Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2011, 15:36

Ouh_yeah pisze:^FAZZI^ ma rację. Deschamps mówił o błędzie już w sierpniu/wrześniu i jego chęć powrotu wcale nie wynika z obecnej sytuacji. Pytanie teraz brzmi - skoro miał inną wizję rozwoju drużyny i odszedł z tego powodu... to skoro przyznaje się do błędu to teraz w wypadku powrotu będzie potulnym szczeniaczkiem zgadzającym się z wizją drużyny Agnelliego albo Marotty?
Jeszcze raz wczytałem się w artkuł na JuvePoland i doszedłem do wniosku, że on nie żałuje tego, że pokłócił się z zarządem, ale tego, że dał się tak łatwo... hm? wygonić? Może on żałuje po prostu, że nie dopiął swego i musiał opuścić Juve właśnie z tego względu. On widział, że Juventus może być wielki, czuł to, ale nie porozumiał się z zarządem i ta jego złość na siebie i smutek mogą dotyczyć tego, że Juventus mógł pójść w zupełnie inną stronę. Stara gwardia byłaby systematycznie uzupełniana, a tak, jak to zostało zauważone wyrzuciliśmy 200 mln i nic jesteśmy w lesie. Jakby, opierając się na piłkarzach typu Nedved, Treze, Camor, czy DP, uzupełnialibyśmy skład systematycznie, np dwóch klasowych na sezon + ktoś na ławkę, teraz nie musielibyśmy walczy o LE, nie mówiąc o Lidze Mistrzów.

Odnośnie tego, że DD miałby zacząć mówić o Juve teraz, to myślę, że to jest po prostu bardziej nagłośnione przez media z powodu sytuacji, w jakiej się znajdujemy.

Czy Didier nie ma doświadczenia? Ma, grał przecież w finale Ligi Mistrzów z Monaco, a poza tym:
Didier Deschamps pisze:Awansowaliśmy do Serie A po roku spędzonym w zupełnie nowym środowisku, co było trudne zwłaszcza z psychologicznego punktu widzenia.
Czy nie tego nam brakuje teraz? :whistle:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2011, 20:29

Wojtek1207 pisze:doszedłem do wniosku, że on nie żałuje tego, że pokłócił się z zarządem, ale tego, że dał się tak łatwo... hm? wygonić? Może on żałuje po prostu, że nie dopiął swego i musiał opuścić Juve właśnie z tego względu.
Twoja teoria jest dość cienka. Nie miał zapewne nic w kontrakcie o decyzjach transferowych więc gdyby został to po prostu dostałby takich zawodników jakich Blanc i Secco uznaliby za przydatnych.
Miał jedynie dwie opcje - zostać i grać tym co dostanie albo odejść. Która lepsza? Didier sądzi że jednak pierwsza była lepszym wyborem wtedy.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 marca 2011, 20:34

Rampulla w wywiadzie dla goal.com twierdzi, że Juve powinno zostać z Del Nerim pomimo słabego sezonu. Najlepsza jest końcówka wypowiedzi, gdzie sugeruje, że zatrudniając Ferrarę, czy Del Neriego trzeba dać im czas, a nie zwalniać przy pierwszych oznakach kłopotów. Jeżeli dla niego obecna sytuacja to początek kłopotów, to gratuluję. Ten sam serwis powołując się na The Sun kolejny raz łączy Capello z nami jako zmiennika Marotty.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
KielbikJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2011, 20:49

Antichrist pisze:Rampulla w wywiadzie dla goal.com twierdzi, że Juve powinno zostać z Del Nerim pomimo słabego sezonu.
Śmieszy mnie trochę ta wypowiedź i nasuwa mi się stwierdzenie, że najlepiej jakby Del Neri jeszcze kilka lat posiedział na ławce Juventusu...

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 14:43

Jak donoszą media Walter Mazzarri jest kolejnym kandydatem na objęcie posady Del Neriego. Prezes Napoli wypowiedział się na ten temat i stwierdził, że przed 2013 (wtedy wygasa kontrakt) go byśmy nie dostali, chyba, że on stwierdziłby inaczej. Chcielibyście go w Juve?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 15:23

Boże, co oni się tak uparli na włoskich przeciętniaków. Naprawdę nasz zarząd nie widzi, że od wieeelu lat nie było gorszej okazji do stawiania na włochów ? Zarówno trenerów jak i piłkarzy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 19:30

Jezusie...tylko nie Mazzarri :pray:
To ja już wolę Del Neriego (do końca sezonu) niż tego kartofla.
Jak dla mnie to kolo ma zwyczajnie w tym sezonie szczęście i nie dalej niż za rok poleci ze stołka jak sie patrzy :smile:

