Serie A (29): Cesena 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:42

beka pisze: Jak po dzisiejszym nie wypieprza Del Neriego to zostanie na pewno do konca sezonu.
łudzisz się? ja już przestałem...

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wpadły dwie bramki i pomyślałem sobie , że może coś drgnęło ... Dwie bramki , ale nie strzelone po akcjach typowych dla 442 . To jest problem to 442 jakim gramy nie przynosi skutku .
Miałem nadzieję że dojadą do końca na 2:1 , a tu "Zonk" .

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

karosznurek pisze:Całkowicie nie rozumiem przeprowadzonych zmian przez Del Neriego. Żałosny Iaquinta i Martinez on nie powinni być w Juve. Z tą grą obawiam się o następny mecz.
Czego ty się obawiasz i tak już nie będziemy grać w LM , myślę ,że nie spadniemy więc KONIEC SEZONU .

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:43

Łukasz pisze:
Push3k pisze: VI to przynajmniej przez cały sezon coś strzelił i parę lat temu grał dobrze
Parę lat temu to on grał przyzwoicie, akceptowalnie. Dobrze to leniwy napastnik bez lewej nogi i techniki grać nie będzie nigdy. Choć faktycznie, kiedyś nie był tak leniwy. Piłkarską kaleką był jednak zawsze.
No właśnie, a Motta chyba nigdy nie grał na przyzwoitym poziomie, dlatego też głosuję na niego :ok:

#AllegriOut
PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

De Rossi pisze:czerwona kartka ustawiła mecz. Musimy zapomnieć jak najszybciej o 2 połowie. To nas tylko umocni. Dalej będziemy kontynuować projekt. Walczymy o Ligę Mistrzów. Jesteśmy zwartą grupą, wiemy na czym polegają nasze błędy. Jesteśmy z trenerem. W niedzielę z Brescią wyjdziemy jeszcze bardziej umotywowani.
Heh,dobre!
Piszesz przemówienia Del Neriemu?

Po tym meczu jedna tylko myśl...Sezon stracony,trzeba wywalić trenera.Teraz jakaś nowa miotła by obudzić zespół bo nawet najlepszy trener na świecie z tego materiału nic wielkiego nie zrobi.Czekać na letnie trensfery...

Czy nie macie uczucia deja vu?
Rok 2010-Ciro
Rok 2009-Ranieri
:angry:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Szkoda tylko Matriego i Del Piero. Jednego, bo stary i zasłużony, drugi, bo poza nim to dziś nikomu nie chciało się grać.

PS.
Komentarz z jakiegoś fanpage'a. Nawet niezły.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:45

Del Neri uzna po meczu, że postęp był, bo uzyskaliśmy remis z wszechmocną Ceseną. Nie podniecałbym się jednak na jego miejscu, dzisiejszy przeciwnik Juventusu gra na poziomie Korony Kielce, było to widać gołym okiem. Najlepszym przykładem jest to, jak wiele miejsca zostawiano Del Piero, któremu obrońcy nie dali w ogóle pograć w poprzednich meczach.

Buffon - powinien wylecieć przy tej sytuacji z karnym, zdziwiłem się, że sędzia pokazał mu żółtą kartkę. Potem jednak bronił bardzo dobrze.

W dzisiejszym meczu w obronie grał jedynie Armand Traore. Bonucci, Motta i Grygera jak zwykle, a Chiellini najgorszy mecz w tym sezonie.

Pepe - walczył, starał się, ogólnie na tle kolegów całkiem nieźle
Krasić - poza sytuacją z drugiego gola zupełnie bezproduktywny
Marchisio - grał w ogóle? Jeśli tak to co wnosił do gry? Gratuluję wszystkim jego fanboyom kolejnego wspaniałego występu ich idola
Aquilani - średnio, widać, że jest bez formy
Matri - zrobił to co do niego należało, najlepszy na boisku
Martinez - niech idzie do Mihajlovicia, może ten mu odnajdzie formę
Iaquinta - wszedł i zaliczył genialną asystę przy drugim golu dla Ceseny :rotfl:

