Nowy Trener?
- zahor
- Juventino
Po ostatnim mundialu mam duże wątpliwości. Stwierdziłbym, że futbol poszedł do przodu, a Lippi po prostu nie nadąża, ale to nie to. Facet popełnił kilka kardynalnych błędów, które byłby niewybaczalne i 5 i 10 lat temu. Przede wszystkim nie było w składzie żadnego poważnego trequartisty ani ofensywnego pomocnika. Między defensywnym pomocnikiem De Rossim a wysuniętym napastnikiem typu Gilardino czy Di Natale była ogromna luka, której nie dało się nie zauważyć. Stahoo, piszesz o przywiązaniu do złotych medalistów z 2006 roku, ale moim zdaniem to akurat tam zabrakło Del Piero czy Tottiego. Zarzucić mu można za to przywiązanie do Cannavaro, który sami pamiętamy jak grał w Juventusie. A zatem Lippi byłby tak naprawdę wielką niewiadomą. A ja nie chcę kolejnej niewiadomej, chcę trenera, który zagwarantowałby przyzwoitą grę.
- KamilDeath
- Juventino
jeśli zajmiemy minimum 4 miejsce na koniec sezonu w co głęboko wierze, to zmiany trenera nie będzie, pieniądze potrzebne będą na wykupienie zawodników, dlatego raczej będzie ewolucja niż rewolucja w wakacje, mnie jednak cały czas martwi jak wielu to, że z tyłu nasz trener z reguły w swoich zespołach potrafił wprowadzić spokój i pewność siebie, a u nas od nowego roku jest strach i bałagan, totalnie się zmieni jak 4 miejsca nie będzie a tego jak i wielu z was nie chcę na pewno, na koniec jak bym miał wybierać to Spalletti - nowe, świeże podejście, talent trenerski
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po dzisiejszym meczu takie zdanie traci na ważności. Trener (ktoś z sukcesami) potrzebny od zaraz.KamilDeath pisze:jeśli zajmiemy minimum 4 miejsce na koniec sezonu w co głęboko wierze, to zmiany trenera nie będzie
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Osgiliath
- Juventino
Po dzisiejszym meczu takie zdanie traci na ważności. Trener (ktoś z sukcesami) potrzebny od zaraz.[/quote]
Chciałbym Van Gaala, bo jego sposób prowadzenia Bayernu jest inteligentny, ofensywny i miły dla oka, tyle że na marzeniach się skończy, bo rynek trenerów specjalnie szeroki nie jest a nikt nie będzie się pakował w klub, gdzie o transferach decyduje głupek, a PREZYDENT klubu ma ten klub głęboko gdzieś
Chciałbym Van Gaala, bo jego sposób prowadzenia Bayernu jest inteligentny, ofensywny i miły dla oka, tyle że na marzeniach się skończy, bo rynek trenerów specjalnie szeroki nie jest a nikt nie będzie się pakował w klub, gdzie o transferach decyduje głupek, a PREZYDENT klubu ma ten klub głęboko gdzieś

- Mateuszello
- Juventino
ciekaw jestem kto będzie najlepszym zawodnikiem Juventusu w tym meczu?
Krasic?
Krasic?
- Angelu
- Juventino
Również dla mnie Didier Deschamps jest kandydatem za DN. Ale równie zadowolony byłbym z van Gaala, a to jest wg mnie dość możliwa opcja.Simi pisze:Jeżeli miałby ktoś przychodzić za Del Neriego, to tylko i wyłącznie Didier Deschamps z nowymi piłkarzami. Już mam dosyć tego sztywnego 4-4-2.
- Gotti
- Juventino
Didier to był najlepszy trener jakiego Juve mogło dostać, ale zmarnowali tą szansę i on już raczej nigdy nie wróci po tym jak klub go potraktował.
A miał facet wizję zespołu. Wystarczyło go wtedy zostawić, dać wolną rękę w wybieraniu zawodników, a dziś prawdopodobnie byśmy mieli silny klub.
