Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 20:07

Kubba pisze:
Mietson pisze:
Kubba pisze:Dobra, oby wywalili Van Gaala i wtedy ściągnąć do Turynu jak najszybciej, bo jak czytam o czym nowszych propozycjach to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
Ja Benkiem nie pogardzę, chociaż są ciekawsze opcje, jak chociażby w.w. Van Gaal. Z nim daleko byśmy zaszli.
A ja przeciwnie... Moim zdaniem Hiszpan do ligi włoskiej się nie nadaje. Z L'poolem radził sobie dobrze do pewnego czasu... Z Interem mu kompletnie nie wyszło.
Nie widzi mi się on w Juve...
Myślę, że Benitez po prostu nie zdołał ogarnąć drużyny po Mourinho. To jest określane jako "syndrom Mourinho" czy jakoś tak. Przykłady: Porto zmieniło kilku trenerów po jego odejściu, Chelsea: Grant, Luiz Felipe Scolari (nie wiem ile z tego to jego nazwisko, a ile imię), Guus Hiddink, może ktoś jeszcze ale nie pamiętam, w interze już Benitez, Leonardo też zbyt dobrze interu nie prowadzi (na pewno grają gorzej niż rok temu), Rafa narzekał, że dostał posadę bezpośrednio po Mou, a zamiast mu pomóc to ogarnąć (nie myśleć, że Mou zostawił bałagan, chodzi o psychikę), to nie było żadnego wielkiego transferu, tylko sami młodzi. Myślę, że Leonardo po sezonie również straci pracę.

Ale Beniteza bym nie chciał, zwłaszcza jak nas wystawił do wiatru latem. :naughty:

Edit:

O tym syndromie Mourinho to jest głośno w internecie, oraz w prasie to było (np. Gazeta Wyborcza), więc mój argument jest poparty tekstami źródłowymi.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 20:12

Wojtek1207 pisze:Guus Hiddink
Hiddink to akurat kiepski przykład syndromu Mourinho bo Chelsea pod jego wodzą grała bardzo dobrze [i to bez żadnych transferów]. Każdy kibic Chelsea chciał żeby Guus został z nimi.

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 20:34

Ouh_yeah pisze:Każdy kibic Chelsea chciał żeby Guus został z nimi.
W sumie to ja nie rozumiem dlaczego odszedł? On trenował pewien czas chyba Rosję i Chelsea naraz. Wygrał Puchar, ale ligi nie (on trenował The Blues do końca sezonu?).

15 marca OM gra z ManU. Myślę, że od tego meczu może zależeć, kto będzie trenował Juve latem.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 20:41

Wojtek1207 pisze:15 marca OM gra z ManU. Myślę, że od tego meczu może zależeć, kto będzie trenował Juve latem.
sugerujesz, że przejdzie do nas Ferguson w razie porażki? :prochno:

wg mnie to przyszłość Didiera nie będzie zależała od tego czy Marsylia odpadnie teraz czy w 1/4 (chociaż nie wyobrażam sobie, zeby puknęli ManU). Raczej będzie wszystko zależało od ostatecznego układu tabeli Ligue 1.

A my, żeby mieć chociaż cień nadziei na cokolwiek miłego w tym sezonie powinniśmy podziękować Clouseau, zatrudnić kogoś do końca sezonu, liczyć na ten cały efekt nowej miotły, zamknąć ten sezon i w wakacje poczynić zakusy po kogoś, kto będzie większym gwarantem sukcesu niż Luigi...

ja jestem za Lippim, a i Viallim bym nie pogardził. Jeśli van Gaal by poleciał, to i on w sumie by mógł być. Ale raczej nikt więcej by nas nie wyciągnął teraz z tego dołu...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 21:43

DD jeśli odejdzie to raczej tylko z własnej woli, wątpie by OM było tak głupie jak Juve i puściło tak łatwo takiego trenera. Osiągnął dla nich wiele, to że odpadną z ManU nic nie zmieni, to raczej byłaby niespodzianka, niz porażka nie;d?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 22:58

Eric6666 pisze:DD jeśli odejdzie to raczej tylko z własnej woli, wątpie by OM było tak głupie jak Juve i puściło tak łatwo takiego trenera. Osiągnął dla nich wiele, to że odpadną z ManU nic nie zmieni, to raczej byłaby niespodzianka, niz porażka nie;d?
niech za wszelką cenę go zatrudnią . . dadzą mu kontrakt na 5 lat i niech buduje ten zespół co by się nie działo :doh:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 22:59

Własnie jestem po meczu Lile-OM, wygranym przez Lille. Z jednej strony Ok Marsylia nie powinna puszczac łatwo takiego trenera który wyniósł ich bardzo wysoko, z drugiej kandydatów do mistrzostwa jest jeszcze paru, Tak naprawde zarówno Lille jak i Lyon ma wieksze szanse, a i Rennes zdaje sie jest w czubie tabeli :think: Gdyby OM nie awansowal do LM wtedy naprawde nie wiem czy Didiera by trzymało coś wiecej we Francji i wzbraniało przed pracą w Juve. Oczywiscie został potraktowany tragicznie i glupio przez nasz zarząd no, ale nadzieje zawsze można mieć.. :cry:

Btw niech przy okazji zabierze ze sobą Taiwo i Ayew'a, ten drugi naprawde ciekawy grajek juz na MS 2010 go wyczaiłem od tamtej pory podoba mi sie bardzo i mysle warto by było w niego zainwestowac;)

Cunha

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 23:07

Lucek zadecyduje , nie My ; )

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 09:32

Jak tak patrzę na sondy i komentarze pod niektórymi plotkami... Jak można jako kibic Juventusu chcieć Mourinho na ławce trenerskiej? Człowieka, który zrobił z Interu najlepszą drużynę na świecie i niejednokrotnie jeździł po Juve. Powtarzającego ciągle, że ma czarno-niebieskie serce i żegnającego się z Materazzim z łzami w oczach.

Rozumiem rozpacz wobec tego co się dzieje, ale bez przesady. Niedługo zaczną pojawiać się ploty, że klub kupi Moratti i da 100 mln na transfery.

marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 09:48

Cunha pisze:Lucek zadecyduje , nie My ; )
Daj Boże :pray:
Ouh_yeah pisze:Jak tak patrzę na sondy i komentarze pod niektórymi plotkami... Jak można jako kibic Juventusu chcieć Mourinho na ławce trenerskiej? Człowieka, który zrobił z Interu najlepszą drużynę na świecie i niejednokrotnie jeździł po Juve. Powtarzającego ciągle, że ma czarno-niebieskie serce.
Można można :wink: Szczególnie patrząc w każdym meczu na bezradnego Del Neriego, zezowatego Marottę na trybunach i ten cały jego szrot co się pałęta po boisku :doh: Ja tam za Mourinho nie przepadam, ze względu na jego wypowiedzi... z drugiej strony, nie zaprzeczę, że to jeden z najlepszych trenerów świata - ktoś taki właśnie powinien trenować Juve.

FORZA JUVE !!!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 10:02

marek.siedlce pisze:Można można :wink: Szczególnie patrząc w każdym meczu na bezradnego Del Neriego, zezowatego Marottę na trybunach i ten cały jego szrot co się pałęta po boisku :doh: Ja tam za Mourinho nie przepadam, ze względu na jego wypowiedzi... z drugiej strony, nie zaprzeczę, że to jeden z najlepszych trenerów świata - ktoś taki właśnie powinien trenować Juve.
Mourinho na pewno jest jednym z najlepszych trenerów na świecie ale, jak mówi Ouh_yeah, jest też interistą. Nie raz nieładnie się wypowiadał na temat Juve i zresztą sam przyznał, że nie mógłby zostać trenerem Juve więc naprawdę w temacie o nowym trenerze, słowo Mourinho nie powinno paść.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 10:26

No on sam przyznał niedawno, że mógłby prowadzić jakiś angielski zespół lub EWENTUALNIE jakiś duży włoski klub. Dosłownie nie powiedział:
Anglia albo Inter tylko Anglia albo Włochy. A skoro tak się przywiązuje do klubów, które prowadzi, to dlaczego pierwszy chce zgarnąć stołek po Fergim w MU?
Chciałbym oglądać w końcu kogoś normalnego na ławie trenerskiej, kto faktycznie ma pojęcie o futbolu i jakiś bagaż doświadczeń za sobą.

srilanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 10:45

Ten wielce przywiazujacy sie do klubow Mourinho kilka lat przed pobytem w Porto prowadzil Benfike, wiec ten jego belkot, ze nie poprowadzi Juve, bo to rywal Interu, to po prostu bzdura. Dostalby dobra oferte, to przylecialby do nas na skrzydlach.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 10:51

srilanka pisze:Ten wielce przywiazujacy sie do klubow Mourinho kilka lat przed pobytem w Porto prowadzil Benfike, wiec ten jego belkot, ze nie poprowadzi Juve, bo to rywal Interu, to po prostu bzdura. Dostalby dobra oferte, to przylecialby do nas na skrzydlach.
Rzeczywiście, Benfikę prowadził miesiąc bo pokłócił się z prezesem więc na pewno nie był przywiązany do tego klubu. A co z tego wynika, przejęcie Porto nie było niczym złym.

Tak to jest jak się nie zna faktów, nie ma szans na Mourinho w Juventusie.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2011, 11:01 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 10:57

Mietson pisze: Tak to jest jak się nie zna faktów, nie ma szans na Mourinho w Juventusie.
Z bólem przyznaję racje. Drugą sprawą są ewentulne zarobki Mou, zwyczajnie nas na niego nie stać.

Zablokowany