Nowy Trener?
- piotrinho1234...
- Juventino
Był czas gdy Roma pod jego przewodnictwem grała najprzyjemniejszą dla oka piłkę, przynajmniej ja tak sądzę.yanquez pisze:Lecz się na nogi gościu, bo wiesz...maati pisze:No niestety czyżby czarny scenariusz się sprawdził i mielibyśmy Del Neriego II oby nie
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... lettim.php
Spaletti to rewelacyjny trener. Jedna z trzech najlepszych kandydatur (realnych - nie liczę Desząpów i innych VillasówBoasówCapellów). Trener, który pokazał, że potrafi wygrywać zarówno w Romie, jak i w Udinese (wprowadził Udine do LM). Poza tym gra taktyką 4-2-3-1, którą bardzo lubię
- Pan Mietek
- Juventino
Jeżeli Deschamps nie jest wg Ciebie realnym kandydatem to jakie są w takim razie te 3 najlepsze kandydatury?yanquez pisze:Lecz się na nogi gościu, bo wiesz...maati pisze:No niestety czyżby czarny scenariusz się sprawdził i mielibyśmy Del Neriego II oby nie
Spaletti to rewelacyjny trener. Jedna z trzech najlepszych kandydatur (realnych - nie liczę Desząpów i innych VillasówBoasówCapellów). Trener, który pokazał, że potrafi wygrywać zarówno w Romie, jak i w Udinese (wprowadził Udine do LM). Poza tym gra taktyką 4-2-3-1, którą bardzo lubię
Jeśli chodzi o jego wady, jedyne trzy, jakie przychodzą mi do głowy to:
-nieudany początek ostatniego sezonu w Romie (kilka meczy tylko),
-7-1 z ManUtd
-pedalsko zawiązany szalik (niczym Mihajlovic)
Dodam jeszcze, że Spaletti

- Eric6666
- Juventino
1. Van Gaal
2. Magath
3. Didier D
4. Spalletti
4 trenerów, którzy są do wyciągnięcia: pierwsza dwójka stawia na wysoką dyscyplinę, której pragnę w Juve przede wszystkim, druga oferuje ciekawe rozwiazania w ofensywie + nie boją się ryzykować.
DLa mnie taka kolejność wyboru. Jeżeli nikogo z nich nie wezmą to powiem jedno: zarząd Juve to DNO! ( fakt dobrze znany, acz ile razy można popełniać ten sam błąd? )
2. Magath
3. Didier D
4. Spalletti
4 trenerów, którzy są do wyciągnięcia: pierwsza dwójka stawia na wysoką dyscyplinę, której pragnę w Juve przede wszystkim, druga oferuje ciekawe rozwiazania w ofensywie + nie boją się ryzykować.
DLa mnie taka kolejność wyboru. Jeżeli nikogo z nich nie wezmą to powiem jedno: zarząd Juve to DNO! ( fakt dobrze znany, acz ile razy można popełniać ten sam błąd? )
- strong return
- Juventino
yanquez
Wreszcie ktoś to napisał wyraźnie. Spaletti -może być
Del Neri nie wie co to znaczy być: vice mistrzem ligi, wygrać dwa razy Puchar Włoch i Superpuchar ,a także wygrać pewnie ligę rosyjską. DN przy tym wszystkim zdobył tylko czwarte miejsce mając w ataku czołową parę włoskich napastników. Porównywanie ich dokonań na poważnie to jakieś zaślepienie.
Dodałbym jeszcze jeden minus Spalettiego:odpadnięcie w Eliminacjach do LM z Auxerre w tym sezonie.
Ale...to za Van Gaala Barcelona pałętała się w drugiej dziesiątce ligi, to za Van Galla Holendrzy nie weszli do mundialu w Japonii i Korei, to wreszcie tego tak wychwalanego Holendra nie chciano za bardzo nigdzie zatrudniać i dlatego by odbudować reputację poszedł do AZ Alkmaar.(fakt, że zrobił to bardzo dobrze) Teraz raczej nie zakwalifikuje się do LM , wskutek kontuzji i braku obrońców. Tak, więc nie ma trenerów idealnych, ale coś trzeba zmienić i tu się chyba wszyscy zgodzą.
Co do Villasa Boasa, czy Klopa-nierealne, ale próbowałbym "do nich przekręcić" i jakby się zgodzili-brałbym. Każdy od czegoś musi zacząć. Tyle, że o nich wiemy, że zaczęli już bardzo dobrze. Powiadają niektórzy za młodzi i nie wiadomo, czy ogarną. No, nie wiadomo. Bo wiadomo to tylko jedno-że trzeba umrzeć. Ale całkiem możliwe według mnie jest również to, że pierwszy trafi do Chelsea, a drugi zostanie następcą Loewa vel "nie dłub w nosie boś nie prosię" po Euro2012. DD nie jest zły, chociaż jego drużyny nie grają jakoś bardzo równo i mimo wszystko z racji pochodzenia(faktu, że był Juventino) i chęci zadośćuczynienia ze strony kibiców Juve za zwolnienie po awansie jest z lekka przeceniany, niczym mesjasz. Ale nie schodzi poniżej poziomu w lidze jak Magath, który poległ na własnej rewolucji. Jest to trener bardzo podobny do Van Galla(Felix M-znaczy)-jak idzie i spasuje to jest świetnie, ale później to już bardzo rozmaicie bywa.

Dodałbym jeszcze jeden minus Spalettiego:odpadnięcie w Eliminacjach do LM z Auxerre w tym sezonie.
Ale...to za Van Gaala Barcelona pałętała się w drugiej dziesiątce ligi, to za Van Galla Holendrzy nie weszli do mundialu w Japonii i Korei, to wreszcie tego tak wychwalanego Holendra nie chciano za bardzo nigdzie zatrudniać i dlatego by odbudować reputację poszedł do AZ Alkmaar.(fakt, że zrobił to bardzo dobrze) Teraz raczej nie zakwalifikuje się do LM , wskutek kontuzji i braku obrońców. Tak, więc nie ma trenerów idealnych, ale coś trzeba zmienić i tu się chyba wszyscy zgodzą.
Co do Villasa Boasa, czy Klopa-nierealne, ale próbowałbym "do nich przekręcić" i jakby się zgodzili-brałbym. Każdy od czegoś musi zacząć. Tyle, że o nich wiemy, że zaczęli już bardzo dobrze. Powiadają niektórzy za młodzi i nie wiadomo, czy ogarną. No, nie wiadomo. Bo wiadomo to tylko jedno-że trzeba umrzeć. Ale całkiem możliwe według mnie jest również to, że pierwszy trafi do Chelsea, a drugi zostanie następcą Loewa vel "nie dłub w nosie boś nie prosię" po Euro2012. DD nie jest zły, chociaż jego drużyny nie grają jakoś bardzo równo i mimo wszystko z racji pochodzenia(faktu, że był Juventino) i chęci zadośćuczynienia ze strony kibiców Juve za zwolnienie po awansie jest z lekka przeceniany, niczym mesjasz. Ale nie schodzi poniżej poziomu w lidze jak Magath, który poległ na własnej rewolucji. Jest to trener bardzo podobny do Van Galla(Felix M-znaczy)-jak idzie i spasuje to jest świetnie, ale później to już bardzo rozmaicie bywa.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2011, 19:40 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
BTW: van Gaal odchodzi po sezonie. Czyli jedno poważne nazwisko, które będzie bez pracy mamy.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Kuben
- Juventino
Na Polsacie podali, że już odszedł.Antichrist pisze:BTW: van Gaal odchodzi po sezonie. Czyli jedno poważne nazwisko, które będzie bez pracy mamy.
Co o nim sądzić, hmm... na pewno rozstawiłby to nasze kółeczko wzajemnej adoracji po kątach i kazał lizać framugi. Bayern doprowadził do Finału LM, ale w lidze wiedzie mu się gorzej. Na pewno lepszy niż nasz obecny guru. Zobaczymy
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
A dlaczego uważasz jego kandydaturę za realniejszą od DD czy Villas Boasa ? Tak samo jak tamci jest związany kontraktem z obecnym klubem ( inna sprawa to nasz zarząd.... )yanquez pisze: Spaletti to rewelacyjny trener. Jedna z trzech najlepszych kandydatur (realnych - nie liczę Desząpów i innych VillasówBoasówCapellów). Trener, który pokazał, że potrafi wygrywać zarówno w Romie, jak i w Udinese (wprowadził Udine do LM). Poza tym gra taktyką 4-2-3-1, którą bardzo lubię
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Mateuszello
- Juventino
Według mnie najważniejsze jest to, żeby trener, który będzie trenował obecne Juve miał(jak to mówicie) jaja/genitalia, prowadził dyscyplinę.
Ja chcę Van Gaala
Ja chcę Van Gaala
- zahor
- Juventino
Raimondo De Magistris z Tuttomercatoweb pokusił się o stworzenie zestawienia pięciu najciekawszych trenerów, którzy będą najpewniej do sprowadzenia tego lata. Obok Lippiego, Ancelottiego, Ranieriego i van Gaala znalazł się tam także Hiddink, który ponoć zastanawia się nad powrotem do piłki klubowej, oczywiście Juventus jest jednym spośród klubów z którym jest łączony. Z jednej strony facet dokonał cudów z Koreą czy Australią, z drugiej jednak ostatnimi czasy tych sukcesów z Rosją i Turcją jakby mniej. Poza tym Puchar Mistrzów wygrał .... 23 lata temu, a od tego czasu futbol trochę się zmienił. Na chwilę obecną na pewno świetna opcja, bo potrafi z przeciętnych piłkarzy wycisnąć naprawdę dużo, ale czy z nim Juventus wróci na sam szczyt? Czy będzie potrafił włączyć się aktywnie do polityki transferowej?