A miał facet wizję zespołu. Wystarczyło go wtedy zostawić, dać wolną rękę w wybieraniu zawodników, a dziś prawdopodobnie byśmy mieli silny klub.
- bendzamin
- Redaktor
Jesli Del Neri nie zdobedzie na koniec sezonu czwartego miejsca, czyli nie spelni podstawowego zadania, z jakim tutaj przyszedl - OUT, bez zadnego zastanawiania sie. Nie potrafimy z nim wygrac 3 meczow pod rzad, nie umie zmieniac taktyki stosownie do rywala i sytuacji boiskowej, jego zmiany czesto wolaja o pomste.
Calkiem mozliwe, ze po sezonie bedzie wolny Carlo Ancelotti, ktory w tym sezonie nie radzi sobie zbyt dobrze w Anglii. Jak byscie sie na niego zapatrywali? Czego jak czego, ale sukcesow mu nie mozna odmowic.
Calkiem mozliwe, ze po sezonie bedzie wolny Carlo Ancelotti, ktory w tym sezonie nie radzi sobie zbyt dobrze w Anglii. Jak byscie sie na niego zapatrywali? Czego jak czego, ale sukcesow mu nie mozna odmowic.
- Pan Mietek
- Juventino
Carletto to słaby pomysł. On kiedyś już trenował Juve i nie zabłysnął niczym. Sam się wypowiadał, że chce do Romy więc niech idzie do Romy, bo Abramowicz pewnie wkrótce go zwolni.
- bajbek17
- Juventino
Zgadzam się i dodam jeszcze, że jest to trener, który sprawdza się dopiero mając dobrych zawodników. Nie jest to jakiś dobry taktyk w ogóle jest moim zdaniem przereklamowany troszkę. Jeżeli zarząd po raz kolejny rozpocznie budowę zespołu to pasuje błagać Deshampsa o przyjście.Mietson pisze:Carletto to słaby pomysł. On kiedyś już trenował Juve i nie zabłysnął niczym. Sam się wypowiadał, że chce do Romy więc niech idzie do Romy, bo Abramowicz pewnie wkrótce go zwolni.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 16:23 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brutalo
- Juventino
Z tyloma kontuzjami skrzyżowanie Mou z Lippim i Hiddinkiem by nie pomogło...
Brak koncepcji to jedno. Sorensen z przypadku i Kielon z musu na flankach obrony to drugie. Błędy mercato to trzecie. Przemęczeni zawodnicy to czwarte. Najłatwiej wszystko zrzucić na Gepetto. Od zawsze tak jest: Wygrywamy=zawodnicy grają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, Przegrywamy=Ranieri, Balboa, Zac czy obecny OUT...
Brak koncepcji to jedno. Sorensen z przypadku i Kielon z musu na flankach obrony to drugie. Błędy mercato to trzecie. Przemęczeni zawodnicy to czwarte. Najłatwiej wszystko zrzucić na Gepetto. Od zawsze tak jest: Wygrywamy=zawodnicy grają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, Przegrywamy=Ranieri, Balboa, Zac czy obecny OUT...
- Pan Mietek
- Juventino
Ja jestem przekonany o tym, że Delneri nie jest gorszy niż Leoś czy Max Allegri. Problem w tym, że oni dostali klasowe drużyny, Delneri musi zrobić coś z niczego. Do wyciągnięcia z dołka potrzeba naprawdę dobrego trenera. Więc, powtarzam, trzeba sprowadzić do Turynu Spalettiego albo Deschampsa bo innej opcji chyba latem nie będzie.Brutalo pisze:Z tyloma kontuzjami skrzyżowanie Mou z Lippim i Hiddinkiem by nie pomogło...
- bajbek17
- Juventino
No nie powiesz, że wszyscy zrzucają winę tylko na coacha. Prawdą jest, ze nie bez powodu tracił pracę przed sezonem w innych klubach.Brutalo pisze:Z tyloma kontuzjami skrzyżowanie Mou z Lippim i Hiddinkiem by nie pomogło...