"Dałem mu do wyboru trzy opcje. Albo znajdzie sobie nowy klub, albo zgodzi się na zmniejszenie pensji do 200 tysięcy euro netto rocznie, albo trafi do Klubu Kokosa"

Ten facet jest niemożliwy. Pierw daje Smolarkowi kosmiczny kontrakt mimo, że chłopakowi od dłuższego czasu nie szło. Każdy był świadom, że jego forma to wielka niewiadoma. Wojciechowski jednak wyszedł z założenia, że chce Smolarka za wszelką cenę i zamiast zaoferować mu kontrakt, który będzie chłopaka nagradzał za formę to zaoferował zapłatę niezależną od formy. Teraz uważa, że jest za słaby na taką kasę i dopuszcza możliwość zesłania go do klubu kokosa co wiąże się z całkowitym zaprzestaniem grania dla Polonii. Z drugiej strony chce obniżyć kontrakt o połowę i dopuszcza dalej jego występy w pierwszym zespole. Frajerskie zachowanie, nie ma co. Ostatnio chyba Jacek Grembocki wypowiadał się o sytuacji w Polonii i o całe zło w tym klubie obwinił Wojciechowskiego a konkretniej jego system wypłat. Uważa, że piłkarze mają za dobrze i brak im motywacji po wyjściu na boisko. Jest w tym dużo racji, ale Wojciechowski chyba nigdy się nie zmieni. Czytałem wczoraj wypowiedź kilku trenerów zapytanych czy gdyby dostali ofertę z Polonii to czy by ją przyjęli. Wszyscy powiedzieli, że nie ma takiej opcji pracować w takiej atmosferze. Jeden jedyny się wyłamał i powiedział, że przyjąłby taką ofertę... Tarasiewicz.

ODPOWIEDZ