Serie A (26): Lecce 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 23:51

Dokładnie przez jakiś czas narzeka się na Marchisio, a tym czasem ostatnio to Aquilani bardzo obniżył loty, Melo gra w kratkę, a za dzisiejsza postawę powinien zostać odsunięty od składu na następny mecz i dostać karę finansową. Tak sobie stać i czekać na to co się stanie można grając na podwórku.

Piotr21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 23:56

Witam. Panowie jest tragicznie każdy z nas i kibiców na całym świecie to widzi ale nie zarząd i ludzie za to odpowiedzialni. Powiedzmy sobie ile już trwa odbudowa Juventusu? Znaczy zacznijmy że nie ma odbudowy a pogrążanie tego klubu trwa w najlepsze. Ale taktyka będzie teraz taka że wspominanie meczu z Interem a o Lecce to tylko wypadek setny w ostatnich latach... Del Neri powinien zrobić to co Claudio Ranieri teraz podać się do dymisji. Tyle że nie ma kandydata aby zająć miejsce na ławce Juve bo tutaj potrzeba cudu:( Ciężko patrzeć jak klub popada w stagnację z pięknych chwil pozostały nam kibicom wspomnienia i oglądanie na youtube filmików i radości. Mam 24 lata Juve kibicuję od zawsze i serce boli. Oj jesteśmy wystawieni na kolejne próby jak nie degradacja do Serie B to teraz to co si dzieje jest jeszcze gorsze.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 23:59

Gdzie są Ci co porównywali Melo do Davidsa? Chłop nie osiągnie takiego poziomu nigdy.
:shock: Nie wiem kto się tego dopuścił, ale musiał mieć nieźle nawalone w głowie. Melo jest jedynie bardziej kreatywniejszy, we wszystkim innym może Edgarowi buty czyścić. Z drugiej strony nie można teraz tylko jego krytykować, jako jeden z niewielu piłkarzy w tym sezonie gra całkiem nieźle, w ostatnich spotkaniach mam wrażenie, że przygasł, bo niełatwo jest grać samemu w środku pola, Aquilani jest przecież jeszcze bardziej bezproduktywny niż Marchisio.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:19

10 Szymon pisze: ogólnie ujmując to moim zdaniem z zawodników pierwsi do odstrzału są środkowi: Alberto i Felipe.
Na początku sezonu mówiłeś to samo? :roll:
10 Szymon pisze: podejrzewam, że jest to najsłabszy duet środkowych w historii klubu.
Wolałbyś Momo i Poulsena? :rotfl:
10 Szymon pisze: u nas druga linia od dobrej jesieni nie istnieje.
hau hau hau....! Uważaj, bo sobie język przygryziesz.

I na koniec rodzynek:
10 Szymon pisze: z kimkolwiek byśmy nie grali pomocy nie ma.
Idź spać, pokemonie. Sio.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:25

deszczowy pisze:
10 Szymon pisze: ogólnie ujmując to moim zdaniem z zawodników pierwsi do odstrzału są środkowi: Alberto i Felipe.
Na początku sezonu mówiłeś to samo? :roll:
tak, choć, liczyłem na to, że Aquilani mnie przekona do siebie i wróci do formy prezentowanej z Romy
deszczowy pisze:
10 Szymon pisze: podejrzewam, że jest to najsłabszy duet środkowych w historii klubu.
Wolałbyś Momo i Poulsena? :rotfl:
wolałbym kogoś, kto potrafi przyjąć i podać
deszczowy pisze:
prosisz mame o kolacje?
deszczowy pisze: I na koniec rodzynek:
posmaruj się wazeliną i zrób co trzeba swojemu brazylijskiemu geniuszowi futbolu

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:31

Jak psy liżecie sobie fiuty nawzajem. Załatwcie sobie to na priv bo sam nie wiem jakim cudem zmusiłem się do przeczytania tych pierdół.
A co do meczu to jedna wielka tragedia. Muszę przestać oglądać mecze bo każdy jaki oglądam od bodajże 2 lat to zawsze albo remis albo porażka.

Tharp

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:33

no co jest qwa? jak to jest ze jeszcze niedawno pod niebiosa wszyscy wychwalali nasza linie pomocy, Marchisio, Aquilaniego, Melo i Krasica, a teraz zadnego z nich sie ogladac nie da? Co sie stalo w miedzyczasie? Mecz z parma? Kolejna blokada psychiczna jak po 1-4 z bayernem? Jak to jest ze najlepszy sezon w ciagu ostatnich lat mielismy za Ranieriego, ktorego jeszcze niedawno (bo poltora roku temu) kazdy tutaj najchetniej by ukamieniowal? Oddalbym ten nasz przesycony gwiazdami (typu Krasic, Aquilani, Melo itd) sklad za dokladnie to co mielismy zaraz po wyjsciu z serie b, razem z tymi molinarami, nocerinami, palladinami, boumsongami, marchionnimi itd. bo najwyrazniej cos jednak najwyrazniej bylo lepiej.

a cholerne napoli, ktore wyszlo z serie b w tym samym momencie, z mniejszym budzetem, z mniejszym "potencjalem", mniej rozslawione jest tak daleko przed nami, ze az sie ich gonic nie chce. Druzyna ktora jeszcze niedawno sciagala zawodnikow z mysla "on nam wygra scudetto", teraz nie moze spac po nocach, bo najprawdopodobniej nie zagra w lidze mistrzow w przyszlym sezonie. Noz qwwww... satan, helvette, fy fæn, jævla fytta, osv osv.
Castiel pisze:. Muszę przestać oglądać mecze bo każdy jaki oglądam od bodajże 2 lat to zawsze albo remis albo porażka.
to wszystko twoja wina, cholero jedna! :V
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 00:35 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:34

10 Szymon pisze:
deszczowy pisze:
prosisz mame o kolacje?
Patrz tutaj:
deszczowy pisze: I na koniec rodzynek:
To tyle w temacie

A czemu nikt nie mówi, że Buffon nam zawalił mecz i dostał kretyńską kartkę?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:41

Gdzie był środek obrony jak uciekał im ten rasowy snajper rodem z Lecce? Zwalanie winy na Buffona byłoby głupotą. Buffon wybrał ryzyko dostania czerwonej niż stratę bramki. Podjął ryzyko. Dopiero po meczu możemy powiedzieć, że to się niestety nie opłaciło.

Obrazek
10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:41

deszczowy pisze: To tyle w temacie
:rotfl: jak się nie chce to po co zaczynasz swoje mądrości? może brakło argumentów??

może zatem skomentujesz filmiki i sytuacje opisane wyżej przez Kolegów? może opowiesz jak cudownie Felipe wyprowadza nam akcje czy też drybluje?
Castiel pisze:Jak psy liżecie sobie fiuty nawzajem.
bez przesady, uwierz mi, że nie przyszedłem tu robić trzody i bawić się w internetowego kozaka
Tharp pisze:no co jest qwa? jak to jest ze jeszcze niedawno pod niebiosa wszyscy wychwalali nasza linie pomocy, Marchisio, Aquilaniego, Melo i Krasica, a teraz zadnego z nich sie ogladac nie da? Co sie stalo w miedzyczasie?
wiesz to są reprezentanci swoich krajów, zawodnicy sporo warci, pewnie o sporych umiejętnościach, natomiast ktoś jest odpowiedzialny za to by ich wkomponować w drużynę i umiejętności wykorzystać dla dobra zespołu, pytanie dlaczego tego nie widać?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 00:48

Kretyński mecz. Dołujący, żenujący, zły. A najgorsze, że nie wiadomo dlaczego. Czy po tej wygranej z Interem się napięli? Najgorsze, że przyszedł w momencie, kiedy wydawać by się mogło, że zaczyna "żreć".