- Pan Mietek
- Juventino
Raimondo De Magistis zebrał samych dziadków, którzy jednocześnie (poza Van Gaalem) niemal na pewno nie będą trenować Juve w przyszłym sezonie. Ale przecież to tuttomercatoweb, więc chcieli, żeby efektownie wyglądało, pewnie dlatego dali samych znanych i utytułowanych trenerów (no poza Siwymzahor pisze:Raimondo De Magistris z Tuttomercatoweb pokusił się o stworzenie zestawienia pięciu najciekawszych trenerów, którzy będą najpewniej do sprowadzenia tego lata. Obok Lippiego, Ancelottiego, Ranieriego i van Gaala znalazł się tam także Hiddink, który ponoć zastanawia się nad powrotem do piłki klubowej, oczywiście Juventus jest jednym spośród klubów z którym jest łączony. Z jednej strony facet dokonał cudów z Koreą czy Australią, z drugiej jednak ostatnimi czasy tych sukcesów z Rosją i Turcją jakby mniej. Poza tym Puchar Mistrzów wygrał .... 23 lata temu, a od tego czasu futbol trochę się zmienił. Na chwilę obecną na pewno świetna opcja, bo potrafi z przeciętnych piłkarzy wycisnąć naprawdę dużo, ale czy z nim Juventus wróci na sam szczyt? Czy będzie potrafił włączyć się aktywnie do polityki transferowej?

- @D@$
- Juventino
Spalletti ma porównywalne CV z Del Nerim. Co on z tą Romą wygral? Udinese? Del Neri też miał swoje Chievo, wprawdzie bez Lm ale o mało co. Ranieri spisał się w Rzymie duzo lepiej od swojego poprzednika, wiec boję się że byloby to cofanie się.yanquez pisze:Lecz się na nogi gościu, bo wiesz...maati pisze:No niestety czyżby czarny scenariusz się sprawdził i mielibyśmy Del Neriego II oby nie
Lubię Spallettiego, ale są lepsi. W Juve mógłby się spalic jak Del Neri...
Lippi, Deschamps, Van Gaal...
P.S. Dobra, zapomniałem o Pucharze Włoch, tu faktycznie plus na korzyść Spallettiego (względem obecnego).
? Z Rosją półfinał ME, z Turkami nie miał jeszcze okazji. Z resztą praca z reprezentacją a z klubem to zupełnie co innego, nie przez przypadek pierwszego nazywa się selekcjonerem a drugiego trenerem.zahor pisze: Z jednej strony facet dokonał cudów z Koreą czy Australią, z drugiej jednak ostatnimi czasy tych sukcesów z Rosją i Turcją jakby mniej.
"Żeby miał jaja", "trener z jajami" ja widzę, że jeśli w zarządzie byle co po niektórzy z forum to przy rozmowie z kandydatem pierwszą sprawą byłoby ściąganie gaci delikwentowi.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2011, 21:42 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Pisząc "ostatnimi czasy" miałem na myśli ostatnie dwa lata i to, że nie zakwalifikował się na mundial. Z Turkami póki co zaliczył lanie od Niemców i wpadkę z Azerami, zobaczymy co będzie dalej.@D@$ pisze:? Z Rosją półfinał ME, z Turkami nie miał jeszcze okazji. Z resztą pracą z reprezentacją a z klubem to zupełnie co innego, nie przez przypadek pierwszego nazywa się selekcjonerem a drugiego trenerem.zahor pisze: Z jednej strony facet dokonał cudów z Koreą czy Australią, z drugiej jednak ostatnimi czasy tych sukcesów z Rosją i Turcją jakby mniej.
- taggert
- Juventino
Ale ma autorytet wsród piłkarzy. Mysle ze nasi piłkarze nie sa tacy źli, w koncu przez 17 kolejek bylismy w pierwszej trójce tabeli. Niemniej jednak Del Neri powinien byc zwolniony juz i do konca sezonu Vialli a od nowego sezonu Van Gaala, bo ten z Porto jest nie do wyciągnięcia tak mi się wydaje.zahor pisze: Pisząc "ostatnimi czasy" miałem na myśli ostatnie dwa lata i to, że nie zakwalifikował się na mundial. Z Turkami póki co zaliczył lanie od Niemców i wpadkę z Azerami, zobaczymy co będzie dalej.
Znalazłem na Vecchiasignora ciekawe zestawienie pokazujące ilosc zdobytych punktów w 2011 roku w Serie A przez poszczególne zespoły. Juve prawie na spadku...
Udinese 27
Inter 27
Milan 25
Napoli 20
Cagliari 19
Lazio 18
Roma 17
Fiorentina 17
Bologna 17
Genoa 13
Palermo 13
Lecce 13
Chievo 11
Cesena 10
Brescia 10
Parma 10
Juventus 10
Sampdoria 8
Catania 8
Bari 5
Roma mimo 17 pkt zwolniła trenera; Palermo równiez, mimo że ograli Juve a porażka 0:7 to po prostu wypadek przy pracy. Inter po beznadziejnym początku i zwolnieniu trenera jakos sie pozbierał i goni Milan. A władze Juve nadal ufają tym półsrodkom typu Del Neri...