Birindelli przedłużył kontrakt
- KwiAtek
- Juventino
Obrońca Juventusu Turyn Alessandro Birindelli zostanie na Stadio delle Alpi na dłużej. Klub postanowił przedłużyć umowę z piłkarzem do 2007 roku. Nie ujawniono kwestii finansowej umowy, ale mówi się, że Birindelli zgodził się na obcięcie zarobków o dwadzieścia procent. Do tej pory obrońca zarabiał 850 tysięcy funtów rocznie.
zrodlo: www.lechsport.pl
zrodlo: www.lechsport.pl
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- JuveQL
- Juventino
No i bardzo dobrze. Ciesze sie ze pozostał w Juve, bo w sumie to...przywiązałem sie do niego
Nigdy nie byl podstawowym zawodnikem, ale jest zo to bardzo solidnym zmiennikiem, ktory moze odmienic nawet losy calego meczu (patrz - rewanz z Barcą
)
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bardzo się cieszę :!: To bardzo solidny i dobry obrońca mimo, że raczej jest zmiennkiem. Cieszę sie, że z jego kontraktem niebyło żądnych problemów. Oby więcej takich informacji
I żeby Ci nasi lepsi zaowdnicy tak samo podpisywali kontarky jak Alessansdro Del Piero i Alessandro Birindelli.
O ile się nie mylę, to było chyba w roku 1998 na 99% to Biri został okrzyknięty odkryciem w Serie A :twisted:
O ile się nie mylę, to było chyba w roku 1998 na 99% to Biri został okrzyknięty odkryciem w Serie A :twisted:

- Yari
- Juventino
kouba pisze:i bardzo dobrze, ja jeszcze pamiętam jego bramke z meczu z Deportivo, poprostu bramka roku, lepsza niż ostatnio Nedveda :!:
tia właśnie. Jedna z najpi.ękniejszych bramek jaką w życiu widziałem:):). I jeszcze asysta przy golu Zalayety w ćwierćfinale z Barceloną:):) Dobrze że zostanie w Juve. Biri jest nam potrzebny.
- RadeKas
- Juventino
No i dobrze, bo tak jak niektorzy przyzwyczailem sie do niego. Jest solidnym zmiennikiem dla Thurama, choc mysle ze jeszcze ktos by sie przydal. A ta bramka z Depor to po prostu miodzio, miodziem plynacy ;p
srali muszki będzie wiosna
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Ja zawsze uwarzałem tego piłkarza za bardzo dobrego zminnika i bardzo go lubię, szkoda tylko że ma on już 29 lat
, miał on w tantym sezsonie bardzo duży udział w tym co Juve osiągnęło w tantyn seszonie, niezapomnę mu wcześniej już wspominanych bramki z Deportivo i asyscie z Barcą.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Łukasz.juventihno
- Juventino
super przyda nam sie birindelii
forza juve forza zks stal rz-ow
I love juve,zycie,bog,rodzina
I HATE SCHOOL!!!!!!
niech smoc bedzie z wami
I love juve,zycie,bog,rodzina
I HATE SCHOOL!!!!!!
niech smoc bedzie z wami
- Olszan
- Juventino
Dla mnie szczerze to świetny piłkarz bardzo mi sie podobał w wielu meczach chyba nawet z Barceloną w ćwierćfinale Ligi Mistrzów zaliczył asyste przy złotej bramce Zalayety dziwne że mu obniżyli zarobki mogli by go wyporzyczyć do Wisły Kraków
8) tu by był gwiazdą
Zawsze Wierni ! ! !