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:46

BUFFON kapitalny mecz, ratuje nam tyłki przez cały pojedynek, bardzo pewny. Nie wiem jakim trzeba być ślepym i dennym, by obwiniać Gigiego za gola, ( ,, bo niepotrzebnie faulował " ) :angry: No gdzie tu jego wina, skrócił kąt, zrobił co mógł, natomiast defensywa zachowała się makabrycznie. Ta sama sytuacja się tyczy tego meczu, kiedy Gigi dostał czerwień.
Większość krytykujących decyzje Buffona z meczu z Ceseną żyje jego czerwienią :whistle:
Puścił gola z karnego to też zrobił źle, bo mógł przewidzieć :lol: ( Gigi nie jest mistrzem karnych, a trzeba też dodać, że jedenastka wykonana idealnie)
Tak, sprzedajmy go, miejmy Storariego, który prezentuje się kapitalnie i on da nam zwycięstwo w LM i scudetto.( z całym szacunkiem dla jego dobrej postawy). Kupmy Neuera ( to nie jest ten typ bramkarza, który może tak wpływać na drużynę jak Buffon, zresztą jak można myśleć o nowym golkiperze w naszej sytuacji...). Zauważmy, że światowe potęgi bramkarskie mają przed sobą defensorów z najwyższej półki, a my mamy... co mamy.
Naprawdę żal mi wszystkich, którzy plują na Buffona ostatnimi czasy.
Co do meczu...było pewne, że nie utrzymamy prowadzenia w osłabieniu. Zmiany ,, kołcza '' :think: To są zmiany?
Cóż, mamy 1 punkt, realizujemy plan, walczymy o LM :ok:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:46

ciesze sie ze nie zagramy w LM. z taka gra bylo by jeszcze wieksze posmiewisko.
ale miernota i jego partner powiedza ze jest postep bo strzelilismy az 2 bramki! normalnie kosmos. i zremisowalismy z taka potega.
az mnie korci by rzucic miesem, nawet kosztem kartki. bo to co sie dzieje to kabaret, tragikomedia. najgorsze ze po bramie na 2:2 zaczalem sie smiac, powoli zaczynam miec wszystko gdzies, a najchetniej bym zasnal, snil o dawnych pieknych czasach, czekajac na lepsze.
z naszego skladu trzeba <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> 80% szrotu. grajmy nawet primavera, gorzej byc nie moze, a moze mlodzi beda chcieli sie pokazac?
kibice powinni wyciagnac elkanow za fraki, wywiezc na taczkach na stadion i wymusic danie w najgorszym razie 150 baniek, no i zatrudnienie nowego trenera i zwolnienie miernoty.
a jak na szrot nie bedzie chetnych to niech grabia liscie wokol nowego stadionu, i zbieraja smieci, bo tylko tyle sa warci.
nie ma sensu pisac o zmianach, jak zobaczylem grygere to zamienilem piwo na wodke, a jak iaquinte to od razu zamienilem kielona na szklanke

kretyn z lawki musi odejsc, natychmiast!
a od Buffona wara! z taka defensywa i tak sprawia cuda
Ostatnio zmieniony 12 marca 2011, 22:51 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 3 razy.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:47

DN właśnie sie wypowiada ,ale nie znam włoskiego ;p to nie wiem co gada hahah :P

Czekam na tłumaczenie, bo chce wiedziec na jakim jest etapie tworzenia jego wielkiego Juve

dp1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:48

Panowie po meczu będzie graliśmy dobrze ale zabrakło szczęścia do tego jeszcze czerwona kartka <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mydlenie oczu graliśmy słabo bez pomysłu, zaangażowania nawet jak byśmy wygrali powinni go zwolnić teraz mam nadzieje że to będzie formalność. Witaj w najlepszym wypadku LE

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

deszczowy pisze: PS.
Popraw link, bo się nie otwiera.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W drugiej połowie graliśmy już "totalne dno dna bezdennego"-czyli jak zawsze ostatnio. ( i tak właśnie gra w 2011r. Iaquinta) Przy grze w osłabieniu to zresztą absolutna norma.
Motta, Traore, Del Neri, ale pewnie także i Marotta-mam już dość, poszli stąd! 1/12 pkt. Gwarancja pewnego ostatniego miejsca, gdyby to był początek sezonu.
Maaatri, czy Ci nie żaaal?!
Hej, Maaatri wracaj do Cagl... Straszne co się tutaj dzieje.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2011, 22:51 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:49

Push3k pisze:
deszczowy pisze: PS.
Popraw link, bo się nie otwiera.
wstaw "/" po com :wink:

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2011, 22:49

Qrczak pisze:DN właśnie sie wypowiada ,ale nie znam włoskiego ;p to nie wiem co gada hahah :P

Czekam na tłumaczenie, bo chce wiedziec na jakim jest etapie tworzenia jego wielkiego Juve
Mówi że gdyby miał jeszcze jedną zmianę to ściągnąłby Pepe.

Kiedy skończy się ten horror...

Obrazek
Zablokowany