Serie A (26): Lecce 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:09

A mogło być tak pięknie.

Fino alla fine.
Nolik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:09

jedno jest pewne .... Gianni już nie raz się w grobie przewrócił .... Widzisz co ci "fachowcy" robią z naszym klubem .... gdyby był on dalej byśmy byli kilerami ...

Forza BIANCONERI !!
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:10

Del Neri jest jak zwykle zaskoczony dobrą grą przeciwnika.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:11

Oni faktycznie mają nadzieje, że potencjalnie słabsze zespoły położą się na boisku i zostaną skarceni przez "wielki Juventus". To co dzisiaj zobaczyłem, to totalna żenada. Szczerze mówiąc piłkarze Juventusu powinni być wdzięczni zawodnikom Lecce, że zmarnowali kilka dorodnych setek. Zawodowy piłkarz powinien być zmotywowany zarówno na Inter jak i na Lecce.

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:14

Del Neri zacznie od zdania... '' To wszystko przez czerwoną kartkę dla Buffona ''.

Fino alla fine.
kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:15

Bartek(Juventino) pisze:
kaczy19FJ pisze: Bartek - Nie twierdzę, że jak ktoś nie był w tym fachu to nie ma prawa się wypowiadać. Tylko łatwo jest mówić, a trudniej zrobić. Nie wszystko jest tak jak tego chcemy. Kumasz? Bo marudzić to każdy potrafi. To co wiem, to wiem. Każdy ma swój sposób myślenia i rozum, ale to nie znaczy że macie od razu jechać po nich, bo twierdzicie że mają wylecieć. A skoro tak gadacie to widocznie wy byście lepiej to zrobili, czyż nie?
nie! my jesteśmy kibicami i wydajemy na nich hajs, a oni są piłkarzami, trenerami, działaczami i zarabiają krocie i ich zafajdanym obowiązkiem jest biegać na boisku, wygrywać z lecce, z parma, czy z bari, salzburgiem, czy lechem. to już nie jest przypadek! ile można nie wygrać meczów z ogórkami?
ci co tutaj lamentują mają chociaż jakiś powód, a ty na siłę wciskasz tutaj zdenerwowanym ludziom jakieś idiotyczne filozofie, stoików się naczytałeś? a najbardziej wkurzają już mnie twoje argumenty typu: "nie byłeś w fachu to nie wiesz", "zrób to sam lepiej" "idz do mamusi" ostatni raz słyszałem takie teksty na podwórku jak miałem dziesięć lat, naprawdę, to nie jest wrzuta, tak było!
Powiedz mi. Czy ktoś do cholery jasnej Ciebie zmusza do bycia przy Juve? Nie. Każdego kibica denerwują porażki, głupie utraty punktów, brak pucharów. Każdy kto kibicuje Juve w jakiś sposób się im oddaje i traci na nich kasę. No właśnie, traci. Jak to byście pewnie powiedzieli, nadzieja matką głupich. Widzisz, ja mam nadzieje, bo wierzę w ten klub mimo takich meczy. Nie wciskam nic na siłę, po prostu wypowiadam się i mówię tak jak ja sądzę. Pamiętasz opowieść o Dawidzie i Goliacie? Wy jesteście Goliatem, a ja i mi podobni Dawidem. Jak Juventus osiągnie 4 miejsce, na które ich stać, bo w to wierzę, przypomnij sobie me słowa.

Tak czytałem dużo i to dużo. Jeśli według Ciebie to idiotyczne filozofie, to... no właśnie, tutaj nie skomentuję. Tylko spójrz na to. --> Dużo ludzi myśli prosto. Tylko że każdy jest panem swojego życia, a nie losu.