CIAO IL CAPITANO
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 19:37

włoski szkoleniowiec = sezon 2011/2012 [*]

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 20:14

Antichrist pisze:Rampulla w wywiadzie dla goal.com twierdzi, że Juve powinno zostać z Del Nerim pomimo słabego sezonu. Najlepsza jest końcówka wypowiedzi, gdzie sugeruje, że zatrudniając Ferrarę, czy Del Neriego trzeba dać im czas, a nie zwalniać przy pierwszych oznakach kłopotów. Jeżeli dla niego obecna sytuacja to początek kłopotów, to gratuluję. Ten sam serwis powołując się na The Sun kolejny raz łączy Capello z nami jako zmiennika Marotty.
Rampulla to prawidzwy czlowiek sukcesu 10 lat na lawce rezerwowych Juve 8) Powinismy sie go posluchac :angry:

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 20:54

Mam nadzieję ,że te wszystkie ploty o Mazzarrim czy Spalettim (choć już sam Spaletti zdementował plotki) to bzdury. Zamienilibyśmy przeciętniaka na innego przeciętniaka. Problemem Juve jest bardziej brak trenera z najwyższej półki ,a nie skład. Potrzebujemy trenera "z jajami" ,który postawi jasno swoje żądania wobec zarządu. A nie jak Del Neri który bierze to co mu Marotta da. Powalczyć o tego Van Gaala, lepiej wydać 6 mln € rocznie na pensję trenera i walczyć jak na Juve przystało niż 6 mln € na pensje dla kilku średnich kopaczy i ledwo trzymać się w pierwszej dziesiątce Serie A. Bez świetnego trenera i minimum 60 mln € mądrze zainwestowanych podczas mercato szybko nie wrócimy na należne nam miejsce :|

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 20:55

YaSq pisze: Rampulla to prawidzwy czlowiek sukcesu 10 lat na lawce rezerwowych Juve 8) Powinismy sie go posluchac :angry:
A znajdź mi drugiego tak wiernego rezerwowego bramkarza, który nie zawodził jak tylko dostawał szanse gry i kochał Juve ponad wszystko... Trochę szacunku do gościa... Kiedy miał szanse gry zawsze grał przyzwoicie...

Co do Mazzarriego, coz... to ten sam poziom co Del Neri. Nasz zarząd kieruje się jedno-sezonowymi sukcesami trenerów, a to nie świadczy dobrze ani o zarządzie a ni o tym co będzie się dalej działo z Juve.

Mazzarri jaki jest taki jest, ale póki co 3 miejsce z Napoli ma, w większości do zasługa Cavaniego i Hamsika, ale jak widać coś wystrugał ten trener.

BTW: Capello w roli zamiennika za Marotte to kiepski pomysł. Fabio ma zero doświadczenia w tym temacie. Byłoby to samo co z Secco. Teraz trenuje Anglików to później 3/4 z nich chciałby w Juve i tyle by się z tego miało. Ilu Angilków się sprawdziło w Serie A? Bo ja kojarzę... Wolałym go w roli trenera... Tak w ogole to marzy mi sie Mou ale to inna bajka ;-)
Ostatnio zmieniony 11 marca 2011, 21:03 przez Slim, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 20:58

Slim pisze:Mazzarri jaki jest taki jest, ale póki co 3 miejsce z Napoli ma, w większości do zasługa Cavaniego i Hamsika, ale jak widać coś wystrugał ten trener.
To samo można było powiedzieć o Del Neri i o jego Sampie rok temu...Miał z przodu Pazziniego i Cassano to miał wyniki...i czwarte miejsce.
Mazzarri cudotwórcą nie jest i nie będzie :whistle:

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 21:21

Dlatego wspomniałem również, że jest to ten sam poziom co Del Neri. Jak widać nasz zarząd skupia się tylko na jednym sezonie, jeśli chodzi o wyniki trenera (wiem powtarzam się).

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 21:51

http://www.pilka.pl/van-gaal-czas-na-odpoczynek
Chyba następna alternatywa odpada :(

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2011, 23:08

lenor pisze:http://www.pilka.pl/van-gaal-czas-na-odpoczynek
Chyba następna alternatywa odpada :(
Szkoda. Chociaż jestem pewien, że ani Maortta, ani Agnelli nawet nie pomyśleli o zatrudnianiu jego.

BTW: Alojz ani myśli o odejściu z Juve, niezależnie od wyniku z Ceseną.

Zablokowany