Dlaczego przegrywamy z takimi ogórkami?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 01:00

Gramy systemem 4-4-2 który chyba funkcjonuje już tylko w Anglii.
Gramy jednym prawdziwym skrzydłowym, od którego oczekuje się by wygrywał nam mecze w pojedynkę.
Z racji zaistnienia takiej sytuacji nasza gra jest czytelna.
Nasi gracze grają wolny, ciężki futbol za którym każda drużyna nadąży.
Zawodnicy w obronie są zbyt wolni.
Nie maleją oczekiwania od kapitana zespołu, który za rok góra 2 odejdzie na emeryturę.
Nowy napastnik Alessandro Matri jest na prawdę bardzo dobry, ale brakuje mu wsparcia z drugiego skrzydła.
Moim zdaniem tak...Taiwo, Beck, Dzsudzsak, a nawet i Pastore mogą postawić ten klub na nogi. Wydaje mi się, że za 50-60 mln można kupić ich wszystkich, a od nas na pewno ktoś odejdzie.
I niech mi jeszcze jakaś menda napisze, że musimy wydać kasę na ewentualny wykup wypożyczonych i dlatego nie będzie pieniędzy w tym roku to go kopnę w d....
Osobiście uważam, że sezon skończymy gdzieś w miejscach 5-8, a te wspomniane przeze mnie nazwiska na mercato to raczej fantastyka.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 01:20

Zrozumcie, ze to nie wina systemu, bo mozna grac piekny futbol nawet 5-4-1, to jest wina tego, ze ten trener nie ma zadnego ambitniejszego pomyslu na gre po ziemi. W powietrzu sobie mozna grac jako 1/10 element taktyki. Pilkarze wyszli niezmotywowani, tak o chyba pokopac sobie pilke, trener sciaga najlepszego zawodnika w druzynie z boiska, obrona uczyla sie lapac na pułapki ofsajdowe bezowocnie, akcje byly za wolno wyprowadzane..przepraszam, jakie akcje? Podawanie pilki bylo za wolno przeprowadzane, za bardzo oczywiste i przewidywalne, i myslicie ze jak bysmy grali 4-2-3-1 albo 4-3-3 to by jakas zmiana byla? Przejzyjcie na oczy. Formacja to tylko pierwotne ustawienie graczy na boisku, reszta zalezy od taktyki, pomyslu na gre, wystawiania/wychodzenia zawodnikow, ktora powinien wszczepic trener druzynie, a nie na odwrot co mam wrazenie dzisiaj chcial uzyskac Del Gargamel.

KLIK ==>www
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 02:08

Ja zawsze byłem zwolennikiem 4-2-3-1 i napasnik taki jak Matri świetnie się do tego nadaje. Krasic i Pepe również. Za Matrim Del Piero. Melo z Aquilanim w środku, a obrona wiadomo i wierz mi, że przejście z defensywy do ofensywy byłoby dużo szybsze. Kontry byłyby zabójcze. Ustawienie ma znaczenie bo ono pokazuje jak zespół będzie grał, na co się nastawiał itp. 4-4-2 to prehistoria.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 02:38

Tylko ze popatrz jak gramy z Alexem 4-4-1-1 to ten system jest bardzo podobny do 4-2-3-1 tylko ze zamiast cofnietych dwoch pomocnikow jest cofniety jeden w postaci Melo, Aqua moze bardziej uczestniczyc w akcjach, ci dwaj sa bardziej ofensywnie ustawieni w 4-4-2 niz 4-2-3-1, Krasic i lewe skrzydlo odpowiadaja bokom pomocy w 4-2-3-1 alex jest jako srodkowy napastnik tak jak 4-2-3-1 oraz wysuniety np Matri czy Toni. Wbrew pozorom to dwie bardzo podobne formacje jesli chodzi o nasze stosowanie 4-4-1-1. Zreszta wystarczy popatrzec na MU, przypomniec sobie Juve z czasow Capello. 4-4-2 z dobrym pomyslem na gre bedzie bardziej zabojcze od wszystkich innych formacji. Nie wiem czy wiecie skad sie wzielo to ustawienie, ktos kiedys podzielil pole boiska na 11 roznych stref i poumieszczal tak pilkarzy aby bylo najbardziej rowno podzielone.

KLIK ==>www
Zablokowany