To co ma być, to będzie. Zobaczymy, kto będzie miał rację, jak DN I MR zostaną i zrobią coś z tym Juve, zobaczymy.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

kaczy19FJ pisze:Od niego się wymaga tak? Bo takie mądre to wszystko, że oni to, że oni tamto. Tak naprawdę nigdy nie byli w tym fachu nawet sekundy. Swoje racje może każdy mieć. A wymagać po lipnym sezonie, gdzie chłop przychodzi i "coś tam " naprawia to co?. To nie takie proste. Zatrudnia się to się wymaga, ale trzeba mieć też zaufanie i zostawić na kolejny sezon a nie jak pogrzani zmieniać do chwila trenera.
Powiedz mi, jak ludzie nie mają być wkurzeni, skoro jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu, co sezon temu, tyle, że z innymi zawodnikami i trenerem, który na każdy zespół ma taktykę 4-4-2 (z 4 środkowymi obrońcami, środkowym pomocnikiem, jako skrzydłowym, itp. kwiatki, którymi raczy nas Del Neri). Do tego dochodzi Marotta, który robi głupie transfery w stylu Martineza i którego wzrok sięga nie dalej, niż Włochy. Do tego nie potrzeba być dyrektorem generalnym. Wystarczy popatrzeć na grę, tabelę i to, kogo kupujemy i nikłym zainteresowaniem czołowych klubów naszymi zawodnikami.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To są chwasty, nie zawodnicy.

Wyplewić to dziadostwo i tyle.

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

spoko, bedziemy miec piekny nowy stadion a na nim piekne muzeum z piekna gablota z trofeami, pieknymi zdjeciami. bedzie słitaśnie. a w obronie nadal bedzie szrot. i ten piekny nowy stadion bedzie swiecil pustkami. nie wiem czego trzeba zeby wszyscy przejrzeli na oczy: wlasiciele, zarzad. watpie by w calym klubie choc 1 osoba miala jaja i byla w stanie cos zmienic, chocby zebrac ta cala bande amatorow i im wygarnac wszystko. najgorsze ze poza nami kibicami nikomu nie zalezy na Juve. Andrea powinien zmienic nazwisko, Avvocato sie przewraca w grobie. Moggi wroc!

kaczy19FJ, jestem w szoku ze ktos jeszcze (poza zarzadem oczywiscie) wierzy w 4 miejsce w tym sezonie.ja przestalem juz wierzyc w cokolwiek. za duzo rozczarowan. ja nie szukam pozytywow, napisze wiecej, nie widze zadnych pozytywow. mysle ze nawet poprzedni sezon byl odrobine lepszy od tego
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 15:20 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 2 razy.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:16

ketraB pisze: hmm po przeczytaniu Twojego posta sądzę, że słowo idiota dużo lepiej pasuje do Ciebie,

zespół jest źle zarządzany... tragiczne mercato ma duży wpływ na to co dzieje się teraz i póki nie zmienimy naszej ekonomicznej wizji Juventusu to lepiej nie będzie, to samo tyczy się osób niepotrzebnych, które się nie sprawdziły, a jak dla mnie są to na pewno Marotta i Del Neri

ile jeszcze musimy razy dostać po dupie żeby co niektórzy to zrozumieli?

to tyle
Stary rozumiem Cię całkowicie. Jednak mercato jak mercato, czego oczekiwałeś? Czy Roma wydaje duże pieniądze? Czy za Siwego wydawaliśmy duże pieniądze? Uważam, że pieniądze pieniędzmi ale drużyna personalnie spokojnie jest w top4 SerieA. Problem siedzi w głowach - zawodników i trenera. Dlaczego wygrywają z Interem i przegrywają zaraz z Lecce? Czy to Marotta złapał czerwo w dziesiątej (!) minucie? Czy w tak słabym okresie to normalne, że nasi nie podejmują walki? Czy mają po pięć lat i nie rozumieją, że to jest Juventus i własną pracą mają tą markę odbudować? Czy to za mała motywacja...? Dlaczego nie ma na boisku ani jednego, ani jednego gościa który sam jeden, nawet bez jakiejś magii boiskowej pociągnałby drużynę do walki? Zawsze mieliśmy takich graczy - Di Livio, Davids, Nedved.

Jasne, że to wszystko ludzie a Marotta widząc taki stan rzeczy powinien zrobić co trzeba. Tyle, że ze środkami ciut cienko a każdy nowy to strzał w ciemno. A o zmienianiu ekonomicznej wizji możemy pogadać jak coś się ruszy z miejsca.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:17

LukaszJuve pisze:Del Neri zacznie od zdania... '' To wszystko przez czerwoną kartkę dla Buffona ''.
PUUUUUUUUUUUUUDDDDDŁO!!!
http://www.pilka.pl/luigi-del-neri-zasl ... na-porazke

Tym razem, Delneri mógł wprawdzie podeprzeć się tym nieodgwizdanym karnym ale postanowił, że wykaże skruchę :bravo:
Alojz, spraw, żebyś następnym razem nie musiał przepraszać!

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:17

Antichrist pisze:
kaczy19FJ pisze:Od niego się wymaga tak? Bo takie mądre to wszystko, że oni to, że oni tamto. Tak naprawdę nigdy nie byli w tym fachu nawet sekundy. Swoje racje może każdy mieć. A wymagać po lipnym sezonie, gdzie chłop przychodzi i "coś tam " naprawia to co?. To nie takie proste. Zatrudnia się to się wymaga, ale trzeba mieć też zaufanie i zostawić na kolejny sezon a nie jak pogrzani zmieniać do chwila trenera.
Powiedz mi, jak ludzie nie mają być wkurzeni, skoro jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu, co sezon temu, tyle, że z innymi zawodnikami i trenerem, który na każdy zespół ma taktykę 4-4-2 (z 4 środkowymi obrońcami, środkowym pomocnikiem, jako skrzydłowym, itp. kwiatki, którymi raczy nas Del Neri). Do tego dochodzi Marotta, który robi głupie transfery w stylu Martineza i którego wzrok sięga nie dalej, niż Włochy. Do tego nie potrzeba być dyrektorem generalnym. Wystarczy popatrzeć na grę, tabelę i to, kogo kupujemy i nikłym zainteresowaniem czołowych klubów naszymi zawodnikami.
Też jestem wkurzony, ale teraz mam przez 5 kolejnych lat płakać, że jest tak jak jest? Wolę szukać pozytywów tego co jest, chociaż po tym meczu, fakt trudno o to będzie. Ale nie zapomnij, dalej mamy szansę na 4 miejsce. Przecież " tylko o to " walczymy. Czyż nie?

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:18

LukaszJuve pisze:Del Neri zacznie od zdania... '' To wszystko przez czerwoną kartkę dla Buffona ''.
No nie zaczął. Zjechał zespół, co nie zmienia naszej sytuacji. Odnoszę wręcz wrażenie, że tym razem zjechał zespół, żeby sam nie zostać zjechany. Ot, taki PR. A mecz powinniśmy przegrać 0:5 i może ktoś wtedy zastanowiłby się nad tym, co się dzieje w klubie.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:19

mnowo pisze:A mecz powinniśmy przegrać 0:5 i może ktoś wtedy zastanowiłby się nad tym, co się dzieje w klubie.
Zartujesz? ; )
A po porażce 4-1 z Parmą ktoś się nad czymś zastanowił?

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 15:20

Mówicie o braku pomysłu na grę. Ja uważam, że pomysł na grę miał Zac. Eksperymentalna gra trzema obrońcami... On miał rację wtedy ten mecz ze Sieną od 3:0 do 3:3 z naszych zeszło powietrze. Nie podnieśliśmy się do tej pory. Plus Candreva...

Zauważcie, że ostatnio kierowana przez niego Japonia zdobyła mistrzostwo Azji...
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 15:25 przez Wojtek1207, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany